gelinimize nasıl davranalım??

kerken

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2013
621
202
tamamen fikir almaya yönelik yazıyorum....
öncelikle gelimiz 23 kardeşim 29 yaşında 4 aylık evliler. evlenmeden önce 4 ay görüştüler. sonrasında 4 ay nişanlı kaldılar ve evlendiler. ikiside memur. gelinimiz benim ailemin yaşadığı ilçede memur kardeşimde aynı yerde başka kurumda çalışıyor. gelinimiz farklı şehirin ilçesinden gelmiş buraya ailesi ile arasında 2 saatlik yol var. nöbetli çalıştığı için nöbet çıkışları sürekli ailesinin yanına gidermiş bekarlen çalıştığı ilçeyi bilmiyor.
kardeşimle tanışıp evlenmek istediklerinde kızın annesi kıyameti kopardı o kadar geri kalmış bir kafa yapısıyla kıza neler neler etti. sen biriyle anlaşıp evlenemzsin benim istediğim kişiyle bu memlekette evleneceksin dedi. zor bir süreci dua ede ede atlattık. kardeşime hakarete varan kelimer söylemesi, bizi tanışmaya ağırıp ters ters konuşması kız istemede ben ne istersem yapacaksınız şartını koşması nişanda gelen misafirlerimize yemek vermemesi (kendi misafirlerine evde verdi) yüzümüze bakmaması ben size bu kızı vermezdim ama beni yendiniz diye ortada dolaşması, kimseye hoşgeldin dememesi kız tarafının biz erkek tarafına yer bişle vermemesi ayakta beklememiz bizim sadece gülümseyerek olaylara şahit olmamız...sonrasında alışverişlerde bir çingene gibi evet açık ifadesi ancak bu olur davranması kızın bile bu durumdan utanması kendisine fazlaca elbise alması sonra kardeşimi tekrar alışverişe çağırıp 10 tane akrabaya elbise aldırması, kız tarafının erkek tarafına vermesi gereken (ki biz bu adeti uygulamayn bir aileyiz dürü olayını) dürüyü erek evine alıp sonra bize geri vermesi...düğün günü konuşmada benim istediğim tarih olacak diye tek kelime konuşup bizi dinlememesi kızın düğününü illaki burada salonda yapacaksınız masraf size ait demesi 10 bilezik istemesi erkek evindeki düğüne kızı göndermemesi, bütün masrafını yaptığımız düğünde akrabaların gazıyla bize yine mrb demeyip ortada ben kızımı vermek istemiyorum demesi. kız tarafından takılan 4 çeyreği kızına verip gerisini kendi alması bizim altınların da hesabını yapması... aman allahım bir rezillik çıkmadan bu düğünü atlattık ama sonrası ne dersiniz.....

not:yazının devamı alttadır lütfen orayı okuyup yorumlayınız.

Son düzenleme:
damat ne yapıyordu bu olaylar olurken?

demek istediğim her şeye evet deyip sonrasında acısını çıkartmayı düşünüyorsanız yazık.

Allah düşmanımın başına vermesin derim...
gelin iyiyse annesini takmamaya çalışın

Cok sükür atlatilmis bu sürec, bundan sonra ailesiyle muhatap olmazsiniz .
Ama umarim kizin annesi kardesini kullanmaz bu saaten sonrada..

Simdi gelelim gekine nasil davranmaniza , kizin size tavurlari nasildi ? Suan nasil?
Annesine bakarak kiza o sekil davranmak yanlis olur , gelin size nasilsa sizde ona gore deger verin ..

Başka oğlunuz varsa size kız verelim yahu. Höh! Okurken yoruldum bilezikler kıyafetler hediyeler düğün nişan... Akşama yemek yapmaya para kaldı mı cebinizde. Bu ne yahu? İngiltereden prenses mi aldınız?

sonrasında gelinimizinde maalesef yüzünün asık çıkması inanılmaz bir inat ki kardeşim ben böyle olduüuu hiç bilemedim diyor. 4 aylık evlilikte mutsuzlar..kavga başlamış hatta alt komşu anneme durumu söylemiş annem babam kızı arayıp biz senin arkandayız deyip kardeşimi sormadan soruşturmadan kızıyorlar sen bu kıza bağıramazsın o sana emanet annesinin o yaptıklarına rağmen seni seçti diyorlar. ama bakıyorumda gelinimizde az değil. kesinlikle konuşmuyor somurtuyor anneme karşı öyle. nedeni annem pek konuşmazmış sıkılıyormş. küçük ilçede çalşmak istemiyormuş. kardeşim için fedakarlık yapmış kardeşimde onun için yapacak onu sürekli annesinin yanına götürecekmiş. en son 9 gün kaldı annesinde..ilk bayramlarında ise evde 2 saat durdu annesine gitti 2 gün kaldı birşey demedik. biz kimsenin yuvası bozulsun istemeyiz aman biz susalım diyoruz ama baklıyorumda gelinimizde borusunu fena öttürmek istiyor. kardeşim ki inatçı çocuktr pes etmiş...bıktım laftan artık dediç daha fazla konuşmuyor sıkıntısını içine atıyor. gelinimiz kimseye gitmek istemiyor akraba ziyareti saçma samimi olmak gereksizmiş. ama akrabalarda onu bekliyor. girsin çıksın gülsün diyorlar. teyzem yeni gelin aldı aman allahım kız bülbül gibi şakıyor gülüyor oynuyor herkesi kucaklıyor korkuyorum ikisi arasında kıyasa başlanacak diye zira bizimki iyice çıldırır. ya ne bileyim ben ararım sürekli hal hatr sorarım ablamda öyle fazla konuşmaz artık muhabbet açmaz bize kalır sonra annemi sıkıcı buluyomuş ama anneme ne diyebilirim o beni yanlış anlarlar siye ağzını açmaya korkuyor. babam espri yapar işte biraz oına yakın. kardeşimede sen annene düşkünsün birşey istese hemen yapıyorsun demiş. kardeşimde sen de benim canımsın annemde demiş. yani biraz kıskançlık var ama dua ediyorum herşey zamanla düzelir inşallah.

