gelinimize nasıl davranalım??

Ya bizim de evlilik öncesinde, bir akrabamızın erkek kardeşinin yakın zamanda düğünü olmuş kız tarafı çok şey yaptırtmış, e sıra bana gelince çok üstüme düşüldü, sen de yaptır bak o kızdan neyin eksik vs. ya diyorum yapmasaydınız madem, senin erkek kardeşinle, benim nişanlım bir mi? Benle o kız bir miyim? Ben ellerinden geleni yaptıklarını biliyorum zaten. Yok illa olsun, yapmak zorundalar. Arada ben kaldım ama yansıtmadım hiç bir şeyi o tarafa. Ne gereği var ki? Durduk yere insanları neden zora sokayım? Bu kadar kısa sürede karakterini tanımadığı bir insanla evlenmek iyi cesaret kardeşiniz için, kısa sürede sorunlarını aşıp mutlu olurlar umarım.

Gelinin altınlarını alırken geline soruldumu önceden.?
Aynen...

Bir de sanki lutfedilmiş gibi bileziklerine paranın yarısını verdik. Ne yapalım demiş konu sahibi. Hepsini alsaydınız bi de!

Madem babanızın o yaşta, borç altına giremeyecek, ben düğüne karışmıyorum deseydi. Kendileri yaparlardı bütçelerine göre...

Bakiniz kardesinizi koruma ic gudusu sizin yaptigini yanlis

Onlar evlenmisler rahat birakin

Yok kardesim pisman yok kardesim
mutsuz yok kiz borusunu otturuyo

Sizene
Yok annesi bunu istedi yok soyle yaptı almasaydiniz ozaman kardesinize diretseydiniz

Kavgami ediyolar etsinler barisirlar

Kiz annesinin yaninami goturuyo kardesinizi
, sizene kardesiniz gitmesin silah dayayip goturmuyo ya annenize suratmi asiyo anneniz gereken cevabi,geregini her neyse yapsin

SizE noluyo efendim
Mutsuzsa bosanir
Mutluysa yasadiklarindan memnunsa kimseye derdi düsmemeli

Yuvalar böyle böyle yıkılıyo
Kendi hatalarını kendileri görsünler hayat onların hayatı

Ovsun o bosverin vardir oyle tipler bilirim lafini kesip bi iki konu degistirin anlar belki

Ailelerin sorunları gençleri mutsuz etmiş işte daha ne olsun.
Kızın kendi annesinde görünüyor tüm sorun, ama o kız kendi annesini silip atamaz ki. Ben ilk zamanlar annemi özledim diye ağlıyordum evin içinde. Aramızda yarım saat var yani düşün.
Şu an kızın psikolojisini tahmin edebiliyorum. Ben de çok ağır yaşamıştım alışma sürecini.Ben de insan içine çıkıp, akraba ziyareti yapmaktan nefret ediyodum, çok da konuşkan, güleryüzlü biri olmama rağmen surat asıyordum.
İnşallah atlatırlar bu süreci. Bence hemen gelinde suç aramayın, anlamaya çalışın. Belki bi derdi vardır sizin bilmediğiniz...

>Evliyseniz siz de bilirsiniz. ilk evlenince eşin akrabalarıyla kaynaşmak gerçekten zor oluyor. hele benim gibi yeni ortamlara zor alışan biri için. 4 sene olcak evleneli ben daha eşimin akrabalarıyla yeni yeni kaynaşmaya başlıyorum. bence bi süre siz onların ilişkisine yorum yapmayın. biyerlere giderken gelini de davet edin. ama kardeşinizle de onu çekiştirmeyin. çünkü kardeşinizi doldurursunuz. çünkü o da şimdi acaba eşimle ailem anlaşabilecek mi stresi yaşıyodur.

ben veya ailem kimseye birşey söylemedik belkş bizde nişan-düğün sürecindeki sıkıntıları biriktirdik o yüzden kendi kendimize söyleniyoruz. benişm planım şu doğumdan sonra ailemin yanına gideceğim gelinimizde evde olur nöbetli çalışıyor ayda 6 kez görevi var sonrasında evde. bende pasta börek yapıp evine gönderirim yanıma çağırırım illaki gelir benden ona ondan bana kötülük olmadı sohbet muhabbet daha da kaynaşırız bu ortamda annemi de sokarak alışmalarına yardımcı olurum. evine hediye alırım vs...

Annesi onu dedi kendisi bunu dedi, yapmadı, etmedi, gitmedi bıdı bıdı bıdı!!!
Kendi mutsuzluğunuzun acısını o kızlardan çıkartmasanız olmuyor demi..

Abiniz ben başta böyle bilmiyordum demiş ama zaten en başında evlenmişler ki. 4 aylık ilişkide neyi tanıyıpta evleniyorsun zaten. Riske girmiş, buyrun sonuçları. Yangından mal kaçırır gibi evliliklerdr malesef böyle sonuçlar olabiliyor.

Annesi onu dedi kendisi bunu dedi, yapmadı, etmedi, gitmedi bıdı bıdı bıdı!!!
Kendi mutsuzluğunuzun acısını o kızlardan çıkartmasanız olmuyor demi..

pardon ama bu nasıl bir ithamdır lütfen saçmalamayın ve yorumunuzu kendinize saklayın ne mutsuzluğu ve neden birine birşey yapma gayreti göstereyim. kafanız iyi değil belli.

