Gene işsiz kaldım

Sizin için asla söylemiyorum fakat gerçekten millet iş beğenmiyor .

Biz aylardır personel bulamıyoruz ki gerçekten çok iyi şartlarda
Asgari ücretin yaklaşık 2.5 katı maaş , hafta sonu tatil , yıllık 14 gün izin , sabah 08:30 - 18:00 arası çalışacak personel bulamıyoruz ve İstanbul'un göbeğinde.

Personel bulamama sebebiniz milletin iş beğenmemesi değil de aradığınız nitelikte eleman olmaması. Kalifiye eleman yok.

Asgari ücretin yaklaşık 2.5 katı maaş , hafta sonu tatil , yıllık 14 gün izin , sabah 08:30 - 18:00 arası çalışacak personel bulamıyoruz ve İstanbul'un göbeğinde.
bu işi kim neden istemiyor
iş ne

mesela lojistikçi arkadaş inglizce okuyan yazan demiş. sorsan herkes ingilizce biliyor ama telefonda karşı firmanın gümrükçüsüyle korakor inglizce konuşan ya da acil durumu 3 cümleyse en güzel şekilde özetleyip hemen dönüt alabilecek kaç kişi var

Aynen öyle çok güzel ozetlemissiniz.
Geçen bir personeli aradim is gorusmesi adına, "ingilizce seviyeniz nedir?" dedim , "biliyorum " dedi , "ama biz sadece mailde kalan bir İngilizce den bahsetmiyoruz" dedim "mailerde iyiyim ama konuşmada cok iyi değilim" dedi .
Bizim sirketimizde , gerçekten başarılı ise personel talep ettigi maaş veriliyor.

Kimisi 45 dakikada evden ofise gelmeyi problem yapiyor, kimisi evden çalışmak istiyor , kimisi daha gelmeden su tarihe otel rezervasyonum var o tarihlerde gelemem pazarlığı yapiyor henüz daha görüşme aşamasında. İlanlarimi dışında danismanlik firmalari ile de çalışıyoruz , 3 ayda ancak 3 tane aday gonderebildiler.

Ben de sizin gibiyim. 1 seneden fazladır işsizim. Habire başvuru yapıyorum. Değil çağıran özgeçmişimi inceleyen bile yok. Geçen sene muhasebe kursuna gittim. Belki aldığım eğitimle bir şey olur, iş çıkar diye. Yok bacım haybeye gitmişim. Allah sonumuzu hayır etsin inşallah. Ortam çok kötü

İngilizce konuşup yazabilen biri dediğinde, üstelik hava/deniz/kara şeklindeyse, atıyorum gümrük işleri de bir şekilde bağlantılı ise 2,5 asgari ücrete bulamazsınız eleman.
Dediğim şekildeki işte daha 22 yaşındayken 3 asgari ücretten fazlasını alıyordum. Hatta aaa bu iş iyiymiş deyip ona göre bölüm de okumaya karar vermiştim.

(şimdi o işi yapmıyorum)

Zaten o organizasyonu çekip çevirecek birikimde insanlar halı hazırda 10k+şirket arabası+multinet şeklinde çalışıyor.

Bizde en düşük operasyoncu maasi baska bir yorumda da belirttigim gibi 12 bin civarı, saydiginiz yan haklarin hepsi bünyemizde mevcut , en kıdemsiz benim ve 7 yildir ayni sirketteyim, suan icin aylik 8 bine operasyoncu bulamıyoruz, ki bu rakam ınanin kötü bir rakam degil icinde olduğunuz için bilirsiniz sizde

İleri seviye iş ingilizcesi bilen aradığınız vasıflardaki kimse 2.5 asgariyi kabul etmez zaten ben bulamamanıza şaşırmadım. Anadoluda bir şehir olsa anlarım da İstanbuldaki kiralar bile 1 asgari ücret neredeyse.. HepmigencizHepmiguzel HepmigencizHepmiguzel

Personel bulamama sebebiniz milletin iş beğenmemesi değil de aradığınız nitelikte eleman olmaması. Kalifiye eleman yok.
ya o kadar katılıyorum ki buna....

çok iyi olanlar yurtdışına gitti
iyi ve gözü kara olan kendi işini kurdu
zamanında belli sektörlerde çok güzel para kazanmış olan "yeter yoruldum erken emekli oluyorum" dedi (mesela o sektörlerde şimdi eskisi kadar kazanılmıyor, rekabet arttı bu da bir gerçek, her sektör dönüşüyor. rekaete uymak için daha da fazla koşturmak gerekiyor)

ben de yutdışında tercrübe kazanmış, geri gelmiş, kenid işini kurmuş ve erken emekli mi olsam diye düşünen bir işverenim... o yüzden herkesi de çok iyi anlıyorum alsında ama işim şu an için devam ediyor.

fakat.
ortada çalıştıracak eleman yok...

