• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gercekten kötüyüm

İliklerime kadar yaşadığımı gissedecegim ? Ne yapınca böyle hissedeceksiniz....Özlemini duyduğunuz şey nedir acaba ?

Tıpta okuyorsunuz degil mi ? İyi bi üniversitenin iyi bi bölümünde yazarak bi gizem katmissiniz ama sonradan Tuş sınavı diyerek kendiniz ele vermişsiniz....

Demek ki bazı doktorlardaki aşırı para hırsı ve aşırı cimrilik bundan mikaynaklanıyor, "en guzel yillarimi ders çalışarak geçirdim, şimdi de cookk para kazanmam lazim"

Ben kendimi yanlış mı ifade ettim bilmiyorum, beni tanıyan hiçbir insan kibirli olduğumu söylemez, ve şahsen bunu üzerime alınmak istemiyorum. Kibir çok çirkin, kibirli insanlardan anında uzaklaşırım, ama bugüne kadar hiç durup ben kibirli miyim acaba diye düşünmedim, hiçbir şey düşündürtmedi çünkü bunu bana. Ben eksik yönlerimin gayet tabi farkındayım,ama bunlari söylemenin yeri burası değildi. Mesela çok fevriyim, cok gecimsizim, sabırsız ve detayciyim, istediğim olsuncuyum, bi anda soguduysam hayatta iyi görüşler olusturamam bi insanla ilgili, yani binevi önyargı olustururum. Hepsi konudan bağımsız şeyler. Konudan bağımsız olduğu için yazma gereği duymadım zaten.
Sorunu çözebilmek önce sorunu kabullenmeyi gerektirir. Ben henüz sorunun ne olduğunu bile bilmiyorum. Tek bildiğim haddinden fazla gurur yapıyorum ve bu bana zarar veriyor. Belki haklısınızdir, belki gerçekten kibirliyim ama farkında değilimdir, ama bunu kendime yakistiramiyorum, kabullenemiyorum şu aşamada. Vakit ayırıp yazdığınız için teşekkür ederim
Kibirli değilim demissin....Ama tek problemim cok gurur yapiyorum demissiniz......

Gurur = kibir.

Gurulu adam kibirli olur, kibirli adam cok gurur yapar.

Ben kendimi yanlış mı ifade ettim bilmiyorum, beni tanıyan hiçbir insan kibirli olduğumu söylemez, ve şahsen bunu üzerime alınmak istemiyorum. Kibir çok çirkin, kibirli insanlardan anında uzaklaşırım, ama bugüne kadar hiç durup ben kibirli miyim acaba diye düşünmedim, hiçbir şey düşündürtmedi çünkü bunu bana. Ben eksik yönlerimin gayet tabi farkındayım,ama bunlari söylemenin yeri burası değildi. Mesela çok fevriyim, cok gecimsizim, sabırsız ve detayciyim, istediğim olsuncuyum, bi anda soguduysam hayatta iyi görüşler olusturamam bi insanla ilgili, yani binevi önyargı olustururum. Hepsi konudan bağımsız şeyler. Konudan bağımsız olduğu için yazma gereği duymadım zaten.
Sorunu çözebilmek önce sorunu kabullenmeyi gerektirir. Ben henüz sorunun ne olduğunu bile bilmiyorum. Tek bildiğim haddinden fazla gurur yapıyorum ve bu bana zarar veriyor. Belki haklısınızdir, belki gerçekten kibirliyim ama farkında değilimdir, ama bunu kendime yakistiramiyorum, kabullenemiyorum şu aşamada. Vakit ayırıp yazdığınız için teşekkür ederim

Sorun yoktur belki de, kibir veya gurur adına ne derseniz deyin başkasına zarar vermede kullanmadığınız sürece olabilecek insani duygular, başka insanlardan farklı olmadığınızı bu konuda da meşrulaştırabilirsiniz nasıl olsa, her insanda var bunlar bazısı çok iyi saklar, bazısı da ortaya sermekten çekinmez ama hepsinde vardır. Bende asla yoktur diyen insan da çelişki olarak olmamasından dolayı gururlanıyordur. Kabullenirseniz, kabullenenlerle çok iyi anlaşabilirsiniz. Zarar verme yönü kendi bileceğiniz şey tabi ama arkadaş sayısının eksikliği veya henüz hayatınızda birinin olmaması zarardan sayılmaz.

