gelin olamadan boşanıyorum ona güvenmiştim

Hayatım be senin de çenen anca bize yetiyor madem bu kadar dillisin babanı ezen kayınpederi arayıp buraya yazdıklarını bir bir söyle bize laf yetiştireceğine
Niye söylesin ki? Gelip özür dilerse affedecekmiş.Bulmuşlar yağlı kapıyı hiç gemileri yakarlar mı?

Madem iki insan birbirini omurlerini beraber gecirecek kadar sevmis, parayi evi vs evlilik icin sart kosar mi ya, yok kaynatam soz verdi, babam ev almazsaniz altin almazsaniz olmaz bu is dedi. Bir kadin sevdigi adamin ailesine karsi, nasil kendisine maddi bir deger bictirtiyor? babasinin bunu yapmasina nasil izin verebiliyor? Dahasi bunlari yapip hala kendilerine saygi duyulmasini beklemek nasil bir kafanin urunu, hayret ediyorum. gelenekmis, adetmis.Kendileri ev esyasi almaya gelince maddi gucumuz yok diyebiliyor oysa oda adettir. Adetin,gelenegin arkasina siginip bir suru maddi sey talep et, ama nisanlimin arabasinda kuzeni on koltuga oturdu diye agla. O geleneklerine siki siki bagli aileler kizlarina deger bicip altin,para,ev vs talep ediyorlar evet ama o kizi gelin diye getiren ailede ona gore muamele yapiyor o kiza, o kizda tum o muameleyi yutmak zorunda kaliyor. konu sahibi hem ultra gelenekci hem de kendisine ve ailesinede son derece modern davranilmasini istiyor. Cunku niye? Cunku o bir prenses :)

Siz hala pişman olsunlar bu iş bitmesin derdindesiniz ama öyle olmuyor köprüden geçene kadar olursa herşey iyi olur sonrası yine aynı.... babanıza annenize yapılan çirkin şeyden sonra nasıl kaldıracaksınız o kadar söylenmiş kötü sözlerden sonra... karşı tarafın biraz mertebe ve parasına mı aldandınız acaba ? Güzel bi hayat vaadetmişler sonuçta

Kızcağız 22 yaşında kiz oğlan kiz ee halıyla şanı şöhreti var. Kilo kilo altın takılması lazım. Adamda 32 yasinda 10 yas büyük ona gore bulmuş çıtırı, benden sonra evlenemez benim gibi gencini bulamaz diye istiyor da istiyor işte minik kızcağız. Eşimde benden 10 yaş büyüktü 36 yaşındaydı benimle evlendiğinde ama hiç söyle şeyleri düşünemedim ya bana da yazıklar olsun bedavaya gitmişiz.
Hem konu sahibi bir yerde bizimde durumumuz onlarla eşit diyorsun başka bir yerde babam biz ev düzemeyiz dedi bizim o kadar durumumuz yok diyorsun, başka bir yerde 40 binlik pike den bahsediyorsun. Kv dem bana bırak çeyizlik bişey yastık bile vermedi ama ben sandık sandık çeyizlerle geldim. Bilmem kactane el işi pike takimim var, ama donupte eşime kuzenime 10 bilezik taktılar sen neden bana 5 taktın demedim. Ki ne kv ne görümce çeyrek dahi takmadılar ne yazık ki ama eşimi sevdiğim için evlendiğimden gözüm görmedi bile..
Ama Boşver sen evlen bu adamla, dışarda euro kazandığını burda rahat harcar ama gittiğin yerde burdakinden lüks hayatın olmayacak. Hostes olduğum için çok yer gördüm gezdim, yolcularla da çok sohbetim oldu. Kimse memnun değil yurtdışında yaşamaktan. Gerçi şu durumda senin önceliğin yurtdışında yaşamak ya da para puldan ziyade boşanmış dul kadın olmamak. O yüzden ne sen ne de ailen ev araba altın muhabbeti yapmayın da o kinadiginiz dul kadın gibi tabiriyle evde kalma.

Ben sana hak verdim ya.. olay maddiyat fln değil. Ev nişan bohça boş şeyler ama bazı ince çizgiler çok rahatsız edici. Yemeğe aileni davet etmemeleri, babana bağırma cesareti,nişanlının pasifliği. Size değer vermedikleri belli yani

kusura bakmayın bence nişanlınız- eşiniz haklı.. şuraya upuzun bir yazı yazmışsınız hepsi de şunu aldık bunu aldık şu marka.. arada bir sevgi saygı göremedim.

insanlar zengin diye her şeyi yapmak zorunda değil, zaten en zor olanı evi alacaklarmış babanızın tekrar tekrar söylemesine ne gerek var?

arabayı bile onlardan bekliyorsunuz, evet alsalar iyi olur ama "hani kızıma araba alınacaktı" denilmesi bence ayıp.

eşiniz biz karışmayalım diyor ki çok mantıklı aileler küsse de bir şey olmaz görüşmezsiniz ama siz sevseydiniz bu işler böyle olmazdı.

karşı taraftan beklentileriniz nelerse sizde yapmalısınız madem ki ailenizin hor görülmesini istemiyorsunuz..

