Geleceğin Anne Adaylari Kulübü

selam kızlar.
çok olmuş yaff yazmayalı.mumum bırakmamışsın buraları yalnız :) sağolasın.

azıcık bizden bahsediyim ben.
ben ve içerdeki iyiyiz çok şükür.sağlık açısından bi sıkıntımız yok.herşey yolunda.yalnızca ikizlerde pek yaşamamıştım bunda çok fazla kasık ağrısı yaşıyorum.o da dışardaki tosunları kaldırmaktan oluyomuş sanırım.32. haftaya girdik.pek bişey kalmadı sayılır.ama ben hazır mıyım.hayır hala değilim.

dışardakiler de arada atlattığımız geçici hastalıklarının dışında iyiler.ama 10 gündür yine hastaydılar.rota virüsü kaptılar yine.kusma ishal aynı anda boğaz ve kulak enfeksiyonu.bi gece hastanede kaldık bi tanesiyle.2 gündür biraz daha toparlandılar şükür.

artık 17 aylık oldular.birçok şeyin farkındalar.kendilerini,ne istediklerini ifade edebiliyolar artık.kendi çaplarında konuşmaya çalışıyolar.ayşe,anne,baba,attı,açtı,dede ... gibi.çooooookkk ama çok yorucular.koltukların tepelerinde gezmek,gümüşlüklerin camlarına girişmek,mutfak alt dolaplarındaki tencere tava leğen ne bulurlarsa boşaltmak enn çok zevk aldıkları oyunları.1 dk gözümden ayırsam ya kendi başlarına bi iş getiriyolar ya da evdeki bi eşyanın başına :))

herkesin olduğu gibi pepee bizimde vazgeçilmezimiz.tek seyrettikleri çizgi film o zaten.bi de reklamlar favorimiz.hatta kurtarıcım benim reklamlar.hiç hiç istemesem de,kötü bi alışkanlık olduğunun bilincinde olsam da maalesef reklamla yemek yediriyorum,reklamla oyalıyorum bişey yaparken.çok iştahsızlar.başka türlü mümkün değil yemek yemiyolar.

anladım ki bazı şeylerin alıştırmakla alakası yokmuş.elinde olmadan mecburen yapıyosun bi çok şeyi çocuklarla ilgili.aslında sen onları değil de onlar seni yönlendiriyolar bi yerde.yemek yemeyen bi çocuğun varsa yesin de yeter ki reklamla yesin diyosun son noktada.böyle işte.

bi de dün aldığım bi haberi bana çok moral olduğu için paylaşmak istiyorum.okuldan bi arkadaşım var.temmuz ayında evliliğinin 8. senesini doldurucak.bu süre içinde bir aşılama ve bir tüp bebek tedavisi yaptırdı.bizim tedaviden kalan ilaçları onlara vermiştim.sonuçlar olumsuz oldu.problem de yok.sebepsiz infertilite.bu ay yeni tedavi için hazırlandılar tekrar.paralarını ayarladılar felan.dün hamile olduğunu söyledi.tamamen doğal yollarla.hatırladıkça hala gözlerim doluyo.örnek 2 de ben.o kadar sağlık problemiyle birlikte ilk geceden hamile kalanlara özenirken,hiç beklemediğim bir anda doğumdan 10 ay sonraki ilk adetimden hemen sonra hamile kalan ben.aslında bunların hepsi bizim için birer mesaj galiba.elimizde olan hiçbirşey yok.rabbim diyo ki siz hoplasanız da zıplasanız da ne tedavi görseniz de ben emri vermeden,zamanını takdir etmeden hiçbirşey olmaz.inşallah isteyen bütün arkadaşlarımın da bekleme süreleri dolmuştur da bir an önce istediklerine kavuşurlar.

