• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görücü usulü evlilik mi? Tanışarak evlilik mi?

bence evlilik işi kısmet işi ..hiç büyük konuşmamak lazım hayat arkadaşınızın ne şekilde karşınıza çıkcağı belli olmuyo..ama önemli olan görücü usulü de olsa bi süre çıkarak birbirini tanımak ve öyle evliliğe adım atmak..tanışma değil asıl daha sonrası önemli bence yani sevgi,saygı,anlaşabilmek..ne ilişkiler var yıllarca çıkıyolar evleniyolar kadın yada erkek bambaşka insanlar oluveriyolar yani belli olmuyo..hayırlısını dilemek lazım her zaman..çıkma dönemi ve evlilik çok farklı evlilikte insanın asıl yüzü ortaya çıkıyo..çıkma dönemi laylaylom olabiliyo asıl olan evlilikte iyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta bir arada olmak hayatın zorluklarına karşı mücadele edebilmek..

kısmet işi bu...Rabbim kişinin alnına yazdığını bazen görücü bazen tanışarak çıkarır karşısına...
hem günümüzde görücü deyince,bi kez görüp evlenme gibi anlaşılıyor ama çoktan yıkıldı bu tabu...
çok yakınlarımdan görüyorum,aileler aracı oluyor sonra çifti kendi hallerine bırakıyorlar normal tanışmış bi çift gibi..
beraber vakit geçiriyorlar,böylece anlaşıp anlaşamayacakları,huylarının uyuşup uyuşmadıklarını daha net görüyorlar,tamamdır aradığım bu dediklerinde ise iş resmiyete biniyor...
kuzenlerim bu şekilde evlendi,abimse bu şekilde tanıştırıldığı kızla,4 aydır normal sevgili gibi görüşüyor.
bence mantıklı....

görücü usulünde biraz baskı hissediyorsun... kısa sürede senin karşı tarafı tanımanı istiyorlar. 2-3 buluşmada karar vermeni bekliyorlar.. etrafta oğlanla gezdin diyerek bir çok kötü fikir öne sürüyorlar.

ama anlaşrak evlenmen için ortamın olması lazım. okuldan veya iş yerinden tanıman lazım. onu dışardan gözlenmelem lazım.. diğerinde aileyi araştırma fırsatın varken... tanışarak evlenmede sadece oğlanı tanıma fırsatın var.

aslında ilk önce ne istiyorsun.. nasıl biriyle evlenebilrisin onu bulman lazım. kirterlerin neler döküp düşünmen laızm. sonra karar vemrn lazım. ama görücü usulü gellenleride tanıaman şart ... oda çok zor tabiiii...

ben gorucu usulu evlendim ve cok mutluyum cumartesi evlilik yil donumumuz 11 yil bitiyor Allahin izniyle :nazar:severek evlenenler genelde ozgur yasayan kizlar gibi geliyo bana.bir kac deneyimi olanlar ve iyiyi kotuyu goren kizlar .bizler evlendigimiz esimizden baska hiç bir erkek tanimamis kizlar esimizi kusursuz goruyoruz.hayatin bize sundugunu kabul ediyoruz.

bence severek çünkü ne bilim tanımadığım bi adamla fln bilmiyorum tanışırım ailesini araştırırım iimi fln sonra iiyse aileminde onayıyla okey derim :61:

tabi ki sevdiğin biriyle evlenmelisin, sevmediğin biriyle bi yerde oturmayacaksın ki aynı evde koca bi ömür geçireceksin hiç çekilmez :50:

istatistiklere göre görücü usulü evlenmenin daha uzun süreli olduğu söyleniliyor ama bana sorarsanız tabiki ilk bakıştaki aşk derim

görücü usulu evlilik tabi uzun sürer ....veriyo babası kızı çıktın gelinlikle, gelirsin kefenle....okuyamamıştırda...maddi özgürlükte olmayınca kadın ne çekerse çeksin sesini çıkarmadan oturuyo evinde...

