- 11 Ağustos 2018
- 1.442
- 3.021
- 133
- 41
- Konu Sahibi Oglak kizi
-
Valla soylediklerinize çok şaşırdım mutlaka kendi gozlemlerinizi söylüyorsunuzdur. Ama benim gorduklerim ve sizin soylediklerinizden şu cikiyor sanırım biz ayni ulkede yaşamıyoruz.. çalıştığım şirkette o kadar ağır sartlar bulunmasina ragmen (maddi-manevi) insanlar kesinlikle işten ayrılmıyor. Her gün is basvurusuna gelen insanlar resmen ağlıyor. İnanin kendilerine zorunlu olan asgari ücretin altında calisir msnz sorusunu sorsalar ona bile tamam derler. O kadar kötü ve zor bir durumdalar.. ne kadar üzüldüğümü anlatamam.
ben onlara da hak veriyorumBi de insanlar çok sıkıldı bu ülkenin şartlarından, bıktı, bunaldı. Insanlar o kadar mutsuz ki is aramiyor artik. Belki de en verimli zamanlarimizi boyle sacmaliklarla geciriyoruz.
Aslinda söyle bi durum da var. Kendi alanindaki gelişimin bilgi birikimin iş tecruben vs vs bunların hepsi kişilerin kriterlerini belirliyor. Bende şuan çalıştığım işte bana saglanan sartlardan daha düşük standartlarda çalışmam ama bu benim yaşam tarzimla ve mesleğime olan hakimiyetimle alakalı...Allah yardımcıları olsun , o kadar uçurum var ki size anlatamam , bizdekiler de araçlarını begenmiyorlar maaalesef
Burası nerede ben geleyimSizin için asla söylemiyorum fakat gerçekten millet iş beğenmiyor .
Biz aylardır personel bulamıyoruz ki gerçekten çok iyi şartlarda
Asgari ücretin yaklaşık 2.5 katı maaş , hafta sonu tatil , yıllık 14 gün izin , sabah 08:30 - 18:00 arası çalışacak personel bulamıyoruz ve İstanbul'un göbeğinde.
Kol gibi deneyim istiyorsunuz ondan bulamamışsınızdır şu iş beğenmiyor lafı da sıkı gerçekten . Y lisans mezunuyum dandik muharebede işi için 10 yol deneyim iki yabancı dil istiyorSizin için asla söylemiyorum fakat gerçekten millet iş beğenmiyor .
Asgari ücretin yaklaşık 2.5 katı maaş , hafta sonu tatil , yıllık 14 gün izin , sabah 08:30 - 18:00 arası çalışacak personel bulamıyoruz ve İstanbul'un göbeğinde.
ben gerçekten donanımlı çalışan arıyorum mesela
ancak ne oluyor bizde okulununu bitiren kendini donanım sahibi sanıyor
hele 1-2 yıl çalışmışsa kendini senior sanıyor
sektörümde kullanılan yazılımlar, araçlar, programlar vs var, çoğunu bilmiyor. işin bazı önemli noktaları var okulda zaten hiçbirini öğrenmiyorlar. doğrudan okulu olan bir iş bu, bu arada. ya da gerçekten çok yıllanmış çalışan ama sektörün şu anki durumundan haberi yok hiç güncellememiş kendini.
üstelik ben freelance çalışmaya çok açık br sektördeyim bu dediklerimi yapsa ortalama bir insanın ayda 20 bin lira kazanması mümkün. (zaten yapanlar kazanıyor)
ama gidin bakın forumlara hepsi asgari ücret bile kazanamadığından ağlıyor. gerçekten de kazanamıyor.
hiç bir işveren kendisine en azından x3 x4 kazandırmayan (ki daha fazla kazandırması lazım aslında) birine x maaş ödemez. ödese batar. çünkü x lira maaşın x lira kadar da masrafı oluyor.
mesela lojistikçi arkadaş inglizce okuyan yazan demiş. sorsan herkes ingilizce biliyor ama telefonda karşı firmanın gümrükçüsüyle korakor inglizce konuşan ya da acil durumu 3 cümleyse en güzel şekilde özetleyip hemen dönüt alabilecek kaç kişi var?
