- 25 Şubat 2011
- 10.393
- 25.120
- 598
- Konu Sahibi unutursamfisilda
-
Yorum yapmak için yorum yapmak mı? Kabul etmiyorsan doğru düzgün anlatırsın davanı. Basbayağı da kibirliymişsin. Ayrıca dostluğu bana anlatma. 10+ yıllık köklü ve sağlam dostluklarım var benim. Dostluğu yaşayan ve bilen biri olarak yorum yaptım.Elbette kötü yönlerimin de farkındayım. Bir yazıda kendimi ne kadar anlatabilirsem o kadar anlatmayı denedim işte. Bu arada tanıdığım insanların hepsi harika insanlar. Onlarla ilgili bi durum yok, geçin bunlari kendime yakistiramamak falan biseyler söylemiş olmak için yorum yapmayın lütfen. Bunu ima eden, bunun kıyısından geçen bi cümlem yok. Ben tanıdığım bütün insanları çok seviyorum, hayatımdan geçmiş olanları, hayatımda olanlari, kırgın küskün olsak da bu böyledir. Kin nefret duymam, niye tartıştın deseniz bana biri için, hicbirini hatirlamam, sadece benim onu arayamayacagim, benim adım atamayacagim gerçeğini bildiğim için üzülürüm içten içe. Bi sürü de kusurum var muhakkak. Kim mükemmel ki? Kusurlarimi eksik yanlarimi da seviyorum. Kibir değil problemim, anlayamadiniz. Yakistirmamak değil dost edinmememin sebebi. Abartıyor muyum bilmiyorum ama dostluk çok özel, basın sıkışsa dostunu arayacaksin, en özel şeyleri hep onunla paylasacaksin. Ben bunları yaşamış bir insanım. Dönem dönem çok güzel dostluklar kurdum şayet.
Evet? Yakistiramamak kelimesini siz hiç gördünüz mü yazimda? Ya da bunu ima eden bişey? Burayı uydurmuşsunuz kabul edin. Ne güzel. Dostluk güzel şey. Kıymetini bilinYorum yapmak için yorum yapmak mı? Kabul etmiyorsan doğru düzgün anlatırsın davanı. Basbayağı da kibirliymişsin. Ayrıca dostluğu bana anlatma. 10+ yıllık köklü ve sağlam dostluklarım var benim. Dostluğu yaşayan ve bilen biri olarak yorum yaptım.
Uydurmak değil, konudan çıkardığım sonuç bu.Evet? Yakistiramamak kelimesini siz hiç gördünüz mü yazimda? Ya da bunu ima eden bişey? Burayı uydurmuşsunuz kabul edin. Ne güzel. Dostluk güzel şey. Kıymetini bilin
Gururu törpülemenin en iyi yolu ölümü hatırlamak canım bugün varız yarın yokuz neyin gururu amann boş ver iyi olmaktan zarar gelmez insana ne demişler iyilik yap denize at kul bilmezse mevla bilirÇok teşekkür ederim çok iyisiniz. Biraz toparladım kendimi, adım atmaya daha musait psikolojim şu an. Ama keşke bu saçma durumuma kökten bir çözüm bulabilsem. Gururu törpülemenin en iyi yolu nedir acaba
Kötüyüm, ama neden kötüyüm bilmiyorum. Bişeylere hırsım geçmedi, bişeyleri beklemekten çok yoruldum. Annemle hep sorunlu bi ilişkimiz vardı, bu küçükken beni çok baskilamasindan ve şu an en ufak baskı çabasına fazla reaksiyon vermemle ilgili. Yine küsüz, yine aksam yemegine benim icin tabak koymamış, neyse ki mutfaga herkesten once gidip fark ettim de bi elma alip ben tokum diyip ciktim onurumla. Şükredecek çok şeyim var, nankörlük etmek de istemiyorum, ama bazen tanımadığım hayatları kıskanıyorum. Özellikle çok zenginleri, mutluluğu tamamen paraya bağlamak istemiyorum ama yakın ilişkili olduğunu da kabul edelim şimdi. Orta hâlli bi ailenin cocuguyum, hiç parası olmasa ceketini satıp okutacak bir babam var Allah başımızdan eksik etmesin. Iyi bi okulda iyi bi bölümde okuyorum, üniversite 2.sinif öğrencisiyim. Öğrendim ki tus dersaneleri dönem birincilerini yazın alıp eğitiyorlar sonra da okul bitene kadar tusa hazirliyorlarmis. Bu dersanelerin talep ettigi ucret epey yüksek, ben de hedefi yüksek olan bi öğrenciyim, dolayısıyla hep aklımda nası olacak ya düşüncesi vardı. Bunu duydum, ben kendimi deli gibi calismaya verdim, bir hafta önce bi sınava girdim ve sanırım hedefim de ulasiyorum güzel adımlarla, inşallah yani.