Bu ne be peri padişahının kızı mı bu ? Yazık kızın tavrı ne oldu o bir şey yapmamış ki onun adı hiç geçmemiş.Kıza iyi davranın tabii annesinin suçunu çekmesin..

Baslikta geline nasıl davranalim diye sormussunuz konuda hep gelinin annesi var.gelinle sorun yok anladigim kadariyla annesi problemli.herseyi kabullenip düğünü yaptiginiza göre gelinede ona göre davranacaksiniz.onun ne suçu varki annesi sonucta

heee kızı şimdi okudum yeni gelin olur öyle şeyler ama şimdiki gelinler zaten pek sevmiyor öyle akraba falan muhabbetlerini,zaten çalışıyormuş..Ben eşiyle neden sürekli kavga halindeler onu anlayamadım ne istiyor ?

Kusura bakmada bunlardan sana ne?Kardeşin razı ,annen baban razı ki bu kız gelin olarak alınmış ailenizle siz neden dertleniyotsunuz.Herkesin adet toreleri farklı.Geçmiş bitmiş olayı kurcalamayin gereksiz.
Ayrıca ortada sorun ne anlamadım.Gelinin annesinin evine mi gitmesi.Kocası biliyordur bu durumu,size haber mi verecek .Ayrıca her defasında nereye gittiğini söylemek zorunda deil .Annesine maddi yardım yapmasından korkuyorsanız o da gelinin tasarrufunda onun parası.
Bosver böyle şeyleri. bende gorumceyim bana ne kim ne yapmis.He kadının kendine ait vücut ve ruh butunlugu sınırı vardır. Bu sınıra eşi hariç kimsenin girmeye hakkı yoktur.

Başka oğlunuz varsa size kız verelim yahu. Höh! Okurken yoruldum bilezikler kıyafetler hediyeler düğün nişan... Akşama yemek yapmaya para kaldı mı cebinizde. Bu ne yahu? İngiltereden prenses mi aldınız?

oğlumuz tek canım :) evet hiç abartım yok Allah sizi inanırdırsın eksik olan aklıma gelmeyen çok şey var ama kötü anı defterimi açmaktan kaçınrım. bu günler geçti ama borcu elbette babamı yıprattı düğündeki büyük takıları bilezikleri ve paranın yarısını kardeşime verdik. sanırım 25 çeyrek ve 5 milyar babama kaldı tabi borç bitmeyince oda 58 yaşında çalışmak için il dışına gitti. onada lafımız yok ne yapalım kardeşimin takıları onların ev almak için yatırımı olsun. annesi takı töreninde bir yığın akrabanın adını anons ettirdi 4 çeyrek taktı kıza. haa bu arada annemim nişanlılık döneminde taktığı 2çeyrek ve ablamla-benim taktığımız 2çeyrek iç ediliyordu düğünden sonra kardeşime söledik ve nasıl olduysa kaynana aaa ben unuttum deyip kızına verdi. ayıpbın çingeneneliğin de bir sınırı olmalı.

yazımı dikkatli okursanız beni düşündüren şeyi anlayabilirsiniz yok ben anlama sıkıntısı çekiyorum diyorsanız size yardımcı olayım. düşündüğün nokta gelinimizin yüzünün gülmemesi ne yapmamız gerektiği konusunda fikir istiyorum. geçmişte yaşananları neden mi yazdım? olayların bir anda çıkmadığını neler yaşandığını kısaca özet geçmekte fayda olur diye. gelinimizin gidip gelmesine en ufak bir laf ne benden ki ben laf söyleyecek biri değilim nede annemden en ufak laf söz olmamıştır. bilginize.

Yani şimdi kızı alıp karşısınıza biz bunları yaptık ne olur sen de kendine çeki düzen göstersen muhabbetine girerseniz annesinin gazıyla alacağınız laf zaten yapmak zorundaydınız olur. Annesi gibi düşünüyorsa tabii ama yok sağduyulu bir insansa zamanla size alıştıkça davranışları da normalleşir, ha üniversite mezunu iş meslek sahibi birinin kocasının annesinin arkasından sıkıcı diyebilmesine ise bir şey diyemiyorum, insan iki düşünür bir söyler.

Ben sekiz senelik evliyim annem başka şehirde oturduğu halde hiç 9 gün kalmadım. 4 aylık evli kadının ne işi var evinin disinda o kadar gün. Kardeşiniz bu konuda tavrını koymalıydi bence.siz pek karışmayin yetişkin insanlar neticede siz kötü olursunuz...

Bir insana hakettiğinden fazla değer verirsen böyle olur işte. Ne demişler yüzverdik ayıya geldi .ıçtı halıya! Bu budur : )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…