Wayy baboooo sirf evlenebilmek icin mi bu kadar masraf yapti erkek kardes kişisi?
Çin prensesi mi?
Elbet anasinin istedigi, yaptirdigi ne varsa isterse müdahale edebilirdi hatun.
Eline cebine atmayan, altin ve adetler diye milletin imanini bozan kiz tipi.
Kardesiniz ne yasarsa mustehak.
Siz de mesafeliyse, mesafeli olun. Vicik vicik olmak zorunda degilsiniz..

pardon ama bu nasıl bir ithamdır lütfen saçmalamayın ve yorumunuzu kendinize saklayın ne mutsuzluğu ve neden birine birşey yapma gayreti göstereyim. kafanız iyi değil belli.
Size oturup da gelininizi çekiştirip hoşunuza gidecek şeyler yazamadığım için üzgünüm ayrıca hiç tartışma modunda değilim, yılların tercübesi ile okuduklarımdan vardığım sonuç bu beğenir yada beğenmezsiniz beni bağlamaz..

Şimdi farkettim ki bebek bekliyormuşsunuz, sağlıkla dünyaya gelsin inşallah.. Siz boş verin gelininizi falan, bakın ne güzel bir bebeğiniz olacakmış ona yoğunlaşın..

öncelikle teşekkür ederim iyi dilekleriniz için ama siyahlaştırarak özellikle belirttiğim şeyi sizden beklemiyorum sadece okuduklarını iyi anlayın yeter.

Öncelikle valla bacım ben okurken şiştim siz yaşarken hakkaten sabredip tüm o çirkefliklere rağmen iyi durduysanız helal olsun.
Başta belki kız hakkaten annesinin halinden tavrından utanmıştır. Ama sizde evlisiniz sanırım. İnsan evlenince, kendi ailesinin kıymetini bilir ya, belki onunkilerde kıymetli olmuştur bir anda. Bir de annesi sürekli arayıp bu şekilde dolduruyorsa, böyle olması normal. İnsan nolursa olsun bir zaman sonra dolar. Şimdi evliliğin başındasın ipleri sakın kocana verme diye dolduruşa getiriyorlardır kesin.
Bence sen karşına al kardeşini de gelininide. Güzellikle anlat, biz kötülüğünüzü istemiyoruz asla de. Geline de kardeşin gibi aynen davran onu hissettir. Biraz ailelerle görüşmeyin, bizle de görüşmeyin, kızın ailesiyle de görüşmeyin, siz yeni evlisiniz bunun tadını çıkartın de. Çünkü ordan burdan dola dola birbirlerine taşıyorlar demekki. Kız ailesiyle görüşmesin ki kötü telkinler olmasın.. Yoksa bu işin sonu hoş değil.
Ayrıca elbette gelininiz. Götürceksiniz tabi. Bundan doğal ne var? Bende gelinim, kayınvalidemle iki sokak ötede oturuyoruz, ailem 6 saatlik mesafede biz her bayramın üçüncü yada ikinci günü gideriz bizimkilere? Bu ailenin adeti böyleyse napayım bende iki gün sonra görüyorum bizimkileri, biraz fazla kalıyorum böyle dengeliyorum. İnsanlar istiyo ki hem evlensin hem sorumluluk almasın o ailenin içine girmesin, armut pişsin ağızlarına düşsün mumkunsede sapı yukarda olsun. Sonra da neden kocamla anlaşamıyorum kaynanamla şöyle. Sen prensestinde alanın mı haberi yoktu. Olması gereken olucak arkadaş. İşine gelmiyosa herkes otursun anasının evinde. bu kadar basit

öncelikle teşekkür ederim iyi dilekleriniz için ama siyahlaştırarak özellikle belirttiğim şeyi sizden beklemiyorum sadece okuduklarını iyi anlayın yeter.
Bebeğinizin hatrına tamam diyorum anlamaya çalışacağım okuduklarımı :) ama sizde birazcık özeleştiri yapın bu tür konularda :)

Bebeğinizin hatrına tamam diyorum anlamaya çalışacağım okuduklarımı :) ama sizde birazcık özeleştiri yapın bu tür konularda :)
arkadaşım özeleştiri yapmaya her zaman hazırımda sen diyorsun ki kendi mutsuzluğunuzun acısını kızdan çıkartmayın... bu nedemek Allah aşkına benim ne mutsuzluğum var. düşündüğüm bür konu kafama takılmış aileme ve çevreme her zaman olumlu olalım zaman sabır diyorum ee burayada gelmişim fikir istiyorum diyorum. gelinimize ne bir lafım oldu nede yargılamam. kızla yüzyüze birkaç kez görüşmüşüm sonra tlf konuşmuşum laf mı sokacağım huzursuzluk mu yaratacağım. zaten ben istesem de kardeşim bizi susturur. o yuvasında huzurlu olsun bizim için önemi yok. bak benim beklentim sadece huzur ve mutluluk.

Tamam işte ne güzel bununda yolu sadece kendi yuvanıza odaklanmada hele ki böyle özel ve güzel bir durumunuz varken.
Şu anda eminim sizde en az benim kadar tartışma modundan uzaksınızdır o yüzden ben size hoşsohbetler dileyip çıkıyorum konunuzdan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…