Gerikafali bir koca ve isim kavgasi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Oğlumun çift ismi var. Ön adı dedesinin ismi . İsmi koyarken herhangi bir zorlama yok Allah var teklif bile etmediler. Eşimle biz koyduk. Ancak 2. ismini eşimin ailesi hiç kabullenmediler. Evde biz ve benim tüm ailem 2. ismi sesleniyoruz. Oğlum 22 yaşında 2. adını çok sever ve tüm çevresi 2. isimle tanır bilmezler bile çift isimli olduğunu. ''Üniversite bitsin ilk işim kimlikten dede ismini sildirmek olacak '' diyor. Kendi bilir karışmayız neticede o bir birey. Adıyla yaşasın hepsi

Aile isminin konulmasına karşıyım. Yeni doğacak kişi ayrı bir birey olacak niye sülaledeki diğer kişinin adı konulsun ki

hem dede adı hem baba adı ne bu küçücük bebe tüm soy ağacının ağırlığını üstünde taşımak zorunda mı? tamam dede baba büyüktür insan saygısındam sevgisinden koyar ama bizde bu zamana kadar yanına daha basit çağa uygun bir isim koyuldu ki aileden büyükler falan işte yeri gelecek çocuğa kızacaksın edeceksin aile büyüğünün adıyla olmaz diyorlardı bence eşiniz ikisinden birini seçmeli ya babası ya dedesi yanına da kendinize göre bir isim.
hoş ben iki tane isime de çok sıcak bakmıyorum ama, orası herkesin kendi kararı.

Ben isimlerin enerjilerine inanırım. O kişinin hayatına bakarım yakın çevremdeyse. İsmiyle bütünleşir bende hayatı da davranışları da. Ama koymazdım yine ne kendi ailemden ne de eşimin ailesinden. Koymadım da zaten. Koymayacağım da yakında doğacak bebeğime.

Aynı fikirdeyim.

İlkinde olması gerekeni yapmışsınız adalet sağlanmış ama ikincide eşiniz fazla zorlamış. isimler neler bu arada öğrenebilir miyiz?

Arkadaşlar zaten ilk cocuğa ismini vermis kadın ikinciyede adamın hiç hakkı yok mu yahu babasıda yeni ölmüş bu kadar anlayışsız olmaya gerek yok
Bence adamın babasının ismini koymaya hakkı var. Zaten kötü bir dönem onun için. Ama hem babamın hem dedemin ismini koyacağım demesi yanlış. Bir isim de annesi koysun adil olsun sistem. İlk çocukta da o şekilde yapmışlar kadın kendi istediği ismi koymamışki tek. İsteyen çocuğa babaannesinin adıyla da hitap edebilir sonuçta onların tercihi. ( illa diğer isimle seslenince diye baskı yapmadığını düşünerek söylüyorum bunu.)

Ortak karar tabii ki çok önemli ya da ilkini sen koy ikincisi ben gibi oda olabilir, ama aile isimleri veya ölen kişilerin isimleri konması gerekiyor mu bence öyle bir zorunluluk yok bilmiyorum işiniz zor küçük bir sorun gibi görünse de zor yani

Olduu dedesinin babasının, babasının dedesinin, dedesinin de dedesinin ismini eklesin böyle az olmuş.
Ne saçma sapan seyler ya Allahım sen şu tartışmayı yapmayı nasip etme belli olmuyo ne olacağı çünkü.
Ben olsam ne babası ne de dedesine ismi olmasına izin vermem.Ne benden taraf ne ondan taraf olmasın.Ne gerek var?
Noluyo ya bi durun yani!!

Olduu dedesinin babasının, babasının dedesinin, dedesinin de dedesinin ismini eklesin böyle az olmuş.
Ne saçma sapan seyler ya Allahım sen şu tartışmayı yapmayı nasip etme belli olmuyo ne olacağı çünkü.
Ben olsam ne babası ne de dedesine ismi olmasına izin vermem.Ne benden taraf ne ondan taraf olmasın.Ne gerek var?
Noluyo ya bi durun yani!!

Adama bak. Babaannesinin adını zorla koydurmuş olmasına rağmen kendisi de o şekilde seslenmiyormuş zaten.
Şimdi oğlanda bu inat nedir, hem dede hem baba adı. Yok artık!
Ben katiyen kabul etmezdim. Ben etmezdim yani
Ya dedesinden ya babasından vazgeçsin o zaman.
Abartılı bulanlar olmuş ama benim rızamı almadığı isimle çocuğumuza kimlik çıkarttıran adamı boşarım.

Aile büyüğü adı asla koydurtmam. 9 ay taşıyoruz bırakın da o hak da bizim olsun. Öküz erkekler ne ağrı ne sızı çekiyorlar iş isim koymaya gelince ilk sıraya giriyolar. Bu arada ölmüş kişinin adını da asla koydurtmam. Kötü enerjili hissederim niyeyse. Adı aynı olan kişilerden biri ölmüş ise hayattaki için bile yaşı benzemesin, adı benzemesin vs gibi şeyler kullanılır gereksiz bi şey ama olsun ya olursa

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…