%70 olayı ise biraz karmaşık, o iş öyle değil. Sizi tanımasına izin verdiği kadar tanırsınız insanları ötesi yok. Bazıları saklamakta başarısızdır ama bazısı bu işte doğal yetenekli veya aşırı tecrübelidir.

İliklerime kadar yaşadığımı gissedecegim ? Ne yapınca böyle hissedeceksiniz....Özlemini duyduğunuz şey nedir acaba ?

Tıpta okuyorsunuz degil mi ? İyi bi üniversitenin iyi bi bölümünde yazarak bi gizem katmissiniz ama sonradan Tuş sınavı diyerek kendiniz ele vermişsiniz....

Demek ki bazı doktorlardaki aşırı para hırsı ve aşırı cimrilik bundan mikaynaklanıyor, "en guzel yillarimi ders çalışarak geçirdim, şimdi de cookk para kazanmam lazim"
Valla hiç öyle bi derdim yok, dur biraz gizem katayım aman yok söyleyeyim gibi. Ne kadar ince noktalara takılıyorsunuz bu mudur yani sizin anlama kapasiteniz? Ben ruhsal durumumdan bahsediyorum, böyle ince şeyleri yakalayıp "önce iyi bi bölüm demiş sonra tus deyip kendini ele vermişsin" deyince noldu yani ne kattı bu size sherlock mu oldunuz? Bakın ben şunu savunuyorum gerçekten yaşamaktan zevk almak istiyorsaniz çok paraya ihtiyacınız olacaktır. Bu benim görüşüm, bunu nasıl bütün doktorlara mâl edersiniz? Ne kininiz ne nefretiniz varmış doktorlara, bi bitmediniz. Gece gece de masallah durmadan yazmissiniz üşenmeyip, yalnız keşke içinde fikir alabileceğim beni düşündüren birkac cümle de kurmuş olsaydınız. Ayrıca şunu da söylemeden gecemeyecegim, biseylere hislenip aglamaniz size özeldir bunu burada yazarak aa ne hassas ne duyarlı dedirtemezsiniz kimseye. Duyarliliksa hiç benimle tartışmayın o konuda. Kibirli diye yargiladiginiz insandan neler çıkar neler, şaşırır kalırsınız. Ugrastirdiniz beni sabah sabah

İlk 3 4 sayfayı okudum sadece ve o yüzden kimse değindi mi bilmiyorum ama anneniz de değişik geldi bana. Özür dilesem tribe devam eder beni tersler diyorsunuz hem de tartışmalarınız önemsizken. Sonra masaya tabak koymamak nedir yahu? Enteresan..Bence sizin bu içsel dünyanızla kavgalarınızın dayanak noktası anneniz. Ama onu değiştiremiyeceğinize göre kabul etmekten başka çare yok sanırım. Bir de şu dostluk kavramını gözünüzde çok büyütmeyin derim. İnsanın en iyi dostu yalnız kendisidir. Frekanslarımızın uyuştuğu, iyi vakit geçirdiğimiz, birkaç derdimizi paylaşıp belki fikir aldığımız insanlar vardır. Ama, bugün kardeşlerin bile kopuk olduğu zamanda, mükemmel dostluklar bana ütopya gibi geliyor. Bakınız.. arayamadığınızı söylediğiniz dostunuz. Gerçekten dost olsaydınız illaki biriniz birinizi dayanamaz arardı. Değil mi?
Peki bunu nasıl kabullenebilirim? Bu insanın yapısı böyle, değişmedi değişmeyecek. Dışardan biri olsa anında iletisimimi keserim. Ama mecburen yıllarca aynı evde yaşayacağız. Ben bunu nasıl aşarım? Ya galiba haklısınız, ben dostluk kavramını çok ütopikleştirdim sanırım. Çevremdeki insanlara şans vereceğim, eski dostumla da görüşmeyecegim bitmiş bişeye yeniden başlamak bana yakışmaz. Eşyasıni da öğrenci işlerine bırakacağım. Herkesin hakkında hayırlısı.

