• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gerikafali bir koca ve isim kavgasi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden hep es ailesinin isimleri konmaliymis? Siz yumurtadan mi cikmissimiz? Bir aileniz yok muymus?

aynen öyle ,
benım kızıma annem baktı 2, doğur dediler ilkine benım annem baktı ikinciye gene annem bakacaksa ben babamın soyadını verecem dedim , yok öyle dava ,

sanki o çocuk sadece erkek tarafının , babasının ismi heee bir derece ( rica etmesi lazım ) dede adı ne yaaaa

Hamilelik basli basina o kadar zor ki... ismin ortak begeniyle koyulmasi taraftariyim. Gerci sizde annenizin ismini koymuşsunuz. Esiniz bu yuzden diretecektir. Esinize ya babanin ya dedenin ismini seç, 2.ismi ben koyacagim deseniz olmaz mi?Sulaleye isim çeşitliliği getirmek gerekiyor. Herkesin ismi ayni olmus

Evlenmeden once cocuklarin adi ne olacak diye konusulmali. Cocuk ismine karar verememenin bosanmaya kadar goturmesi trajikomik. Sahsen evlenmeden once dedemin, babaannemin adini koyacagim diyen adamla evlenmezdim. Allah yardimciniz olsun.

Gerçekten bir isim tartışmasından boşanmaya kadar geldiniz mi ? Eşiniz babasını yeni kaybetmiş bazı şeylere belki duygusal bakıyor olabilir sizede hak veriyorum hamilelik sürecinde sizde duygusalsınız. Bence biraz daha sakinleştikten sonra bu konuyu tekrar konuşun ikinizde bu kadar duygusal inatçıyken bir sonuca varamazsınız

Herkes çok şaşırmış, gayette boşanma sebebi.
İşlerine gelince annelik çok kutsal( tabi kendi anneleri) ama 9 ay karnımda taşıdığım, 9 ay kusa kusa ölüp bittiğim , nefes alamadığım günleri bırakacağım, beyefendi bacaklarını uzata uzata şunu yapacağım bunu yapacağım diye diretecek, yok öyle dünya, sen ona buna yaranacaksın diye ben niye çocuğum üstünde söz sahibi olamayacağım.
Gayet orta yolu bulmuşsunuz, en azından 2 isim koyalım demişsiniz, adam hem baba hem dedeye dönmüş, başka derdi varmıymış, ben birini bile kabul etmezdim, öpsünde başına koysun.

İkinci bebegime hamileyim. İlk cocuga isim koyma konusunda esimle alti ay boyunca kavga ettik. Babaannesinin ismini koymak istedi isim de cok yaygin degil eski bir isim ben istemedim. Velhasil ilk ismini ben koydum onun da onayiyla, yanina onun istedigini koyduk.
Simdi oglumuz olacakmis. Erkek olursa dedesinin ismini koymak istiyordu beyimiz benim de sevdigim bir isim ,olur koyariz ,yanina da ben baska bir isim koyarim diye anlasmistik.
Yakin zamanda babasi vefat etti. Simdi de dedesinin ve babasinin ismini birlikte koymak istiyor. Bana da diyor ki ilk cocugun adini zaten sen koydun ( ilk isim benim onerdigim diye ve herkes o isimle sesleniyor kendi ailesi ve kendisi dahil) Benden rica ediyormus. Rica degil tabiki baski zorlama psikolojik siddet.
En son konusma bosanmaya kadar geldi. Sen beni kiriyorsun ricami kabul etmedin ben de senin gonlunun olup olmamasina bakmadan ismi koyacagim dedi
Ben de oyle bir sey yaparsan mahkemede biter dedim.
Hamile ve kalbi cok kırık bir kadinim yorumlarda cok vurmayin 😣
İşte bu yüzden evlenmeyin diyorum! ne bu ikide bir boşanıcam çocuk oyuncağımı bu?ortada sanki ne var.Aldatma yok,şıddet yok noluyosunuz anlamdım!!

İşte bu yüzden evlenmeyin diyorum! ne bu ikide bir boşanıcam çocuk oyuncağımı bu?ortada sanki ne var.Aldatma yok,şıddet yok noluyosunuz anlamdım!!
Bir ömür çocuğuna istemediği bir isimle seslenecek. Daha ne olacaktı. Gayet de boşanmaya gider.
Benim arkadaşıma babaannesinin adını koymuşlar kız 18 ine geldiği gibi değiştirdi ve hep annesine kızardı bu kötü ismi neden koydunuz diye. Bu daha mı iyi.

Madem anlamıyor o zaman onun dilinden konuş ..valizi topla git annenin yanina ismini koyduktan sonra isterse barisirsiniz büyük ihtimalle barisirsiniz büyükler izin vermez bundan ötürü bosanmana

Aldatma şiddet yok , ama senin emeğine, tercihlerine , isteklerine saygı duymayan birinin onları da yapma ihtimali yüksek. Basit bir isim kavgası değil bu, evliliğin her alanına dağılma ihtimali olan bir sorun.

