gelinimize nasıl davranalım??

Kusura bakmada bunlardan sana ne?Kardeşin razı ,annen baban razı ki bu kız gelin olarak alınmış ailenizle siz neden dertleniyotsunuz.Herkesin adet toreleri farklı.Geçmiş bitmiş olayı kurcalamayin gereksiz.
Ayrıca ortada sorun ne anlamadım.Gelinin annesinin evine mi gitmesi.Kocası biliyordur bu durumu,size haber mi verecek .Ayrıca her defasında nereye gittiğini söylemek zorunda deil .Annesine maddi yardım yapmasından korkuyorsanız o da gelinin tasarrufunda onun parası.
Bosver böyle şeyleri. bende gorumceyim bana ne kim ne yapmis.He kadının kendine ait vücut ve ruh butunlugu sınırı vardır. Bu sınıra eşi hariç kimsenin girmeye hakkı yoktur.
:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

Bir yıllık evlilik tecrübemden yola cikarqk diyorum ki onvelikle anneyi bir kenarq bırakın. .olur böyle şeyler ama kadinin neden sizin aikenize bukadar kkatı oldugunu dusundurucu buldum. Size doğru gelen ona gelmiyor olabilir yadq aile tarziniz falqn..hersey olabilir. .gelinin acisindan da bırakın kocasiyla kendi haline zamanla rayina girer mudahake etmeyin siz kötü olursunuz sonunda cunku.. ayrica kv konusu benim icimde yaradır bi senedir cektim oyuzden objektif olamıyorum. .sadece allah rızası için bırakın kendi hallerine yok akrqbama gelmemiş opmemis etmemis..olabilir sevmemistir isinmamistir rahatsız olmustir..mecburda degik sülale ile icli disli olmqyq degilmi mqntiken bakarsak. Demem oki bise yaparken yada soylerken kendinizi onun yerine koyun gelin de anakuzusu insan evladidir. .hi siz belliki ince insanlarsiniz ama zamanla hersey yoluna girer emin olun kendi kendinizi doldurmqyin..kardesiniz mutku olsun en önemlisi bu bence

hah işte devir değişti akrabaya elbise almak mı kalmış eski adet mi, kalmış bizim ailemizde bu adetler taaa annemin zamanında uygulanırmış son dönemde evlenenlerde bu adet yok. sadece anne bababa kardeşe bohça verilir o kadar. ama onlarda inanılmaz bir gerilik vardı herkese bohça hazırlandı bize bir bohça bile gelmedi :) aman gelmesin zaten ne yapalım çorabı atleti huzur lazım en önemlisi o... ama gelinimiz annesi istedi bunları canım bizde kabul ettik yaptık.
Gerilikle ne ilgisi var? Madem gelin alıyorsunuz adetler neyse, gelenek görenekleri neyse ona uyacaksınız. Geline takmışsınız kafayı. Gelini bırakın kendi ailenizle uğraşın. Enerjinizi kocanız ve çocuklarınıza harcayın, forumlarda gelini ve ailesini kınamaya değil.

Gerilikle ne ilgisi var? Madem gelin alıyorsunuz adetler neyse, gelenek görenekleri neyse ona uyacaksınız. Geline takmışsınız kafayı. Gelini bırakın kendi ailenizle uğraşın. Enerjinizi kocanız ve çocuklarınıza harcayın, forumlarda gelini ve ailesini kınamaya değil.

belli ki siizn format bozuk gidin uygunlaştırın sonra gelin yazılanları baştan sona okuyun ve şu saçma düşüncenizden dolayı kendinizden utanın.

belli ki siizn format bozuk gidin uygunlaştırın sonra gelin yazılanları baştan sona okuyun ve şu saçma düşüncenizden dolayı kendinizden utanın.
Laf sokayım derken iyice batttığınızın farkında mısınız sayın çok kıskanç görümce? Heeeeyyyy sana diyorum yine diyorum rahat bırak şu gelini. Utanması gerekenin kim olduğunu da diğer üyelerimiz takdir ederler.

