gelinimize nasıl davranalım??

ilk bayramlarinda annesine gitti 9 gun kaldi evde 2 saat durup annesine gitmis 2 gun kalmis bisy demedik nedemek?

vallahi eşim benle önceden konuşmuştu küçük altınlarla para aileme verelim düğünde masrafları oluyor bilezik , tam altınlar bizim olacak demişti. sonra bir baktım sadece bileziklerim ve setim bende hiç altın gelmedi. aman ne bileyim ben pek önemsemedim. başta aklıma takılsa da öylece kaldı. derdinde değilim. geçen gün sıkıştık bir yere çeyrek takmamız lazım yaptıramadık kv verdi... çok problem yaratsaydım belki bu yardımda gelmezdi. parada gelmedi zaten kaç para toplanmış nereye verilmiş sormadım anlatsalarda anlamam en iyisi önemsememek.

aynen bize takılan paranında haddi hesabı yoktu ama bir baktımmm püüüüüü uçmuş yerinde yeller esiyo..Benim ki bir geldi gelin odasına dımdızlak napsaydım dövse miydim geçti gitti ...

aynen bize takılan paranında haddi hesabı yoktu ama bir baktımmm püüüüüü uçmuş yerinde yeller esiyo..Benim ki bir geldi gelin odasına dımdızlak napsaydım dövse miydim geçti gitti ...

aynen bir arkadaşım düğünde takılan çeyrek için kavga etti yapma diye akıl verdim beni dinlemedi 1 yıl eşiyle ayrı kaldı yeni barıştı çocuk düğünün ertesi günü kızı mahkemeye veriyordu zor engel olduk. barışmak yaşanan tartışmaları unutmak kolay olmadı olan arkadaşıma oldu. o yüzden bende kendimi yıpratamam dedim. takı davaları ömür boyu sürüyor en iyisi boşvermek.

Tmm soralim.sizin gelininize annesine gittiginde sizin birsey dememeniz nedemek ?

bizim birşey demememiz üstümüze vazife olmayan birşey yorum yapmamaız demek ki ben bunu ifade etmişim. sisterseniz gözünüzle okuyun yazdıklarımı gö.ünüzle değil.

offf amma uzattınız yaa görümce görümce diye ...Erkek annesi yapsaydı ,kız tarafının yaptıklarını herkes küheylan kesilirdi şimdi burda ..Evlenmeyi biliyorsa eşinin ailesini sevmiyorsa da hürmet göstermeyi bilecek laf mı yani ..İzin mi alması gerekiyordu ,yok altını vermesi mi gerekiyordu ne yapması gerekiyordu gelin geldi diye erkek tarafının burnundan mı getirmesi gerekiyordu ,tabii ki uyum sağlayacak ..Atla deve istenmemiş bir güler yüz ne zor ne zor yani..Böyle kayınvalideyle ömür mü geçer dimi ??? Ama görümce surat assa ,kaynana bi laf söylese aaaaaa terbiyesize bak ,sen de surat as arkadaşım diye akıl verilir ....Ne yapcan konu sahibesi arkadaşım ,bazısı yetiştiği aileden mütevellit yobaz oluyor ona yapçak bişi yok,iki insan görmeden büyütüp sonra el içine salınca görülüyor marifetleri..Evlencek kadar akıl var,ama iki tarafı idare edecek idrak yok oldu paşam ..O zaman evlenmeyecek o çirkef anasıyla oturacak bu kadar basit...

Ben kayinvalideye bisey demedm ki ben kayinvalidelere karsi olanlardan degilim.benm kayinvalidem dunyalar iyisidir.inasanindan insanina degisir o kayinvalide kavrami ki burdaki kayinvalide profilu herseyi alttan alan mrlek gibi bir kadin ki burda gelin annesi bildigin cirkef.benm kizdigm bukonuyu acan bayanin telefuzu gelini anlamasi gerektigini soyledm.fakat bu bayan tanimadigi birine bile go..nzle okuyun diyebiliyorsa vayy o gelinin haline.gelinin annesinden ne farkin var frau kerken

Ben kayinvalideye bisey demedm ki ben kayinvalidelere karsi olanlardan degilim.benm kayinvalidem dunyalar iyisidir.inasanindan insanina degisir o kayinvalide kavrami ki burdaki kayinvalide profilu herseyi alttan alan mrlek gibi bir kadin ki burda gelin annesi bildigin cirkef.benm kizdigm bukonuyu acan bayanin telefuzu gelini anlamasi gerektigini soyledm.fakat bu bayan tanimadigi birine bile go..nzle okuyun diyebiliyorsa vayy o gelinin haline.gelinin annesinden ne farkin var frau kerken
ama sen çok garip anlamlar çıkartarak konuyu saptırıyorsun ve ben bu lafı konuşmak zorunda kaldım. kusura bakma ama ben geline ne laf ettim Allah aşkına sıkıntımızı dile getirdim fikir almak istedim bunuda özellikle belirtmiştim. ama bakıyorumda insanlarda anlamadan dinlemeden bir savunma haliş var kimi kv savunur kimi gelini.. baktım görümcenin ölüsü daha iyi. ayol ben ne dedim kıza. zaten benle normal konuşur bende onla. biz kaç kez biraraya gelmişiz. ha ben bu lafı geline söylesem annem babam beni parçlar o yüzden zannetmeki bu ifadeler ağzımda yuva yapmış. ama sanal alemde rahat konuşma hakkım var.