Ben size deneyim istemiyoruz demedimKol gibi deneyim istiyorsunuz ondan bulamamışsınızdır şu iş beğenmiyor lafı da sıkı gerçekten . Y lisans mezunuyum dandik muharebede işi için 10 yol deneyim iki yabancı dil istiyor
Cok haklisiniz yalniz benim yazdigim seyin bununla alakasi yok.
En az 10 yıl deneyimli kisilerle calisiyoruz demis mesela. Meslegin 10. Yılında insanin 2.5 kat asgariyi begenmemesi bence normal ki en dusuk alan 12 bin lira aliyormus.
Sizin de yazdiginiz gibi, kac kisi vardir bu özelliklerde? Az bulunan bir ozellige sahip kisiler tabi ki beklentiyi yüksek tutacak. Zaraya vakkoya dümdüz satis personeli giren kisi bu bantta maas aliyor. Piyasasina göre maas sunmayip "eleman bulamiyoruz" demeyi yanlis buluyorum.
Sizin için asla söylemiyorum fakat gerçekten millet iş beğenmiyor .
Bizim personel bulmada sıkıntımız yok ki
Suan icin aranılan ozellikte kisi için en düşük maas skalasi 8 bin
Tabi ki 10 yil ve uzeri biri geldigi zaman bu skala değişiyor.
Nasıl bir çalışma şartınız var ki 8 bine eleman bulamıyorsunuz. gençler 3 bin maaşa daha uzun çalışma saatlerindeki bimde kasiyerliği tercih ediyor da size gelmiyor hiç düşündünüz mü bunu, sorguladınız mı kendinizi? benim erkek kardeşim şuan bimde çalışıyor söyliyim kendisine çıksın işten, daha az çalışma saatine 8 bin maaşa sizin orada işe başlasın olur mu? cevap bekliyorumSizin için asla söylemiyorum fakat gerçekten millet iş beğenmiyor .
Personel başlıyor ve gidiyorAylardır personel bulamıyoruz demiştiniz.
O zaman biz neyi konusuyoruz
Ben 7 yildir calisiyorsam demek ki sartlari ıyidir ve memnunumdur diye düşünüyorum.Nasıl bir çalışma şartınız var ki 8 bine eleman bulamıyorsunuz. gençler 3 bin maaşa aynı çalışma saatlerindeki bimde kasiyerliği tercih ediyor da size gelmiyor hiç düşündünüz mü bunu, sorguladınız mı kendinizi?
asgari ücrete çok daha kötü şartlarda çalışan arkadaşlarım var. biri gümrük işinde sabah 6 akşam 6 şeklinde çalışıyor 3 binden 1 lira fazla maaş almıyor üstelik arabasıyla sürekli seyahat etmek zorunda. kardeşim kendi harçlığını çıkarmak için bim'e girdi haftanın 6 günü çalışıyor, çalışma saatleri çok uzun çocuğun canı çıkıyor sabahtan akşama kadar aldığı maaş 3.000 yani 8 binin yarısından bile az. samimi değilsiniz kusura bakmayınBen 7 yildir calisiyorsam demek ki sartlari ıyidir ve memnunumdur diye düşünüyorum.