Annenin yaptıklarıyla kızın ne alakası var ?
Kardeşinizle eşi arasındakiler onları ilgilendirir size ne ? kavgaları vs. ayrıca gelin kaynana arasındaki durumlara görümcelerin dahil olması doğru değil.

anlamadım ali mi kalmış ne demek?
Klavye ingilizce kardes ne alisi ya

Anasina bak kizini al diyosun ne almasi kizi zaten almislar evli diyorum. Kizin bi saygisizligi olursa had bildirilir, anasinin harekatini destan gibi anlatmasinin ne manasi var

Ha ben olsam o annenin kizini almazdim tabi ama almislar yani sonucta artik kizdir muhatap anne degil

sonrasında gelinimizinde maalesef yüzünün asık çıkması inanılmaz bir inat ki kardeşim ben böyle olduüuu hiç bilemedim diyor. 4 aylık evlilikte mutsuzlar..kavga başlamış hatta alt komşu anneme durumu söylemiş annem babam kızı arayıp biz senin arkandayız deyip kardeşimi sormadan soruşturmadan kızıyorlar sen bu kıza bağıramazsın o sana emanet annesinin o yaptıklarına rağmen seni seçti diyorlar. ama bakıyorumda gelinimizde az değil. kesinlikle konuşmuyor somurtuyor anneme karşı öyle. nedeni annem pek konuşmazmış sıkılıyormş. küçük ilçede çalşmak istemiyormuş. kardeşim için fedakarlık yapmış kardeşimde onun için yapacak onu sürekli annesinin yanına götürecekmiş. en son 9 gün kaldı annesinde..ilk bayramlarında ise evde 2 saat durdu annesine gitti 2 gün kaldı birşey demedik. biz kimsenin yuvası bozulsun istemeyiz aman biz susalım diyoruz ama baklıyorumda gelinimizde borusunu fena öttürmek istiyor. kardeşim ki inatçı çocuktr pes etmiş...bıktım laftan artık dediç daha fazla konuşmuyor sıkıntısını içine atıyor. gelinimiz kimseye gitmek istemiyor akraba ziyareti saçma samimi olmak gereksizmiş. ama akrabalarda onu bekliyor. girsin çıksın gülsün diyorlar. teyzem yeni gelin aldı aman allahım kız bülbül gibi şakıyor gülüyor oynuyor herkesi kucaklıyor korkuyorum ikisi arasında kıyasa başlanacak diye zira bizimki iyice çıldırır. ya ne bileyim ben ararım sürekli hal hatr sorarım ablamda öyle fazla konuşmaz artık muhabbet açmaz bize kalır sonra annemi sıkıcı buluyomuş ama anneme ne diyebilirim o beni yanlış anlarlar siye ağzını açmaya korkuyor. babam espri yapar işte biraz oına yakın. kardeşimede sen annene düşkünsün birşey istese hemen yapıyorsun demiş. kardeşimde sen de benim canımsın annemde demiş. yani biraz kıskançlık var ama dua ediyorum herşey zamanla düzelir inşallah.
:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Oldu. Gelin değil robot istiyorlar yani. Bu nedir ya? Bahsettiğiniz şu kadar insan içinde bi gelininize kanım ısındı. Aferin mesafeli kız. Ne o öyle vıcık vıcık birbirine gitmeler, yalandan gülmeler, kaynanaya görümceye yalakalıklar. Ohhh iyi yapıyor valla helal olsun. Kıskançlık ta sizde var gelininizde değil.

Laf sokayım derken iyice batttığınızın farkında mısınız sayın çok kıskanç görümce? Heeeeyyyy sana diyorum yine diyorum rahat bırak şu gelini. Utanması gerekenin kim olduğunu da diğer üyelerimiz takdir ederler.

anlamaza zekasından yoksun insanlar ancak çevrelerine bulaşırlar. bir çamur gibi. sizin gibi. bye.

