yaşadıkların hiç anormal şeyler değil...
erkek ailesinin gelin üzerinde hakimiyet denemeleridir bunlar. üzülme hepsi geçer. seni tek yapman gereken OLANLARI EŞİNE ANLAT, AMA ONU TAVIR SERGİLEMESİ KONUSUNDA SIK BOĞAZ ETME.
kaybeden sen olursun. olayları akışına bırak herşey yerini bulur. hem insanları da yadırgama gelin olmuşssun, yok kafana yemiş atmış, yok elini öpmüş, yok birşey kırmış. herkesin adeti farklıdır. bunlarda bir yanlışlık göremedim. ufak bir zaman ayırmışssın bunda abartılacak birşey yok.
fakat yeni evli bir kişiye evlendiğini ertesi günü gel demek, yada evine gitmek büyük ayıp, hele o altın muhabbeti çok çok ayıp.
tek yapman gereken ye, iç, seviş.... evliliğinin tadını çıkar. eşine bunun için dırdır etme. onun annesi ağzının tadını bozarsın.
Yok ya paşaya bak onun kahrını sen çekicekmişsin. O seni çekiyor mu? Bir kere önce ailesiyle senin aranda denge kurmayı öğrensin. evet çifte standart bu tabi onlara cevap vermiycek çünkü onlar onun ailesi, sen nesin dış kapının dış mandalı. Önce seni karısı olarak bir benimsesin ki vurmayı bırak el kaldırmaya utanmalı bence. Benim eşimde dayak olayı falan yok. Bana bir kere elini kaldırdı ama ben haddimi aşmıştım çok öfkeliydim ağzımdan çıkanları kontrol edicek durumda değildim. hatta o eli kadırdığında bana nasıl el kaldırır diye sinirlenip üstüne bile yürüdüm hadi vursana erkek misin sen diye. o el bana değil duvara indi. Eşim sabrını göstermişti bana o gün. Ama bu hiçbirşeye yetmedi çünkü ailesiyle benim aramda olan dengeyi kuramadı onlar anne baba bense karısıydım bizi bir türlü ayıramadı. Ailesinin yaptığı herşeye susmamı isterken onlara birgün olsun benim eşimden ne istiyorsunuz? diyemedi. Ona evi terkediceğimi söylediğimde bana şimdi annemleri arıycam karımdan beni ayırdınız tebrik ederim sizi diycem dedi. Ne gerek vardı buna madem biliyorsun gerçeği bunun için benim gitmemi niye bekliyorsun buna engel olmaya çalışsana yok ama bundan sonra benim yapıcağım sonunu düşünmemek olucak sanada tavsiye ederim. Sonunu düşünme onlarla gerekmedikçe konuşma, resmi ol. eşinlede nasıl olmak istiyorsan seni ne mutlu ediyorsa o şekilde ol. Artık şikayet etmiycem ona çünkü o kadar bariz bir şekilde yapıyorlarki herşeyi o zaten görüyor birde benim şikayet etmemin bir anlamı yok. ya da onun artık benim şikayetlerimi beklemesinin. Sanırım en büyük ceza tepkisiz kalmak olucak. Sonuçta herkesin bir sınırı var ve ne zaman onun aşıldığını düşünürsem ne olması gerekiyorsa o olucak.
Çikolatayı üçümüz yedik çünkü hem eşimle hem kayınvalidemle aram hep tatlı olsun,sorun çıkmasın diye
çok saçma
Allah'tan çikolatayı çok seviyorumda gözüm adet madet görmedi
bunlar kesinlikle batıl inanç.
ama naparsın,onunda ilk evlenen evladı,demekki heves etmiş.
o yüzden hoşlanmamama rağmen tepki vermedim.
yazdıkların için çok teşekkür ederim. çok zorlu bir süreçte olduğumun farkındayım. ama henüz bunu nasıl aşmam gerektiğine dair hiçbir fikrim yok. ben daha önce hiç böyle şeyler yaşamadım ki, hiç böyle insanlar tanımadım. nasıl davranmam gerektiğini bilemiyorum. eşimin karşısına ailesiyle çıkmamın yanlış olduğunu biliyorum ama onun ailesi bu, onun karşılarına geçip konuşmasının daha doğru olucağına inandım hep. ben geçip konuşsam daha çok yanlış anlaşılıcağımı düşündüm. ben evliliğin bu kadar zor olucağını düşünmemiştim. çünkü ben evlenirken sadece eşime evet dedim.
Evet aramızda kültür farklılığı var. Alışmaya çalışıyorum iyi düşünmeye çalışıyorum ama mantığım hiçbir şekilde kabul etmiyor bu durumu.Dediğin gibi zamanla alışıcam, gülüp geçicem çünkü onları olduğu gibi kabul etmeyi öğrenicem. O zaman gelene kadar kimbilir ne götürücek benden insan canı yandıkça olgunlaşırmış ya benimkide o hesap. Umarım ben onları oldukları gibi kabul etmeyi öğrendiğimde onlarada benim fikirlerime saygı duymaları gerektiğini öğretmiş olurum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?