Gerikafali bir koca ve isim kavgasi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ayrıca adam konu sahibinin söylediği isimlerden birini seçmiş.
İkisi de beğenmiş, tamamen ortak karar.
Beğenilmeyen isim konur mu ya, ben veya eşim, neden beğenmediğimiz isimle çağıralım çocuğumuzu, böyle saçma şey mi var.
Adam %100 haksız.

İsim koyma konusunda ailelerin isminin koyulmasına karşıyım açıkçası özellikle de böyle anlaşamayan eşler için. Fakat ben burada hatayı en çok sizde gördüm önce sizin istediğiniz olmuş zaten onun onayıyla diyorsunuz ama onayı olmadan da olsa siz karar vermiş oluyorsunuz sonuç olarak ikincisini de o koyuversin bir kere girmişsiniz dede babaanne işine karşılıklı anlayış olmalı. İkincisi neden konuyu boşanmaya getirdiniz anlamadım demek ki en ufak tartışmada ve büyüdüğünde boşanmakla tehdit edeceksiniz ben sizi haksız buluyorum.

Resmi iletişimdeki en sıkıntılı isimler : kadınlarda "Hanım" ; erkeklerde ise sonu "Bey" le biten "Erbey , Birbey,Kılıçbey...vb" isimler oluyor.

İsim Hanım olunca ; "Hanım" Hanım hitabında tonlamaya çok dikkat etmek gerekiyor.

Erbey Bey gibi erkek isimleri de resmi iletişimde sorun yaratıyor.

Son düzenleme:

Eşiniz ve ailesi : rahmetli babasının ismiyle seslenebilecekler mi gerçekten ?

Allah hepimizin ölmüşlerine rahmet eylesin.

Yakın zamanda vefat eden babalarının ismiyle seslenebileceklerini sanmıyorum. Bu ağırlığı küçücük bebeğe yüklemenin yanlış olduğunu düşünüyorum.

Şu çocuklara kimsenin ismini koymayın ya bugünün bir de yarını var aşırı bencilce geliyor bana böyle şeyler. Çağdaş, kolay anlaşılır ve kolay telafuz edilir, anlamı güzel isimler koyun. Babasının adı Murtazaysa mesela sırf vefat etti diye çocuğa bu kötülüğü yapmaya gerek yok. Ölen geri gelmeyecek ama çocuk o isimle yaşayacak.

Kesinlikle izin vermezdim bu konuda bencilim isimlerin bir enerjisi var ve karaktere sirayet ettiğine inanıyorum bakın benim ismim başka olacakken anneannemin ismi konuldu tamam ismimi seviyorum ama küçükken sevmezdim anneanne ismi diye ..birde anneannemin yaşadığı kaderi yaşadım bende eski exden şiddet gördüm ben çok şükür boşandım neyse ....ve ben anneanneme benziyorum karakter olarak hemde kötü özelliklerini almışım :))

Neyse şunu söyleyim benim doğacak ilk 3 kızımın ve ilk 4 erkek çocuğumun ismi belli yani olursa şimdilik sadece ilk 2 kızimi koydum isimleri , diğerleri nasip olmaz büyük ihtimalle ama eşimin aklinada koydum bu konu tartışmaya bile açık değil en başta işledim eşimi yani gelecekteki çocuklarımız olursa isimleri belli yavaştan işlemek lazım erkekleri işte ismin guzelligini anlatip ilerleyen zamanlarda belki bebeğimize koyarız demeler vs :)) şimdi çocuğum olsa eşim kendi ismi koyduğunu sanar ama hepsini ben seçtim

Neden ölünce isim konuluyor . Ölmeseydi konulmayacakti belkide. Resmen sözüm meclis dışı olsun "kör öldü badem gözlü oldu "durumu değil de nedir .

İsim sevildiğinden beğenildiģinden konulmalı. Ya da çok örnek sevilen biri olur ,birlikte karar verilir.

Ölen insanın ismi olunca geriye canlanmiyorki.. bilemedim ya çok saçma geliyor.
Umarım isimleri normal eski isimlerdendir Ayşe Fatma, Ahmet Mehmet gibi.

Nebileyim döndü, kısmet gibi değişik isimlerden değildir . Resmen çocuğa kurşun atmak gibi.
Bir çok arkadaşım lise döneminde isimlerini değiştirdi. Onlar ya melis ya da melisa oldular o da ayrı bi durum her neyse uzun lafın kısası Haklısınız. Lakin boşanma konusu açılmaz başka türlü savunun kendinizi .

