Geleceğime not...

Bu konuyu okurken hep içim daralıyor. Konu sahibi belki istemiyorsundur cevap vermek ama yazsan ne durumdasın.

Konu hortlamış.
Malum seneler önce, ben de vayy be dedim.
Ne kadar da kapana kısılmış, çaresiz hissetmişim kendimi.
Üzerinden koca bir pandemi geçti, o süreçte boşanmaya tam karar verip avukatımla görüşmüşken evlere tıkıldık ve her şey değişti.
Kendisi sorunlarının olduğunu kabullenip değişim ve iyileşme yönünde adımlar attı, inanmasam da uçup gitti her şey.
Sıkıntı yaşadığım her konuyu tek tek çözdü, kendini düzeltti, 15 sene önceki adam oldu ve bu bir günlük değil yıllar aldı.
Arada delirmiyor değilim hatta artık sorunlu olan benim muhtemelen çünkü sinirimi ve ağzımın ayarını çözemedim.
Bu arada 4 çocuğum yok, Allah isteyene versin.

Kimseye bir şey yedirme gibi derdim yok A aburcuburcuburcu7 eğer öyle olsaydı bu konuyu hiçbir zaman açmazdım ya da ikinci üyelik alırdım.

Aynen bende. Sasirmadim da. Bazı seyler kendini belli ediyor zaten. Anonim nasıl olsa. Kim yerse
Yanlışınız var ya da biriyle karıştırıyorsunuz galiba, Filmdelisi öyle harika kocası ve kusursuz hayatı ile öne çıkan biri değil. Kadını hiç de böyle harika kocam var böyle bir hayatım var diye ahkam keserken görmedim. Öyle biri değil kendisi.

İki ayrı hikaye okudum, konu sanki. Hangisi gerçek evlilik, es... Bu arada gurur böyle birşey değil her evlilik,aşk bitebilir elalem ne derse desin. Bunu kendine yapma giden senden gidiyor kimseden değil yazık değil mi ? Canina

Konudaki yorumlarını başından itibaren merakla okudum. O süreçte ben de kkda aktiftim ama bu konuyu görmemişim. Evlilikler maalesef stabil giden ilişkiler değil, maddi manevi her şeyden hele aileye katılan evlatlardan inanılmaz darbeler alabiliyor. Benim de güzel bir evliliğim var ama hep gül bahçesi değildi. Yaşadıklarınıza benzemese de çocuklarımın küçük olduğu sürede ciddi zedelenmeler yaşadı evliliğim, pandemi dönemi bizim için tam bir ilişki onarma süreci oldu. O arada çocuklar da bağımsız yaşayabilir hale geldi ve biz yeniden toparlandık. O sürede birbirimize derdimizi açıklamak konuşmak hesaplaşmak beklentilerimizi anlatmak için çok zamanımız oldu. Öz eleştiri yapabilmeni ve tüm suçu ona yüklemek yerine kendini de düzeltmeye çalışmanı takdir ettim. Allah bundan sonra huzurunuzu bozmasın.

Zemheri sen forumdaki en olgun kadınlardan birisin

Madem hortladı, oradan buraya merak edenler oluyor, bildirim geliyor asabım bozuldu, açıklayayım.

Bir gün ki pandemiden önce idi bu da, o iki yılı bekleyemeden 8 9 ay sonra gittim ben.
Giderken yine çocuklarım ve varlıklarımla tehdit edildim, sahip olduğum her şeyi kafasına atarak, cüzdanımdaki 5 kuruşa kadar öyle diyeyim, çocuklarımı da bırakıp öyle ayakkabılarımla gittim.
Her şeyin değişime başlaması o oldu zaten, çocukları falan gözü görmeyip aileme gidip her şeyi anlatınca yangın yerine döndü ev.

Sonrası işte malum sözler ağlamalar bla blalar, o süreç içinde ablam dahil çevremdeki avukat arkadaşlarımın desteğiyle bir planlama yaptık, süreci başlatmaya hazırlandık derken pandemi patladı.
Muhtemelen haberi vardı ya da oldu benim kararlılığımdan, öncelikle psikolojik sorunlarını kabul edip benden yardım istedi bir uzman bulmam, ona destek olmam konusunda.
Sonra zamanla ev içi ilişki, iş problemi derken kendine geldi.
Ha ben nasılım, yüzde 20 hala yokum bu evde ve evlilikte.
Bütün yaz adamın ensesinde boza pişirip, birkaç hafta önce cinnet geçirip son şansının birkaç damlası kaldığını haykırdım.
Elinden geleni yapıyor mu evet, hakkını yiyemem ama kendim için bunu diyebilir miyim, asla.
Bilinçli bir şekilde yapmıyorum hem de, artık o düşünsün

