Gerikafali bir koca ve isim kavgasi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Annesi babası koymuş mu büyüklerinin isimlerini? Koymayın ya. Koyarsan da boşanır velayeti alır, adını değiştiririm diyin. Hatta dedesinin adını da koymayın. Adam doğurdukça sülalesinin adını koyacak çocuklara.

Ne tez boşadın?

Nikah masasina nasil geldik inanin o daha sasirtici benim icin artik . Hayirlisi

Eşimin ablasının başına geldi o bizde kusura bakma ilkini sen koydun ikinci babasınin hakkı dedik ama isti kötü yani ilkinide birlikte karar verselerdi

Keşke değiştirseydiniz mahkemede.

Cinsiyeti ne papatyam hic sormadim

Eşime iki isimde koymamışlar ki çocuk el mahkum kullanıyor

İlkini siz koymuşsunuz, ikincisini eşiniz koysa iyi olur ama babasinin dedesinin ismi koymak istemesi çok saçma. Nedir bu cocuk yaparak ego anlamiyorum sanki yuz yillarca taninicak bir isim mi nedir yani. En geç 3 kuşak sonrasi ismin kime ait oldugunu bile bilmeyecektir. Ben babamin dedesi kim adini bile bilmiyorum mesela.

zaten soyad babadan gelirken ismi annenin koyması mantıklı değil mi
sanki onlar taşıyor acı çekiyor yoruluyor anasını satayım
her şeyde de hakları var

gerçekten ne ilginç adetler var
kimileri ölenin ismini koymazken kimileri direk onu koyuyor
aynı dede baba torun isimleri art arda konuluyor falan
enteresan

Bibi sadece babasının ismini koysa neyse, hem babasının hem dedesinin ismini koyacak.

Ben eşinize hak veremedim. Baştan anlaştığınız gibi bir ismi siz bir ismi o belirlemeli. Doğal olarak ya dedesinin ya babasının isminden vazgeçecek. Diğer türlü bencillik etmiş olur.

İlk çocuğunuza sizin belirlediğiniz isimle seslenilmesi bir şey değiştirmiyor bence. Demek ki siz daha güzel bir isim seçmişsiniz. Eşiniz ve ailesi diğer isimle seslenselerdi, siz mi engel oldunuz?

Ben aslında iki isim olmasını da, aileden birilerinin isminin verilmesini de hiç sevmiyorum. Ama siz madem bu şekilde anlaşmışsınız eşinizin oyun bozanlık yapmaması gerekiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…