• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

K.B.B. - Kulak-Burun-Boğaz Lenf bezleri hakkında korkuyorum

cemilesahin_eski

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2025
6
1
1
Merhabalar 23 yaşındayım arkadaşlar lenf bezleriyle ilgili sorunum var yaklaşık tahminen 1-1.5 yıldır garanti var ama öncesini hatırlamıyorum, yani taa 1-1.5 sene öncesine kadarda vardı ama şöyle ben şöyle hissediyordum sağıma yatarken bazen bişey takılıyordu yada sağıma kafamı yaslayınca Allah Allah ne bu ya falan diyordum damar katlanıyor herhalde yada başka bişey takılıyor diyodum takmadım böyle yaklaşık 1 seneden fazla zamandır hiç araştırmadım bile taa ki babamı kaybedene kadar babamı kaybettikten sonra panik atağım tekrar tetiklendi ve çok kötü etkiledi beni ve o ara stresten mi artık nedense istemsiz diş sıkmışım sanırım zaten 20 lik dişlerle ilgili sorunlar yaşıyodum öncedende ama kontrol olmuştum doktor düz çıkıyor ağrı 2-3 ayda bi nadiren yapıyorsa çok sık değilse gerek yok çekmeye şuan dedi bekle bi kaç sene kadar demişti her neyse benim o dönem dişlerim özellikle sağ arkadakiler üst ve alt birbirine değince dahi sızlıyordu sonra yatarken gene öyle hissedince bi anda nerden yaptıysam ya ne bu kaç zamandır dedim elimi oraya attım ve yuvarlak şekilde bişey elime gelince çok korkup google yazdım ve lenf gördüm sonra korku panik başladı. O ara şişti yani 1 cm i geçikti tahminen fakat sonra ben sakinleyince bide diş geçince 1 cm kadar boyuta geri düştü indiğini hissettim yani zaten enfeksiyonel bi durum olmadıkça şişmiyor sanırım baktığım kadarıyla şöyle ki benim kulaklarım çok kaşınıyor bundan dolayı ben kulaklarımı çok kaşıyınca tahriş oluyor ve nadiren enfeksiyon kapıp şişiyo içi ve resmen kafam ağrıdan kulağım hangi taraftakiyse zonklamaktan üstüne dahi yatamıyorum, bu dönemde tam kulak altında çene ekleminin bağlandığı noktada şişlik vardı mesela kulak sorunum geçince oda indi şuan ama bu boyundakiler hep duruyor örnek polene alerjim var şuan 3 gündür çekiyorum nerdeyse ayrıca üşüttümde galiba boğaz ağrısı hapşırma burun akıntısı ağrı falan çekiyordum parol falan içtim fısfıslarla falan geçirdim şuan çok az var mesela ama şuandada boynumdaki sağdaki ve soldakiler şiş soldaki ağrı yapıyor hafif sızlıyor ama sağdakinde ağrı yok zaten benim hep hissettiğim sağdakiydi solda elimi attım hatta ilk baktım onlar minicik çok çok ufak ha dedim sağdaki şiş sadece burada daha önce konulara baktım sanırım daha önce şişip öyle kalan oluyormuş hatta Chanliii Chanliii eğer mesajımı görürsen cevap verirsen çok sevinirim senin konunuda gördüm. Solda 2 tane var ama sağdaki kadar hareketli değiller sağdaki boynumda kafamı eğince çeneme geliyor ama soldakiler çenemin arasında sanırsam eğilince ele geliyor hafif hareketli ama çıkmıyor ordan yani sağdaki gibi rahat oynatamıyorum sanırım biri boyunda biri çenede olduğundan farkları, yani şuan merak ettiğim dediğim gibi alerjim var onun dışı kulak kaşıntım ve diş sorunum var ama bunlar çok sık değil bide covid aşısı oldum covid atlattım çok ağır nerdeyse 7-10 gün yataktan evden çıkamadım okuduğum yerlerde covid ve aşısı kaynaklıda olabileceği diyor ama iniyor sonradan bendeki hep orda yani enfeksiyonel durumda şişiyor ama sonra tamamen yok olmuyor sadece 1 cm haline geri dönüyor şimdiden yorum yazacak herkese çok teşekkür ederim hayırlı ramazanlar.

