- 27 Eylül 2013
- 4.237
- 8.122
ahh bu geri kafalılık ve saçma sapan adet töre uygulamaları aileleri birbirinden soğutuyor. ben akrdeşlimden 8 ay önce evlendim iki farklı şehirve kültürden olan bu evlilikte ne benim ailem nede eşimin ailesi sürece müdahale etmedi. sadece iki tarın adetlerinin uygulacak olanlarını biz yaptık. aileler yüzyüze gelip kötü olmadılar şimdi bizimkiler benim kv+kb onlarda bizimkileri çok severler. kardeşiminkini ise maalesef sevemiyorlar özellikle babam patlama noktasına gelmiş. annem sus pus. ikide birde kadın kardeşimle haber gönderir annem beni aramadı halimi hatrımı sormadı diye. annemde arar hemen sorar. sen ara diyeceğiz kavgadan korkuyoruz. kardeşime söylüyorum iddia etmekten bıktım arayında susturun şu kadını diyor.
Aynen...Gelinin altınlarını alırken geline soruldumu önceden.?
Ovsun o bosverin vardir oyle tipler bilirim lafini kesip bi iki konu degistirin anlar belkiay cnm bende kıyastan nefret ederim ama teyzemin yalaka gelinine gıcık oldum aman allahım herkesi kucaklamalar ağzı kulağında oynayıp sekmeler elbette içinden geliyordur bunlar ama ne bileyim bu iki gelin arasında 4 ay var ikisini aynı kategoriye koyup lafa koyulurlar ki annem buna çok kafa takar gelinimiz desen bozuk atacağı besbelli. teyzemde şeytandır olmadık yerde gelinini övüyo zaten iyice gıcık oluyorum.
misafirlerimize yemek verMEMESİ,o ne gııı
misafirlerimize yemek verMEMESİ,
hoşgeldin deMEMESİ,
Annesi onu dedi kendisi bunu dedi, yapmadı, etmedi, gitmedi bıdı bıdı bıdı!!!
Kendi mutsuzluğunuzun acısını o kızlardan çıkartmasanız olmuyor demi..
Size oturup da gelininizi çekiştirip hoşunuza gidecek şeyler yazamadığım için üzgünüm ayrıca hiç tartışma modunda değilim, yılların tercübesi ile okuduklarımdan vardığım sonuç bu beğenir yada beğenmezsiniz beni bağlamaz..pardon ama bu nasıl bir ithamdır lütfen saçmalamayın ve yorumunuzu kendinize saklayın ne mutsuzluğu ve neden birine birşey yapma gayreti göstereyim. kafanız iyi değil belli.
Size oturup da gelininizi çekiştirip hoşunuza gidecek şeyler yazamadığım için üzgünüm ayrıca hiç tartışma modunda değilim, yılların tercübesi ile okuduklarımdan vardığım sonuç bu beğenir yada beğenmezsiniz beni bağlamaz..
Şimdi farkettim ki bebek bekliyormuşsunuz, sağlıkla dünyaya gelsin inşallah.. Siz boş verin gelininizi falan, bakın ne güzel bir bebeğiniz olacakmış ona yoğunlaşın..
Bebeğinizin hatrına tamam diyorum anlamaya çalışacağım okuduklarımı :) ama sizde birazcık özeleştiri yapın bu tür konularda :)öncelikle teşekkür ederim iyi dilekleriniz için ama siyahlaştırarak özellikle belirttiğim şeyi sizden beklemiyorum sadece okuduklarını iyi anlayın yeter.
arkadaşım özeleştiri yapmaya her zaman hazırımda sen diyorsun ki kendi mutsuzluğunuzun acısını kızdan çıkartmayın... bu nedemek Allah aşkına benim ne mutsuzluğum var. düşündüğüm bür konu kafama takılmış aileme ve çevreme her zaman olumlu olalım zaman sabır diyorum ee burayada gelmişim fikir istiyorum diyorum. gelinimize ne bir lafım oldu nede yargılamam. kızla yüzyüze birkaç kez görüşmüşüm sonra tlf konuşmuşum laf mı sokacağım huzursuzluk mu yaratacağım. zaten ben istesem de kardeşim bizi susturur. o yuvasında huzurlu olsun bizim için önemi yok. bak benim beklentim sadece huzur ve mutluluk.Bebeğinizin hatrına tamam diyorum anlamaya çalışacağım okuduklarımı :) ama sizde birazcık özeleştiri yapın bu tür konularda :)
Tamam işte ne güzel bununda yolu sadece kendi yuvanıza odaklanmada hele ki böyle özel ve güzel bir durumunuz varken.arkadaşım özeleştiri yapmaya her zaman hazırımda sen diyorsun ki kendi mutsuzluğunuzun acısını kızdan çıkartmayın... bu nedemek Allah aşkına benim ne mutsuzluğum var. düşündüğüm bür konu kafama takılmış aileme ve çevreme her zaman olumlu olalım zaman sabır diyorum ee burayada gelmişim fikir istiyorum diyorum. gelinimize ne bir lafım oldu nede yargılamam. kızla yüzyüze birkaç kez görüşmüşüm sonra tlf konuşmuşum laf mı sokacağım huzursuzluk mu yaratacağım. zaten ben istesem de kardeşim bizi susturur. o yuvasında huzurlu olsun bizim için önemi yok. bak benim beklentim sadece huzur ve mutluluk.
Anasi cirkefse kizin ne sucu var ki? Ne demek yani geline nasil davranalim?