rabbim herşeyin hayırlısını versin tabi.hastanede kaldığımız gece 40 günlük bi bebek geldi odamıza.solunum yetmezliğinden.o kadar çok sağlık sorunu var ki yavrucuğun.damağı yok.yapay damak takarak besliyolar.5 parmağının toplamı benim başparmağımla aynı kalınlıkta.mini minnacık bişey.bakıcısı olan kişi de hastanenin bebek hemşiresi.bütün bebeklerin yanında anneleri varken onun yanında bebek hemşiresi var.meğer yetiştirme yurduna verilmiş bebek.ordan gelmiş.allahım nasıl üzüldüm anlatamam.bi oğluma baktım bir o bebeğe.eve gelince ağladım.keşke her bebek sizin gibi şanslı olabilse.annesiyle babasıyla büyüse yaşasa diye.
bu hayatın düzenini düşünmeye kalsak akıl sır erdiremez kafayı yer gideriz heralde.kimi evladının varlığıyla imtihan olur,yurda verir,sokağa atar,döver,söver kıymet bilmez.kimi de yokluğuyla.

öyle zamanlar geliyo ki rabbime bana bu olayla ilgili yaşadığım sıkıntılı günler için bile şükrediyorum.iyi ki onlara geç sahip olmuşum diyorum.bana onların kıymetini daha iyi bilmem için fırsat verdi diyorum.

neyse canım arkadaşlarım.ben fazla duygusala bağladım bu akşam.neden bilmiyorum.saat çok geç oldu ondan heralde.bi tarafta da okanı seyrediyorum.orda da 70- 80 lerin şarkıları var bu akşam.eski sanatçılar var konuklarda.ondan da oldu heralde :)
herkesi çok özledim ya.gülhanedeki,eyüpteki güzel günü özledim.

hadi yine herkes bi selam versin bi kerecikte olsa.bi daha yine 2 ay sonra selamlaşsakta olur :)
allaha emanet olun.

rady cım ne güzel yazmışsın canı gönülden bütün duaların için aminnn en kısa zamanda hayırlısıyla hepimiz anne oluruz

yapacağımız tek şey tevekkülden başka birşey değil bugün olmasada birgün mutlaka diyorum bende

İyi geceler kızlar geleyim bakayım dedim ama kimse yok
Ben kızı doğurdum hala gelen giden yok suanda meme emıyor
Ozlemisim bu duyguyu çok hayde iyi geceler.

hoş geldın nazcım RABBİM evladını hayırlı eylesin

eee merak ederiz biz adını ne koydunuz nasılsınız hiç anlatmamışsın :)

ben geçen hafta başında görüşmüştüm mumucum.belki kendisi geç girip cvp verir diye yazıyım dedim.prensesin adı duru.herşey yolundaymış.1 haftalık olmuştu görüştüğümüzde.anne yemek yapıyodu kızı uyuyodu oğlu da yaramazlık yapıyodu o anda :))

öyle işte...

Merhaba ben geldim mumucum haklısın canım hiç bisiy yazmadım
Aysem yazmış ama gene yazayım kızımızın adı duru Isik iki isimli isiki babası koydu
3110 gr doğdu 51 cm boyu var toydan giriyorum nete yazmakzor bugün 16gunluk oldu
10gunlukken saglık Ocağı'na gittik yarim kilo almıştı kızım emmede azimli maasallah
Şimdilik bukadar oğlumu uyuttu babası yatırayım bende yatayım gece nöbet var bana iyi geceler

allah kolaylık versin nazcım.sırada ben varım.biran önce bitsin istiyorum ben de şu hamilelik.çocuklarla çok zor oluyo.doğunca kolay mı olcak gerçi di mi.ama kaçış olmadığı için şu saatten sonra, biran önce olsun bitsin bari :)

size de iyi gecelr.duru hanımefendiye iyi uykular.