Dün gece rüyamda eski bi dostumu gördüm, dostluğumuz süresince beni hep korumuştur, onun yanında kimse benim hakkımda kötü bişey diyemezdi, ki genelde dedikodusu yapılan yaptığı bişey giydiği bişey konuşulan bi kızım bunun net farkındayım. Bu sadece insanların konuşmayı sevmek istemesiyle alakali, zaten zerre umrumda değiller, olmadılar ama yine de birinin sizi koruduğunu bilmek güzel-di. Ruyam bununla ilgiliydi işte, beni koruyordu. Ağlayarak uyandim, ben güçlü ve sağlam durmaya, sen değerlisin kızım önüne bak demeye çalıştıkça sanırım icime atmış, özlemişim onu. Dostluk ilişkilerime çok ama çok değer veririm, gerçekten çok fazla şey paylaştık onunla da. Pisi pisine bitti, haksız olduğumu dusunmuyorum ama yüzde yüz haklıyım da diyemem. Asla ona bi sekilde geri dönüş yapmam, elimde değil yapim böyle. Gerektiği zaman gururunu kırabilen insanlara çok ozeniyorum. Hem çok inatçıyım, hem çok gururluyum, asla dönmem, mesaj at diyecek olan kalbi güzel insanlar için söylüyorum bunu.
Bikaç arkadaş waffleciya gittik dün, yüzeysel olarak ilişki kurduğum fakat yakından tanıma imkanıni dün buldugum kişilerdi. Ben, belki bazılarınıza saçma gelecek ama doğru kişi kavramına yüzde bin beş yüz katilanlardan, bu düşünceyi tecrübelerle sağlamış bi insanım. Muhabbet her bana gelişinde niye sevgilin yok diyorlar, vakti değil daha diyorum, ama neden yok diyorlar. Kendimi yalnız hissetmeme sebep oldular. Arkadaşlarım çok, ama bi dostum şu an yok, ben bi dostumun olmasını çok istiyorum ama herkesle de anlasamiyorum, cok farkli bi çekim olmalı dostluk için, çok spontan gelişmeli. Kimse dostluk kriterlerime uymuyor. Yarım saat sohbet ettiğim insanı yüzde yetmiş çözecek kadar da zeki ve tecrübe sahibiyim. Ve mesela, şu an beni dostu olarak gören bi kız var ama ben kendi içimde ona öyle diyemiyorum, çünkü benim için dostluk çok özel bi kavram birlikte bişeyler paylaşmaktan zaman gecirmekten ibaret değil.
Ama işte, tüm bu dusuncelerime rağmen yalnız hissediyorum. Amaçlarım var, mesela okul bitecek ve ben bu şehirden defolup gideceğim, annemle kavga ediyor olmayacağım artık sürekli, hem para kazanacağım, yaşayacağım. Iliklerime kadar yaşadigimi hissedeceğim. Diyor ya şarkıda "hayat seni yudum yudum içeceğim bak gör". Ama beklemekten çok sıkıldım. En güzel yaslarim böyle geçiyor, 'üniversiteyi kazan rahatsin'larcilara hani, nerde diye bağırmak hatta bi tane suratlarinin ortasına patlatmak istiyorum.