Oldu. Gelin değil robot istiyorlar yani. Bu nedir ya? Bahsettiğiniz şu kadar insan içinde bi gelininize kanım ısındı. Aferin mesafeli kız. Ne o öyle vıcık vıcık birbirine gitmeler, yalandan gülmeler, kaynanaya görümceye yalakalıklar. Ohhh iyi yapıyor valla helal olsun. Kıskançlık ta sizde var gelininizde değil.

tamam kızzzzzz o_Oo_O konu sahibesi hamile yazık bişi olur aman diyim ,herkes istediğini yazsın da özel durumu var

Hemen başlanmış düşünülmeye, kardeşim pes etti vs vs. Kafada hemen kardeş mutsuz tablosu çizilmiş... Eleştiriye kapalı bir görümce( burdaki eleştirilere verdiği keskin cevaplardan ötürü yazdım bunu), gelinin surat asması vs vs... Gelin ille şirret denmeli mı bu konuda hayır, melek denmeli mi hayır... Görümce ve ailesi oğlumuzu mutsuz ediyor düşüncesinden sıyrılmalı ilk önce ve yeni çiftleri rahat bırakmalı...

tamam kızzzzzz o_Oo_O konu sahibesi hamile yazık bişi olur aman diyim ,herkes istediğini yazsın da özel durumu var
Aman Allah hayırlı doğumlar versin de hamile hamile konu mu kalmamış ta geline sarmış? Valla dayanamıyorum böyle durduk yere geline çatmaya çalışan görümcelere.

ne ? :KK57:

Yok yahu kadın geline sarmamış ki baksana nasıl davranalım diyor..Yani Allah belasını versin nereden aldık bu nemrutu demiyor , gelin suratsızmış ee o da azcık gülüversin yaaa Alla Alla yeni evi var artık ,somurtuk,domuşuk oturmak için mi evlenmiş ..Hem annesi ben BU KIZI vermezdim size demiş bu muymuş yanı o kadar övünülecek kız ..Hayır kimse kimseyi sevmek zorunda değil hiçbirimiz kayınvalidelerimizi pamuklara saracak kadar sevmiyoruz ama buzdolabı gibi oturupta,ayrık otu gibi hareket etmiyoruz yani

Bir de çok pardon da bütün düğün borcu o zavallı kayınpedere yıkılmış adam 60 yaşından sonra çalışmaya mecbur mu ??? Afra tafra yapmayı biliyor da o adamın evinden barkından ayrı çalışmasına neden gönlü razı oluyor..Ben olsam verirdim bütün altınları nedir ki yani ??? Dün kanserden olen amcaya hepimiz üzüldükte 60 yaşında çalışan adama niye üzülmüyoruz ..Bir de bu görümcenin kıskanç olduğu nerden çıkartıldı ? Kadın çok mutlular mı dedi?Geline çıkıp laf mı demiş ,annesi gelmeyin istemiyorum mu demiş nasıl vardınız bu kanıya merak ettim ??

Yok yahu kadın geline sarmamış ki baksana nasıl davranalım diyor..Yani Allah belasını versin nereden aldık bu nemrutu demiyor , gelin suratsızmış ee o da azcık gülüversin yaaa Alla Alla yeni evi var artık ,somurtuk,domuşuk oturmak için mi evlenmiş ..Hem annesi ben BU KIZI vermezdim size demiş bu muymuş yanı o kadar övünülecek kız ..Hayır kimse kimseyi sevmek zorunda değil hiçbirimiz kayınvalidelerimizi pamuklara saracak kadar sevmiyoruz ama buzdolabı gibi oturupta,ayrık otu gibi hareket etmiyoruz yani
Gökçecim konu sahibesinin verdiği cevapları okumadın herhalde. Benim iki yorumuma dayanamayıp neler söylüyor, kimbilir gelin için neler düşünüyordur. Yazdıklarının bu kadarı bile kafi haksız olduğunu anlamamız için, kalkıp ta gelinimiz nemrut dese başına gelecekleri biliyor tabii. Göze alabilir mi sence?

X