nazcım tekrar RABBİM hayırlı evlat etsın inş sağlıklı uzun ömürlü olsun

yaa RADY CIM birkaç sene önce rüyanda bugün yaşadığını görseydin bence yok bu kadar da değil hiç de öyle düşünmeme olsun da 3 tane değil 5 tane olsun evladım derdin gibi düşünüyorum ama hayat işte bize güzel süprizler yaparak ne kadar yaşam gayemizi unutturmuyor

gerçi senin şikayet olarakta anlatmadığını biliyorum evlatlarına kıyamadığın için biraz endişe ediyormuş gibisin anne yüreği işte bu herşey gönlünce olsun inş

selam kızlar.doğumdan önce son bi selam edeiym dedim :)
gerçi daha vakit var ama malum biz artık burayı forum gibi değil de blog gibi kullanıyoruz.aklımıza estikçe yazıyoruz anca :)

bizim durumlar bildiğiniz gibi işte.ev hayatı aynen devam ediyo.artık son günlerimiz. yani son 1 haftamız. 11 mayıs diye belirledik tarihi.haftaya cuma teşrif ediyo beyfendizadeler.
evde son sürat temizlik var.bahar temizliği bebek temizliği birbirine karıştı.tabi evdeki beyfendilerden fırsat bulabildiğimzi kadar yapabiliyoruz.öyle olunca da günler haftalar sürüyo ufak tefek işler.

bana dua edin lütfen.bu sefer biraz korku var.heyecan pek yok.ama korkuyorum.genel anestezi düşünmüyorum bu defa.epidural istiyorum.çünkü 1 hatadır çok şiddetli şekilde gribim.ikizlerde de böyle olmuştum doğuma 1 hafta kala.bende bronşit olduğu için çok zor atlatıyorum gripleri.anesteziden uyandığımda karnımdan çok ciğerlerimden çektim.çok zor uyanmıştım.3 gün nefes alamamıştım.o yüzden bu sefer diğer türlü olursa daha kolay olur diye düşünüyorum ama bakalım.daha konuşmadık doktorla.

bebiko 1 mayıstaki kontrolümüzde 3250gr olmuştu.inşallah iyi bi doğum kilosuyla doğar,küvözde kalmaz,fıtığı,sarılığı çıkmaz,yediğini kusmaz,uykuları düzenli bi bebek olur da beni fazla uğraştırmaz.valla çok şey istemiyorum.bu saydıklarımdan çok çektim.bi kez daha yaşamayız inşallah.

dualarınızı bekliyorum.çooook çok öptüm herkesi ayyyrı ayrı.
ayyynen dediğin gibi mumucum.5 tane olsun dermiydim bilmiyorum ama 3 e kesin razı olurdum gibime ggeliyo.şimdi de bıdı bıdı ediyorum di mi :)

ama yine dediğin gibi kendimi unuttum da onlara hiç kıyamıyorum ama alışmak zorundayız bu duruma.doğunca inş. farklı olur herşey diye ümit ediyorum.

cnm RABBİM bi avazda kurtarsın derlerya inş sende güzelliklerle problemsiz bir doğum yaparsın herşey gönlünce olsun inş

yok ccnm bıdı bıdı değil seninkisi sadece sevginin az olacağını düşünüyorsun tıtız olman daha ve daha güzel olsun herşey eğitim heves vs o yüzden diye düşünüyorum

bizlere de dualar etmeyi unutma cnm

Ahhh aysem seni nasıl anlıyorum guzel oğlum nasıl eziliyor moral bozmak istemiyorum ama bizim kiz pek durmuyor
Gece iyi ama gündüz bizim gibi uyanık nerdeyse ister istemez ilgim hep kıza kayıyor çok zor günler geçiriyorum tek
Tesellim saglıkları iyi hamdolsun duru hanim50 günlük oldu annanemiz çalışıyor perisaniz sagolsun pazar günleri ben
Gidiyorum yanına bakıyor kizada bende dışarı cikiyorum kaynanamda kapıyı çalmaya korkuyor ama yaslanacak oda elbet