Benm sana soylemek istegim seninki aslinda sıkınti ben hic biseyi saptirmiyorm.evet herkez agzini yolunu bilerek EDEPLICE istedigi yorumu yapabilir bende terbiyemi bozmadan dusumcelerime yazdm.siz saptirdnz .sizin burdan cikartmanz gerekn sonuc bu degildi.benm ailenizi yargilamadm farkndaysanz.anlamadan dinlemedeb degil.anlatmissiniz bende okudum.neresi anlamadan dinlemeden ?ben kayinvalide gelini degil hakli tarafindaym ama gelininize haklida demedm.farkindaysaniz boylede olabilir dedim.aile dostumuzun gelini ve ben gibi.o cok sessiz ben cok gulec.neden boylesin dedigimde.ben cabuk alisamiyorm .ilkten boyleym derdi ve cok cekinirdi kalabalik ortamlarda kacar.kayinvalidesine sicak davranamazdi.Alisana kadar oda cok cekti.benbudurumu bizzat.l dinledigimden sizin gelininizde bu durumda olabilir die empati kurdum ve sizinde kurmanizi dilerdim.herkezin kendi fikri die dusunup yazsaydiniz size saygi duyup bu mevzudan dolayi anlaynda derdm fakat siz gercekten agzi bozuk ve terbiyrsiz bir bayansiniz.

Benm sana soylemek istegim seninki aslinda sıkınti ben hic biseyi saptirmiyorm.evet herkez agzini yolunu bilerek EDEPLICE istedigi yorumu yapabilir bende terbiyemi bozmadan dusumcelerime yazdm.siz saptirdnz .sizin burdan cikartmanz gerekn sonuc bu degildi.benm ailenizi yargilamadm farkndaysanz.anlamadan dinlemedeb degil.anlatmissiniz bende okudum.neresi anlamadan dinlemeden ?ben kayinvalide gelini degil hakli tarafindaym ama gelininize haklida demedm.farkindaysaniz boylede olabilir dedim.aile dostumuzun gelini ve ben gibi.o cok sessiz ben cok gulec.neden boylesin dedigimde.ben cabuk alisamiyorm .ilkten boyleym derdi ve cok cekinirdi kalabalik ortamlarda kacar.kayinvalidesine sicak davranamazdi.Alisana kadar oda cok cekti.benbudurumu bizzat.l dinledigimden sizin gelininizde bu durumda olabilir die empati kurdum ve sizinde kurmanizi dilerdim.herkezin kendi fikri die dusunup yazsaydiniz size saygi duyup bu mevzudan dolayi anlaynda derdm fakat siz gercekten agzi bozuk ve terbiyrsiz bir bayansiniz.
sizin gibilerine tavrım böyle. iyi geceler.

her gün onca kadın cinayeti haberine bakınca kadın ne yapsın işi sıkı tutmaz istemiş bence. kız ailesi olmak kolaymı?

Sizi elestiren haksiz bulan uyelere yaptiginiz yorumlar cok cirkin uslubunuzu tekrar gozden gecirin!
Onlar yeni evli kavgada edecekler opusecekler sevisecekler hersey 4 duvar arasinda kalmali kardesiniz size bunlari neden nasil anlatiyor siz neden dinliyorsunuz eskilerin bir lafi var 'kari koca ipektir araya giren kopektir' diye sizde bu lafi kullanin uygulayin bence hepiniz huzurlu olursunuz. 4 aylik evlilikte calisan nobet tutan bir gelin tabiki annesine gidecek bundan daha dogal ne varki bende 4 aylik evliyim her firsatta annemin yanina gitmek istiyorum cunki 29 yil birlikte yasadik, ayrica yeni gelin diye es dost akraba ziyaretlerine zorlamayin surekli gonulsuz yapilan isler suratsiz yapilir birakin kendisi alissin sizin gorumce olarak yapmaniz gereken kavga ediyormussunuz hop ne oluyor demek yerine yeni evliler birbirlerini taniyacaklar diye destek vermeniz

höhh yani abartmayın isterseniz. bence bu konuyu kapatsalar iyi olacak gece gece beyinler fora olmuş ne ölümü yahu..

kız annesi nasıl düşünüyorsa onu dedim elin adamı sonuçta nasıl güvensin o öldürülen kızların anneleri de güveniyordu damatlarına değilmi?

X