• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görücü usulü evlilik mi? Tanışarak evlilik mi?

Benim 2. evliliğim görücü usuli oldu ozakad sağlıklı ki aman dilimi ısırayım.
aramızda 12 yaş var olgun nerde nasıl davranacağını biliyor. hem ailesisizi siz onları istemeden istedikleri için hep el üstünde oluyorsunuzzzzzopuyorumnanaktan

fffffx, canım senin dediğin de tanışmak bir anlamda,sen istemezsen olmazdı.görücü de hiç görmediğin biri,sadece duyduğun biri istemeye geliyor orda görüyorsun ilk.adı üstünde görücü işte,onlar görmeye geliyor,sen de görüyorsun böylece.Ben sizinkine tanışmak derim:)

bence tanışıp,anlaşarak evlenmek daha makbul ama kendi kararının yanlış çıkması sonucu ailesi tarafından dışlanacak hor görülecek,kafasına kakılacak bir durum varsa kötü de olabilir.sonuçta annem,babam girmeyecek koynuna,onlar bir ömür aynı yatakta aynı evde olmayacak.
günümüzde dediğiniz gibi artık görücü dediğimiz olay da bir nevi tanışma aslında.
ben kendi hayatımla ilgili kararları kendim almak isteyen biri olarak bu konuda kimseye söz bırakmadım açıkçası.sonuçta ailemin bulduğu kişiylede anlaşamayabilirim,evlilik kötü gidebilir.çoook eskiden böyle demiştim ben bir konu açıldığında bizimkilere,hata da olsa iyi de olsa benim kararım olur evlilik konusunda diye.
ben zaten tanıyın ister misiniz falan demedim,zaten uzun yıllar flört etmiştik.evlenecem ben bunla ne zaman gelsinler dedim:P Allah'a şükür çok da sevdiler ben de çok mutluyum.
kısmet işi biraz da ne olacağı belli olmuyor,zamanla değişebiliyor insanlar,her iki durumda da risk var bence,kategorize etmemek lazım.kim gönlüne ne şekil yatıyosa öyle evlensin ama istediği şekilde evlensin.kötü sonuçları belli durumlara yormamak lazım.

ben görücü usulu ile evlendim eşimden çok memnunum ama sağolmasınlar !!! bazı insanlar hayatımızı mahvetti bizi birbirimize düşürdü

acaba insanların aklına görücü usulü deyince ne geliyor.sadece birbirlerini gerdekte mi görmeleri geliyo akıllarına acaba,görücü usulündede flört denen şey nişanlılık olarak geçiyor hani sizin aranızda yaptığınız varya bunun farkı aileler var işin içinde.bende görücü usulü evlendim ve çok mutluyum Allahıma şükürler olsun ki.ve bir arkadaşımızn yaptığı yorumada katılmıyorum.ben ev kzı değildim,dışarıda açılmamışlığım yoktu,ailem de baskıcı değildi.ayrıca okumamış da değilim şuandada bir üniversitede doktora yapıyorum + maddi özgürlüğümde var.anlamıyorum ya önyargılı insanlarıÇok üzgünüm çoook

acaba insanların aklına görücü usulü deyince ne geliyor.sadece birbirlerini gerdekte mi görmeleri geliyo akıllarına acaba,görücü usulündede flört denen şey nişanlılık olarak geçiyor hani sizin aranızda yaptığınız varya bunun farkı aileler var işin içinde.bende görücü usulü evlendim ve çok mutluyum Allahıma şükürler olsun ki.ve bir arkadaşımızn yaptığı yorumada katılmıyorum.ben ev kzı değildim,dışarıda açılmamışlığım yoktu,ailem de baskıcı değildi.ayrıca okumamış da değilim şuandada bir üniversitede doktora yapıyorum + maddi özgürlüğümde var.anlamıyorum ya önyargılı insanlarıÇok üzgünüm çoook

tamamen katiliyorum canim sana

Herhalde en farklı evlenecek olan benim bilmiyorumkismile
Ben ne sevgilimle evlenicem nede görücü usülü. Ben arkadaşımla evleneceğim. 3senelik sosyal arkadaşımla evleneceğim. O da beni sadece arkadaş olarak görüyodu. Fakat son zamanlarda bişeyler hisstemiş ve açıldı bende olur dedim opuyorumnanaktan
Ve bence biz baştan sevgili olsaydık onu bu kadar iyi tanıyamazdım. İkimizde birbirimize kendimizi bu kadar doğal şekilde tanıtmazdık. Direk sevgili olsaydım kasılırdım herhalde. Ama o beni sosyal arkadaşlık sayesinde doğal bi şekilde tanıdı kaydirigubbakcemile5 Şu an tek sorun ailesi ile benm ailem arasındaki fark. Onlar çok dindar. Çok kapalılar. Umarım ilerde sorunlar yaşamam :sinifsinif:

