Gerikafali bir koca ve isim kavgasi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
En sevmediğim şey dede, nene isimleri konması çocuklara
Bir arkadaşım var rahmetli kp adını önden koydu yanına ikinci ismi koydu, eltisi resmen hırs yaptı bikaç yıl sonra oda aynı adı yanına başka bir isimle koydu oğluna. Sonuç babaanne dışında kisme o ismi kullanmiyor. Ne anladım bu işten?
Herkesin adı farklı olsun, herkes kendi kaderini yaşasın
O ne öyle biri gitti bir geldi
Ne saçma

Yaş oldu 30, artık çok geç. Önceden de babamın saçma sapan duygu sömürüleri engel oldu.
Neden geç olsun, daha çok gençsiniz. Benim bir tanıdığım halasının adını vermişler hanım adı, kız üni bitince değiştirdi adını. Belki eskiden güzel bir isim olabilirdi ama çalışma hayatında çok tuhaf olurdu.

Valla bende daha iki aylık hamileyken tutturdu Alpaslan diye benim bulduğumu beğenmedi yetmedi herşeye maydonoz babaannesini dedesini yengesini amcasını babasını soktu isim muhabbetine. Üstüme geldiler sürekli dedim ki karnımda ben taşıyorum isim hakkı annenin vs vs. Çok gerikafalı cahil tiplerdi. Daha çocuk doğmadan müdahale başlamıştı. Bebeğim düştü maalesef istedikleri isimde olmadı şimdi boşanıyorum..
Nickname e bayıldım bende okuzmagduru2 olarak isim değişecem.
Eşinizin baba kaybından dolayı onun ismini koymak istemesi çok doğal anılarında yaşatmak istiyor belli ki. Babasının ismi ve sizin istediğiniz bir isim koyun. Üçüncü çocuğa koyarız hayatım dersiniz dedesinin ismini de. eğer anlaşıyorsanız boşuna boşanmayın ben neler cektim ah sadece isim olaydı

Şuan yaşadıkları kaybın psikolojisi ile böyle olmaları çok normal. Siz acılarına verin. Hamilelik psikolojisi insanı daha duygusal yapıyor takılmayacağımız şeylere takılıyoruz

Bide neden hep eşin tarafı sadece? Sizin tarafinizdan isim yok mu? İnsanın kendi tarafına ayıp bu bence. Benim bir arkadaşım var ilk cocuklarina adamın babasının ismi kondu ikinci çocuklarına kızın babasının. Yani bence olmasın baştan ama madem oldu böyle olmalı.

Benim de eşim erkek olursa 1 sene önce vefat eden babasıyla 30 sene önce vefat eden babamın adlarını koyacakmış. Valla hiç koyamaz kusura bakmasın. Onun babasının adını niye çağırayım sürekli.. benimseyemediğim ve öyle vefat etmiş bir kayınbaba.. kendi babamın ismini üzüldüğüm için çağıramam. Zaten hiç sevmem ölen kişilerin adının koyulmasını saçma sapan adetler çocuğuma ait başka mis gibi isim koyarım. Gaza getirmek istemem de eşiniz haksız koyun kimseye ait olmayan isim gitsin

Kizimizin ismi yani benim koydugum isim annemin ismi. Soyledigim diger isimleri begenmedi ben de hem isim guzel diye hem de inat olsun diye annemin ismini soyledim tamam dedi.
Sacma sapan inatlar kavgalar 35 yasinda adamsin yakisiyor mu. Ama okuz

Cok ofkeliyim ona karsi. Herkes hakli haksiz diye yorum yapmis tesekkur ediyorum herkese de gercekten nasil cozecegim bu sorunu bilmiyorum. Cozecegim diyorum cunku esim cozum istemiyor kendi dedigi olsun istiyor.
Bir ismi onun bir ismi benim vermeme ikna olmaz ise boyun egip istedigini kabul mu edeyim ?
Naparsan yap ama beni kaybedersin hicbir sey eskisi gibi olmaz mi diyeyim?
Gonlum olmadan isim koyarsa dava mi acayim napayim valla sinirden fittircam

ama kimlikte iki isimde yazmış oluyor.
kimse şu anda kullanmasa bile okula başlayınca iki isim kullanılıyor.
kadın zaten istediği ismi koyamamış beğenmemiş eşi başka isim bulmuş ona olur demiş.
birde babaanne ismi ne alaka o kısmı hiç anlamadım. ana baba ismi duydumda. babaannesinin dedesinin ismini kendi babası koysaymış bu kadar kıymetliyse babası bile anasının babasının ismini koymamış toruna ne oluyor acaba.
ikinci olarakta kadın dede isminide tamam demiş ikinciyi ben seçeyim demiş. adamda dedesiyle babası arasında bir seçim yapsın bir zahmet.

Doğuma nekadar var?

Yav e devlet soy ağacına giriyorum hay sürekli aynı isimler. Amca mı dayı mı yeğen mi bilemiyorum. Behlülle Bihter'e dönecez tövbe yarabbim. Şükür anam dur orada demiş babamda akıllanmış ve nur topu gibi bir ismim olmuş.

sende dedenle babanın ismini koy.
4 isimli olsun

Ah ben suan Bibibella yi hakli buldum eh siz annenizi koyarsaniz oda tabiki babasini isteyecek
Icinden tek bir isim sectirin onu koyun iki isim sevmek zorunda degilsiniz

Arkadaşlar kadın haklı. İlk ismi ortak koymuşlar yine öyle yapalım diyor. Cok mantıklı. Babasının ya da dedesinin isminden birini tercih etsin yanına da kadının istediği eklensin. İlk isimde sadece kadının istediği olmamış ki adam da babannesinin ismini iliştirmiş. İkinci isimde hem dedesinin hem babasının hoohhh oldu canim 7 sülalesini eklesin o zaman.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…