Merhaba canım bende de lenf nodülü vardı takipliydi.7-8sene önce falan.sonra anksiyete falan gelince bıraktım takibi😁bende de dış sorunu olmuştu.buyuk ihtimalle seninde disden kaynaklaniyor.yada grip gibi şeylerde yapıyor.hareket ettiği için dış ve grip sorunun olduğu için yüksek ihtimalle normal şeyler.icin rahat etsin istiyorsan doktor kontrolunu yaptır.

Merhaba onlar herseyden sisebilirler korkmayın bazen neden olduğunu dahi anlayamazsiniz küçük bir enfeksyondan dahi sisebilirler ve hiç inmeyebilirler bu sizi korkutmasın benimkiler hala duruyor çekirdek gibi üstelik 3 kutu yüksek dozda antibiyotiklere rağmen hiç inmediler yani korkulacak birşey yok bazen hareketli bazen hareketsizler eğer vucudunuzda gece terlemeleri ani kilo kayıpları sırt agrilari nefes darlığı öksürük ateslenmeler aşırı halsizlik gibi belirtiler varsa ve bunlar uzun süredir devam ediyor ve şiddetleniyorsa o ayrı ama ben tehlikeli bir durum olmadığını düşünüyorum muhtemlen enfeksiyondan siz yine de KBB ye gidip bir muayene ettirin ama onlar şişip öylede kalabilirler benimkiler de öyle kaldı mesela hatta arada hastalandığımda felan daha da şişer örneğin çenemin altında var bir tane dişimin altında kanal tedavisi yaptırmıştım o kısma inanılmaz şişti ve ağrıdı ama zamanla ağrısı geçti ve eski küçük şiş haline döndü yani onlar vücudumuzu korumaya çalışıyorlar immün sistemin askerleridir . Korkacak endişelenecek birşey olduğunu sanmıyorum iki senedir var bende takibe dahi gitmiyorum artık arada elimle kontrol ederim anormallik hissetmedigim için aylar önce takip usg gitmeyi bıraktım İçinizin rahat etmesi açısından usg cekitrmeniz iyi olabilir. Eğer bu iş okb seviyesine geldiyse bir psikiyatri uzmanı ile görüşmeniz daha doğru olacaktır. Geçmiş olsun

Merhaba canım bende de lenf nodülü vardı takipliydi.7-8sene önce falan.sonra anksiyete falan gelince bıraktım takibi😁bende de dış sorunu olmuştu.buyuk ihtimalle seninde disden kaynaklaniyor.yada grip gibi şeylerde yapıyor.hareket ettiği için dış ve grip sorunun olduğu için yüksek ihtimalle normal şeyler.icin rahat etsin istiyorsan doktor kontrolunu yaptır.

Yani bişeyden şişmişler öyle mi kalmışlar abla psikolojim çok kötü oldu ya kafama takmaktan okul iş güç hiç bişeye odaklanamıyorum, mesela alerjim yeni yeni geçiyor şuan grip halimde dün sahurda alerji ilacı içtim biraz daha iyiyim şuan bugün. Anlık böyle enfeksiyon durumlarında şişiyor evet ama benim ortada enfeksiyonda yokken o halde kalınca yani tamamen kaybolmayınca kafama takılmıştı. Dişçiyede göründüm dediğim gibi dişlerimde bazen ufak sızılar oluyor ama genelde 1-2 gün sürecek kadar ağrı nadir oluyor 2-3 ayda bir belki doktor filmde normal çıkıyor ağrı yoksa çekmeye gerek yok demişti neyden kaynaklı şişip öyle kaldı hiç bi fikrim yok yada çok önceden beri vardı ben mi yeni farkettim onuda bilmiyorum, Ramazan'dan sonra doktora ne olur ne olmaz görüneyim diyorum abla çok teşekkür ederim yorumun için. 😇