Biraz yazıp rahatlamak, biraz da başka başka görüşleri öğrenmek, hayatımın uzaktan neye benzediğine, nasıl şekil verebileceğime değinen farklı fikirleri tanımak amacıyla yazdım, okuyan herkese teşekkürler
Ooov çok tesekkurler güzel bi nasihat. Sütü bulandırmadan yaşa diyorsunuz? Zaten temiz onurlu bi hayat sürmek adına bunca kendimi soyutlayisim, kendime yetme çabalarım. Bu arada sütü de çok severimHayati yudum yudum iceceksin, bak gor ben sende o potansiyeli gordum..:)
Yalniz sunu unutma; yudum yudum sütü icersen mide rahatsizligina iyi gelir
Ama bozuk sütü icersen migden bulanir devam edemezsin ve sutun her turlusunden nefret edersin ta ki taze sütün tekrar tadina bakana kadar..
Ancak tazenin de bayatinda fazlasi zarar vermekten baska ise yaramaz..
tamam zaten dostun varken de kendine dönebilirsin bence dost buldugun zaman birakmayacaksin düşunsenize ileride benim bebeğim oldugunda dostum teyze olacak beni her hareketimden taniyacak ailece görüsecegim .evlendim diye kendimi dostumdan soyutlayamam bi insan isterse kopmaz çok özeniyorum uzun saglam dostluklaradostluklar :) evet... hep uçup giderler. ya evlenır koparsın. ya şehirden gider bi arar iki arar snra aramaz koparsın.. ömürlük dost zor. ahiretlik der ya annelerimiz hani, onlar yok artık. çok fazla bel bağlamayacaksın bir başka insana. yalnızlıgınla başa çıkabılmeyi öğreneceksin. şimdi ben dönüp geçmişime şöööyle bi bakıyorum da ne çoooooook dostlar görmüşüm ben :) hepsi poofff :) insan döner dolaşır yine kendine kalır. sen sana sarıl sımsıkı. kmseden kmseye fayda yok arkadaşım.
Kendimle bi sorunum yok kendi kendine küçük şeylerle mutlu olabilen, gerektiği ölçüde de kendini seven biriyimdir. Ama uzun süre sadece kendiyle kaldığında bunalıma giriyor insan, arkadaş dost fark etmez demiş birileri yoo fark ediyor bence arkadaşının yanından ayrıldığın an yalnizliginlasin dostunun yanından ayrılınca mutlu oluyosun. Ben zaten bahsettiğiniz gibiyim şu an, ama sıkıldım yalnizliktandostluklar :) evet... hep uçup giderler. ya evlenır koparsın. ya şehirden gider bi arar iki arar snra aramaz koparsın.. ömürlük dost zor. ahiretlik der ya annelerimiz hani, onlar yok artık. çok fazla bel bağlamayacaksın bir başka insana. yalnızlıgınla başa çıkabılmeyi öğreneceksin. şimdi ben dönüp geçmişime şöööyle bi bakıyorum da ne çoooooook dostlar görmüşüm ben :) hepsi poofff :) insan döner dolaşır yine kendine kalır. sen sana sarıl sımsıkı. kmseden kmseye fayda yok arkadaşım.
Ooov çok tesekkurler güzel bi nasihat. Sütü bulandırmadan yaşa diyorsunuz? Zaten temiz onurlu bi hayat sürmek adına bunca kendimi soyutlayisim, kendime yetme çabalarım. Bu arada sütü de çok severim
Ama gurur yapmamak ben seni önemsiyorum demek değil midir zatenIyi o zaman birgun bozuk sütü kokuyor ama olsun, tadida biraz kotuymus ama olsun ben onu midemde sindiririm diye israrla icip zehirlemeyeceksindir..
Yalniz tatlim bak cidden herseyin fazlasi zarardir..Arkadaslar gurur demis ya onun ustunden gideyim..Birgun gelir ki gururuna yenik dusmek zorunda kalirsin ve o zaman sana bu oyle bir koyarki(afedersin) felegin sasar..o yuzden fazla gurur yapma biraz yumusat..bunun icinde birazcik umursamaz olman lazim..yani ciddi olmayan boyuttaki seyleri gorme, duyma bosver..onemseme..senin onemseyecek daha onemli islerin var dimi ama..ama bunu yaparken de tabii direk hiih ben seni sallamiyorum havasina girme(girilecek zaman ayridir) insan iliskileri adina..
