Gelin olmak böyle olamamalı yardım edin lütfen

evet ailesi yüzünden tartıştığımızda vurdu ve ben o halde kulağımı saklayıp yüzümde boynumda moraran yerleri fondotenle kapatarak onlara yemek yapıp akşamda o halde ağırladım. annem bunları bilmiyor. ama son tartışmamıza şahit oldu küs olduğumuzu biliyor ve üzülüyor hatta bana hep alttan al diyor. birgün patlayıp onada anlatıvercem die ödüm kopuyor ailesinin oturduğu ev yakın. bazen birşey bırakmaya falan gidiyor veya almaya ne zaman yanlız gitse geldiğinde bir garip oluyor. ve sonrasında mutlaka kavga ediyoruz. benim isteği ailesine cephe alsın onlara laf sölesin diil. sadece beni anlasın benim arkamda olsun. tamam öle olduğunu biliyorum ama ne yapalım idare edicez desin. ama nerde onlar kötü sen iyimisin dio adam evlilik gerçekten zor çok zor. anneannem hep der el kapısı demirden yay eğilipte girene aşkolsun die ne kadar doğruymuş

aynı noktaya geldim hatta dediğin gibi inceldiği yerden koptuda kayınvaldem hüngür şakır ağladı kayınpeder, kayın hepsi bir anda bana laf saymaya başladılar dört ay kadar görüşmedim ama çözüm olmadı malesef onlar eşinin ailesi ve hiçbir şekilde bu durumdan kurtulamıyorsun... durumları değiştiremediğim için ben değişmeye karar verdim hiç umrumda değiller artık onları ciddiye alıp cvp bile vermiycem onları bu kadar önemsediğim için kendime kızıyorum...sana da tek tavsiyem umrunda olmasın boşver insan kendini yıprattığıyla kalıyor çünkü eşin onlara toz kondurmadığı sürece haklıda olsan haksızsın...

şiddet durumu bambaşka bu ne kayınvalde meselesine ne de başka bir şeye benzemez çok kötü bir durum ya... buna katlanmak zorundamısınız bilmiyorum ama kimse böyle bir durumu hak etmez bunu yapan kişiyle ilgili yorum bile yapmak istemiyorum

Bende evliliğimizin ilk günlerinde kocamın ailesini biraz eleştirdim ucundan, baktım ki her durumda onları haklı görüyor sadece sustum üzerine gitmedim. Sonuçta onlar onun kırk yıllık ailesi bense daha 2 günlük eşiyim. Tabiki onları haklı görürü. Artık taktik değiştirdim, onun ailesine daha sempatiyle bakmaya çalışıyorum ve onları övüyorum, yergi cümlelerini ise terkettim... Sadece sıkıntımı daha hafiften hissettirmeye çalışıyorum, yoksa zararlı çıkan ben olacaktım ne yapıyım.. Nasılsa yıllar geçince beni benimser ve haklı olduğum yanlarıda görmeye başlar, o zmn rahatça eleştirileri sıralarım

Son düzenleme:
eşinize hiç rest çektiniz mi ? bence bi de bu yolu deneyin çünkü eşiniz sizin aranızdaki dengeyi kuracak kişi eğer sizin yanınızda olmazsa hep ezilen siz olursunuz.
eşinizin gözünü korkutun hep böyle olacaksa vazgeçelim biz beceremedik evliliği yürütmeyi diyelim gibi laflar söylesin rest çekin ne bileyim eşinizin gözü korksun ki biraz
kaybetme korkusu olsun o zaman mecbur denge kurmak için çabalayacak

çok acı birşey. bende nereye kadar dayanırım bilemiorum. bir daha olursa zaten evi terkedicem başkada çözümü yok çünkü. ben birşey yapsamda olsa onu bile anlamakta güçlük çekerim ki benim bir suçum yokken ailesi yüzünden yaşıyoruz bütün kavgalarımızı. benim tek suçum onunla paylaşmak. ama artık çevremdeki arkadaşlarımada anlatmaya karar verdim belki rahatlayıp onunla paylaşma gereksinimi duymam ve onun nasıl bir insan olduğunu görürler.

Canım seni cok iyi anlıyorum bu gibi durumlarda en cok desteğini beklediğin insan eşin oluyo o desteğide alamayınca kendini yapayalnız hissediyosun..Benimde senin sorunlarına yakın sorunlarım var bende senn gibi hep güleryüzlü saygılı davrandım ama aldığım sonuç 0 kıymet bilmediler canım iyinin kıymeti olmuyor maalesef..eşine de gelince inan geneli böyle erkekler annelere düşkün oluyo biraz ve düz düşünüyolar bizim kadar ince olamazlar biz daha nariniz..sen istiyosunki seni üzdüklerinde resti çeksin ama yok dimi seni haklı görmekle yetinir sadece bende aynı durumu yaşıyorum canım ama beterin beteri var en azından seni zorlamıyodr umarım gitcez etcez diye ben öyle anladım..benim eşimde kesinlikle zorlamaz o kunularda cok anlayışlı ama ee desin ya demiyo işte cok sinir bozucu üzme canım yine de kendini ve de bişey sorcam aynı şehirde misinz?