Peki bunu nasıl kabullenebilirim? Bu insanın yapısı böyle, değişmedi değişmeyecek. Dışardan biri olsa anında iletisimimi keserim. Ama mecburen yıllarca aynı evde yaşayacağız. Ben bunu nasıl aşarım? Ya galiba haklısınız, ben dostluk kavramını çok ütopikleştirdim sanırım. Çevremdeki insanlara şans vereceğim, eski dostumla da görüşmeyecegim bitmiş bişeye yeniden başlamak bana yakışmaz. Eşyasıni da öğrenci işlerine bırakacağım. Herkesin hakkında hayırlısı.
hakkinda hayirlisi ama yine ayni duygulara kapilip bosluğa düşecegini dusunuyorum.çünkü biten bir şeye baslamam demek kibir içeren duygular ve şu an yine gururun konuşuyor.zaten sen annene bile gurur yapabiliyorsan ben duygun çok gücludur ki bi ortama girdiginde sen belli etmemeye çalissan da hissedilir.ve hic bi insan bu duygulara sahip insani masum olarak görmez.hayat bu ya kimler yapmam dedigi seyleri yapmis neler olmus bu hayatta ve sen ben böyleyimdir şoyleyimdir bu bna yakismaz diyorsun.oysa inan bi ortamda alçakgönullu hayata dair zenginlkk kariyer gibi aşiri hirslari olmayan insanlara hayranlik duyuluyor

hakkinda hayirlisi ama yine ayni duygulara kapilip bosluğa düşecegini dusunuyorum.çünkü biten bir şeye baslamam demek kibir içeren duygular ve şu an yine gururun konuşuyor.zaten sen annene bile gurur yapabiliyorsan ben duygun çok gücludur ki bi ortama girdiginde sen belli etmemeye çalissan da hissedilir.ve hic bi insan bu duygulara sahip insani masum olarak görmez.hayat bu ya kimler yapmam dedigi seyleri yapmis neler olmus bu hayatta ve sen ben böyleyimdir şoyleyimdir bu bna yakismaz diyorsun.oysa inan bi ortamda alçakgönullu hayata dair zenginlkk kariyer gibi aşiri hirslari olmayan insanlara hayranlik duyuluyor
Sence bi ortamda bana hayranlık duyulması benim ne kadar umrumda? Ben böyleyim, bitmiş bişeye ölümüne acı ceksem de adım atıp baslamam, acı çektiğimi de kimseye belli etmem, inanılmaz kariyer hedeflerim var. Böyleyim. Bi başkasının benim hakkımda ne düşündüğünden banane? O kendi sorunu. Beni bir ben bileyim bir Allah, bu yeter. Her genç kız başı dara sikistiginda annesine koşar, annesine anlatır. Ben bu zamanlarımda hep bi darbe de annemden yedim. O yüzden ben üç kat daha güçlü durmak zorunda oldum. Sorunlara üzülme kısmını bi an once atlayıp çözüm bulma kısmını gelmek zorunda oldum. Nasıl bi hayat yaşadığımdan o bahsettiğin ortamda kimin haberi var? Ben bişeyleri dişimle tırnağımla kazıyarak elde etmek zorunda oldum. Ben hep hırslı olmak zorundaydim. Ben hep kendi çabamla one çıkmak zorundaydim. Dışardakiler zerrece umrumda değiller o yüzden. Ama bunların hiçbiri beni duygusuz bi insan yapmaz. Maneviyatim çok güçlüdür. Zaten bunu anlamış olmanız lazimdi bi insan dost diye sarilacagina eş diye sececegine daha gelmeden bu kadar özel bi yer hazirliyorlarsa gönlünde sıradan duygulara itimat etmiyor, bu yüzden yalnızlığı seçiyor demektir. Bilmem anlatabildim mi

