Geleceğime not...

Ben Sizi anladım ve çocuklarınız İçin planladıklarınızın gerçekleşebilmesini diliyorum.
Ablanız avukat muhakkak daha detaylı bilgi verecektir ancak bildiğim bir husus ta var ki boşanmalarda öncelikle çocukların ekonomik fakirlik çekmeyecek olmaları dikkate alınır.

Eşinizin üzerine hiçbir mal, nakit ve düzenli aylık geliri olmasa da nafaka talebinde muhakkak bulunmalısınız.
Ve çocukların kreş çağı evlilik birliği içinde iken başlamadıkça boşanmayın da..
Baba bizzat okul paralarını, servis, vb. Ücretlerini fiilen ödüyor durumda olsun sız boşanma dilekçesi verdiğinizde.
Bu durum hakimde, baba çalışmıyor olsa da evli iken bu masrafları ödüyor ise, boşanma halinde de ödeyebilir kanaati ve yargısını doğuruyor.
Boşanma protokolünüzde çocuklar için ödenecek eğitim, servis, sağlık vb giderlerin yanısıra bu rakamların çocuklar reşit olana kadar değil, üniversite hayatları bitene kadar devam edeceği ve yine bu ödemelerin siz part-time veya full-time çalışsanız da , çalışmasanız da baba tarafından aynı şekilde ödeneceği hususu yer alsın.

Babayı protokol ile (anlaşmalı)bu hususlara razı etmenin yolu ise sizin bu iki yıl içinde birİktireceğiniz bazı evraklarla mümkün olacak. Örnek: aylık kredi kart extreleri, ev doğalgaz, elektrik, su faturaları, market alışveriş fişleri, seyahat, tatil , çocuklar ve kendisi için giyim harcamaları, çocukların kreş, servis, vb. Ödemeleri.. bunları şimdiden aylık , aylık belgeleyerek biriktirir iseniz hakim , bu kişi çalışmıyor olsa da yapılan harcamalardan çocukların mevcut refah seviyesini net olarak görecek ve onların ekonomik fakirliği yaşamamaları esas olduğundan zaten önemli bir miktarda nafaka bağlayacak. Bunun adı iştirak nafakası da olmasın ayrıca. Avukatınız bu durumu vakti geldiğinde eşinize izah ettiğinde o da zaten anlaşmalı boşanmayı daha tercih edilir bulacak. Bu süreçte görünürde İyi ilişkiler kurarak ailenizin verdiği parayı ve kısmen takılarınızı iade alabilirsiniz belki ancak ortak mal statüsüne girecek bir ev veya araba yatırımı yapacaklarını hiç sanmıyorum. Haa olursa bonus olur ama sanmıyorum olacağını..bu sebeple derim ki planlarınızı çocuklar için yeterli seviyede nafaka alabileceğiniz doneleri biriktirecek şekilde yapın..

Rabbim evlatlarınızın ve Sizin yolunuzu açık kılsın..

Tek bir soru ; kişiliğe erkekliğe / kadınlığa , onura , şerefe kim önce hedef aldı ve saldırdı ?

Iste baba parası olsun ister amca ne olursa olsun adam para getiriyor ve evi gecindiriyor .

Eviniz ve arabanız , seyehatleriniz , markalı bilmem neleriniz var.

Bazı kadınların gerçekten dili çok ağır. Sözde gerçek adı altında verip veristiriyor.

Ne kadar gerçek olursa olsun her sözün bir adabı bir üslubu var

Benim söylediklerim gerçek ama" diye siyrilmamali işin içinden.

Iste baba parası olsun ister amca ne olursa olsun adam para getiriyor ve evi gecindiriyor
Ben buna katılmıyorum. Parayı kimden getiriyorsa erkek, onun sözünden çıkmıyor ve karısını ezdiriyor. Eğer parayı kadının ailesi verse aynı şekilde damadı ezecek.
O yüzden çiftler kendi yağlarında kavrulmalidir.

Tatlım her şeyin farkındasın. Bu hayattan kurtulmak bu hayatı çekmekten daha zor değil. Evlilik seni senden alıyorsa ve sana kötülükten başka bir şey katmıyorsa zaten bitmiştir. Yeri geldiği zaman kim olursa olsun silmek gerekir.

Hakkinizda hayirlisi olsun.

Konuyu cok anlayamadim ama hepiniz icin en guzeline varsin insallah her sey.

