Gene işsiz kaldım

Allah yardımcıları olsun , o kadar uçurum var ki size anlatamam , bizdekiler de araçlarını begenmiyorlar maaalesef

Bi de insanlar çok sıkıldı bu ülkenin şartlarından, bıktı, bunaldı. Insanlar o kadar mutsuz ki is aramiyor artik. Belki de en verimli zamanlarimizi boyle sacmaliklarla geciriyoruz.
ben onlara da hak veriyorum

ben 26 27 yaşındayken 8 bin lira maaşlı bir işe girdiğimde mesela (bugünün parasıyla) o paradan daha fazlasını hak edeceğimi düşünüyorsam bile

derdim ki 2-3 bilemedin 6 ay çalışırım kendini gösteririm, kesin daha fazlasını kazanırım

ki öyle de oldu. hep çok güzel terfiler ve artışlar aldım. evimi arabamı aldım. çok umutluydum. "çalışırsam olur" diyordum. işte fazla mesai yapmak filan da hiç umrumda olmadı. çünkü ben hep yararını gördüm çalışmanın, karşılığını aldım.

şimdiki arkadaşlar ise
"annemden babamdan kalmazsa ev filan zaten alamam ne uğraşacam, vaktim gençliğim kıymetli" kafasındalar. biz tam tersi gençken çalışalım, sonra gezeriz dedik.

belki şimdiki o 1 ay çalışıp giden arkadaşlar da 6 ay sabretse terfi edecek ya da zaten maaşı da iyi...ama sabretmek bir erdem genel olarak belli kademe üstü işlerde onu görmüyoruz. ülke olan tüm sabrı tüketti bence. bakın bunu tekrar vurguluyorum: bu dediklerim en azından ileri ingilizce gerektiren, nispeten kalifiye işler için. yazılımcı arayın mesela 6 ay da arasanız yok 1 sene de arasanız yok. kıran girdi....

diğer yandan asgari ücret civarı işlerde de artık ülkede işsizlik o aşamaya gelmiş ki neredeyse ruhunu teslim edecek insanlar.

Allah yardımcıları olsun , o kadar uçurum var ki size anlatamam , bizdekiler de araçlarını begenmiyorlar maaalesef
Aslinda söyle bi durum da var. Kendi alanindaki gelişimin bilgi birikimin iş tecruben vs vs bunların hepsi kişilerin kriterlerini belirliyor. Bende şuan çalıştığım işte bana saglanan sartlardan daha düşük standartlarda çalışmam ama bu benim yaşam tarzimla ve mesleğime olan hakimiyetimle alakalı...

Bizde en düşük operasyoncu maasi baska bir yorumda da belirttigim gibi 12 bin civarı, saydiginiz yan haklarin hepsi bünyemizde mevcut , en kıdemsiz benim ve 7 yildir ayni sirketteyim, suan icin aylik 8 bine operasyoncu bulamıyoruz, ki bu rakam ınanin kötü bir rakam degil icinde olduğunuz için bilirsiniz sizde

Burası nerede ben geleyim

Kol gibi deneyim istiyorsunuz ondan bulamamışsınızdır şu iş beğenmiyor lafı da sıkı gerçekten . Y lisans mezunuyum dandik muharebede işi için 10 yol deneyim iki yabancı dil istiyor

Son düzenleme:
İnsanları insan yerine koymmadan çalıştıran kimbir kuruma saygım yok iyiki çıkmışsın gençsin iş bulursun diye düşünüyorum sıkma canını.

Cok haklisiniz yalniz benim yazdigim seyin bununla alakasi yok.

En az 10 yıl deneyimli kisilerle calisiyoruz demis mesela. Meslegin 10. Yılında insanin 2.5 kat asgariyi begenmemesi bence normal ki en dusuk alan 12 bin lira aliyormus.

Sizin de yazdiginiz gibi, kac kisi vardir bu özelliklerde? Az bulunan bir ozellige sahip kisiler tabi ki beklentiyi yüksek tutacak. Zaraya vakkoya dümdüz satis personeli giren kisi bu bantta maas aliyor. Piyasasina göre maas sunmayip "eleman bulamiyoruz" demeyi yanlis buluyorum.

Kol gibi deneyim istiyorsunuz ondan bulamamışsınızdır şu iş beğenmiyor lafı da sıkı gerçekten . Y lisans mezunuyum dandik muharebede işi için 10 yol deneyim iki yabancı dil istiyor
Ben size deneyim istemiyoruz demedim
Deneyimsizlerk ise alıyoruz demedim
Bizim tercih ettiklerimiz deneyimli
Bu konuda personel sıkıntısı yaşamıyoruz
Anlaştığımız personoller ya başlamıyorlar
Ya da başlayıp bize göre cok basit sebepler ile isten ayrılıyorlar.

Ayrica muhasebe dandik bir is degildir , muhasebe bir sirketin yatak odasıdır.

Bizim personel bulmada sıkıntımız yok ki
Suan icin aranılan ozellikte kisi için en düşük maas skalasi 8 bin
Tabi ki 10 yil ve uzeri biri geldigi zaman bu skala değişiyor.