Bazı yorumlarınız beni çok irrite etti söylemeden geçemeyeceğim.Burada bile yorumlara bu kadar sert ve üstten üstten nefret kusabiliyorsanız normal hayatta da öyle olmayasınız? Bunlar sadece çıkarım bu arada sırf yermek için ya da polemik yaratmak için değil.Fazla sertsiniz fazla soğuksunuz.Arkadaşınıza mesaj atmama konusunda bir şey diyemeyeceğim.Bende hayatta atmam atmadım da ama bu yüzden mutsuz da olmadım.Bi insanla bozuştuysam bitmiştir ve anında soğurum.Hayatımdan insan çıkartmak kolaydır yani.Ama üzgünüm ki siz bu kadar dirençli değilsiniz.Yine sizinle başka bir benzer yanım kolay kolay arkadaşım dostum olmaz.Çevresinde çok arkadaşları olanlara imrenirim ama bunu değiştirmek için elimden geleni yapıyorum zaten üniversite hayatı da gecikmeli olarak yeni başladı benim için.Ama sizde bu çabayı göremedim ben arkadaşlarınız varmış gidip bi yerlerde oturabileceğiniz bende o bile yok şu an.Duvarlarınızı indirmenin zamanı geldi bence,hayat akışına bırakılmalı diye düşünüyorum.Kötü düşünüp zırhları kuşanıp yaşamak kimseye bir şey kazandırmıyor.

Sence bi ortamda bana hayranlık duyulması benim ne kadar umrumda? Ben böyleyim, bitmiş bişeye ölümüne acı ceksem de adım atıp baslamam, acı çektiğimi de kimseye belli etmem, inanılmaz kariyer hedeflerim var. Böyleyim. Bi başkasının benim hakkımda ne düşündüğünden banane? O kendi sorunu. Beni bir ben bileyim bir Allah, bu yeter. Her genç kız başı dara sikistiginda annesine koşar, annesine anlatır. Ben bu zamanlarımda hep bi darbe de annemden yedim. O yüzden ben üç kat daha güçlü durmak zorunda oldum. Sorunlara üzülme kısmını bi an once atlayıp çözüm bulma kısmını gelmek zorunda oldum. Nasıl bi hayat yaşadığımdan o bahsettiğin ortamda kimin haberi var? Ben bişeyleri dişimle tırnağımla kazıyarak elde etmek zorunda oldum. Ben hep hırslı olmak zorundaydim. Ben hep kendi çabamla one çıkmak zorundaydim. Dışardakiler zerrece umrumda değiller o yüzden. Ama bunların hiçbiri beni duygusuz bi insan yapmaz. Maneviyatim çok güçlüdür. Zaten bunu anlamış olmanız lazimdi bi insan dost diye sarilacagina eş diye sececegine daha gelmeden bu kadar özel bi yer hazirliyorlarsa gönlünde sıradan duygulara itimat etmiyor, bu yüzden yalnızlığı seçiyor demektir. Bilmem anlatabildim mi
bulunduğunuz sartlari bilmiyorum ama haklisinizdir sadece her arkadaslik mükemmel bir sekilde ilerlemez.yani her dostlukta arkadaslikta darginliklar küslukler olabilir .babamin otuz yillik dostlari vardir ve dedimki babama baba nasil ooluyor bu kadar dostluk arkadaslik diye babam da dediki eger ben bir hatada silip atsaydim yalnizdim zaten.çok agir kavgalarimiz da oldu ama birinde ben adim attim digerinde onlar dedi.yani kavgalar olmazsa dostlugun bi anlami yok çunku samimi gordugun bi insanla kavga edersin kusersin kirilirsin digerleri umrunda olmaz .küsmek aslinda sana deger veriyorum demektir diyecegim o ki çokk uzun sürüp de araya mesefelerin zamanlarin girmeyecegi dostluk yoktur mutlaka olur oyle seyler cünku biz insaniz

Bazı yorumlarınız beni çok irrite etti söylemeden geçemeyeceğim.Burada bile yorumlara bu kadar sert ve üstten üstten nefret kusabiliyorsanız normal hayatta da öyle olmayasınız? Bunlar sadece çıkarım bu arada sırf yermek için ya da polemik yaratmak için değil.Fazla sertsiniz fazla soğuksunuz.Arkadaşınıza mesaj atmama konusunda bir şey diyemeyeceğim.Bende hayatta atmam atmadım da ama bu yüzden mutsuz da olmadım.Bi insanla bozuştuysam bitmiştir ve anında soğurum.Hayatımdan insan çıkartmak kolaydır yani.Ama üzgünüm ki siz bu kadar dirençli değilsiniz.Yine sizinle başka bir benzer yanım kolay kolay arkadaşım dostum olmaz.Çevresinde çok arkadaşları olanlara imrenirim ama bunu değiştirmek için elimden geleni yapıyorum zaten üniversite hayatı da gecikmeli olarak yeni başladı benim için.Ama sizde bu çabayı göremedim ben arkadaşlarınız varmış gidip bi yerlerde oturabileceğiniz bende o bile yok şu an.Duvarlarınızı indirmenin zamanı geldi bence,hayat akışına bırakılmalı diye düşünüyorum.Kötü düşünüp zırhları kuşanıp yaşamak kimseye bir şey kazandırmıyor.
aslinda önce gururunu törpülemeli çunku yeni kuracagi arkadasliklar da çok.ufak seylerden kisa sürede bitebilir gururu yüzunden