İleri seviye iş ingilizcesi bilen aradığınız vasıflardaki kimse 2.5 asgariyi kabul etmez zaten ben bulamamanıza şaşırmadım. Anadoluda bir şehir olsa anlarım da İstanbuldaki kiralar bile 1 asgari ücret neredeyse.. HepmigencizHepmiguzel HepmigencizHepmiguzel
iyi de herkesin CV'sinde İngilizce advanced hatta fluent?

bir de üstüne kesin almanca-fransızca filan da moderate yani

Bu da var tabi fakat o kadar sacma sebepler var ki , evine 45 dakikadan fazla uzun surer ise çalışmak istemeyen vardi mesela , bu haftabir personelin görüşmesi olumlu neticelendi , çalışmıyor suan kendisi ve en erken 1 ay sonra baslayabilirmis, tatildeymis kendisi gibi gibi gibi o kadar enteresan sebepler var ki

Maas konusunda ınanin bana problem yok
Aylik başlangıç maasi 8 bin lira ve tüm yan haklar da mevcut , maaşı az bulan personel de yok

Yapmayın lütfen yaa. Yani insanlar değil iş beğenmemek, işverenin her türlü yaptirimina haksızlığina rağmen etini dişine takarak para kazanmaya çalışıyorlar. Söylediğiniz departmana uygun kriterler sağlanmadığı icin bulamamissinizdir calisacak birini. Ben bizzat insan kaynaklari yöneticisi olarak görev almaktayim. İnsanların yalvarmalari resmen iş dilenmeleri gece rüyalarıma giriyor. Ölüyorum üzüntüden... Tüm bu tablolara karşın kimse kalkıp turkiyede insanlar iş beğenmiyor diyemez !! Birebir sahidiyim ben bunun

Bi de insanlar çok sıkıldı bu ülkenin şartlarından, bıktı, bunaldı. Insanlar o kadar mutsuz ki is aramiyor artik. Belki de en verimli zamanlarimizi boyle sacmaliklarla geciriyoruz.

Bu da var tabi fakat o kadar sacma sebepler var ki , evine 45 dakikadan fazla uzun surer ise çalışmak istemeyen vardi mesela , bu haftabir personelin görüşmesi olumlu neticelendi , çalışmıyor suan kendisi ve en erken 1 ay sonra baslayabilirmis, tatildeymis kendisi gibi gibi gibi o kadar enteresan sebepler var ki
sanırım 40 yaş civarısınız ben 38'im ama kafa olarak 40 ve üstüyle daha yakınım. teknoloji olarak 25 olsam da :)
bu görüştüğünüz arkadaşlar da sanıyorum 26-27 kuşağı
onların kafasıyla bizimki çok farklı.

ama elbette iş hayatında onlarla çalışmamız gerektiği için biz biraz onların kafasını öğrenme ve onların beklentilerini fark etme durumundayız.

ben o zamanlar işsiz olsam mümkün değil 1 ay tatil yapmazdım yapamazdım, psikolojik olarak kendimi tatile layık bile hissetmezdim. iş mi buldum o gün gelir başlardım.

ama biz öyleyiz onlar da böyle. bir şekilde birlikte çalışmanın bir yolunu da bulmak durumundayız.

Yapmayın lütfen yaa. Yani insanlar değil iş beğenmemek, işverenin her türlü yaptirimina haksızlığina rağmen etini dişine takarak para kazanmaya çalışıyorlar. Söylediğiniz departmana uygun kriterler sağlanmadığı icin bulamamissinizdir calisacak birini. Ben bizzat insan kaynaklari yöneticisi olarak görev almaktayim. İnsanların yalvarmalari resmen iş dilenmeleri gece rüyalarıma giriyor. Ölüyorum üzüntüden... Tüm bu tablolara karşın kimse kalkıp turkiyede insanlar iş beğenmiyor diyemez !! Birebir sahidiyim ben bunun

Bakın personel bulmada problem yaşamıyoruz, personel ile anlaşıyoruz ya gelmiyorlar , ya gelip 1 ay çalışıp gidiyorlar , İstanbul da ikamet ediyorsaniz , Beykoz - Üsküdar arasi ne kadar uzak olabilir ya da Maltepe - Üsküdar arası ? Insanlar sirket arabası verilmesi halinde dahi bu mesafeyi problem edip vazgeçiyorlar.

İngilizce bilen deneyimli sektörde çalışan ünv mezunu arayıp bulamayanlara sesleniyorum; beklentilerinizi düşürüp bizi çalıştırmaya ne dersiniz? Nasıl olsa çalışan bulamıyorsunuz:dondurma::KK71:
Kurban olim bizi görün artık ya,seçim hemen şimdi 2023 loading.. :KK71:

sizde Türkiyede mi yaşıyorsunuz diyecektim ki istanbuldaymışsınız. Şoklardayım

Bakın personel bulmada problem yaşamıyoruz, personel ile anlaşıyoruz ya gelmiyorlar , ya gelip 1 ay çalışıp gidiyorlar , İstanbul da ikamet ediyorsaniz , Beykoz - Üsküdar arasi ne kadar uzak olabilir ya da Maltepe - Üsküdar arası ? Insanlar sirket arabası verilmesi halinde dahi bu mesafeyi problem edip vazgeçiyorlar.
Valla soylediklerinize çok şaşırdım mutlaka kendi gozlemlerinizi söylüyorsunuzdur. Ama benim gorduklerim ve sizin soylediklerinizden şu cikiyor sanırım biz ayni ulkede yaşamıyoruz.. çalıştığım şirkette o kadar ağır sartlar bulunmasina ragmen (maddi-manevi) insanlar kesinlikle işten ayrılmıyor. Her gün is basvurusuna gelen insanlar resmen ağlıyor. İnanin kendilerine zorunlu olan asgari ücretin altında calisir msnz sorusunu sorsalar ona bile tamam derler. O kadar kötü ve zor bir durumdalar.. ne kadar üzüldüğümü anlatamam.

Back
X