Konu sahibi kızınıza annenizin ismini vermişsiniz. O da babasının ismini vermek istemekte haklı değil mi?
Sistem aynı diyeceksin. Kızın ismi: anne ismi + eşin istediği isim
Erkeğin ismi: baba ismi+ eşin istediği isim

Babasının adını istemiyorum deme lüksünüz yok sizin.

Simdi oglumuz olacakmis. Erkek olursa dedesinin ismini koymak istiyordu beyimiz benim de sevdigim bir isim ,olur koyariz ,yanina da ben baska bir isim koyarim diye anlasmistik.
Yakin zamanda babasi vefat etti. Simdi de dedesinin ve babasinin ismini birlikte koymak istiyor. Bana da diyor ki ilk cocugun adini zaten sen koydun ( ilk isim benim onerdigim diye ve herkes o isimle sesleniyor kendi ailesi ve kendisi dahil) Benden rica ediyormus. Rica degil tabiki baski zorlama psikolojik siddet
Başınız sağ olsun, kayınpederinize Allah rahmet eylesin, bence haklısınız çünkü ilk çocuğunuzun adını sadece siz koymamışsınız, bir ismi sizin istediğinizse diğer ismi eşinizin babaannesinin adı, 2. çocuğunuzun da bir ismi eşinizden bir ismi sizden olmalı.

Tamam babasını kaybetmiş hassas bir dönemde lakin o zaman dedesinin adı yerine babasının adını koysun 2. isim de sizin istediğiniz bir isim olsun.

Kusura bakmayın ama eşiniz ilk çocuğunuz babaannesinin adıyla çağırılmıyor diye hırs yapmış, 2. çocuğunda hangi isimle çağırılırsa çağırılsın kendi koyduğu isimle anılmasını garantiye almak için hem dedesinin hem babasının adını koymaya çalışıyor.

Eşiniz babaysa sizde annesiniz, ilk çocuk annenindir 2. çocuk babanındır diye bir şey var da biz mi bilmiyoruz?

Konu sahibi kızınıza annenizin ismini vermişsiniz. O da babasının ismini vermek istemekte haklı değil mi?
Sistem aynı diyeceksin. Kızın ismi: anne ismi + eşin istediği isim
Erkeğin ismi: baba ismi+ eşin istediği isim

Babasının adını istemiyorum deme lüksünüz yok sizin.
Yanlis anlamissiniz sanirim. Hem dede ismi hem baba ismin istiyor ben ikinci ismi koyayim ilki dede ismi olsun diyorum. ?

Başınız sağ olsun, kayınpederinize Allah rahmet eylesin, bence haklısınız çünkü ilk çocuğunuzun adını sadece siz koymamışsınız, bir ismi sizin istediğinizse diğer ismi eşinizin babaannesinin adı, 2. çocuğunuzun da bir ismi eşinizden bir ismi sizden olmalı.

Tamam babasını kaybetmiş hassas bir dönemde lakin o zaman dedesinin adı yerine babasının adını koysun 2. isim de sizin istediğiniz bir isim olsun.

Kusura bakmayın ama eşiniz ilk çocuğunuz babaannesinin adıyla çağırılmıyor diye hırs yapmış, 2. çocuğunda hangi isimle çağırılırsa çağırılsın kendi koyduğu isimle anılmasını garantiye almak için hem dedesinin hem babasının adını koymaya çalışıyor.

Eşiniz babaysa sizde annesiniz, ilk çocuk annenindir 2. çocuk babanındır diye bir şey var da biz mi bilmiyoruz?
Kendisi de babaanne ismini kullanmiyor hatta hic isim kullanmiyor kizim diyor 😂 babasinin ismini koysa da eminim ki hic kimse o ismi kullanmayacak.

Kendisi de babaanne ismini kullanmiyor hatta hic isim kullanmiyor kizim diyor 😂 babasinin ismini koysa da eminim ki hic kimse o ismi kullanmayacak.
O zaman size karşı ego savaşı mı veriyor eşiniz? 2. bebek erkek ya, erkek bebek erkek ailesinindir gibi garip, acayip, bana göre normal olmayan fikirleri mi var acaba?
Hem 2 ismini hem de otomatikman soyadını verdiği bir bebek için böyle diretmesine bir mana veremiyorum çünkü.

Bir ismi o koyacak bir ismi siz, gayet makul ve mantıklı bir talepte bulunmuşsunuz.

Yanlis anlamissiniz sanirim. Hem dede ismi hem baba ismin istiyor ben ikinci ismi koyayim ilki dede ismi olsun diyorum. ?

İki ismi de o seçemez. Ya dedesini ya da babasını seçsin. Siz neden dede diye diretiyorsunuz? Baba + 2. İsim istemiyorsunuz? Siz kendi anneniz adını koyduğunuz için kayınpeder ismini direkt elemeniz garip geldi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back