- Konu Sahibi birokuzmagduru
-
Ayrıca adam konu sahibinin söylediği isimlerden birini seçmiş.Arkadaşlar kadın haklı. İlk ismi ortak koymuşlar yine öyle yapalım diyor. Cok mantıklı. Babasının ya da dedesinin isminden birini tercih etsin yanına da kadının istediği eklensin. İlk isimde sadece kadının istediği olmamış ki adam da babannesinin ismini iliştirmiş. İkinci isimde hem dedesinin hem babasının hoohhh oldu canim 7 sülalesini eklesin o zaman.
İsim koyma konusunda ailelerin isminin koyulmasına karşıyım açıkçası özellikle de böyle anlaşamayan eşler için. Fakat ben burada hatayı en çok sizde gördüm önce sizin istediğiniz olmuş zaten onun onayıyla diyorsunuz ama onayı olmadan da olsa siz karar vermiş oluyorsunuz sonuç olarak ikincisini de o koyuversin bir kere girmişsiniz dede babaanne işine karşılıklı anlayış olmalı. İkincisi neden konuyu boşanmaya getirdiniz anlamadım demek ki en ufak tartışmada ve büyüdüğünde boşanmakla tehdit edeceksiniz ben sizi haksız buluyorum.İkinci bebegime hamileyim. İlk cocuga isim koyma konusunda esimle alti ay boyunca kavga ettik. Babaannesinin ismini koymak istedi isim de cok yaygin degil eski bir isim ben istemedim. Velhasil ilk ismini ben koydum onun da onayiyla, yanina onun istedigini koyduk.
Simdi oglumuz olacakmis. Erkek olursa dedesinin ismini koymak istiyordu beyimiz benim de sevdigim bir isim ,olur koyariz ,yanina da ben baska bir isim koyarim diye anlasmistik.
Yakin zamanda babasi vefat etti. Simdi de dedesinin ve babasinin ismini birlikte koymak istiyor. Bana da diyor ki ilk cocugun adini zaten sen koydun ( ilk isim benim onerdigim diye ve herkes o isimle sesleniyor kendi ailesi ve kendisi dahil) Benden rica ediyormus. Rica degil tabiki baski zorlama psikolojik siddet.
En son konusma bosanmaya kadar geldi. Sen beni kiriyorsun ricami kabul etmedin ben de senin gonlunun olup olmamasina bakmadan ismi koyacagim dedi
Ben de oyle bir sey yaparsan mahkemede biter dedim.
Hamile ve kalbi cok kırık bir kadinim yorumlarda cok vurmayin
Neden geç olsun, daha çok gençsiniz. Benim bir tanıdığım halasının adını vermişler hanım adı, kız üni bitince değiştirdi adını. Belki eskiden güzel bir isim olabilirdi ama çalışma hayatında çok tuhaf olurdu.
Cok ofkeliyim ona karsi. Herkes hakli haksiz diye yorum yapmis tesekkur ediyorum herkese de gercekten nasil cozecegim bu sorunu bilmiyorum. Cozecegim diyorum cunku esim cozum istemiyor kendi dedigi olsun istiyor.
Bir ismi onun bir ismi benim vermeme ikna olmaz ise boyun egip istedigini kabul mu edeyim ?
Naparsan yap ama beni kaybedersin hicbir sey eskisi gibi olmaz mi diyeyim?
Gonlum olmadan isim koyarsa dava mi acayim napayim valla sinirden fittircam
Eşitlik diyorsunuz ama zaten adamın istediği isim de konulmuş, çok istiyorsa koyduğu isimle seslenseymis ağzına vuran mi olmuş? Şimdi iki ismi birden kendisi koymak istiyor adalet bunun neresinde ?Benim savunduğum baba dede ismi degil isterse patronunun ismi olsun demek istedigim ilk cocuguna sen koymussun onunla sesleniyor herkes bunada eşin koyabilir yoksa yemişim koca sülalesini
Öncelikle basınız sağolsun.aynı durumu yaşadım bende hamile olduğumu öğrendiğim de kayınpederim yoğun bakımdaydı 2 gun sonra vefat etti.herkes onun yerine geldiğini düşündü eşimin tarafında(3.tüp bebek denememizdi)sonra erkek olduğunu öğrendik bu sefer tescillendi sanki dediğiniz gibi ağlamalar filan hatta kayınpederin ismi ile küçük … geldi Allah onun ömrünü aldı buna verdi filan dendi.herkeste öyle bir algı oldu ki direk onun ismi konulacak diye ama ben aile büyüğünün ismini vefat etmis birinin isminin konulmasını hic sevmiyorum.kayınvalidem bir akşam ben babanızın ismini koyarsınız diye düşünüyorum dedi bende olmaz dedim ben sevmiyorum dedim.esim de istedi ama diretmedi simdi oğlum 1 aylık ismi bizim seçtiğimiz bir isim.sadece kulagina babanın ismini de okuttum ama kimse bilmeyecek dedim eşime.kimlikte ve söylemde bizim seçtiğimiz isim varDedesinin ismi guzel ona kabulum zaten. Babasinin ismini istiyor yanina o ismi istemiyorum. Ailesi de sey kafasinda Allah birini aldi birini verdi. Erkek oldugunu duyunca bir aglamalar bir seyler. Sevmiyorum boyle seyleri. Benim cocugum kimsenin yerine gelmiyor herkesin kendi kaderi hayati ismi olmali gel de anlat
O zaman birinden birini tercih etsin mesela bu durum ailecek kafaya takildiysa babanın isminin yanına siz eklemeyapin. Belki bir üçüncü çocuk da dedeyi koyarsinizDedesinin ismi guzel ona kabulum zaten. Babasinin ismini istiyor yanina o ismi istemiyorum. Ailesi de sey kafasinda Allah birini aldi birini verdi. Erkek oldugunu duyunca bir aglamalar bir seyler. Sevmiyorum boyle seyleri. Benim cocugum kimsenin yerine gelmiyor herkesin kendi kaderi hayati ismi olmali gel de anlat
Bir de nedir bu isimler ya merak ettimDedesinin ismi guzel ona kabulum zaten. Babasinin ismini istiyor yanina o ismi istemiyorum. Ailesi de sey kafasinda Allah birini aldi birini verdi. Erkek oldugunu duyunca bir aglamalar bir seyler. Sevmiyorum boyle seyleri. Benim cocugum kimsenin yerine gelmiyor herkesin kendi kaderi hayati ismi olmali gel de anlat
"Anlamaz ki okuz okuz ne anlar"Kadının hamileliği doğumu herşeyi o kadar zor ki.
Bu konuda eşitlik felan kabul etmiyorum.
Hamilelik deyince bile şahsen tüylerim diken diken oluyor.
9 ay kusmus ve 9 ayı yatakta geçiren bir kadın olarak o bebeğin isim hakki bana aittir.
Sadece teklifleri degerlendiririm.
Soyadlarını veriyorlar yeter.
Soyumuz devam etsin.dedelerimiz hatırlansın.cok büyük işler yaptılar ya..basına 1.murat ,2.murat diye rakam yazın tam olsunSanki Henry’nin soyundan geliyor haspam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?