Herhalde en farklı evlenecek olan benim bilmiyorumkismile
Ben ne sevgilimle evlenicem nede görücü usülü. Ben arkadaşımla evleneceğim. 3senelik sosyal arkadaşımla evleneceğim. O da beni sadece arkadaş olarak görüyodu. Fakat son zamanlarda bişeyler hisstemiş ve açıldı bende olur dedim opuyorumnanaktan
Ve bence biz baştan sevgili olsaydık onu bu kadar iyi tanıyamazdım. İkimizde birbirimize kendimizi bu kadar doğal şekilde tanıtmazdık. Direk sevgili olsaydım kasılırdım herhalde. Ama o beni sosyal arkadaşlık sayesinde doğal bi şekilde tanıdı kaydirigubbakcemile5 Şu an tek sorun ailesi ile benm ailem arasındaki fark. Onlar çok dindar. Çok kapalılar. Umarım ilerde sorunlar yaşamam :sinifsinif:

aile farkı önemli bir etken tabii.. gerçi yönetmesini bilene ve becerebilene çok sorun olmayabilir.. mutluluklar... a.s.

evlilikte aşktan ,sevgiden daha fazlası olması lazım
bunun için de karşındakini tarafsız olarak yani o ilk aylardaki heyecan dışında tanımak gerekiyor
bunun için de ya 1-2 yıl en az çıkmak gerekiyor ya da ailelerin ya da akrabaların tarafsız bir gözle bu kişi sana uygun olur dedikleri biriyle görüşmek ve içiniz ısınırsa evlenmek

ben her iki şıkkıda öneririm çünkü evlilik bir kumar şans işi sadece ben 1 aylık evliyim eşimle 5 yıl flört ettim tanışarak evlendim çok mutsuzum:(

gerçekten aynı evde yaşayıp hayatı paylaşana kadar tanıyamıyorsun kimseyi. benim gördüğüm öyle. ama ben görücü usulune veya arkadaş ortamında tanışmalara çook çok karşıyım,bu.da benim kişilik yapımdan kaynaklanıyor,böyle durumlarda gerilirim,kendim olamam,içime kapanırım. önce doğal yollarla tanışıp arkadaş olmalıyım uzunca bir süre.

aslında bi yandan görücü usulü evlilikler iyi olabilir. çünkü severek evlendiğinde eşinin evlenmeden önce verdiği sözler, yaptığı jestler falan derken evlilikte de öyle olacak sanıyorsun. ama evlendiğinde yapmadığında tamamen hayal kırıklığı oluyor. sen eskiden böyle değildin demeye başlıyorsun. görücü usulü olsa bunlar olmaz, hayaller yok, verilmiş sözler yok. bi bakıma güzel. ama ben yapabilir miydim :umursamaz:

benm ünivde sevgilim vardı 2 yılımı ona verdim tam istemeye gelcekler filan filan adam beni aldattı görmedim kendi ağzıyla söyledi :) ve bi gün annem seni istemeye gelcekler kızım dedi bende çok karşıydım aslında hiç sevmezdim görücü usulü filan hiç uymazdı bana ama birden tamam anneciğim olur dedim ve canım kocam evimize geldi gördüm beğendim aldım çok iyi bi insan onu çok seviyorum sadece 4 ay nişanlı kalabildim dayanabildim onsuz gün geçirmek istemiyordum rabbim onu bana yazdığı için binlerce kez şükrediyorum :Saruboceq:

aslında bi yandan görücü usulü evlilikler iyi olabilir. çünkü severek evlendiğinde eşinin evlenmeden önce verdiği sözler, yaptığı jestler falan derken evlilikte de öyle olacak sanıyorsun. ama evlendiğinde yapmadığında tamamen hayal kırıklığı oluyor. sen eskiden böyle değildin demeye başlıyorsun. görücü usulü olsa bunlar olmaz, hayaller yok, verilmiş sözler yok. bi bakıma güzel. ama ben yapabilir miydim :umursamaz:

nerden biliyorsunuz ki?

görücü usülü deken aklınıza ne geliyor? anne-babanın sizin adınıza karar verip, yüzünü 1 kere bile görmeden evlenmek değildir "görücü usülü".. tanışarak evlenmekten tek farkı sizi birileri tanıştırıyor, hepsi bu..