Benim savunduğum baba dede ismi degil isterse patronunun ismi olsun demek istedigim ilk cocuguna sen koymussun onunla sesleniyor herkes bunada eşin koyabilir yoksa yemişim koca sülalesini
Eşitlik diyorsunuz ama zaten adamın istediği isim de konulmuş, çok istiyorsa koyduğu isimle seslenseymis ağzına vuran mi olmuş? Şimdi iki ismi birden kendisi koymak istiyor adalet bunun neresinde ? konu sahibini haklı buldum ben

Öncelikle basınız sağolsun.aynı durumu yaşadım bende hamile olduğumu öğrendiğim de kayınpederim yoğun bakımdaydı 2 gun sonra vefat etti.herkes onun yerine geldiğini düşündü eşimin tarafında(3.tüp bebek denememizdi)sonra erkek olduğunu öğrendik bu sefer tescillendi sanki dediğiniz gibi ağlamalar filan hatta kayınpederin ismi ile küçük … geldi Allah onun ömrünü aldı buna verdi filan dendi.herkeste öyle bir algı oldu ki direk onun ismi konulacak diye ama ben aile büyüğünün ismini vefat etmis birinin isminin konulmasını hic sevmiyorum.kayınvalidem bir akşam ben babanızın ismini koyarsınız diye düşünüyorum dedi bende olmaz dedim ben sevmiyorum dedim.esim de istedi ama diretmedi simdi oğlum 1 aylık ismi bizim seçtiğimiz bir isim.sadece kulagina babanın ismini de okuttum ama kimse bilmeyecek dedim eşime.kimlikte ve söylemde bizim seçtiğimiz isim var

O zaman birinden birini tercih etsin mesela bu durum ailecek kafaya takildiysa babanın isminin yanına siz eklemeyapin. Belki bir üçüncü çocuk da dedeyi koyarsiniz

Bir de nedir bu isimler ya merak ettim

Ben isimlerin enerjisine çok inanırım, baya da kitap okudum bununla ilgili. Bir yakınının ismini çocuğa koymak onun kaderini ve enerjisini çocuğa yükler. Tanımadığın uzak bir isim koyunca aile ona o gözle bakmaz ve o enerji yüklenmez. Ayrıca her harfin ismi farklıdır, her harf kombinasyonunun. Bende de A harfi eksikti ve hep soyadında a olan birisi ile evlenmek istemiştim, oldu, ve gerçekten yeni soyadım karakterimi de değiştirdi. Belki eşiniz inanmasa da siz bunlara inandığınızdan bahsedebilirsiniz veya canım eşim ben senin kalbini kırmak ister miyim? Söz konusu ben isem ricanı asla geri çevirmem ama çocuğum söz konusuysa ben bir anneyim ve onun adına düşünmeliyim. Onun geleceğini beğenilerini dikkate almalıyım. Kendi ismimi bile değiştiririm senin için ama bir bebeğin adına onun geleceğini düşünerek karar vermek gerekir. Falan artık huyuna gide gide modern bir isim seçmeye çalışın bence, ayrıca her dünyaya gelen bebeğin kaderindeki ismin belirli olduğuna inanırım, doğru ve güzel isimlerde karar kılarsınız umarım

Kadının hamileliği doğumu herşeyi o kadar zor ki.
Bu konuda eşitlik felan kabul etmiyorum.
Hamilelik deyince bile şahsen tüylerim diken diken oluyor.
9 ay kusmus ve 9 ayı yatakta geçiren bir kadın olarak o bebeğin isim hakki bana aittir.
Sadece teklifleri degerlendiririm.
Soyadlarını veriyorlar yeter.

Çekismeleriniz kavgalarınız yüzünden çocuklara tren gibi adlar koyup durmayın lütfen.

Ne olur sanki ölmüş babasının adını koysa kız çocuğa da zorla babannenin adı kuyruk yapılmış söylenmiyor bile mecbur münakaşa sonucu konmuş şimdi sizde kavga dövüş bir isim taksanız kullanılmayacak ne gerek olan çocuğa oluyor

Okulda vs o kadar belli oluyor ki zorlama olduğu o evde anlaşmazlık olup sıra sıra isim konduğu.

"Anlamaz ki okuz okuz ne anlar"

Neden dede ,nene,anne vs isimleri konur hiç anlamıyorum.mantik nedir, ısrar nedir?onun dedesi ,babası kıymetli de sizin değil mi?Siz koymak isterseniz kabul edecek mi? En iyisi 2 isim olsun.birini siz seçin birinide esiniz

Eşim doğum için hastahaneye yattıgımda tepeme dikilip ''ohooo sen taburcu olana kadar ben kimliği 50 kere çıkartırım ''gibi yersiz bir espri yapmıştı,sonuç doğum belgesini ben aldım ,ben iyileşip ayağa kalkana kadar çocuğa kimlik çıkartamadık .
Aile büyüklerinin adıın koymayı bende tercih etmem ama babası yeni vefat etmiş eşimi de kırmak istemem ya deden ya baban birinin ismini seç diğer ismi ben koyucam derim

İki isim cok gereksiz aile buyuklerinin ismini koymak dahada gereksiz basta diger cocugada ikinciyi koymadaydiniz keske esinin dedesinden babannesinden sizin cocuklariniza ne ya nekadar geri kafali bi dusunce ama biİm toplumumuzda var malesef. Yinede her ikisinde sizde kendi istediginiz olsun diye cocuklra iki isim koymaya calismaniz sacma. İlkinde zaten sizin istedigniz isim konmus buna bari birakin ya dedesinin ya babasinin ismini koysun ama biri olsun hem dede hem baba allahim sana geliyorum sizde desenize benim babamla dedeminkinide ekleyelim diye

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…