Merhaba onlar herseyden sisebilirler korkmayın bazen neden olduğunu dahi anlayamazsiniz küçük bir enfeksyondan dahi sisebilirler ve hiç inmeyebilirler bu sizi korkutmasın benimkiler hala duruyor çekirdek gibi üstelik 3 kutu yüksek dozda antibiyotiklere rağmen hiç inmediler yani korkulacak birşey yok bazen hareketli bazen hareketsizler eğer vucudunuzda gece terlemeleri ani kilo kayıpları sırt agrilari nefes darlığı öksürük ateslenmeler aşırı halsizlik gibi belirtiler varsa ve bunlar uzun süredir devam ediyor ve şiddetleniyorsa o ayrı ama ben tehlikeli bir durum olmadığını düşünüyorum muhtemlen enfeksiyondan siz yine de KBB ye gidip bir muayene ettirin ama onlar şişip öylede kalabilirler benimkiler de öyle kaldı mesela hatta arada hastalandığımda felan daha da şişer örneğin çenemin altında var bir tane dişimin altında kanal tedavisi yaptırmıştım o kısma inanılmaz şişti ve ağrıdı ama zamanla ağrısı geçti ve eski küçük şiş haline döndü yani onlar vücudumuzu korumaya çalışıyorlar immün sistemin askerleridir . Korkacak endişelenecek birşey olduğunu sanmıyorum iki senedir var bende takibe dahi gitmiyorum artık arada elimle kontrol ederim anormallik hissetmedigim için aylar önce takip usg gitmeyi bıraktım İçinizin rahat etmesi açısından usg cekitrmeniz iyi olabilir. Eğer bu iş okb seviyesine geldiyse bir psikiyatri uzmanı ile görüşmeniz daha doğru olacaktır. Geçmiş olsun

Cevap verdiğin için öncelikle çok çok teşekkür ederim senin konunu okudum ilk ondan sonra bende kayıt oldum. Yani dediğim gibi diş & kulak ve alerji sorunum var bildiğim çok küçükkende bağdemcik sorunum vardı ama sonra öyle kaldı üstünde durulmadı. Çekirdek gibi derken nasıl bi boyuttalar tam olarak benim şuan mesela 1 cm i geçik durumdalar enfeksiyon ortadan kalkınca 1 cm e kadar geriliyor tamamen kaybolmuyor ama iniyor enfeksiyon durumundaki haline göre küçülüyor. Kilo kaybı & gece terlemesi yok şöyle halsizlik bazen bazı günler işte olmak bile zor geliyor yorgun hissediyorum ama daha önce BFS tanısı almıştım seğirmelerden dolayı o yorgunluk belki ondan sebepte olabilir bilmiyorum, ama yani bu dediğimde her gün öyle değil bazen geliyor o gün aşırı yorgun oluyorum sonra geçiyor kilo kaybım yok tam tersine ben kilo vermeye uğraşıyorum zaten kilo aldım diye son 3 ayda yani genelde çok aşırı üşümem sıcaktır vücudum ama derece ile öyle yüksek ateşim olmaz hiç sanırım dediğiniz derecede gözükecek düzeyde ateşlenme dimi? İşte benimkide sizinki gibi tamamen kaybolmuyor sadece 1 cm kadar eski haline geri dönüyor. Şöyle soldaki sızlıyor ağrıyor şuan daha doğrusu soldaki ben alerji geçirene kadar hiç şişmemişti yani ele geliyordu ama 1cm den bile ufaktı şuan şişti ben elleyince sızlamaya başladı ama sağdakinin ağrıdığını hatırlamıyorum öyle duruyor şişiyor sonra geri iniyor. OKB panik atağım tekrardan başladı diyorum ya okul iş hiç bişeye odaklanamıyorum kafama takmaktan. Çok teşekkür ediyorum tekrardan. 😇

