- Konu Sahibi birokuzmagduru
-
Neden geç olsun, daha çok gençsiniz. Benim bir tanıdığım halasının adını vermişler hanım adı, kız üni bitince değiştirdi adını. Belki eskiden güzel bir isim olabilirdi ama çalışma hayatında çok tuhaf olurdu.Yaş oldu 30, artık çok geç. Önceden de babamın saçma sapan duygu sömürüleri engel oldu.
Valla bende daha iki aylık hamileyken tutturdu Alpaslan diye benim bulduğumu beğenmedi yetmedi herşeye maydonoz babaannesini dedesini yengesini amcasını babasını soktu isim muhabbetine. Üstüme geldiler sürekli dedim ki karnımda ben taşıyorum isim hakkı annenin vs vs. Çok gerikafalı cahil tiplerdi. Daha çocuk doğmadan müdahale başlamıştı. Bebeğim düştü maalesef istedikleri isimde olmadı şimdi boşanıyorum..İkinci bebegime hamileyim. İlk cocuga isim koyma konusunda esimle alti ay boyunca kavga ettik. Babaannesinin ismini koymak istedi isim de cok yaygin degil eski bir isim ben istemedim. Velhasil ilk ismini ben koydum onun da onayiyla, yanina onun istedigini koyduk.
Simdi oglumuz olacakmis. Erkek olursa dedesinin ismini koymak istiyordu beyimiz benim de sevdigim bir isim ,olur koyariz ,yanina da ben baska bir isim koyarim diye anlasmistik.
Yakin zamanda babasi vefat etti. Simdi de dedesinin ve babasinin ismini birlikte koymak istiyor. Bana da diyor ki ilk cocugun adini zaten sen koydun ( ilk isim benim onerdigim diye ve herkes o isimle sesleniyor kendi ailesi ve kendisi dahil) Benden rica ediyormus. Rica degil tabiki baski zorlama psikolojik siddet.
En son konusma bosanmaya kadar geldi. Sen beni kiriyorsun ricami kabul etmedin ben de senin gonlunun olup olmamasina bakmadan ismi koyacagim dedi
Ben de oyle bir sey yaparsan mahkemede biter dedim.
Hamile ve kalbi cok kırık bir kadinim yorumlarda cok vurmayin
Şuan yaşadıkları kaybın psikolojisi ile böyle olmaları çok normal. Siz acılarına verin. Hamilelik psikolojisi insanı daha duygusal yapıyor takılmayacağımız şeylere takılıyoruzDedesinin ismi guzel ona kabulum zaten. Babasinin ismini istiyor yanina o ismi istemiyorum. Ailesi de sey kafasinda Allah birini aldi birini verdi. Erkek oldugunu duyunca bir aglamalar bir seyler. Sevmiyorum boyle seyleri. Benim cocugum kimsenin yerine gelmiyor herkesin kendi kaderi hayati ismi olmali gel de anlat
Kizimizin ismi yani benim koydugum isim annemin ismi. Soyledigim diger isimleri begenmedi ben de hem isim guzel diye hem de inat olsun diye annemin ismini soyledim tamam dedi.Bide neden hep eşin tarafı sadece? Sizin tarafinizdan isim yok mu? İnsanın kendi tarafına ayıp bu bence. Benim bir arkadaşım var ilk cocuklarina adamın babasının ismi kondu ikinci çocuklarına kızın babasının. Yani bence olmasın baştan ama madem oldu böyle olmalı.
Hamile duygusallığımı buben böyle düşünüyorum 10 tane isim koysada benim koyduğum isimle sesleniyorlarsa ben koymus olurum biri sorsa ben koydum derim gerile gerile ayrıca yeni babasi ölmüş birisi biraz anlamak lazım ne doğurmakmış arkadaş hersey kadının hakkı oluyor
Doğuma nekadar var?Cok ofkeliyim ona karsi. Herkes hakli haksiz diye yorum yapmis tesekkur ediyorum herkese de gercekten nasil cozecegim bu sorunu bilmiyorum. Cozecegim diyorum cunku esim cozum istemiyor kendi dedigi olsun istiyor.
Bir ismi onun bir ismi benim vermeme ikna olmaz ise boyun egip istedigini kabul mu edeyim ?
Naparsan yap ama beni kaybedersin hicbir sey eskisi gibi olmaz mi diyeyim?
Gonlum olmadan isim koyarsa dava mi acayim napayim valla sinirden fittircam
4 aylik bebegimDoğuma nekadar var?
Cok ofkeliyim ona karsi. Herkes hakli haksiz diye yorum yapmis tesekkur ediyorum herkese de gercekten nasil cozecegim bu sorunu bilmiyorum. Cozecegim diyorum cunku esim cozum istemiyor kendi dedigi olsun istiyor.
Bir ismi onun bir ismi benim vermeme ikna olmaz ise boyun egip istedigini kabul mu edeyim ?
Daha çok var doğuma4 aylik bebegim
Ah ben suanCok ofkeliyim ona karsi. Herkes hakli haksiz diye yorum yapmis tesekkur ediyorum herkese de gercekten nasil cozecegim bu sorunu bilmiyorum. Cozecegim diyorum cunku esim cozum istemiyor kendi dedigi olsun istiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?