Maddi sikinti yok, seyahatler luks ev araba var cantalar saatler marka. Ama hala sizden bir seyler mi kisiyor? Ekonomik siddet dediginiz tam olarak nasil bir boyutta sizde?

Esiniz asla anlasamayacagim bir insan. Ama sizin anlasabilmenizi beklerdim. Siz para kazanmayip baba parasiyla ev gecindirmesine takiliyorsunuz. Erkek olmayi para kazanmakla bütünlestiriyorsunuz. Benim asla destekcisi olmadigim cinsiyet ayrimina sempatiyle yaklasiyorsunuz. Öylese kadin olarak o da sizden temizlik cocuk bakimi aileye hizmet falan bekler bu normal bence. Erkege bu rolü bicerken kendinize ne rol biçmistiniz?

Esim de 1 yila yakin zamandir calismiyor. Babasi destek oluyor. Babasinin imkani varken, kendine göre huzurlu olacagi bir is bulmadigi sürece calismamasi taraftariyim. Ac kalmadikca baskasinin agiz kokusunu cekmeye gerek yok. Rahat bir is bulursa calisir.

Aile problemimiz yok diyor.

Ama o kadar variyete rağmen karısına yokluk yaşatıyormuş.

Pahalı mucevharatlar , markalı çantalar, yurt dışı seyehatlari nasıl yokluk oluyor burayı kavrayamadım.

Konu sahibi dışında konuşmak , sanki gıyabında konusuyormusuz hissine kaptırdı beni :)

Ancak ben karşındakini " erkek olmamakla, adam olmamakla ,para kazanamamakla sucladigi için bu şekilde cezalandirildigini düşünüyorum .

Cinsiyetçi hakaretler gerçekten onur kırıcı oluyor

Ben eşime bir kez " adam misin, sen erkek misin " desem asla affetmez , cikariri tırnaklarını.

Bende kendimi affetmem.

En işsiz kaldığı dönemde bile taktirimi görmüştür . Yaptığı ufak bir işi en iyi onun yaptığını söylemişimdir.

Fazla uzatmak istemiyorum ancak ayıyı yaralamamak lazım.

Pahalı mucevharatlar , markalı çantalar, yurt dışı seyehatlari nasıl yokluk oluyor burayı kavrayamadım.
Bunları konu sahibi istediği zaman değil kocası kendi istediği zaman temin ederse ve konu sahibinin ihtiyaçlarını göz ardı ederse varlık içinde yokluk olur. Bir de tam tersi konu sahibinin kadinligina lâf etmiş.

Sevgili konu sahibi
Nasılsın? Eviniz, evliliginiz, çocuklarınız ne durumda?
:)
Teşekkür ederim, oldukça iyiyim.
Çocuklar da gayet iyi, kocam olacak kişi mükemmel birine dönüşse de bende giden gittiği için boşanma planlamaları yapıyorum hala.
Kafama göre değil, çevremdeki avukat arkadaşlarımın fikir ve önerileriyle hareket ediyorum artık.
Aslında bakıldığında sorun yok ama bana göre kendisinin varlığı başlı başına sorun.
Bu sürede evciliğime devam ediyorum sadece.

Olmazı oldurmuş, iki zıt kutup nasıl da düşüvermiş birbirinin yüreğine.
İki tane dünyaya bedel, Allahın bağışladığı erkek evlat.
Şu kısmı defalarca okudum diğer kısımlara odaklanamadım baştan okuyorum şu yazıya bile ceketimi iliklerim ben..

Boşanma fikrinize birsey diyemem, ne hissettiginizi en iyi kendiniz bilirsiniz. Ama sizde gidenleri telafi etmedikçe, bosanmak tek basina cozum olmayabilir. Cocuklariniz da biraz büyümüştür diye düşünüyorum. Psikolojik destek alsaniz ne kadar iyi olur. Hatta esinizle birlikte; madem mükemmel birine dönüşecek kadar iyi niyetli

çok doğru. siz çalışıyor musunuz.

Ne yaptınız bu süreçte yazdıklarınız öyle etkileyici ki tüylerim diken diken oldu ben de benzer şeyler yaşadım ve aynı duyguyu hissettim yani maddi anlamada dik olduğum.gun s.ktiri basıp gitmek .. ama şimdi eşim iyileşmeye başladı işte zor oldu ama bilemiyorum ben de tahammül bittiğini gördü sanırım

Bosandinizmi? Hayatınız ne durumda?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…