- 11 Kasım 2011
- 1.856
- 632
Nasıl ya eşin sana ailesi yüzünden mi vurdu? Bu nasıl erkeklik ya sebep ne olursa olsun bu şekilde bir şiddete karşıyım. Bu zaten aradaki saygının yitirildiğini gösterir. Annemde şahit oldu derken sana vurduğunamı şahit oldu?
evet bayram var bende nasıl tahammül edicem bilemiyorum. ama sınırlarımın sonundayım. en ufak birşeyde patlayabilirim. ama biliyor musun insan bunları yaşadıkça artık hiç umarsamaz oluyor. sonunu düşünmüyorum düşünemiyorum.şunu söylersem kırılırlar, üzülürler, yanlış anlarlar gibi düşünceler yok artık sonunda. tek birşey var aklımda ''bütün bunları bana niye yaşattılar!'' hepsi bu. nasıl olsa herşey olacağına varıcak ben elimden gelenin fazlasını yaptım düzelmedi düzelmiycekte artık kabul ettim bunu ve o yüzden sonunu düşünmüyorum. inceldiği yerden kopsun...
evet ailesi yüzünden tartıştığımızda vurdu ve ben o halde kulağımı saklayıp yüzümde boynumda moraran yerleri fondotenle kapatarak onlara yemek yapıp akşamda o halde ağırladım. annem bunları bilmiyor. ama son tartışmamıza şahit oldu küs olduğumuzu biliyor ve üzülüyor hatta bana hep alttan al diyor. birgün patlayıp onada anlatıvercem die ödüm kopuyorailesinin oturduğu ev yakın. bazen birşey bırakmaya falan gidiyor veya almaya ne zaman yanlız gitse geldiğinde bir garip oluyor. ve sonrasında mutlaka kavga ediyoruz. benim isteği ailesine cephe alsın onlara laf sölesin diil. sadece beni anlasın benim arkamda olsun. tamam öle olduğunu biliyorum ama ne yapalım idare edicez desin. ama nerde onlar kötü sen iyimisin dio adam evlilik gerçekten zor çok zor. anneannem hep der el kapısı demirden yay eğilipte girene aşkolsun die ne kadar doğruymuş
evet ailesi yüzünden tartıştığımızda vurdu ve ben o halde kulağımı saklayıp yüzümde boynumda moraran yerleri fondotenle kapatarak onlara yemek yapıp akşamda o halde ağırladım. annem bunları bilmiyor. ama son tartışmamıza şahit oldu küs olduğumuzu biliyor ve üzülüyor hatta bana hep alttan al diyor. birgün patlayıp onada anlatıvercem die ödüm kopuyorailesinin oturduğu ev yakın. bazen birşey bırakmaya falan gidiyor veya almaya ne zaman yanlız gitse geldiğinde bir garip oluyor. ve sonrasında mutlaka kavga ediyoruz. benim isteği ailesine cephe alsın onlara laf sölesin diil. sadece beni anlasın benim arkamda olsun. tamam öle olduğunu biliyorum ama ne yapalım idare edicez desin. ama nerde onlar kötü sen iyimisin dio adam evlilik gerçekten zor çok zor. anneannem hep der el kapısı demirden yay eğilipte girene aşkolsun die ne kadar doğruymuş
şiddet durumu bambaşka bu ne kayınvalde meselesine ne de başka bir şeye benzemez çok kötü bir durum ya... buna katlanmak zorundamısınız bilmiyorum ama kimse böyle bir durumu hak etmez bunu yapan kişiyle ilgili yorum bile yapmak istemiyorum
artık gitmeleri azalttık zaten dedim ya bunu yapmak çok zor oldu diye. ama ne kadar azda olsa her gidişim tahamülsüzce geliyor bana. muhabbet etmiycem onlarla bundan sonra bunu deniycem. soru sorarlarsa cevap veririm sonra sessizlik olucak. önümüzde bayram onlara gitme fikri bile öyle zor geliyorki bana. sabretmeye çalışıyorum. canımı sıkan bir konuşma olduğu zaman ne biliyim mutfaga giderim banyoya kapatırım kendimi. herşeyden kaçmak ne kadar doğru bilmiyorum ama artık üzülmek istemiyorum.ben böyle olsun istemedim. ben isterdimki can ata ata gidiyim onların evine ama kalbim çok acıyor. o kadar çok kırıldı ki. en çokta eşime zaten. bana bunları yaşattığı için onu affetmem bile çok zor . ona artık sabrımın kalmadığından bahsettim ondan soğumak istemediğimden. ama hiçbirşey yapamıyorum. tamam ailesi emekleri var üstünde ama banada yazık ya. ben bu kadar şeyi hakkedicek naptım ki.