Bizim personel bulmada sıkıntımız yok ki
Suan icin aranılan ozellikte kisi için en düşük maas skalasi 8 bin
Tabi ki 10 yil ve uzeri biri geldigi zaman bu skala değişiyor.

Aylardır personel bulamıyoruz demiştiniz.
O zaman biz neyi konusuyoruz

Nasıl bir çalışma şartınız var ki 8 bine eleman bulamıyorsunuz. gençler 3 bin maaşa daha uzun çalışma saatlerindeki bimde kasiyerliği tercih ediyor da size gelmiyor hiç düşündünüz mü bunu, sorguladınız mı kendinizi? benim erkek kardeşim şuan bimde çalışıyor söyliyim kendisine çıksın işten, daha az çalışma saatine 8 bin maaşa sizin orada işe başlasın olur mu? cevap bekliyorum

Son düzenleme:
Ben 7 yildir calisiyorsam demek ki sartlari ıyidir ve memnunumdur diye düşünüyorum.

Beykoz Üsküdar arasi sirket araci ile uzak diyenleri gördü duydu bu kulaklar maalesef

Ben 7 yildir calisiyorsam demek ki sartlari ıyidir ve memnunumdur diye düşünüyorum.

Beykoz Üsküdar arasi sirket araci ile uzak diyenleri gördü duydu bu kulaklar maalesef
asgari ücrete çok daha kötü şartlarda çalışan arkadaşlarım var. biri gümrük işinde sabah 6 akşam 6 şeklinde çalışıyor 3 binden 1 lira fazla maaş almıyor üstelik arabasıyla sürekli seyahat etmek zorunda. kardeşim kendi harçlığını çıkarmak için bim'e girdi haftanın 6 günü çalışıyor, çalışma saatleri çok uzun çocuğun canı çıkıyor sabahtan akşama kadar aldığı maaş 3.000 yani 8 binin yarısından bile az. samimi değilsiniz kusura bakmayın

Son düzenleme:
Beykoz Üsküdar arasi sirket araci ile uzak diyenleri gördü duydu bu kıllar

20 yila yakindir is hayatim var , sanmayın ki hep boyle iyiydi, bakin bizim sektörün sartlari maaslari bu sekilde , yillar önce maaslar usd olarak odenirdi , gumruk isi her zaman zordur ama arkadaşınızin tecrubesi yoktur ya da baskaca bir sebeple is degisikligine gitmek istemiyordur bilemem .

Beykoz Üsküdar arasi sirket araci ile uzak diyenleri gördü duydu bu kıllar
Millet çalışmak için başakşehirden toplu taşımayla beylikdüzüne gidiyor mesela komşum. bu maaşı ve şirket aracını duysa uçarak gelir yanınıza. altında şirket aracı olduğu halde bu mesafeyi uzak bulan kıllara takılacağınıza gerçekten iş arayan insanlara ulaşsanız daha iyi olmaz mıydı? nerelere koydunuz da ilanları bu şartlara çalışan bulamıyorsunuz

Cok büyük ilan sitesine ve danismanlik firmalarına

Şimdi benim eşim de babam da kendi işlerini yapıyorlar eleman çalıştırıyorlar. Ben özel sektörde mühendisim. (Doktora terk, advanced gerçekten advanced ingilizce, yurtdışı tecrübem var, seyahat engelim yok, en iyi 3 üniversitenin birinden mezunum.) bu şartlarda doktora yaparken okulda çalışırken bırakıp özel sektörde çalışmaya karar verdikten sonra iş bulmam 1 yıl sürdü. O kadar fazla iş arayan var ki. Çoğu başvurduğum yerden dönüş bile almadım. En son bir hocamın vasıtasıyla iş bulabildim.
Objektif bakabildiğimi düşünüyorum. Konu o kadar basit değil. Eşim aylardır istediği kalitede makine mühendisi bulamıyor. Bir ilan yayınlıyorlar 3000 başvuru geliyor. Ama bu insanların suçu değil. Her üniversiteden makine mühendisi çıkıyor ama hiçbiri gerçekten makine mühendisliği eğitimi almamış. En son eşim de işim içinden çıkamayınca okuldan hocasına danıştı birine referans olsun diye. Okuldan birkaç aday geldi. Gerçekten donanımlı kişiler. Onlar da eşimin kazandığından çok maaş isteyince patladık. Mecburen sözleşmeli biri bulundu. İş başına para ödüyor artık.
8bin lira veriyoz iş benmiyorlar ya işsizlik diye bir şey yok demek kadar yüzeysel bir yaklaşım yok bence. Konu daha derin ne yazık ki.
Ülkede baştan aşağı bir kalitesizlik var ve son adımda bu size yansıyor işte.
Beğendiğiniz adaylar da muhtemelen başka seçenekleri olduğundan son anda sizin teklif cazip gelmeyince kaçıyorlar. Söyledikleri şeyler bahane çünkü.

Maalesef kalitesizlik var evet. Benim ise ihtiyacim oldugu donemlerde umraniye den halkaliya gidip geldim düşünün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…