Zemheri sen forumdaki en olgun kadınlardan birisin
Çok incesin sağ ol. Her zaman öyle olamıyorum ama elimden geldiği kadar yapıcı olmaya çalışıyorum. Bu konuyu ilk açıldığında görsem ben de boşan diyenlerden olurdum yalnız. Gerçekten çığrından çıkmış evlilikleri, toparlamış olmaları harika.

Gelen giden bize boşancı diyor ama bu evlilik boşanma aşamasında kurtulmuş. O kapının eşiğinden bi geçeceksin işte, gidişini bi görecekler. Resmen gitmez sanmış, çocuk doğurttum, imkan verdim, kadın bir ömür beni çekmeye mecbur sanmış. Mecbur kalacak son kadın da gidince gelmiş aklı başına.

Çığrından çıkan evlilik değil ki, karakterler.
O bir ruh hastası, ben sinir hastası e öyle olunca tımarhane kaçınılmaz son.
Şuan gülüyorum çünkü çok daha iyi anlıyorum aslında benim meselem yüzde elli koca iken yüzde elli de yapamadıklarımın olduğu.
Robot gibi bez mama yemek ağlayanı kucakla uyut uyandır geri uyut gibi insanlıktan çok uzak yıllar geçirdim.
Hayatıma ‘a’ olacağım diye başladığım ergenlik kafamla, 30 yaşında ‘z’yi yaşamak ve bunun tek sorumlusu onu görmek vs.
İğneyi de kendime batırıyorum yani
Ben çok erken girdim çevremde iki çocuk olayına, şuan kimi görsem bizim o hallerimiz gibiler ve mümkün mertebe kadını anlamaya, nefes aldırmaya, onun sadece bir anne olmadığı anlar yaşatmaya çabalıyorum.

Gemileri yakmadan olmadı yani iyi yapmışsın. O süreçte ne kadar üzüldüğünü her yazdığın cümlede gördüm. Boşanma her zaman cepte durmalı, tehdit etmek için dile dolanmamalı tabi ki ama bir kadın asla kocası dünyadaki tek dayanağıymış gibi hissetmemeli ve hissettirmemeli. 'Sensiz de var olabilirim'in farkında olmalı erkek. Evet evin yöneticisi gibi hissetmek istiyorsa hissettirilmeli ama bunu hissetmesinin de ona bir lütuf olduğunu bileceği hareketler de alttan alta yapılmalı. Başımızdan bir trafik kazası geçti bizim geçen hafta, eşimi acile kaldırdılar, bütün hengame benim üzerime kaldı. Çekicisinden ifadesine kaskosuna her şeyi yönetmek zorunda kaldım ve gözümden bir damla yaş akamadan yanımda kaburgası kırık kocamla eve döndüm. Yardım aldım tabi ki ama yapılması gerekenleri hep ben yaptım ve yönettim. Bu bile senin aslında senin ona muhtaç olmadığının bir kanıtıdır karşısında. Güçlü durmak çok önemli. Kadınların en zayıf zamanı çocuklarının ona muhtaç olduğu 0 3 yaş arası onun dışında kişiliği sağlam bir kadının kimseye eyvallahı olmaz ama o dönemde çok sağlam evlilikler bile çatırdar.

Sana naçizane tavsiyem önce sen dili ve ben dili kavramlarını iletişime faydalarını bir gözden geçirmen ve sivri dilin için yardım alman. Evlilikte Bazı şeyler düzeldiyse onlarla ilgili defterleri tekrar tekrar açılmamalı. karşımızdakinin aslında dünyada en kibar davranmamız gereken insan olduğunu unutmamalıyız çünkü evlatlarımız bile hayatımızdan çıkacak ama eşimiz hep yanımızda olacak. Patronumuza arkadşımıza gösterdiğimiz sabır ve nezaketi eşlerimizden esirgemek onlara büyük haksızlık. Hepimiz zaman zaman cinnet geçiriyoruz evde ama bu cinneti konudan uzaklaştırıp biriktirdiğimiz bütün kîni kusma aracı olarak kullanmamalıyız.

Ama bu kadar sorunlu olduğunu bilmiyordum cidden üzüldüm. Düzelir inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…