Gerçekten merak ediyorum..

Niye alınıyorsun?
Hayatın gerceklerini kolaylikla bir kenara atarak, buradaki kadinlarin sorunlarini kucumseyen, kitap okuma önerisinde bulunan birinin çok bilinen bir kelimeyi yanlış yazma lüksü olmamalı.
Tersine, ben hatalar yapar fakat senin yorumlarına da yanıt verip çeker giderim. Alınmak mı? Asla. Cevap verdiğim için, hüngür hüngür ağladığımı düşünmüyorsundur umarım.
Küçümsediğim bir cümlemi söyle.

Ya bu konu yüzünden eltisi ve görümcesi yeni gelin evinde kalacak olan yeni gelinin konusu göz ardı ediliyor. Simone okusa acaba düzelir mi bu durum?
Sen zaten yazdıklarıma değer vermiyorsun, o yüzden elti sorununa çözüm üretmekle uğraşman daha mantıklı olur.

anladık çok eğitimli kişisel olarak kendini bayağı geliştirmiş birisin sen

öyle geliştirmişsin ki dünyadan taşmış uzaya transfer olmuşsun gibi bir halin var:KK53:

Anam konu sahibi pek bir edebi konuşuyor ya, bu saatte edebiyat yok bana göre değil, ben dert sahibi arkadaşlarla dertlenmeye gidiyorum.

Deneyelim. Mesela istisnasız tüm ilişkilerden üstün tuttukları bir değerleri, tutkuları olsaydı acaba yine bu zilyon kadın bu kadar dertli olurmuydu... Vallahi, bir futbol takımına verilen değer bile hayatı yaşanır kılar. Şahsen on yıllık arkadaşım beni sattığında, bilgisayarımda altın edasıyla sakladığım oyunu birkaç saat oynamam halinde, ne satıldığım aklımda kalır ne de arkadaşıma ait anılar.

O zaman ne önemi var insan olmamızın, arkadaşlık, eş denilen kavramlar niye var?
Tamam size tersse böyle mutluysanız bir şeyler belki hiç yaşamazsınız bu da sizin karakteriniz, ama kimse bir değil.

Bence ya çok şey yaşayıp bir şeylerden kaçmış canımı yakmayacak nesnel, maddi şeylere değer vereyim bari diyorsunuz ya da daha hiç bir şey yaşamamışsınız. Tamam hepimiz kendimizi önemsemeliyiz, iyi olmaya çabalamalıyız vs. ama ne herkes bir ne de her konu...

Yazının tamamını da oku(ya)madım bu arada.

Ben, dağ taş gezin, delilik yapın vb demiyorum ki. Hatta, defalarca evden çıkmanıza bile gerek kalmayacak, tv izlemek, takım tutmak vb gibi örnekler verdim. Eğer aşkı arıyorlarsa, umarım bulurlar. Fakat sorun, onu merkeze oturtmak. İnsanın, diğer insanlardan öte, asla dokunulmasına izin vermeyeceği, en yüce olarak kabul ettiği zevklerinin, ilgilerinin olması gerektiğini söylüyorum.

Aşkı buldugun zaman da hayatının merkezine oturtman şart değil.

Sorunlardan mutlaka etkileniyorsun.
Evet yine gider o seni çok mutlu eden Hobilerle koşarsin zaten ama gözlerinde yaş olur, boğazında yumruk.

Siz burdaki tüm kadınları kocasi için kv si yüzünden hayata küsüp kendisini odaya kapatan, kahirdan hasta olan, sadece buraya konu açan kişiler olarak mı hayal ediyorsunuz?

Hayır öyle değiliz.

Şahsen ben eşimle yaşadığım sorunların üzerine beni mutlu eden ne varsa ona koşarım ama içimde sıkıntı ile yaparım o işi bu kez. Onunla sorunumu çözmeden de tat alamam. Hayır hayatımın merkezinde o yok. Esimden 2 ay ayrı kalip keyiflerimi, gezmeyi tercih de ederim. O istediğinde değil kendim istediğimde giderim yanına.

Ama gelir burda konu açıp ağlarım da..

Çok mu tuhaf?

biz kadınlar, köyde ki, kentte ki hatta ingiliz kraliyet ailesinde ki
hiç farketmez, tek birşeyden asla vazgeçmeyiz o da ilişkilerimiz hakkında konuşmak.
bu tüm dünyamızı sizler oluşturuyorsunuz diye değildir,seviyoruz konuşmayı,bu bir meditasyon bizim için.
tıpkı kitap okumayı,resim yapmayı,spor yapmayı sevdiğimiz gibi.
sizler gibi bir kaç konuya takılıp kalmıyoruz, o kadar laf kalabalığına gerek yok.
biz kadınlar böyle mutluyuz,düşün yakamızdan!!!!

office office hanim tam sizlik bir konu lütfen yorumlar misiniz?

Ofis hanim da bunalınca ata sporumuz olan güreş ve cirit atmaya yoğunlaştır öyle rahatlar kendisi.

Bir yurdum sporu olan laf sokmayi unutmussun..

Konu sahibi; icerik ne kadar faydali olursa olsun paragraflara ayiracak kadar ozen gosterilmeyen yazilari okumuyorum.. ancak yorumlardan anladigim kadariyla "ben olsam boyle yapardim..siz de bunu veya benzerini yapip mutlu olun" diyorsun.. bende nacizane diyorum ki; yapardim deme, yaptim de ki ciddiye alinsin..

Ha bunu makale gibi oku gec diyorsan kim senin makaleni neden okusun?

Kadinin adinin olmadigi bir ulkede gozden kaybolacak kadar tenha yerlere gitmek olume davetiyedir.. yasadigin yer Hollanda ise bu paragrafi gormemezlikten gel ve ulkeni tani.. daha sonra tekrar konusuruz..

X