- 12 Ocak 2010
- 16.669
- En iyi cevaplar
- 1
- 25.042
- 1.123
- Konu Sahibi birokuzmagduru
-
Neden hep es ailesinin isimleri konmaliymis? Siz yumurtadan mi cikmissimiz? Bir aileniz yok muymus?
Kız geliyor Magniii senin ki neCinsiyeti ne papatyam hic sormadim
Git doğum zamanı ailenin yanında doğur git nüfusa ver ismini oldu bittiye getir. Sonuçta anne olarak yetkin var kullan doğum belgesini kaptırma yeter.Her vefat eden icin bir cocuk dogurayim diyorum
İşte bu yüzden evlenmeyin diyorum! ne bu ikide bir boşanıcam çocuk oyuncağımı bu?ortada sanki ne var.Aldatma yok,şıddet yok noluyosunuz anlamdım!!İkinci bebegime hamileyim. İlk cocuga isim koyma konusunda esimle alti ay boyunca kavga ettik. Babaannesinin ismini koymak istedi isim de cok yaygin degil eski bir isim ben istemedim. Velhasil ilk ismini ben koydum onun da onayiyla, yanina onun istedigini koyduk.
Simdi oglumuz olacakmis. Erkek olursa dedesinin ismini koymak istiyordu beyimiz benim de sevdigim bir isim ,olur koyariz ,yanina da ben baska bir isim koyarim diye anlasmistik.
Yakin zamanda babasi vefat etti. Simdi de dedesinin ve babasinin ismini birlikte koymak istiyor. Bana da diyor ki ilk cocugun adini zaten sen koydun ( ilk isim benim onerdigim diye ve herkes o isimle sesleniyor kendi ailesi ve kendisi dahil) Benden rica ediyormus. Rica degil tabiki baski zorlama psikolojik siddet.
En son konusma bosanmaya kadar geldi. Sen beni kiriyorsun ricami kabul etmedin ben de senin gonlunun olup olmamasina bakmadan ismi koyacagim dedi
Ben de oyle bir sey yaparsan mahkemede biter dedim.
Hamile ve kalbi cok kırık bir kadinim yorumlarda cok vurmayin
Bir ömür çocuğuna istemediği bir isimle seslenecek. Daha ne olacaktı. Gayet de boşanmaya gider.İşte bu yüzden evlenmeyin diyorum! ne bu ikide bir boşanıcam çocuk oyuncağımı bu?ortada sanki ne var.Aldatma yok,şıddet yok noluyosunuz anlamdım!!
Aldatma şiddet yok , ama senin emeğine, tercihlerine , isteklerine saygı duymayan birinin onları da yapma ihtimali yüksek. Basit bir isim kavgası değil bu, evliliğin her alanına dağılma ihtimali olan bir sorun.İşte bu yüzden evlenmeyin diyorum! ne bu ikide bir boşanıcam çocuk oyuncağımı bu?ortada sanki ne var.Aldatma yok,şıddet yok noluyosunuz anlamdım!!
Başınız sağ olsun, kayınpederinize Allah rahmet eylesin, bence haklısınız çünkü ilk çocuğunuzun adını sadece siz koymamışsınız, bir ismi sizin istediğinizse diğer ismi eşinizin babaannesinin adı, 2. çocuğunuzun da bir ismi eşinizden bir ismi sizden olmalı.Simdi oglumuz olacakmis. Erkek olursa dedesinin ismini koymak istiyordu beyimiz benim de sevdigim bir isim ,olur koyariz ,yanina da ben baska bir isim koyarim diye anlasmistik.
Yakin zamanda babasi vefat etti. Simdi de dedesinin ve babasinin ismini birlikte koymak istiyor. Bana da diyor ki ilk cocugun adini zaten sen koydun ( ilk isim benim onerdigim diye ve herkes o isimle sesleniyor kendi ailesi ve kendisi dahil) Benden rica ediyormus. Rica degil tabiki baski zorlama psikolojik siddet
Yanlis anlamissiniz sanirim. Hem dede ismi hem baba ismin istiyor ben ikinci ismi koyayim ilki dede ismi olsun diyorum. ?Konu sahibi kızınıza annenizin ismini vermişsiniz. O da babasının ismini vermek istemekte haklı değil mi?
Sistem aynı diyeceksin. Kızın ismi: anne ismi + eşin istediği isim
Erkeğin ismi: baba ismi+ eşin istediği isim
Babasının adını istemiyorum deme lüksünüz yok sizin.
Kendisi de babaanne ismini kullanmiyor hatta hic isim kullanmiyor kizim diyorBaşınız sağ olsun, kayınpederinize Allah rahmet eylesin, bence haklısınız çünkü ilk çocuğunuzun adını sadece siz koymamışsınız, bir ismi sizin istediğinizse diğer ismi eşinizin babaannesinin adı, 2. çocuğunuzun da bir ismi eşinizden bir ismi sizden olmalı.
Tamam babasını kaybetmiş hassas bir dönemde lakin o zaman dedesinin adı yerine babasının adını koysun 2. isim de sizin istediğiniz bir isim olsun.
Kusura bakmayın ama eşiniz ilk çocuğunuz babaannesinin adıyla çağırılmıyor diye hırs yapmış, 2. çocuğunda hangi isimle çağırılırsa çağırılsın kendi koyduğu isimle anılmasını garantiye almak için hem dedesinin hem babasının adını koymaya çalışıyor.
Eşiniz babaysa sizde annesiniz, ilk çocuk annenindir 2. çocuk babanındır diye bir şey var da biz mi bilmiyoruz?
O zaman size karşı ego savaşı mı veriyor eşiniz? 2. bebek erkek ya, erkek bebek erkek ailesinindir gibi garip, acayip, bana göre normal olmayan fikirleri mi var acaba?Kendisi de babaanne ismini kullanmiyor hatta hic isim kullanmiyor kizim diyorbabasinin ismini koysa da eminim ki hic kimse o ismi kullanmayacak.
Yanlis anlamissiniz sanirim. Hem dede ismi hem baba ismin istiyor ben ikinci ismi koyayim ilki dede ismi olsun diyorum. ?
Annesinin adını koyduğunu nerede söylemiş? Ben göremedim deİki ismi de o seçemez. Ya dedesini ya da babasını seçsin. Siz neden dede diye diretiyorsunuz? Baba + 2. İsim istemiyorsunuz? Siz kendi anneniz adını koyduğunuz için kayınpeder ismini direkt elemeniz garip geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?