Ama gurur yapmamak ben seni önemsiyorum demek değil midir zatengururumu torpuleyecegim, böyle ömür geçmez biliyorum çok haklısınız
Ben kendimi yanlış mı ifade ettim bilmiyorum, beni tanıyan hiçbir insan kibirli olduğumu söylemez, ve şahsen bunu üzerime alınmak istemiyorum. Kibir çok çirkin, kibirli insanlardan anında uzaklaşırım, ama bugüne kadar hiç durup ben kibirli miyim acaba diye düşünmedim, hiçbir şey düşündürtmedi çünkü bunu bana. Ben eksik yönlerimin gayet tabi farkındayım,ama bunlari söylemenin yeri burası değildi. Mesela çok fevriyim, cok gecimsizim, sabırsız ve detayciyim, istediğim olsuncuyum, bi anda soguduysam hayatta iyi görüşler olusturamam bi insanla ilgili, yani binevi önyargı olustururum. Hepsi konudan bağımsız şeyler. Konudan bağımsız olduğu için yazma gereği duymadım zaten.Sizde gururdan ziyade fazlasıyla kendinizi yakıştıramama(diğer bir deyişle kendini beğenmişlik) var. Bu yüzden bu kadar seçicisiniz. sosyal açıdan iyi olmak demek keşke sadece arkadaşlarınızla waffle yemeye gidecek kadar kolay olsaydı =) sosyal açıdan iyi olmak demek, size kalbini açana kollarınızı açmanız, gönül hanenize buyur etmenizdir. Şuan bulunduğunuz durumdan kurtulmanız için içinde bulunduğunuz dünyanın gerçekleriyle barışık yaşamanız lazım. Sürekli "ben şöyledim, ben konuşulan bi kızım, dikkat çekiciyim, zekiyim, seçiciyim" deyip kendinizi birşeylere layık görmemek yerine azıcık kötü yönlerinizi de keşfetmeye çalışıp "Şu konularda şu kadar eksiğim, aslında şu konulara yeteneğim yok, ya da (atıyorum) geçimsiz biri miyim acaba" diyerek özeleştiri yapabilir, kendinizi iyileştirmek adına adımlar atabilirsiniz.
Bulunduğunuz hayatta mutlu olabilmenizin yolu annenizin baskılarından kurtulmak değil, aranızdaki ilişkide orta yolu bulabilmek. O kadar zeki bir kız olduğunuza inanıyorsanız(ki eminim öylesinizdir) biraz düşünüp, bazı gerçekleri kabullenip, gururunuzu ve buna bağlı kibrinizi törpüleyip bir orta yol bulabilmelisinizdir. Hayyatta en büyük başarıyı yakalamış insanları feyz alabilir, onların yaşam hikayesine baktığınızda kişisel gelişim bakımından kendilerine olmayacak koşullarda neler kattıklarını öğrenebilirsiniz. Ki, tarihte tartışmasız en büyük örneği Abraham Linkoln'dür. Kibirini, kendini beğenmişliğini, imsanlarla geçimsizliğini başına gelen bir olaydan sonra tamamen değiştirmiş, ülkesinin hatta dünyanın en sevilen, en kibar ve alçakgönüllü liderlerinden olmuştur =)
Uzun oldu kusura bakmayın fakat benzer süreçleri yaşayıp başarıya ulaştıgımı düşünüyorum. Umarım yararlı olmuştur =)
Bu akşam kk bana iyi gelmiyor sanırımBu yazıyı sakla
Anneni kaybettiğin gün oku