öncelikle evet annesinin isteyiydi ve yaşadıklarımda anormaldi.madem böyle bir düşünce vardı bana bunu nikah günü değilde daha öncesinde söylemeliydi. tamamen emrivaki yapıldı. adet öylemi bunlar kusura bakmada benim bildiğim işine gelen adet işine gelmeyen adet değil diye birşey yok.bohçalar hazırlanır, gelin evi hazırlanır yerleştirilir. gelin ve damat eve bırakılır, o gün eve yemekler yapılıp götürülür bunlar adettirtir işte ama bunları yapmayıpta bu yaptıklarına adet derlerse ben bunu kabul etmem.bu sadece gösterişdi.
kaybettiğim bebeğime gelince sen hiç ilk bebeğini kaybettinmi. bunun nasıl birşey olduğunu biliyor musun ki bana ahlanıp vahlanıcak bir durum değil diyebiliyorsun. insan zor zamanında heleki böyle birşeyde yanında acısını paylaşıcak birilerini ister. bir geçmiş olsun demek çok zor olmamalıydı.
sizi ezdikleri bir yer göremedim demişsin kusura bakmada üstüme çıkıp tepinicek halleri yok zaten bunu görmen için ve bunlar sadece başlangıç ki bu bile fazlasıyla yetti bana.
Aslında kayınvalide-gelin ilişkilerinini temel sorunu bu.
Kayınvalide laf sokuyor mesela işte yemeğin güzel olmamış diyor.
Kızımız susuyor içine atıyor küsüyor birikiyor birikiyor kinleniyor.
Ben böyle buna benzer bir laf duyduğumda ayy niye öyle dedin annecim kocam bir güzel yiyor ki demek ki damak zevkimiz farklı diyorum.
bir iki üç tıp :)
Kavga edilmeli saç baş girilmeli falan demiyorum katiyyen içinde biriktir biriktir kinlen kocaya sar bir de onun beynini ye.
sonuçta sanki gelin kabahatli anlaşılmaz huysuz sorunlu bir tip gibi oluyor.
Mevzuyu erkeklerin çözmesini istersek erkekler her zaman ailesini tutar,tarih yazmaz öteki türlüsünü..
Yavaş yavaş başlayın birden olmaz değişim ama hayatınız boyunca böyle bir kayınvalide figürü var ise bir şekilde değişmek zorundasınız.
Yoksa hep biriktirecek hep incineceksiniz aksi gibi hiç de haklı bulunmayacaksınız.
canım çok kötü durum aynı şeleri benim kardeşim yaşıor,,evi terkettii ve üstelik hamile,okadar çok kzın üstüne gelidilerkii kocası hep yanındaydı ama bu sfer onuda doldurmuşlarr,,çokk zorrr hepp genelde bu ailleler yüzünden bitior ewliliklerr...
evet bayram var bende nasıl tahammül edicem bilemiyorum. ama sınırlarımın sonundayım. en ufak birşeyde patlayabilirim. ama biliyor musun insan bunları yaşadıkça artık hiç umarsamaz oluyor. sonunu düşünmüyorum düşünemiyorum.şunu söylersem kırılırlar, üzülürler, yanlış anlarlar gibi düşünceler yok artık sonunda. tek birşey var aklımda ''bütün bunları bana niye yaşattılar!'' hepsi bu. nasıl olsa herşey olacağına varıcak ben elimden gelenin fazlasını yaptım düzelmedi düzelmiycekte artık kabul ettim bunu ve o yüzden sonunu düşünmüyorum. inceldiği yerden kopsun...
Canım ama herkes senin gibi hazır cevap olamazki:)hem o an kal geliyo inan bende yaşadımki öyle hakkımı yediren kendime laf söyletende biri değilimdir ama beklemediğin bi anda bi vuruş yapıyo yıkılıp kalıyosun ağzını bile acamıyosun hele de bugüne kadar laf sokma olayını hiç yasamamışsan zor yanii ama zamanla alışcaz yada hiç görüşmicez ne bilim..
