• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görücü usulü evlilik mi? Tanışarak evlilik mi?

Kizlar görücü usulünde de kisi evlenecegi kisiyi secer ki, zorlama yok yani. görücü usulünden kasit tanisma fasli sadece ama evlenmeden önce konusur anlsirsan evlenirsin.

Görücü usulü de güzel ama ben yine de severek evlenmekten yanayim.

O zaman bu çöpçatanlık oluyor

valla şekerim evlilik çok zor sevmeden evlenmiş olsaydım tahamül edemezdim heralde çok tuhaf insan sevmediği adamın koynuna nasıl girer donunu nasıl yıkar bana terss aşk evliliği sevgi evliliği olmalı Şeniz

saygı ve sevgi dışına çıkılmadığı sürece ikiside olabilir ayrım yapmam ama ben tanışarak evlendim görücü uslüyle evlenmiş arkadasım var gayette mutlu

valla şekerim evlilik çok zor sevmeden evlenmiş olsaydım tahamül edemezdim heralde çok tuhaf insan sevmediği adamın koynuna nasıl girer donunu nasıl yıkar bana terss aşk evliliği sevgi evliliği olmalı Şeniz

tmmda zamanla seviceksin zatenn sizi görüştüolarr eğer ısınırsanızz seversenizz bu iş oluyo senin dediğin sevmeden evlenmeğe girioo

tmmda zamanla seviceksin zatenn sizi görüştüolarr eğer ısınırsanızz seversenizz bu iş oluyo senin dediğin sevmeden evlenmeğe girioo

aynen katılıyorumvereliniortak
bende görücü usulü evlendim ama eşime karşı bişeyler hissettiğim içim ısındığı için evlendim
yoksa sevmediğim beğenmediğim bir insanla bende yapamam:1no2:

bencede görücü usulü ile evliliğin ömrü daha uzun oluyo.13 yıllık evliyim.eşim dünya iyisi bir insan bu evlilikten 2 de fidan büyütüyorum.ve görücü usulü ile evlendim.iyikide evlenmişim.aslında nasıl evlenirsen evlen sadece evlendiğinin ve bazı sorumluluklar aldığının farkına var.:1hug:

aynen katılıyorumvereliniortak
bende görücü usulü evlendim ama eşime karşı bişeyler hissettiğim içim ısındığı için evlendim
yoksa sevmediğim beğenmediğim bir insanla bende yapamam:1no2:

haklısın canımm tabiki hadi gördünüzz evlenin diyip evlenmiosun nişanlılık dönemi oluyo zaten ısınamadınmı yüzüğü atıosun iş bitio flört evliliklerindede anlaşamayıp yüzüğü atanlar var

bencede görücü usulü ile evliliğin ömrü daha uzun oluyo.13 yıllık evliyim.eşim dünya iyisi bir insan bu evlilikten 2 de fidan büyütüyorum.ve görücü usulü ile evlendim.iyikide evlenmişim.aslında nasıl evlenirsen evlen sadece evlendiğinin ve bazı sorumluluklar aldığının farkına var.:1hug:

bencedee önemli olan karşılıklı saygı sevgi ve sorumluluklar

hmm, benimkisi görücümü degilmi acaba :) esimle bir dügünde tanisdik, daha dogrusu sadece bakistik... ilk kez bir erkekle bakistim okadar... nedense biraz feminist bir kizdim :)... o dügünden bir hafta sonra esim beni ailemden istemeye geldi, dana ismini bile bilmiyordum... ailem tabi karari bana birakti, bende bir iki hafta görüsüp konusmak istedim. sonucmu? 1,5 yildir cok mutlu bir evliligim var. ben esimin hayatindaki ilk kadinim, oda benim hayatimdaki ilk erkek... insallah hepte böyle kalir :)

ya burdakilerin çoğu, görücü usulu evlenenen kızların ya okumamış, ya ekonomik ozgurlugu olmayan, ya erkek gormemiş ya da baskıcı bir aileden gelmiş oldugunu iddia ediyor.
eskiden gorucu usulu evliliklerde damatla gelin birbirini gormeden aileler söz keserlerdi.. cok cahilce , hala cahil kesimlerde var.. bu dinimizde de yanlış cunku peygamberimiz(sav) evlenecek genç kıza fikrinin sorulmasını, istemediği biriyle asla zorla evlendirilemeyeceğini söylemiştir.
ben universite mezunuyum ve gorucu usulu ile başlayarak ve severek evlendim.. ailelerimizi denk goren ortak bir tanıdık tanışmamızı önerdi.. ben de bu tur tanısmalara karsıydım, ama şimdi bakıyorum ki severek flort ederek evlenmeye calısan arkadaşlarım hala aile problemlerini çözmeye çalışırken biz aile olayını baştan cozmuş olarak 1-0 önde başladık.. tanışma yerine kabul etmeyeceğimi düşünerek gittim. zaten evlilikten bahsetmedik okuldan işten konuştuk ve ben-ki cok secici ve kimseyi begenmeyen biri olarak ,işte evleneceğim adam bu diyerek gorusme yerinden ayrıldım.. telefonlaştık gorustuk ,karşılıklı olumlu görüşlerimiz sonucunda söz yaptık, 6 ay nişanlı kaldık bu donemde flört de etmiş olduk.. sonunda evlendik ve cok dogru bir karar verdiğimin farkındayım..
severek evlenenler ve gorucu usulu evlenenler diye ayrım yapılmaz biz de severek evlendik.. gözü kapalı sevenler ve gözü açık sevenler diye ayrılması lazım..
bir psikolog, ailelerin onayıyla evlenenlerin aşkının 0 dan başlayarak gün geçtikçe 100 e doğru giderken, flört ederek evlenenlerin aşkının 100den 0 a doğru indiğini söylemişti..