beni de eşimle bir akrabamız tanıştırdı, aksi halde tanışmamız neredeyse imkansızdı.. o Amerikada, ben İstanbuldaydım çünkü.. gayet güzel bir nişanlılık dönemi geçirdik.. tanışarak evlenmekten hiçbir farkı yoktu yani.. ha anlaşamasaydık ayrılırdık "illa evlenilecek" diye bir kural yok kısaca... :delphin:

evlilik dediğin bir kumar ya kazanırsın ya kaybedersin, nasıl tanıştığının pek bir önemi yok.
görücü usulü evlilik nedir ki? eskisi gibi kimse kocasını nikahtan sonra görmüyür. bir çifti tanıştıranlar olur. burdada tanıştıranlar aileler oluyor sonra flört ederler isteyen devam eder isteyen etmez. evliliklerde kültür önemli ailelerin seçtiği kişiler daha sağlıklı bence çünkü kimse çocuğu için kötü olsun istemez, insan kendi bulup aşık olduğunun ise eksik ve kusurlarını görmez genelde.

ben komşumuzun oğluyla evlendim ama ne o beni tanıyordu ne de ben onu, annesi beni çok beğeniyormuş, oğluyla geldi tanıştık 6 ay flört ettik, nişanlandık 6 ay sonrada evlendik. kültürler aynı, aileler anlaşıyor. dünyaya bir daha gelsem yine kocacımla evlenirim, ona hergün daha fazla aşık oluyorum sanki:)))

benm ünivde sevgilim vardı 2 yılımı ona verdim tam istemeye gelcekler filan filan adam beni aldattı görmedim kendi ağzıyla söyledi :) ve bi gün annem seni istemeye gelcekler kızım dedi bende çok karşıydım aslında hiç sevmezdim görücü usulü filan hiç uymazdı bana ama birden tamam anneciğim olur dedim ve canım kocam evimize geldi gördüm beğendim aldım çok iyi bi insan onu çok seviyorum sadece 4 ay nişanlı kalabildim dayanabildim onsuz gün geçirmek istemiyordum rabbim onu bana yazdığı için binlerce kez şükrediyorum :Saruboceq:

benimde üniversitede 3 yıllık bir ilişkim oldu, sonrada ufak tefek ilişkiler ama Allah'tan olmamış hiçbiri:)))

benimde üniversitede 3 yıllık bir ilişkim oldu, sonrada ufak tefek ilişkiler ama Allah'tan olmamış hiçbiri:)))

bencede her zamn Rabbimin sevgili kuluyum derim iiiyiki annemin babamn beğendiği biriyle evlenmişim çünkü eşimi onlar çok beğendi ve istediler tabi evlenme kararımıda etkiledi kendi beğendiğm istediğim insanla şuan evlenmiş olsaydım 1 aldatılan 2 içki içip ne yaptığını bilmeyen 3 dünya ya neden geldiğini dahi bilmeyen bi insanla evli olcaktm bi gün bana
'bu dünya ya insanoğlu cinsellik ve şiddet için gelmiştir' diye bi söz söylemişti
eski erkk arkadaşım kafamçokkarıştı
bu düşünceye sahip biriyle evleniyordum az kalsın iyiki aldatmış beni gerçekten insan kör sağır oluyor ya
tabi herkes severek evlenip mutsuz olcak diye yazmadım severek evlenip çok mutlu olan arkadaşlarım var gerçekten bu iş belli olmuyor rabbim herkesi hayırlısıyla karşılaştırsın hayırlı olan geldiyse görücü olsun arkadaşlık olsun severek olsun mutlu olunuyor

nerden biliyorsunuz ki?

görücü usülü deken aklınıza ne geliyor? anne-babanın sizin adınıza karar verip, yüzünü 1 kere bile görmeden evlenmek değildir "görücü usülü".. tanışarak evlenmekten tek farkı sizi birileri tanıştırıyor, hepsi bu..

beni de eşimle bir akrabamız tanıştırdı, aksi halde tanışmamız neredeyse imkansızdı.. o Amerikada, ben İstanbuldaydım çünkü.. gayet güzel bir nişanlılık dönemi geçirdik.. tanışarak evlenmekten hiçbir farkı yoktu yani.. ha anlaşamasaydık ayrılırdık "illa evlenilecek" diye bir kural yok kısaca... :delphin:

ben kesin bu böyle demiyorum, herkes gibi fikrimi söylüyorum. ayrıca görücü usulü derken aslında ben anne babanın sizin yerinize karar vermesinden çok, aşkın değil mantığın ağır bastığı bir evlilikten bahsetmiştim... aslında görücü usulüyle mantık evliliğini karıştırdımmmohaoldumsmile

Evlencek kişiler evlenmeden once birbirini tanıyacak kadar beraber vakit geçirsinde ister kendileri tanışsınlar ister taniştirilsinlar hiç farketmez.

Yangından mal kaçırır gibi evlenenlere gorucu de olsa kendileri de tanışsalar sinir oluyorum sonra hep tanıyamamişim lafı eksik olmuyor ağizlarından.

Back