• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görücü usulü evlilik mi? Tanışarak evlilik mi?

Tensel uyum önemli tabi. Peki sizce eş adayları, ten uyumunun tatbikatını, nereye kadar yapmalılar?

Kişinin kendisine bağlı isteyen zaten sevdiğiyle birlikte oluyor istemeyen olmuyor.. Herkesi kendi hür iradesi...Kim ne kadar,nereye kadar gitmek isterse gider....

önceden ilişkiye girip evlenen sanki boşanmıyor mu ?adıda aşk evliliği oluyor yada beraber yaşayıp terk edilen olmuyor mu ?

Evlilik Görücü usulüde evlensen aşık olarak da evlensen mantık evliliği de yapsan olmayınca boşanırsın.. Evlenmek kadar boşanmakta doğal birşey. Aşkından gebersende olmadı mı olmaz. Evlilik bir risktir. Risk almakta hayatın ta kendisidir.....

Kişinin kendisine bağlı isteyen zaten sevdiğiyle birlikte oluyor istemeyen olmuyor.. Herkesi kendi hür iradesi...Kim ne kadar,nereye kadar gitmek isterse gider....

İşte sorun da o ya. O hür iradenle yaptıkların seni sen yapıyor. İradem hür. Ama yapacaklarımda hür değilim. Hesap gününden korkuyorum...:26:

Ya ben görücü usulu ile severek evlenmenin birleşimi istiyorum..
Severek evlenmede önce flört oluyor ama bazen o flört o kadar yoruyor ki..
karşıdaki evlenme fikrini benimsemilş olacak, göreceksin ki zaten evlenmeyi düşünüyorsa işini falan mümkün old kadar oturtmuş biridir....
beğendikten sonra işte çıkmaya başlayacaksın..
hem yok okul için bekle işini elini alana kadar bekle vs bazen olmuyor.. o zaman zarfında biten birçok ilişki var..
:3: böyle brisi varsa ben burdayım :3:

Son düzenleme:
Görücü usulunde üzerinizde baskı oluyor. Hemen tanıyıp karar vermeniz bekleniyor. Ayrıca başka bir risk de başta "sizi zorla evlendirmiycez ya, sevmezsen, beğenmezsen tamam ayrılırsınız caanıımm" deseler de siz onlar kırılmasınlar diye "ısınamadım yada elektrik alamadım yahut bana uygun bulmadım" dediğinizde o modern görüşlü aile bireyleri amann çok mu güzelde bizim oğlanı beğenmedi hıh diye bir sürü bıdı bıdı yapıp, etrafta da dedikodunuzu yapıyorlar :)

O yüzden bence iş ciddiye binmeden aileleri veya karşı cinsin herhangi bir yakınını muhatap etmemek gerek. Çünkü flörtte son raddeye kadar sadece kendi ailenize hesap veriyorsunuz. Ayrıca tüm iş kızda bitiyor. O isterse ilişkiyi seviyeli, saygı çerçevesinde tutar isterse ilişkiyi laçkalaştırır. Ama ne olursa olsun çok uzatmadan eğer çiftler birbirine uyumluysa, aynı yerden dünyaya bakıyorlarsa ve evliliğe hazırlarsa evlenmeli. Uzatınca ister istemez yüz göz olunup, laçkalaşır.

bence hiç biri evlenmiceksin olcak bitcek.:60::60:
koca kahrı çekmek ne zor bişe.
gerçi evlensen evlenmemeye heves ediyo insan evlenmesen evlenmeye ne garip :68:

karşıdaki evlenme fikrini benimsemilş olacak, göreceksin ki zaten evlenmeyi düşünüyorsa işini falan mümkün old kadar oturtmuş biridir....
hem yok okul için bekle işini elini alana kadar bekle vs bazen olmuyor.. o zaman zarfında biten birçok ilişki var..

Evet öyle biri var oda benim ..:):)

Biz tanıştırıldık ama aileler araya girmeden uzun süre görüşmek istediğimi belirttim flört dönemi yani...Ama emin ol öyle seni senelerce beklemiyorlar maalesef..şimdi tanışma aşamasındayım yani nerden baksan bir yıl sonra nişanlı olurum..Nişanlılık dönemini her ikimizde uzun tutmak istemiyoruz çünkü araya aileler girince bambaşka birşey oluyor hangi tarafı idare edeceğini bilemiyorsun ..Hayırlısını dilemek en güzeli bazen sen nekadar istemiyorum desende o gelip seni buluyor nasip...
Gel gör ki ben evlilikten çok tırsıyorum...:52:

Tabi ki görüşerek, anlaşarak olan daha makbuldur.

kızlar ben aranıza yeni katıldım.bence her ikiside kısmet işi kadaer derler ya.
severek evlenirsiniz keşkelerle geçer görücü olsaydı dersiniz.
görücü usulu evlenirsiniz keşke tanıyasdım dersiniz.
ben diyorum ki KEŞKE bahtınız güzel olsa.
her ne kadar çabalasanız da yaranamıyorsunuz kimseye.
[/B]:91::91::91:

görücü nedir eskiden neydi şimdi ne. tnaışmak eskiden neydi şimdi ne tanıamı önemli ... bu güne gelirsek eğer kisme görcü taraftarı değil aslıdna görücü tanaıdık kişileri araya koymaktır ki bu güzeldir . aracı her iki tarfı da tanır çünkü... nedne olmasın ki
ha arakdaş tanıştırmış ha aile yada akraba bunu sakıncalı olaraka görenlere şaşıyorum .. yok ben kendim b ulurum diyenlere ..bulan bulru o ayrı.. o da tanımaya çalışır kendince derecesi önemli bu konuların .. tanışır her yönüyle ailesiyle her ortamda vs. ... yani özetle .. ne kadar çok biliyrosan hakkında ve ne kadar çok beraber olaibliyrosandır nitelikli tabi...

evet şuda var kimse aynı evde yaşayamayacağına göre evlenmeden kimse kismeyei tam analamıyla tanıyamaz..

Ben tanışarak evlenilmesi taraftarıyım.Bence en mantıklısıda bu.Tabii bana göre..

tamamen katılıyorum sana canım :123:

ikiside şans işi..tanışarak evlenirsin yıllardır tanıyosundur bi evlenirsin yepyeni bi insan olur tanıyamassın..hiç tanımıyosundur ama öyle bi insana rast gelmişsindirki tanıdıkça sever aşık olursun..iyiki evlenmişim dersin..ikisininde bi garantisi yok yani..

Hayırlı işler bekletilmezmiş...Bana göre en güzeli bi kaç ay tanıcan sonra hemen ciddiyet...Herşey zamanında güzeldir...İlişki uzadıkça laçkalaşır...

Back