Yani bişeyden şişmişler öyle mi kalmışlar abla psikolojim çok kötü oldu ya kafama takmaktan okul iş güç hiç bişeye odaklanamıyorum, mesela alerjim yeni yeni geçiyor şuan grip halimde dün sahurda alerji ilacı içtim biraz daha iyiyim şuan bugün. Anlık böyle enfeksiyon durumlarında şişiyor evet ama benim ortada enfeksiyonda yokken o halde kalınca yani tamamen kaybolmayınca kafama takılmıştı. Dişçiyede göründüm dediğim gibi dişlerimde bazen ufak sızılar oluyor ama genelde 1-2 gün sürecek kadar ağrı nadir oluyor 2-3 ayda bir belki doktor filmde normal çıkıyor ağrı yoksa çekmeye gerek yok demişti neyden kaynaklı şişip öyle kaldı hiç bi fikrim yok yada çok önceden beri vardı ben mi yeni farkettim onuda bilmiyorum, Ramazan'dan sonra doktora ne olur ne olmaz görüneyim diyorum abla çok teşekkür ederim yorumun için. 😇
Canim bazen disciler bile farkedemiyor sorunu.kbb giittigimde dişçiye gidin dedi.disci röntgen istedi bişey yok dedi.kaplamali dişin altı gozukmuyormus meğer.ben ağla ağla.dis de değilse ne😁sonra ben sakiz cignerim çokça😁sakız kaplamali dişime yapıştı ve çıktı.kaplamanin altındaki dış çürümüş.onu temisledikten sonra azaldı.bazen yine olduguda oldu.ama seninkide büyük ihtimalle dış kulak alerji ve griple alakalı.nar suyuda içtim ben .sanada tavsiye ederim.doktor randevusu olusturana kadar günlük 1bardak nar suyu icebilirsin.

Canim bazen disciler bile farkedemiyor sorunu.kbb giittigimde dişçiye gidin dedi.disci röntgen istedi bişey yok dedi.kaplamali dişin altı gozukmuyormus meğer.ben ağla ağla.dis de değilse ne😁sonra ben sakiz cignerim çokça😁sakız kaplamali dişime yapıştı ve çıktı.kaplamanin altındaki dış çürümüş.onu temisledikten sonra azaldı.bazen yine olduguda oldu.ama seninkide büyük ihtimalle dış kulak alerji ve griple alakalı.nar suyuda içtim ben .sanada tavsiye ederim.doktor randevusu olusturana kadar günlük 1bardak nar suyu icebilirsin.

Nar suyunu bir yerde daha okumuştum sanırım abla denicem teşekkür ederim. İşte dişte görünüşten bişey yok ama belkide 20 lik diş çıkarken ağrılardan şişti kaldı yada alerjiden mi şişti kaldı öyle bilmiyorum ama yani şişmesine sebep verebilecek bi çok şey bende var hatta söylemeyi unuttum reflü problemimde var genelde boğazım yanar ara ara belki o bile yapıyor olabilir mi diye düşünmüyor değilim abla

Gecmis olsun canım diğerleri yapabilir ama refluyu pek sanmiyorum
Valla hiç bilmiyorum ki abla psikolojim alt üst oldu resmen şuan mesela alerjim grip halim yeni geçti boğazımın ağrısıda yeni yeni geçiyor ben dokundum diye mi çok elledim diyemi yoksa psikolojik kafama takılıyor diye mi bilmiyorum dolgun dolgun hissediyorum orayı ya bide şöyle mesela ben yanağıma doğru çeneme doğru getirip tutup boyutuna bakmaya çalışıyorum ama tam hafif tutunca aşağıya boynuma doğru kaysın diye serbest bırakınca boyutu daha küçük etimle beraber tutuyorum diye mi büyük geliyor bana acaba boyutu onuda anlmış değilim

Valla hiç bilmiyorum ki abla psikolojim alt üst oldu resmen şuan mesela alerjim grip halim yeni geçti boğazımın ağrısıda yeni yeni geçiyor ben dokundum diye mi çok elledim diyemi yoksa psikolojik kafama takılıyor diye mi bilmiyorum dolgun dolgun hissediyorum orayı ya bide şöyle mesela ben yanağıma doğru çeneme doğru getirip tutup boyutuna bakmaya çalışıyorum ama tam hafif tutunca aşağıya boynuma doğru kaysın diye serbest bırakınca boyutu daha küçük etimle beraber tutuyorum diye mi büyük geliyor bana acaba boyutu onuda anlmış değilim
Boğaz agrin yeni gecmis bence normal yasadiklarin

Back
X