bizde kaç gündür onlar yüzünden konuşmuyoruz aynı evde iki yabancı gibiyiz. annemde malesef şahit oldu ve çok üzülüyor. onun ailesinin ise hiçbirşeyden haberi yok. bu sefer istiyorumki pnlarında haberi olsun ve onlarda üzülsünler. sanmıyorum üzüleceklerini ama yinede öğrenmeleri için elimden geleni yapıcam. hiçbirşey yapamasam bile görümceme sölicem. param yok para bulur bulmaz dava açıcam diecem neden die sorarsada kardeşinin yaptıklarını anlatıcam. ben 1 aylık evliyken onlar yüzünden eşimden şiddet gördüm 1 ay kulağım mosmor gezdim damarlarım çatlamış. diğer kulağım zaten duymuyor birde üzerine duyan kulağıma vurdusağır kalabilirdim. 3 hafta öncede yine ailesi yüzünden tartışırken merdivenlerden itti beni ve ben bunları kimseye anlatamıyorum ama ailesi bir şekilde bilicek bunları
Ayy iyi birşey mi dedin kötü birşey mi dedin bilemedim :)
Bak son cümlene kesinlikle katılıyorum beni sürekli eleştiren bir ailem vardı,mükemmeliyetçi o yüzden laf sokula sokula büyüdüm.
Doğal olarak da laf sokmalara aşılıyım diyelimMaalesef...
evet ailesi yüzünden tartıştığımızda vurdu ve ben o halde kulağımı saklayıp yüzümde boynumda moraran yerleri fondotenle kapatarak onlara yemek yapıp akşamda o halde ağırladım.
Seni çok iyi anlıyorum en azından eşinden ne beklediğini keşke benim seni anladığım gibi anlayabilse ama o senin yaşadıklarını yaşamadan anlayamaz. geçen benim annem eşimin tespihini aldı şakayla karışık tabi bu ne böyle erkeğe hiç yakıştıramıyorum falan dedi. eşimin ilk tepkisi ne oldu biliyor musun? '' Annene birşey söyle karışmasın'' banane kendin söyle dedim bende. böyle basit bir olayda bile hemen annene söyle. hani noluyordu onlar büyüktü suscaktık hani sen niye en ufak olayda şikayet eder oldun. aynı şeyi yaşamadan inan asla anlayamaz seni. ama dayak işine gelince çok büyük yanlış bu. birde tekrarlanan bir davranış olmuş. o kadar çok üzüldüm ki inan. eminim annen bilse seni orda bir dakkika tutmaz. en azından annen onu korkutabilir '' kızımı üzersen geri alırım'' falan desin. belki işe yarar en azından bu dayak konusunda.
kendi başlarınada gelse anlamazlar bence. yani benim eşim biras bencil anlamaz diye düşünüyorum. geçenlerde annem bizdeydi yemek yemedi daha dorusu yiyemedi (biz küsüs die üzüntüden). bende 1 saat sonra falan kalkayımda tost yapayım kadın aç dedim. ben olsam düşünmezsin dedi. bunu ben yapsam kavga nedeni :S bende güldüm şakaya vurdum nie yapmiim sanada yaparım dedim kapattım.
mesela ben yanlış söylediği bir kelimeyi düzelttiimde aşırı tepki veriyor. aynısını görümcem yapıyor hatta laf sokarak yapıor tepki dahi vermior. bu birçok kez oldu. bende örenk gösterdim ama o örnei deilde direk ablasına saldırıomuşum gibi anladı. aynı şey ve bariz fark var. komşunun çocuuna yaptıklarını örnek göstermicem ya. diorum bu senin huyun die düşünüorum ama ablan aynısını yapınca ona tepki vermiosun demek sorunun benimle diorum. benim kahrımı sen çekiceksin dio :S
geçenlerde ablasıyla telefonda konuşuo (hergün en az 1 kere konuşur) bende annemle yemek yapıorum yemekle ilgili birbirimizle konuşuorus. ablası bi baırdı dinlemiomusun beni die (ablası dediimde benimle yaşıt) ta biz duyduk baırışını bizimkide kuzu kuzu dinliorum dedi. böle alttan ala ala konuşuo. ve suçu olmadıı halde yani biz onunla konuşmuoduk düşün yani. dün dayanamadım dedim. bırak evli oluşumuzu bekarken sen evindeyken ben seni aradıımda böle bişey desem kim bilir ne yapardın sadece bunu düşün ve bundan sonra bana ona göre davran dedim bişey diemedi. resmen çifte standart. onların söledikleri batmıo bile. ama ben en ufak bişey desem ii niyetlide olsa acaip tepki verio :S sonumuz ne olur bilemiorum