aslında bu nasip meselesi çok severek ayrılanlarda var görücü usluylede evlenip ayrılanlar var bunun tam terside olabilir nasip kısmet işi bu ha önceden flört vs. yoktu o yüzden erkek tarafı beğenip alıyodu ki kız ya görüyodu ya göremiyodu ama evlendikten sonrada sevenler var flört edip aşık olupta evlenen çiftlerde ilerki zamanlarda anlaşmazlık yaşabiliyolar nasip kısmet

kendi içindede ayrılır bu konu
ailemin isteği üzerine genc yasta evlılık yapıtm
ıyıdır hostur aıeler uyusur derken
a'dan z'y ehıc uyusamadık
aşk derim
ama uzun zaman asıma ugramamıs asklar

bazı bayanlar görücü usülüyle evlenelerin aile baskısı ekonik özgürlüğünün olamamsı sosyal etken.... sebepleri sıralamış
ben çalışıyorum lisans mezunuyum ve 2yıl önce bugün görücü usulüyle evlendim oda öle kafelerde falan buluşmadık birgün geldiler istediler ben belki yarım saat görmüşümdür ertesi günde nişan oldu ve 3 ay sonra evlendik.bu zaman dilimindede çok görüşemedik ayrı şehirlerdeydik.ama çok şükür mutluyum huzurluyum.
yani dicem şuki bu işler kısmet işi görüşüp anlaşanlar modern çağdaş görüşeyen bağnaz cahil diye birşey yok kısmet bu işler
allah herkesin evliliğini daim etsin

görücü usulu evlilik tabi uzun sürer ....veriyo babası kızı çıktın gelinlikle, gelirsin kefenle....okuyamamıştırda...maddi özgürlükte olmayınca kadın ne çekerse çeksin sesini çıkarmadan oturuyo evinde...[her gorucu usuluyle evlenen için gecerli degil bu canim, cunki bende gorucu usulu evlendim ve cok mutluyum 11 yilimiz bitti,calisiyorum ekonomik ozgurlugumde var, oyle gelinlikle girdin kefenle cikarsin diye bi goruste yok ne zaman anlasamadim,ask bitti sevgi saygi bitti bi ihanete ugradim ozman bu evliligide bitiririm oyle gelinlikle girdin kefenle cikarsin devri biteli cokkkk oldu:)))

görücü usulu evlilik tabi uzun sürer ....veriyo babası kızı çıktın gelinlikle, gelirsin kefenle....okuyamamıştırda...maddi özgürlükte olmayınca kadın ne çekerse çeksin sesini çıkarmadan oturuyo evinde...

Afedersiniz ama bu nasıl bir kalıp yargı! Söylediğiniz çok çok istisna bir durumdur. Görücü usulü evlenenlerin hepsinin okumamış kızlar olmadığı gibi, severek evlenenlerin hepsi de ünv mezunu kızlar değil.Evlilik sadece kısmet işidir, bu kadar kalıp şeylerle yaklaşmamak lazım.Zaten günümüzde de eskisi gibi bikere gördün yeter evlen şeklinde görücü evlilikleri kalmadı.

Bende ünv.mezunuyum,öğretmenim ve görücü usulü evlendim 1 yıl nişanlı kaldım ve evlendik.1 yıllık evliyim ve eşimi çok seviyorum. şimdiye kadar hiç bir sorunum olmadı,eşimin daha önce hiç farketmediğim bir yanını görmedim.İnsanlar 4-5 yıl beraberlikten sonra birbirimizi tanıyamamışız diye ayrılıyor veya boşanıyorlar. Bu tamamen kısmet ve senin hislerinle alakalı.

Her iki evliliğe de saygım var.önemli olan insanın doğru kişiyi bulabilmesidir bence..

bazı bayanlar görücü usülüyle evlenelerin aile baskısı ekonik özgürlüğünün olamamsı sosyal etken.... sebepleri sıralamış
ben çalışıyorum lisans mezunuyum ve 2yıl önce bugün görücü usulüyle evlendim oda öle kafelerde falan buluşmadık birgün geldiler istediler ben belki yarım saat görmüşümdür ertesi günde nişan oldu ve 3 ay sonra evlendik.bu zaman dilimindede çok görüşemedik ayrı şehirlerdeydik.ama çok şükür mutluyum huzurluyum.
yani dicem şuki bu işler kısmet işi görüşüp anlaşanlar modern çağdaş görüşeyen bağnaz cahil diye birşey yok kısmet bu işler
allah herkesin evliliğini daim etsin