Aynen canım işine gelen adet işine gelmeyen değil cok haklısın benimde yemeklerim düğün gecesi benden sonra geldi dolap bomboştu zaten doğu düzgün bişeyde gelmedi ve ev gezilmeye kalkıldı müsade etmedim o ayrı Allah sabır versin bize geçti deniliyo ama geçmesi için beyinlerimizn yıkanması gerek sanırım..

Canım ama herkes senin gibi hazır cevap olamazki:)hem o an kal geliyo inan bende yaşadımki öyle hakkımı yediren kendime laf söyletende biri değilimdir ama beklemediğin bi anda bi vuruş yapıyo yıkılıp kalıyosun ağzını bile acamıyosun hele de bugüne kadar laf sokma olayını hiç yasamamışsan zor yanii ama zamanla alışcaz yada hiç görüşmicez ne bilim..

canım çok kötü durum aynı şeleri benim kardeşim yaşıor,,evi terkettii ve üstelik hamile,okadar çok kzın üstüne gelidilerkii kocası hep yanındaydı ama bu sfer onuda doldurmuşlarr,,çokk zorrr hepp genelde bu ailleler yüzünden bitior ewliliklerr...

Cık cık Allah sorsun ya ne isterler anlamam

Canım düşüncelerinde aynı kendimi gördüm yemin edrim bende bayramı düşünüyorum ama sehirdışına cıkıyoruz Allahtan sadece telde kutlucam o bile ölüm olcak artık sesini duymak istemiyorum o moddayım sonrasındada zaten sanrm ipler kopcak bizde hayırlısı..

Ayy iyi birşey mi dedin kötü birşey mi dedin bilemedim :)
Bak son cümlene kesinlikle katılıyorum beni sürekli eleştiren bir ailem vardı,mükemmeliyetçi o yüzden laf sokula sokula büyüdüm.
Doğal olarak da laf sokmalara aşılıyım diyelim Maalesef...

Ayyy canım beniiiim cok gecmiş olsun eşinin ailesinn yaptıkları biyana ama esas oğlan eşin yani şiddet ne demek yaa sen ona emanetsin yazıklar olsun bencede ac davanım merdivenden itmek ne demek ya bişey olsa cık cık cok sinirlendim..Sen bence bian önce bu adamdan kurtul ve önüne bak canım hayatta sen önemlisin biz bunu düşünerek hareket etsek zaten hiç üzmcez kendimizi aslında..cok üzüldüm ama yasadıklarına.

Canıım iyi bişey dedim tabiki :)) inan cok isterdim bende pat pat yapıştırim yok gelmiyo aklıma sonradan destan yazsan ne fayda o an lazım..ya buarada beni de tabiki ailem eleştirrdi özellikle annem ama onlar alttan alta laf mı sokuyolar canım direk söylüyolardı yani aradaki fark bu:)

evet ailesi yüzünden tartıştığımızda vurdu ve ben o halde kulağımı saklayıp yüzümde boynumda moraran yerleri fondotenle kapatarak onlara yemek yapıp akşamda o halde ağırladım.

Sinirden kendi kendimi yedim ya,zehir zıkkım yesinler.

Seni çok iyi anlıyorum en azından eşinden ne beklediğini keşke benim seni anladığım gibi anlayabilse ama o senin yaşadıklarını yaşamadan anlayamaz. geçen benim annem eşimin tespihini aldı şakayla karışık tabi bu ne böyle erkeğe hiç yakıştıramıyorum falan dedi. eşimin ilk tepkisi ne oldu biliyor musun? '' Annene birşey söyle karışmasın'' banane kendin söyle dedim bende. böyle basit bir olayda bile hemen annene söyle. hani noluyordu onlar büyüktü suscaktık hani sen niye en ufak olayda şikayet eder oldun. aynı şeyi yaşamadan inan asla anlayamaz seni. ama dayak işine gelince çok büyük yanlış bu. birde tekrarlanan bir davranış olmuş. o kadar çok üzüldüm ki inan. eminim annen bilse seni orda bir dakkika tutmaz. en azından annen onu korkutabilir '' kızımı üzersen geri alırım'' falan desin. belki işe yarar en azından bu dayak konusunda.

kendi başlarınada gelse anlamazlar bence. yani benim eşim biras bencil anlamaz diye düşünüyorum. geçenlerde annem bizdeydi yemek yemedi daha dorusu yiyemedi (biz küsüs die üzüntüden). bende 1 saat sonra falan kalkayımda tost yapayım kadın aç dedim. ben olsam düşünmezsin dedi. bunu ben yapsam kavga nedeni :S bende güldüm şakaya vurdum nie yapmiim sanada yaparım dedim kapattım.