Aysem Allah kolaylık versin sana ins dediğin gibi bı bebek olur benim oğlum öleydi ama kiz beni surunduruyor herkese iyi geceler

radymm meleğin yanındamı şimdi yaa geç gördüm yoksa arardım yarına inşallahh ama yarından sonra iki gün yokum o yüzden şimdiden yazmak istedim arasamda yazamam çünkü eğer kucağındaysa meleğin Allah senden ayırmasın sağlıkla mutlulukla huzurla dolu uzunn bir ömür nasip etsin inşallahhh tabi abilerine dee yok değilse Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallahhhcanım ben tam tersi epiduraldan korkuyorum genel anestezi istiyorum burada epiduralden şikayetçi bazı tanıdıklar var ve devlet hastanesinde sorulmuyormuş bile direkt epidural yapılıyormuş gerçi alperende devlette oldu ama acil olduğundan onda uyutmuşlardı ilkinde de keza uyumuştum bana daha rahat geliyor uyu uyan meleğin yanındaa kafam karıştı şimdi umarım sende hiçbir sorun olmazz bize gelince ikinci oğluşum geliyorr abisi yaramazlıklara tam gaz artık gündüzleri pc açmıyorum çünkü bizimki tam bir oyun canavarı oldu kaldıramıyorum başından o yüzden baba gelmeden pc açılmıyor ee açılınca da uyuyana kadar bizimki başında geçen face de kendi resmine yorum yazmış yaa tabi adhhk cinsinden birşey ertesi gün farkettim hangi ara becerdi kerataa
nazım maşallahhh nerdeyse iki aylık olmuş prensesin Allah analı babalı büyütsün canımmyanlız olmak çok zor Allah yardımcın olsun canımm inşallahh en kısa zamanda meleğinin uykusu vs düzene girer de sen de rahatlarsınn
geleceğin en güzel anneleri ve anne adaylarıı hepinizi öpüyoruzzzzzz

Merhaba canlarim sukur kavusturana

mumucum seni tekrar burda gormek cok guzel. Baslayacagin tedavi insallah hayirla sonuclanir canim
Nazcim duru hanim neler yapiyor bakalim rabbi saglicakla buyutmeyi nasip etsin insallah
Radycimm yegenimin ismine karar verdinzmi bakalim resmini cok merak ediyorum.
Kisa Amanda resmini bekliyorum pasamizin.
Ban a gelince bend tam elife kardes dusunurken bir is teklifi aldim temmuz gibi baslayacagim.hayirlisi olsun hakkimizda.hepinizi com opuyorum arkadaslar iyi geceler diliyorum.

yeni işin hayırlı olsun inş cnm

sanıyorum yanlış anlaşıldım şimdilik yeni bir tedavi düşünmüyorum inş başlayacak arkadaşlar için hayırlı sonuçlar olur

rady evet nasılsılsın cnm bi ceee eeee demeni bekliyoruz

bi ce ee deyiverelim o zaman. :))
selamlar efendim.nasılsınız haliniz keyfiniz yerindedir inş.
hayırlı kandiller hayırlı cumalar.dualarda unutmayalım unutulmayalım emi.

biz iyi olmaya çalışıyoruz iyileşmeye çalışıyoruz bütün gayretimizle.hoş bizim evde artık eşimle benim hasta olmak gibi bi durumumuz yok.bu çok büyük bi lüks ikimiz içinde.hep ayakta olmak zorundayız.işte bu yüzden süper bir doğumsonrası dönem geçiriyorum diyemem :) yine yatamadan dinlenemeden geçiriyorum işte.ama elhamdülillah rabbim bu günümü aratmasın ki ayaktayım.kendi işlerimi çocuklarımın işlerini kimseye muhtaç olmadan görebiliyorum.

