- 25 Şubat 2011
- 10.393
- 25.120
- 598
- Konu Sahibi unutursamfisilda
Kibir yakıştırması yapılacak en son insanım yanlış bişey mi yazdım diye bakıyorum, yoo sadece kendimin farkındayım. Keskin yönlerini torpuleme konusunda size hak veriyorum. Ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum.
Olumsuz özelliklerinin de farkında mısın peki? O kadar insana değinmişsin, bozuk insan ilişkilerine. "Yahu benim şöyle şöyle bir kötü huyum var, bu sebepten de kimseyle yakınlaşamıyorum, sorun yaşıyorum" dememişsin. Anlattığın kadarıyla herkeste de bir kusur var ve sana yakışmıyorlar. Niye mesaj atamıyorum, adım atamıyorum bilmiyorum demişsin. Bunu düşünüp bulmak çok zor değil ki... Muhtemelen kendine kusur yakıştıramazdın. İşte bu yüzden kibirli geldin bana. Farkındalık güzel bir şeydir ama objektif olarak. İnsan iyi ve kötü huyuyla kendinin farkında olunca, kötüsünü düzeltmeye çalışınca gerçekten farkındalığı yüksek bir insan oluyor benim gözümde. Yoksa sadece kendini öven insanın dışarıdaki binlerce insandan farkı yok. Bir arkadaş çok güzel demiş. Kendini fazla ciddiye alıyorsun, ama herkesten birisin. Senin dostluğunu kazanamamış olmayı kimse sorun etmez. Sen insanları beğenmediğinle kalırsın, ama bu kimsenin de umrunda olmaz. Gerçekten farkındalığı yüksek biri olmak istiyorsan kendine tam olarak ve gerçek gözlerle bakmalısın, kendine kusur yakıştırmayan, hata göremeyen bir tavırla değil.