bu düsunceniz sacma sapan geldi bana .gurur bürürse bi insani onun kolesi olur ve gözü hiç bir seyi gormez.benim de ayni sey geldi basima ve adimi ben attim ve arkadsim okadar sevindiki ben gururumun kölesi oldum sen büyukluk yaptin dedi.yani eminimki bi cok paylasilmis sey varsa konu sahibesinin arkadasi da bebekcicegini cok ozluyordur ama o da ayni sekilde gururuna yeniliyordur..düşunsenize ayni durumda iki arkadas ve gururlarinin kolesi olmuşlar bu arkadaslik birisinin küçük bi adimiyla tekrar kaldigi yerden basliyacak.çünkü her sey unutulacak.tecrübeyle konuuyorum ben .zaman geçiyor ve beni dinleyin ve en azindan eşya bahanesiyle arkadasinizla görüşun ve eminim birbirinizi gördugunuz an sarilip agliycaksiniz.çok sey paylasilmis arkadasliklar bi süre sonra sevgililik gibi oluyor ama tek fark sevgiliyle kaldigin yerden baslayamazsin.ama bi dostla balarsinn.zaten dostluklarda bile olur bu kadar süre küslukler.ama siz samimiyetinize kaldiginiz yerden devam edebiliyosaniz birakmayin derim ben çunku ileride özellikle i hayatinda masum bi arkadSlik kurmak cok zorİlk 3 4 sayfayı okudum sadece ve o yüzden kimse değindi mi bilmiyorum ama anneniz de değişik geldi bana. Özür dilesem tribe devam eder beni tersler diyorsunuz hem de tartışmalarınız önemsizken. Sonra masaya tabak koymamak nedir yahu? Enteresan..Bence sizin bu içsel dünyanızla kavgalarınızın dayanak noktası anneniz. Ama onu değiştiremiyeceğinize göre kabul etmekten başka çare yok sanırım. Bir de şu dostluk kavramını gözünüzde çok büyütmeyin derim. İnsanın en iyi dostu yalnız kendisidir. Frekanslarımızın uyuştuğu, iyi vakit geçirdiğimiz, birkaç derdimizi paylaşıp belki fikir aldığımız insanlar vardır. Ama, bugün kardeşlerin bile kopuk olduğu zamanda, mükemmel dostluklar bana ütopya gibi geliyor. Bakınız.. arayamadığınızı söylediğiniz dostunuz. Gerçekten dost olsaydınız illaki biriniz birinizi dayanamaz arardı. Değil mi?
Birincisi, fikrinizi beyan ederken kullandiginiz kelimeleri secmenizi tavsiye ederim. Ikincisi ne guzel sz dostunuzu dayanamamis aramissiniz, demek ki gercek dostmussunuz. Ve son olarakta, orada ki nüansı sevgili konu sahibesinin anladigini dusunuyorum. "Gercek dostun oldugunu dusunuyorsan ne bekliyorsun?"bu düsunceniz sacma sapan geldi bana .gurur bürürse bi insani onun kolesi olur ve gözü hiç bir seyi gormez.benim de ayni sey geldi basima ve adimi ben attim ve arkadsim okadar sevindiki ben gururumun kölesi oldum sen büyukluk yaptin dedi.yani eminimki bi cok paylasilmis sey varsa konu sahibesinin arkadasi da bebekcicegini cok ozluyordur ama o da ayni sekilde gururuna yeniliyordur..düşunsenize ayni durumda iki arkadas ve gururlarinin kolesi olmuşlar bu arkadaslik birisinin küçük bi adimiyla tekrar kaldigi yerden basliyacak.çünkü her sey unutulacak.tecrübeyle konuuyorum ben .zaman geçiyor ve beni dinleyin ve en azindan eşya bahanesiyle arkadasinizla görüşun ve eminim birbirinizi gördugunuz an sarilip agliycaksiniz.çok sey paylasilmis arkadasliklar bi süre sonra sevgililik gibi oluyor ama tek fark sevgiliyle kaldigin yerden baslayamazsin.ama bi dostla balarsinn.zaten dostluklarda bile olur bu kadar süre küslukler.ama siz samimiyetinize kaldiginiz yerden devam edebiliyosaniz birakmayin derim ben çunku ileride özellikle i hayatinda masum bi arkadSlik kurmak cok zor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?