Afedersiniz ama bu nasıl bir kalıp yargı! Söylediğiniz çok çok istisna bir durumdur. Görücü usulü evlenenlerin hepsinin okumamış kızlar olmadığı gibi, severek evlenenlerin hepsi de ünv mezunu kızlar değil.Evlilik sadece kısmet işidir, bu kadar kalıp şeylerle yaklaşmamak lazım.Zaten günümüzde de eskisi gibi bikere gördün yeter evlen şeklinde görücü evlilikleri kalmadı.

Bende ünv.mezunuyum,öğretmenim ve görücü usulü evlendim 1 yıl nişanlı kaldım ve evlendik.1 yıllık evliyim ve eşimi çok seviyorum. şimdiye kadar hiç bir sorunum olmadı,eşimin daha önce hiç farketmediğim bir yanını görmedim.İnsanlar 4-5 yıl beraberlikten sonra birbirimizi tanıyamamışız diye ayrılıyor veya boşanıyorlar. Bu tamamen kısmet ve senin hislerinle alakalı.

Her iki evliliğe de saygım var.önemli olan insanın doğru kişiyi bulabilmesidir bence..
kesinlikle katılıyorum kızlar söylediklerinizi herşey kısmet işi ,,, görücü usülü olsun,, tanışarak olsun ama kimse kimseye garanti verermiyo anlına ne yazıldıysa o,,,

Bence görücü usulü evlilik eğer doğru uygulanırsa, flört ederek evlenmekten daha doğru sonuç verebilir. Görücü usulü ile evlenmek, tamamen ailelerin karar verdiği bi şey değildir. Zaten görücü usulü bir evlenme değil tanışma yöntemi olabilir. İki kişi bu şekilde irtibat kurularak tanıştırılır. İstedikleri uygun gördükleri kadar usulü, adabına uygun görüşür konuşurlar. Sonra istedikleri kararı verirler. Aileler tabi bu işe karışır. Flört ederek evlenenlere aile ne kadar karışırsa bu durumda da aile o kadar duruma müdahil olur. Evlilik kararı en çok o iki kişiyi igilendirir; ama ailelerde söz haklarını kullanırlar. Görücü usulünde kız veya erkek edilgen olmak zorunda diye bir şey yok. haksızmıyım?:21:

2 kardeşim aşk evliliği yaptı(2side üni.mezunu) birbirlerini deli gibi seviyorlardı 2side boşandı daha doğrusu terk edildiler bense görücü usul onlar benim için endişe ederken terk edildiler, evlilik kumar gibi belli olmuyor

Aşık olarak yada flört ederek evlenenler, aşkı, sevgililiği karı, kocaya dönüştürmek zorunda kalıyorlar. Çünkü, aşık olmak, sevgili olmak ile evli olmak çok farklı şeyler. Bu dönüşüm önceden yaşanan yakınlıklardan dolayı, iyi düşünülmeden, yada "canım nasıl olsa herşey yoluna girer." mantığı ile hatalar yaşanabiliyor. Fakat görücü usulünde, bir aşk sevgi olmadığı için daha mantıklı kararlar verilebiliyor. Aşkı, saygının olmazsa olmaz olduğu bir evliliğe dönüştürmek (aşk bu arada devam ediyor tabiii), mantıklı karar verilmiş saygının olmazsa olmaz olduğu düzgün bir evlilikte aşkı bulmaktan daha zor galiba.:20:

Eşler arasında tensel uyum çok önemli. Görücü usulü evlilikte nerden bileceksin tensel uyumu. Hem hala kaldımı görücü usulü evlilik ???

Eşler arasında tensel uyum çok önemli. Görücü usulü evlilikte nerden bileceksin tensel uyumu. Hem hala kaldımı görücü usulü evlilik ???
önceden ilişkiye girip evlenen sanki boşanmıyor mu ?adıda aşk evliliği oluyor yada beraber yaşayıp terk edilen olmuyor mu ?

Back