bence artıkk görücü usulü en azından benim gördüğüm tanışmadan bi farkı yokk hemen düğün dernek olmuyor bildiğim kadarıyla eski görücü usulüne karşıyım ama şuankine değilimm..sonuçtaa yine görüşülüo...

Uzun ömürlüsünü kısa ömürlüsünü bilmem ama ben tanışarak evlilikten yanayım.
Görücü usulüne tamamen karşıyım...

ya burdakilerin çoğu, görücü usulu evlenenen kızların ya okumamış, ya ekonomik ozgurlugu olmayan, ya erkek gormemiş ya da baskıcı bir aileden gelmiş oldugunu iddia ediyor.
eskiden gorucu usulu evliliklerde damatla gelin birbirini gormeden aileler söz keserlerdi.. cok cahilce , hala cahil kesimlerde var.. bu dinimizde de yanlış cunku peygamberimiz(sav) evlenecek genç kıza fikrinin sorulmasını, istemediği biriyle asla zorla evlendirilemeyeceğini söylemiştir.
ben universite mezunuyum ve gorucu usulu ile başlayarak ve severek evlendim.. ailelerimizi denk goren ortak bir tanıdık tanışmamızı önerdi.. ben de bu tur tanısmalara karsıydım, ama şimdi bakıyorum ki severek flort ederek evlenmeye calısan arkadaşlarım hala aile problemlerini çözmeye çalışırken biz aile olayını baştan cozmuş olarak 1-0 önde başladık.. tanışma yerine kabul etmeyeceğimi düşünerek gittim. zaten evlilikten bahsetmedik okuldan işten konuştuk ve ben-ki cok secici ve kimseyi begenmeyen biri olarak ,işte evleneceğim adam bu diyerek gorusme yerinden ayrıldım.. telefonlaştık gorustuk ,karşılıklı olumlu görüşlerimiz sonucunda söz yaptık, 6 ay nişanlı kaldık bu donemde flört de etmiş olduk.. sonunda evlendik ve cok dogru bir karar verdiğimin farkındayım..
severek evlenenler ve gorucu usulu evlenenler diye ayrım yapılmaz biz de severek evlendik.. gözü kapalı sevenler ve gözü açık sevenler diye ayrılması lazım..
bir psikolog, ailelerin onayıyla evlenenlerin aşkının 0 dan başlayarak gün geçtikçe 100 e doğru giderken, flört ederek evlenenlerin aşkının 100den 0 a doğru indiğini söylemişti..

kesinlikle katılıyorum,şimdikilerin görücü usulu dediği şeyle eskilerin görücü usulu dediği şey arasında dağlar kadar fark var. Ben görücü usulunun, evliliğin iyi bir temele dayanması açısından cok iyi bir yöntem oldugunu düşünüyorum. Ailelerin de fikirleri,tecrübeleri işin içine girince daha sağlıklı kararlar alınıyor.Üstelik evlilikte ailelerin denkliği de çok önemli bir unsur. İnsanlar aşk,sevgi olmadan evlendiklerini düşünüyor görücü usuluyle evlenenlerin.Hiç de öyle değil bence,bal gibi de aşık oluyolar, seviyorlar. İki insan cevrenin tavsiyesiyle birbirileri için uygun görülüp, bu amaçla görüşmeye konuşmaya başlayıp,aşık olumaz mı birbirine? . İlle sokakta yürürken çarpıp, kitapları elimize toplayıp veren beyaz atlı prensemi aşık olunur. Aşık olacaksan her durumda olursun zaten.

Kesinlikle katılıyorum..
Düşünüyorum da bir akşam oturmasında sırf dış görünüşünü beğendiğim bir adamla,kariyerimiz,ailelerimiz uyuyor diye evleniyorum.
banyodaki kılından,kirli sepetindeki çamaşırından rahatsız olurum..

Back