mesela ben yanlış söylediği bir kelimeyi düzelttiimde aşırı tepki veriyor. aynısını görümcem yapıyor hatta laf sokarak yapıor tepki dahi vermior. bu birçok kez oldu. bende örenk gösterdim ama o örnei deilde direk ablasına saldırıomuşum gibi anladı. aynı şey ve bariz fark var. komşunun çocuuna yaptıklarını örnek göstermicem ya. diorum bu senin huyun die düşünüorum ama ablan aynısını yapınca ona tepki vermiosun demek sorunun benimle diorum. benim kahrımı sen çekiceksin dio :S

geçenlerde ablasıyla telefonda konuşuo (hergün en az 1 kere konuşur) bende annemle yemek yapıorum yemekle ilgili birbirimizle konuşuorus. ablası bi baırdı dinlemiomusun beni die (ablası dediimde benimle yaşıt) ta biz duyduk baırışını bizimkide kuzu kuzu dinliorum dedi. böle alttan ala ala konuşuo. ve suçu olmadıı halde yani biz onunla konuşmuoduk düşün yani. dün dayanamadım dedim. bırak evli oluşumuzu bekarken sen evindeyken ben seni aradıımda böle bişey desem kim bilir ne yapardın sadece bunu düşün ve bundan sonra bana ona göre davran dedim bişey diemedi. resmen çifte standart. onların söledikleri batmıo bile. ama ben en ufak bişey desem ii niyetlide olsa acaip tepki verio :S sonumuz ne olur bilemiorum

Yok ya paşaya bak onun kahrını sen çekicekmişsin. O seni çekiyor mu? Bir kere önce ailesiyle senin aranda denge kurmayı öğrensin. evet çifte standart bu tabi onlara cevap vermiycek çünkü onlar onun ailesi, sen nesin dış kapının dış mandalı. Önce seni karısı olarak bir benimsesin ki vurmayı bırak el kaldırmaya utanmalı bence. Benim eşimde dayak olayı falan yok. Bana bir kere elini kaldırdı ama ben haddimi aşmıştım çok öfkeliydim ağzımdan çıkanları kontrol edicek durumda değildim. hatta o eli kadırdığında bana nasıl el kaldırır diye sinirlenip üstüne bile yürüdüm hadi vursana erkek misin sen diye. o el bana değil duvara indi. Eşim sabrını göstermişti bana o gün. Ama bu hiçbirşeye yetmedi çünkü ailesiyle benim aramda olan dengeyi kuramadı onlar anne baba bense karısıydım bizi bir türlü ayıramadı. Ailesinin yaptığı herşeye susmamı isterken onlara birgün olsun benim eşimden ne istiyorsunuz? diyemedi. Ona evi terkediceğimi söylediğimde bana şimdi annemleri arıycam karımdan beni ayırdınız tebrik ederim sizi diycem dedi. Ne gerek vardı buna madem biliyorsun gerçeği bunun için benim gitmemi niye bekliyorsun buna engel olmaya çalışsana yok ama bundan sonra benim yapıcağım sonunu düşünmemek olucak sanada tavsiye ederim. Sonunu düşünme onlarla gerekmedikçe konuşma, resmi ol. eşinlede nasıl olmak istiyorsan seni ne mutlu ediyorsa o şekilde ol. Artık şikayet etmiycem ona çünkü o kadar bariz bir şekilde yapıyorlarki herşeyi o zaten görüyor birde benim şikayet etmemin bir anlamı yok. ya da onun artık benim şikayetlerimi beklemesinin. Sanırım en büyük ceza tepkisiz kalmak olucak. Sonuçta herkesin bir sınırı var ve ne zaman onun aşıldığını düşünürsem ne olması gerekiyorsa o olucak.

yaşadıkların hiç anormal şeyler değil...

erkek ailesinin gelin üzerinde hakimiyet denemeleridir bunlar. üzülme hepsi geçer. seni tek yapman gereken OLANLARI EŞİNE ANLAT, AMA ONU TAVIR SERGİLEMESİ KONUSUNDA SIK BOĞAZ ETME.

kaybeden sen olursun. olayları akışına bırak herşey yerini bulur. hem insanları da yadırgama gelin olmuşssun, yok kafana yemiş atmış, yok elini öpmüş, yok birşey kırmış. herkesin adeti farklıdır. bunlarda bir yanlışlık göremedim. ufak bir zaman ayırmışssın bunda abartılacak birşey yok.

fakat yeni evli bir kişiye evlendiğini ertesi günü gel demek, yada evine gitmek büyük ayıp, hele o altın muhabbeti çok çok ayıp.

tek yapman gereken ye, iç, seviş.... evliliğinin tadını çıkar. eşine bunun için dırdır etme. onun annesi ağzının tadını bozarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…