Beykoz Üsküdar arasi sirket araci ile uzak diyenleri gördü duydu bu kulaklar maalesef
Ben 7 yildir calisiyorsam demek ki sartlari ıyidir ve memnunumdur diye düşünüyorum.Nasıl bir çalışma şartınız var ki 8 bine eleman bulamıyorsunuz. gençler 3 bin maaşa aynı çalışma saatlerindeki bimde kasiyerliği tercih ediyor da size gelmiyor hiç düşündünüz mü bunu, sorguladınız mı kendinizi?
asgari ücrete çok daha kötü şartlarda çalışan arkadaşlarım var. biri gümrük işinde sabah 6 akşam 6 şeklinde çalışıyor 3 binden 1 lira fazla maaş almıyor üstelik arabasıyla sürekli seyahat etmek zorunda. kardeşim kendi harçlığını çıkarmak için bim'e girdi haftanın 6 günü çalışıyor, çalışma saatleri çok uzun çocuğun canı çıkıyor sabahtan akşama kadar aldığı maaş 8 binin yarısından bile az. samimi değilsiniz kusura bakmayın
Millet çalışmak için başakşehirden toplu taşımayla beylikdüzüne gidiyor mesela komşum. bu maaşı ve şirket aracını duysa uçarak gelir yanınıza. altında şirket aracı olduğu halde bu mesafeyi uzak bulan kıllara takılacağınıza gerçekten iş arayan insanlara ulaşsanız daha iyi olmaz mıydı? nerelere koydunuz da ilanları bu şartlara çalışan bulamıyorsunuzBen 7 yildir calisiyorsam demek ki sartlari ıyidir ve memnunumdur diye düşünüyorum.
Beykoz Üsküdar arasi sirket araci ile uzak diyenleri gördü duydu bu kıllar
Millet çalışmak için başakşehirden toplu taşımayla beylikdüzüne gidiyor mesela komşum. bu maaşı ve şirket aracını duysa uçarak gelir yanınıza. altında şirket aracı olduğu halde bu mesafeyi uzak bulan kıllara takılacağınıza gerçekten iş arayan insanlara ulaşsanız daha iyi olmaz mıydı? nerelere koydunuz da ilanları bu şartlara çalışan bulamıyorsunuz
Bu da var tabi fakat o kadar sacma sebepler var ki , evine 45 dakikadan fazla uzun surer ise çalışmak istemeyen vardi mesela , bu haftabir personelin görüşmesi olumlu neticelendi , çalışmıyor suan kendisi ve en erken 1 ay sonra baslayabilirmis, tatildeymis kendisi gibi gibi gibi o kadar enteresan sebepler var ki
Şimdi benim eşim de babam da kendi işlerini yapıyorlar eleman çalıştırıyorlar. Ben özel sektörde mühendisim. (Doktora terk, advanced gerçekten advanced ingilizce, yurtdışı tecrübem var, seyahat engelim yok, en iyi 3 üniversitenin birinden mezunum.) bu şartlarda doktora yaparken okulda çalışırken bırakıp özel sektörde çalışmaya karar verdikten sonra iş bulmam 1 yıl sürdü. O kadar fazla iş arayan var ki. Çoğu başvurduğum yerden dönüş bile almadım. En son bir hocamın vasıtasıyla iş bulabildim.
Objektif bakabildiğimi düşünüyorum. Konu o kadar basit değil. Eşim aylardır istediği kalitede makine mühendisi bulamıyor. Bir ilan yayınlıyorlar 3000 başvuru geliyor. Ama bu insanların suçu değil. Her üniversiteden makine mühendisi çıkıyor ama hiçbiri gerçekten makine mühendisliği eğitimi almamış. En son eşim de işim içinden çıkamayınca okuldan hocasına danıştı birine referans olsun diye. Okuldan birkaç aday geldi. Gerçekten donanımlı kişiler. Onlar da eşimin kazandığından çok maaş isteyince patladık. Mecburen sözleşmeli biri bulundu. İş başına para ödüyor artık.
8bin lira veriyoz iş benmiyorlar ya işsizlik diye bir şey yok demek kadar yüzeysel bir yaklaşım yok bence. Konu daha derin ne yazık ki.
Ülkede baştan aşağı bir kalitesizlik var ve son adımda bu size yansıyor işte.
Beğendiğiniz adaylar da muhtemelen başka seçenekleri olduğundan son anda sizin teklif cazip gelmeyince kaçıyorlar. Söyledikleri şeyler bahane çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?