kısaca anlatayım.
doğumu bu sefer epidural istemiştim bildiğiniz üzere.çoook pişmanım.berbat bir ameliyattı.herkes çok rahat olduğunu söylesede kimseye tavsiye etmem.benimki çok çok kötü geçti benim açımdan.keşke uyusaydım diyorum.
bugün tam 2 haftalık oldu bebek. ilk anda yine odamıza vermediler.biraz solunumu ve kalp atışları düzensizdi.akşam üzeri gibi getirdiler yanımıza emmesine bakmak için.geceye kadar emmedi yine.çooook uzun uğraşlardan sonra muvaffak olabildik.yoksa emmeseydi taburcu olamayacaktı ve küvözde kalacaktı abbileri gibi.biraz uyuşuk bi bebekti ama sonra sonra toparlandı şükür.şimdi gayet iyi.biraz sarılığı oldu oda geçmek üzere artık.

eren çok seviyo kardeşini ilkgünden beri.gelip sarılıyo kokluyo öpüyo.ama emir hiç sevmedi.çok fazla etkilendi.10 gün benim bile yanıma yaklaşmadı.ben uyurken gelip öpüyomuş beni.ama uyanıkken beni ve bebeği görünce arkasını dönüyodu.birkaç gündür ikimizede biraz biraz yaklaşıyo ama bebekten midesi bulanıyo.elini bile sürse sonra kuscak gibi oluyo midesi kalkıyo.çok tepki göstreiyo,bütün huyları değişti,çok huzursuz oldu.yemek fln yemek istemiyo.düzelir inşallah çünkü o öyle olunca ben de çok üzülüyorum.

benim hala ağrılarım var.yürümekte zorlanıyorum hala.ikizlerde daha çabuk iyileşmiştim bu sefer daha uzun sürdü toparlanmam.

bebeğin adı MELİH TUNA oldu çooook uzun düşünmelerden sonra nihayet.
bu abilerinin bebekliğine göre daha yakışıklı ( yani herkes böyle diyo ama onlar bana çok güzel geliyolardı o zaman)

işte böyle kızlar.resimleri de koyarım inşallah bi ara.melih tuna bey tanışır teyzeleriyle.
öpüyorum alhanım mumum.herkese iyi geceler.

Son düzenleme:
yine kimsecikler yok
nasilsiniz canim arkadaslarim umarim hepiciniz iyisinizdir.
Ben bu aralar atom Karinca gibiyim.Elif hanim krese basladi.bir hafta zordu gitmek istemedi.
tam alisti derken tatile girdiler.simdide hasta old evdeyiz.yarn gidecek tekrar umarim kisa zamanda alisir.
eeee sizler nerelerdesiniz yaz temizliklerimi basladi.
radym nerelerdesin canim yaa mini kuzum nasil annesi?bir turlu gorusemiyoruz.
nevinim nehirim six nasilsiniz pasta siparisleri nail bakalim? ikinizide com optum.
denefim,berinim,myhopem,nazim,mumum hepinizide com opuyorum.

Meraba kızlar Alhanim geldim işde burdayim herkesin iyi olması cok guzel sizlerden haber almak cok iyi geliyor bana
Bu gece benim için cok zor Semih'in odasini ayirdimbugun gündüz cok iyi idi odasında oynadı falan sonra uyuttum koltuğa yatırdım sonra yatak odasına yatırdım bizim yatağa kalkdi nerde olduna bakdi Emın olunca geri yattı sonra babası geldi yatağına
Götürdü şimdilik ses yok bakalım ne olacak sanki odasını ayırmadikda kapıya koyduk tobe öle hissediyorum ama olmuyordu bı odada dört kisi neyse yatayım ben gece maratonum baslar üçden sonra iyi geceler

Nazim basta oyle gelir ama alisir merak etme.kendisi uyuyabiliyormu yoksa senmi uyutuyorsun canim?elifte oturma odasinda uyuyor henuz odasi yok ama bebekliginden beri ayri yatiyor.arada Ben helak oluyorum oda ayri konu tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…