Kötüyüm, ama neden kötüyüm bilmiyorum. Bişeylere hırsım geçmedi, bişeyleri beklemekten çok yoruldum. Annemle hep sorunlu bi ilişkimiz vardı, bu küçükken beni çok baskilamasindan ve şu an en ufak baskı çabasına fazla reaksiyon vermemle ilgili. Yine küsüz, yine aksam yemegine benim icin tabak koymamış, neyse ki mutfaga herkesten once gidip fark ettim de bi elma alip ben tokum diyip ciktim onurumla. Şükredecek çok şeyim var, nankörlük etmek de istemiyorum, ama bazen tanımadığım hayatları kıskanıyorum. Özellikle çok zenginleri, mutluluğu tamamen paraya bağlamak istemiyorum ama yakın ilişkili olduğunu da kabul edelim şimdi. Orta hâlli bi ailenin cocuguyum, hiç parası olmasa ceketini satıp okutacak bir babam var Allah başımızdan eksik etmesin. Iyi bi okulda iyi bi bölümde okuyorum, üniversite 2.sinif öğrencisiyim. Öğrendim ki tus dersaneleri dönem birincilerini yazın alıp eğitiyorlar sonra da okul bitene kadar tusa hazirliyorlarmis. Bu dersanelerin talep ettigi ucret epey yüksek, ben de hedefi yüksek olan bi öğrenciyim, dolayısıyla hep aklımda nası olacak ya düşüncesi vardı. Bunu duydum, ben kendimi deli gibi calismaya verdim, bir hafta önce bi sınava girdim ve sanırım hedefim de ulasiyorum güzel adımlarla, inşallah yani.
Dün gece rüyamda eski bi dostumu gördüm, dostluğumuz süresince beni hep korumuştur, onun yanında kimse benim hakkımda kötü bişey diyemezdi, ki genelde dedikodusu yapılan yaptığı bişey giydiği bişey konuşulan bi kızım bunun net farkındayım. Bu sadece insanların konuşmayı sevmek istemesiyle alakali, zaten zerre umrumda değiller, olmadılar ama yine de birinin sizi koruduğunu bilmek güzel-di. Ruyam bununla ilgiliydi işte, beni koruyordu. Ağlayarak uyandim, ben güçlü ve sağlam durmaya, sen değerlisin kızım önüne bak demeye çalıştıkça sanırım icime atmış, özlemişim onu. Dostluk ilişkilerime çok ama çok değer veririm, gerçekten çok fazla şey paylaştık onunla da. Pisi pisine bitti, haksız olduğumu dusunmuyorum ama yüzde yüz haklıyım da diyemem. Asla ona bi sekilde geri dönüş yapmam, elimde değil yapim böyle. Gerektiği zaman gururunu kırabilen insanlara çok ozeniyorum. Hem çok inatçıyım, hem çok gururluyum, asla dönmem, mesaj at diyecek olan kalbi güzel insanlar için söylüyorum bunu.
Bikaç arkadaş waffleciya gittik dün, yüzeysel olarak ilişki kurduğum fakat yakından tanıma imkanıni dün buldugum kişilerdi. Ben, belki bazılarınıza saçma gelecek ama doğru kişi kavramına yüzde bin beş yüz katilanlardan, bu düşünceyi tecrübelerle sağlamış bi insanım. Muhabbet her bana gelişinde niye sevgilin yok diyorlar, vakti değil daha diyorum, ama neden yok diyorlar. Kendimi yalnız hissetmeme sebep oldular. Arkadaşlarım çok, ama bi dostum şu an yok, ben bi dostumun olmasını çok istiyorum ama herkesle de anlasamiyorum, cok farkli bi çekim olmalı dostluk için, çok spontan gelişmeli. Kimse dostluk kriterlerime uymuyor. Yarım saat sohbet ettiğim insanı yüzde yetmiş çözecek kadar da zeki ve tecrübe sahibiyim. Ve mesela, şu an beni dostu olarak gören bi kız var ama ben kendi içimde ona öyle diyemiyorum, çünkü benim için dostluk çok özel bi kavram birlikte bişeyler paylaşmaktan zaman gecirmekten ibaret değil.
Ama işte, tüm bu dusuncelerime rağmen yalnız hissediyorum. Amaçlarım var, mesela okul bitecek ve ben bu şehirden defolup gideceğim, annemle kavga ediyor olmayacağım artık sürekli, hem para kazanacağım, yaşayacağım. Iliklerime kadar yaşadigimi hissedeceğim. Diyor ya şarkıda "hayat seni yudum yudum içeceğim bak gör". Ama beklemekten çok sıkıldım. En güzel yaslarim böyle geçiyor, 'üniversiteyi kazan rahatsin'larcilara hani, nerde diye bağırmak hatta bi tane suratlarinin ortasına patlatmak istiyorum.
Biraz yazıp rahatlamak, biraz da başka başka görüşleri öğrenmek, hayatımın uzaktan neye benzediğine, nasıl şekil verebileceğime değinen farklı fikirleri tanımak amacıyla yazdım, okuyan herkese teşekkürler

