- 13 Eylül 2014
- 647
- 363
Benim babam da 65 yaşında emekli olmasına rağmen çalışıyor ne var bunda? Altınların tamamı da gelinin hakkıdır. Erkek tarafına verip vermemek kendi tasarrufundadır. Ki vermiş bir miktarını. Ama görümce memnun değil herhalde. Kızcağız bilseydi arkasından neler konuşulacak tamamını verirdi belki de. Bir evin bir oğluymuş babası da severek yapmıştır düğünü canım sen dert etme boşver.Bir de çok pardon da bütün düğün borcu o zavallı kayınpedere yıkılmış adam 60 yaşından sonra çalışmaya mecbur mu ??? Afra tafra yapmayı biliyor da o adamın evinden barkından ayrı çalışmasına neden gönlü razı oluyor..Ben olsam verirdim bütün altınları nedir ki yani ??? Dün kanserden olen amcaya hepimiz üzüldükte 60 yaşında çalışan adama niye üzülmüyoruz ..Bir de bu görümcenin kıskanç olduğu nerden çıkartıldı ? Kadın çok mutlular mı dedi?Geline çıkıp laf mı demiş ,annesi gelmeyin istemiyorum mu demiş nasıl vardınız bu kanıya merak ettim ??
Bir de çok pardon da bütün düğün borcu o zavallı kayınpedere yıkılmış adam 60 yaşından sonra çalışmaya mecbur mu ??? Afra tafra yapmayı biliyor da o adamın evinden barkından ayrı çalışmasına neden gönlü razı oluyor..Ben olsam verirdim bütün altınları nedir ki yani ??? Dün kanserden olen amcaya hepimiz üzüldükte 60 yaşında çalışan adama niye üzülmüyoruz ..Bir de bu görümcenin kıskanç olduğu nerden çıkartıldı ? Kadın çok mutlular mı dedi?Geline çıkıp laf mı demiş ,annesi gelmeyin istemiyorum mu demiş nasıl vardınız bu kanıya merak ettim ??
Benim babam da 65 yaşında emekli olmasına rağmen çalışıyor ne var bunda? Altınların tamamı da gelinin hakkıdır. Erkek tarafına verip vermemek kendi tasarrufundadır. Ki vermiş bir miktarını. Ama görümce memnun değil herhalde. Kızcağız bilseydi arkasından neler konuşulacak tamamını verirdi belki de. Bir evin bir oğluymuş babası da severek yapmıştır düğünü canım sen dert etme boşver.
Benim babam benim değil altınıma 5 TL me tenezzül etmez bizi de öyle yetiştirdi Gökçe25. Sen beni anlamadın canım boşver.heee son olarak benim altınım varsa 60 yaşındaki babamı çalıştırmam ..Çalıştırmam içim razı olmaz kaç günlük ömrü kalmışta ,daha rahat ettirmeye çalışırım ,kusura bakma burda ayrılıyoruz seninle
Canim benim ben guleryuz gosteriyorum da ne oluyor?
Benimde gorumcelerim var. O kadar gulerim yuzlerine, sicakkanli davranirim ama tam tersi onlar bana hep mesafeli oldular.. Bende mesafeyi acinca, onlari ne arayip ne sorunca da tutustular..Bugun bak beni kac kere aradilar konusmak icin inanki konusmadim,icimden gelmedi.. En son dedim bari whats up dan ekliyeyim de sonra gidip demesinler kv kp e "gelini aradik da bakmadi,bizimle konusmadi" diye.. Ekledim konustum ama mesafeli..
Kalp kirilmasi cok kotu birsey.. Bilmiyorum sizin gelin niye soguk davraniyor ... Ben bana deger vermeyene,insan yerine koymayana asla adim atmam.. Ama sizde yazdiklariniz kadari ile gayet cok deger vermissiniz belkide annesi dolduruyordur gelininizi..
siz kendi haline birakin onu.. Eger annesi dolduruyor ise de Allah islah etsin onu da..
valla böyle anneleri dolduruyorsa iş zor. bizde oğlumuzu dolduralım o zaman ortada dövüş kavga olsun. Allah muhafaza aklı başında insanlarız bir çocuğunuz evlendiğinde mutluluğunu isteriz ben kardeşimin eşini ezmesini asla istemem kavga etmesinler ama yüzleri gülsün vs. zaman her şeyin ilacı inşallah annesi etki yapmıyordur yapıyorsa da Allah imana getirsinde karışmaktan vazgeçsin inşallah.
Benim babam benim değil altınıma 5 TL me tenezzül etmez bizi de öyle yetiştirdi Gökçe25. Sen beni anlamadın canım boşver.
Niye Gökçe benim de oğlum olsa evlendirsem "oğlum takılarınızı bize verin, bakın size o kadar düğün yaptık" mı diyeceğim. Hayır ne ben ne de eşim bunu kabul eder. Ki zaten 25 çeyrek ve 5000 TL para verilmiş babaya. E müsaade edin de kalanı da gelinin olsun.senin ki için demiyorum ..Ama adam düğün borcu ödemek için evinden barkından ayrılmış arkadaşım ben onu diyorum yani o altınlar bozdurulsaydı da o adamcık evinde olsaydı daha iyi değil miydi ??
Orasını ayrıntılı bilemem ama anası da muhtemelen erkek tarafı el koymasın diye öyle çirkin bi işe kalkışmış olabilir. O kadar çok duydum ki gelinin parasına, hatta bırak düğün takısını maaşına bile el koymaya çalışan aileleri. O yüzden kız analarına da kızamıyorum.
Amaaaann benim ki de aldı altınları ne diyim kendine yakışanı yapar herkes.Düğünden sonra hadi bakalım benimkinin maliye borçları hooop gitti bütün bilezikler ...20 yaşındasın daha düğün salonunda başlıyor erkek tarafı mal kaçırmaya üzülüyorum şimdi ama var mı elden gelen ..Üstelik benimkilerin ihtiyacı da yoktu ..poffff eski günler
Smdi benim size kizdigim bazi yerler oldu.yeni gelin adi ustunde YENi Annesiyle olan olaylardan vs geri planda kalmayi tercih ediyoolabilir.yada bazi insanlar hemeb alisamaz.yada yadaevlilige kimsr ilk gunden alismis degildir.burda okumussunuzdur cok sevmelerine ragmen 2.gun annemi ozledmm alisamiyorm diyenleri.neden suratsiz muamelesi yapiyosnz hemen. Bide korkmussunuz kiyasa baslanicak bilmemneyinin geliniyle die AMAAAA gorumce hanim ilk kiyaslamayi sen yapmissin zaten.guler yuzlu sen sekrak bizimkide somurtuk die.3.olay gelin ailesinde kalirken neden sizden izin almak zorunda pardon.hayirdir neoluyo size.kari koca ikili iliskileri arasinda kavga edicekler onlar yeni evli.ilk donem alisma donemi.o evreyide gecicekler siz neden derdine dustunuz.bir kendi hallerine birakin ya.bide kalkmissin gelinimize nasil davransak die baslik atmissin.merakini gideriyim onu evlilikten sogutmadan sevecenlikle aileyr alistirarak.guler yuzle hic bisyine karismayarak.yok annenlere giderken neden bizden izin almadn dersen kusura bakma ama hangi gelin olsa SANANE OLUYOR DER.Biraz sert oldu ama hakettiginizi dusunuyorm.