İçine girdiğim o ezik, paranoyak ve savunmasız psikolojiden beni tutup çıkaran şey internette borderline ve narsist kişileri araştırırken bu kişilerin yakınlarının yorumlarına rastlamak oldu. Çünkü hayatımdaki insanlara bile anlatamadığım çoğu şeyi başkalarının da sistematik şekilde yaşadığını gördüm.
Aslında biz özel bir durum içinde değildik, sabredeceğim bir şey yoktu, o sadece zor bir dönemden geçmiyordu, daha fazla alttan almamın anlamı yoktu çünkü onun karakteri buydu, kabullenene kadar asla iyileşmeyecekti. Basit bir depresyon tedavisi ya da manevi destek değildi onun ihtiyacı olan, yıllar sürecek psikoterapi seanslarıydı sadece ve belki de hiç işe yaramayacaktı bu seanslar. Çünkü henüz daha kendisindeki problemi kabullenmemişti. Boşa kürek çektiğimi böyle böyle fark ettim ve bendeki bu kazanmaya çalışma, düzeltme içgüdüsünün de normal olmadığını anladım. Kendimin de anormal davrandığını fark etmemi sağladı başkalarının yorumları.
Oysa ben kendimi asla zayıf bir karakter olarak tanımlamazdım. Sağlıklı bir aile ilişkim, arkadaş çevrem var. Kendi halinde mütevazi yaşayan bir aile hayatından gelmekteyim. Kavga gürültüyle büyümedim. Sevgisizlik görmedim. Bu zamana kadar saygı ve sevgi görmediğim insanları kolayca çıkarabildiğimi düşünürdüm hayatımdan. Çevremden birinin böyle bir ilişki yaşadığını duysam engel olmak için elimden geleni yapardım çünkü böyle şeylerin bir ilişkide olmaması gerektiğinin farkındaydım. Ama etrafa akıl dağıtırken her nasılsa aynı batağın içine ben de düşmüşüm. İçimdeki tamir etme arzusunun farkında değilmişim ben de meğer. Bunun benim işim olmadığını ve kabullenip kendi yoluma gitmem, vazgeçmem gerektiğini ancak bazı şeyleri kalbim kırıla kırıla tecrübe ettikçe anladım.
Bu sebeple umarım benzer durumlar yaşayan kişiler buraları bulur ve okur. Ben buraya daha yeni kaydoldum ve başlığı tesadüfen gördüm. Ama sonradan bunları okumak, benzer durumları yaşadığım insanların aydınlandığını görmek beni umutla doldurdu çünkü ayrıldıktan sonraki çöküntü gerçekten çok kötü oluyor. Hayatınızdaki o narsist/borderline ya da her neyse, sizde ne varsa harcamış tüketmiş haldeyken elinizde bir hiç ile bir başınıza kalmış gibi hissediyorsunuz. Çünkü ayrıldığınız haliniz, onunla tanışmadan önceki siz değilsiniz. Kendiniz bile yabancı geliyor karşınızdaki kişi sizi fazlasıyla değiştirdiği için. Tam o sırada bu yorumları görmek tekrar toparlanmak için çok cesaret verici.