kaç yaşındasın?

aslinda önce gururunu törpülemeli çunku yeni kuracagi arkadasliklar da çok.ufak seylerden kisa sürede bitebilir gururu yüzunden
Açıkçası gurur bazı olaylarda işe yarıyor tabi çok ufak şeylerde gurur gösterilmemeli.Ben biraz sabırlıyım bu konuda tak dediği yerde sonlandırırım ilişkilerimi.Konu sahibi eğer gereksiz yere arkadaşını aramadığını düşünüyor ve bunu aşamıyorsa ilk iş bunu aşmalı.Ben pişman değilim mesela biten hiç bir arkadaşlık ilişkimden ama biraz pişman ve keşke bitmeseydi gibi düşünceler sezdim ben bu konuda..

Yeremezsiniz zaten de, ben sizinle polemiğe de girmem. Zor alırım birini hayatıma, bi anda çıkarıp zor sogurum. Sizin kolay sogumaniz sizin dirençli olduğunuzu gostermez asıl. Bugün güzel bi gün olacak, bu yüzden siz de dahil kimseyle tartışmaya girmeyecegim. Yargilayici usluplariniz sizde kalsın, beni kibrimle baş başa bırakın o hâlde.

Yeremezsiniz zaten de, ben sizinle polemiğe de girmem. Zor alırım birini hayatıma, bi anda çıkarıp zor sogurum. Sizin kolay sogumaniz sizin dirençli olduğunuzu gostermez asıl. Bugün güzel bi gün olacak, bu yüzden siz de dahil kimseyle tartışmaya girmeyecegim. Yargilayici usluplariniz sizde kalsın, beni kibrimle baş başa bırakın o hâlde.
Biri bana sinirlendirecek ne dediğimi açıklayabilir mi? Gerçekten yardımc olmak için yazmıştım ama değmiyormuşsunuz.Bir uzmandan psikolojik destek alın belki yardımcı olur.Hayatınız boyunca yalnız kalmanız bile olası şu davranışlarla selametle yalnız hayatınıza.:DHa bir de mükemmel değilsiniz kimse bunu söylemedi ki bu boşluğa düşmüşsünüz yerilecek çok şeyiniz var güle güle :D

Biri bana sinirlendirecek ne dediğimi açıklayabilir mi? Gerçekten yardımc olmak için yazmıştım ama değmiyormuşsunuz.Bir uzmandan psikolojik destek alın belki yardımcı olur.Hayatınız boyunca yalnız kalmanız bile olası şu davranışlarla selametle yalnız hayatınıza.:DHa bir de mükemmel değilsiniz kimse bunu söylemedi ki bu boşluğa düşmüşsünüz yerilecek çok şeyiniz var güle güle :D
Hahah :-)

Back