Merhaba.Yaşadıklarınıza gerçekten üzüldüm.Parayla işiniz olmadığını vurgulamanıza rağmen yazdıklarınız hiçte öyle görünmüyor.Niyetim sizi rencide etmek değil.Ama bir üyeye yaptığınız yorum gerçekten bakış açınızı net ortaya koyuyor.
“40 bin tl ye pike yaptırdım.Siz onunla ancak ev düzersiniz” yazmışsınız.
Bu nedir? Neyin egosu bu.40 bin tl ye Pikeyi yaptırdınız ama kullanamayacaksınız.Aşşağıladığınız o üye belkide 10 tl lik pikesiyle huzurlu yaşayacak.Bu kadar insanın “para bu kadar ağza alınmaz” lafına önceki konunuzda da şimdikinde de ukala bir şekilde cevaplar verdiniz.Yeriniz de olsam sizi hiç tanımayan,sadece yazdıklarınızdan yola çıkarak yorum yapan bu kadar insanın aynı fikirde olmasını dikkate alırdım.Kendimi bir gözden geçirirdim.Demekki yanlışım var.Göremiyorum diye düşünürdüm.

Israrla kabul etmiyorsunuz ama yinede yazacağım.Erkek tarafına karşı “kaliteli” zannettiğiniz duruşunuz gerçekten hiç hoş değil.Farkında değilsiniz belki ama beklentiniz çok fazla.Ailenin de sabrı taşmış artık.İnşallah bakış açınızı biraz sorgularsınız.

Merhaba, ne yaptınız bir gelişme var mı?

tatlim bakis acini degistir.
ben de yurt disina evlendim. esimle evlenmek icin hicbirsey istemedim. ailesi zengindi ama onlarin parasi sonucta, esim dügününü kendi parasiyla yapti, evini kendi parasiyla, benim zaten birikmisim yoktu ailemin de durumu iyi degil. ben hic ama hicbirsey istemedim. ne kina, ne nisan yaptim. esimle evlenelim yeterdi, ailesinin takacagi altinlari esim aldi. ailesi zengin ama neden bana deger vermediler demedim. istemiyolardi zaten, kayinvalidem istemeye bile gelmedi beni. ben esimle ayarlamisim herseyi kimseyi umursamadik. kim kaybetti dersin. onlar tabiki. mis gibi yuvam var, iki güzel evladim. kendi yagimizda kavruluruz. cok ama cok sükür. ha yeni gelin gibi süzülemedim. cogu gelinin yaptigi hicbirseyi yapmadim. amudun sapina takilsaydim su an ki mutlulugumu bulamazdim. detaylara takilmayin

kırılmayın ama, yurtdışına çıkma, yurtdışında gelin olma hevesiyle buralara kadar gelmişsiniz.

Bence karşı taraf arar,bu düğün de olur,konu sahibi üzülmesin:)
Çünki adamlar masraf etti,geldi gitti,bunu gözden çıkarırlar mı?
Nasıl olsa çıtır,dil yol bilmez gelin cepte.
Tavşan dağa küsmüş,dağın haber olmamış hesabı bu nişan atma.

Ne doğru yazmişsiniz. Bu tipler tirnaklarimla yaptim ben bu işi diye kimseye para yedirmez pinti olurlar ki pintilikleride ortada. 32 yaşinda adamda gezelim tozalim eşim okusun demez çocuk baktirir evde hapis hayati yaşatir. Yaşinda küçük ailenden uzakta o çocuklara nasil bakicaktin cimri bi aileyle. Kurtulduguna şükret haytini zehir etme

Demek ki sizlere karşı önyargıları var, Sizin kendinize konduramadığınız şeylerle sizi yargılıyor olabilirler sizi.(nedemek istediğimi anladığınız düşünerek uzatmıyorum bu kısımları) Bir de oğluyla kopuk bir ilişkisi varsa ve yeni bir cici anneyle evliyse etliye sütlüye karışmaması size kıymet vermemesi çok da şaşırtıcı gelmedi bana.Adam oğluna kıymet vermiyorsa ömür billah size hiç kıymet vermez.Hoyratça davranır , diliin kemiği hiçbizman olmaz, işlerin sonunu umursamaz.şaşırmayın bunlara..

Büyük sözüme tövbe ama; rahmetli babacığımı düşündüm de. telefonda babama dümdüz giden adama babacığımın boğazını düğüm düğüm edipde laf edememsine sebep olacağıma öleyim daha iyi..Dinsizin hakkından imansız gelir miş ya, hemen arkasından telefon açar haddini bildirirdim..Gözüm hiçbirşeyi ve hiçkimseyi görmezdi ,İsterse telefonu kapatınca oracıkta can versin umrumda olmazdı...Hiçkimse hiçbir şartta en kıymetlilerim önüne geçemez !! (Bunu birbaşkasıyla gerçek bir evlilşk yaptığında daha iyi anlayacağını düşünüyorum)Siz önce kendinizi sonrada en kıymet vereceklerinizi çok ezdirmişsiniz..Baktı sesleri çıkmıyor iyice çirkefleşmiş karşı tarafta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…