Geleceğime not...

canim bu zorluklari yasadigini hic bilmiyordum,
henuz konunun sadece ilk sayfasini okudum,
ve cok uzuldum gercekten.

lutfen mutlulugunu erteleme,
emin ol bu cendereden ciktiginda yazik ettigin zamana uzuleceksin,
sen simdi de basarirsin,
mutlulugu erteleme.

canim ben altini cizdigim kisimdaki gibi dusunmuyorum,
ama yanlis tarafa odaklandigini dusunuyorum.

huzur her seyden onemlidir,
huzur saglikli olmak demektir,
sen bu sekilde devam edersen sagligini yitireceksin,

cocuklar peki hissetmiyorlar mi,
hele ki bebekler, annelerinin her duygusunu hisseder.

onlarin yasam standartini dusurmemek onemli diyorsun,
ama huzur standartlari yukselecek,
bunu goz ardi ediyorsun.

Anne ve babanin iletisimsizligi cocuklari ne kadar etkiliyor,
bunu goz ardi ediyorsun.

o cocuklar ikinizi ayri ayri gorse belki ikinizle de ayri ayri kaliteli zaman gecirebilecekler,
ama su an kaosunuza ortaklar maalesef.

Yanlız canım ben şunu anlamadım.Bu kadar lüks içindesin herşeyin var evine haftada 4 gün yardımcı geliyor ama senin saç boyatmak sorun oluyor.

Hep mi boyleydi peki
Calismiyorsa ve ailesinin imkanlariyla geciminizi sagliyorsaniz giderleri kismak istemesi normal degil mi
Hayat pahalilasmisken ustelik
Esime git calis az da olsa sen kazan ailene bagimliligini bitir dedim dedini
Cok madde odakli geldiniz bana
Ben once huzur derim
Cocuklarimda az biseyden eksik kalsalar olmezler diye dusunurum yerinizde olsaydim
Ki sizin cok sıkınti yasayacaginizi da sanmiyorum
Bol sans

Cok madde odakli geldiniz bana
Ben once huzur derim
Cocuklarimda az biseyden eksik kalsalar olmezler diye dusunurum yerinizde olsaydim
Ki sizin cok sıkınti yasayacaginizi da sanmiyorum
30 aylik cocuk ne mamasi yiyor onu da ayrica merak ettim

Bu yorum daha aciklayici oldu benim icin , genelde maddiyat uzerinden ornek verdiginiz icin daha farkli dusundum bekleme nedeninizi

Ben bu manevi destek konusunda cok iyi anliyorum sizi , zira ilk zamanlarda annemden " bana sordun da mi geldin , ben istemiyorum ki sizi , yeni emekli oldum hayatimi yasayacagim" lafini isittim ama oglum icin o lafi bi guzel yedim yuttum , gozyaslarimi icime akittim ve kendimi ifade edip , yasadiklarimi , hissettiklerimi anlattim
Ben net sekilde kendimi ifade edince de kucakladilar beni , ilk defa onlardan birsey istedim onlar da yanli birakmadilar sagolsunlar
O yuzden hislerinizi cok iyi anliyorum , ama sizin yerinizde olsam denerdim , gururumu , yanliz basina mucadeleyi cocuklarim icin birakir ailemi denerdim
Ne olursa olsun o evde yasadiginiz psikolojik baskidan daha kolay olacagini dusunuyorum

Yanlız canım ben şunu anlamadım.Bu kadar lüks içindesin herşeyin var evine haftada 4 gün yardımcı geliyor ama senin saç boyatmak sorun oluyor.
Aynen öyle.
Her özel günümüzde güzel bir mücevher gelir ama benim saç boyatmam, kendi ihtiyaçlarım fuzulidie bu evde.
Alışverişe çıkarız, onun kendine aldığının onda bir fiyatına bir şey almaya çalışırım, gerek yok buna der.
Orada bir şekilde çatışma yaşayıp, alcağımın mislini alarak çıkarım falan filan.

Çocuklarım aşırı mutlu.
İşte tanımayan anlamaz, narsist bir kişiliği Mune mükemmel özetledi.
Bizim evimizde kahkaha sesleri yükseliyor.
Herkes çok mutlu.
Kavgalarımız gülerek iğneleyici laf sokarak geçiyor.
Siz sanıyor musunuz höykürerek bağır çağır kapılar duvarlar yıkılan bir ev?
Hiç öyle değiliz ki.
Adam bir değişik diyorum, geçerken durduk yere ‘şunu da becerememişsin, ay gel canım oğlum hoop’ diye hayatına devam ediyor.
Yani, bunca üye huzur, mutluluk dedi de, evde ben hariç herkes çok ama çok mutlu.
Ben de çocuklarım uyuyana kadar çok mutluyum.
Değişik bir yaşam tarzı bu, anlatılamayacak.
Görmeden anlaşılamayacak ve kimsenin hayatında bir yerde karşılaşmasını istemeyeceğim türden.
Sinir hoplatan, içinde öfke patlatan cinsten.

Yani bu adama cimri desek adam eve yardımcı tutmaz yada özel günlerde size tutup mücevher almaz.Benim kafam karıştı biraz.

Son olarak maddi olarak çalışmanızı istememiş kuaföre parasına sorun çıkaran kocanızın üzerinize ev yapacağını düşünüyor musunuz
Yada sizden aldığı altınları geri vereceğini

Yazdıklarınızdan çıkardığım çocuk ve ev için harcama sorun olmuyor ama kendinize aldığınız şey sorun oluyor harçlık alıyorsunuz
Bu aileleri tanırım değil sizin üzerinize ev kendi Oğullarının üstüne ev yapmadıkları olur

Ben var ya senin gibi boş atıp konuşw

Geç fark ettin
Ama
Dan dun yorum yazarken dünyanın en mükemmel evli çiftiytiymişçesine tuşlara basarken
Aslında kasvetin içinde olduğunu fark etmiştim
gene bir üyeyi sinir etmeye and içmişsin ama tanıdık artık seniii iyice takmıyoruz sitede haberin olsun

he he öyleee rahatladın mı

Ben kendi üzerime ev mi istiyorum?
Sanırım bilgi eksikliğiniz ve konuyu atlayarak okumanız mevcut.
Evlilik birliği sonrası edinilmiş mallar her iki tarafa eşit şekilde paylaştırılır.
Yani benim ya da eşimin üzerine olması, yarı yarıya paylaşmamız gerektiği gerçeğini değiştirmez.
Şuanki mevcut evimiz, nişanlılık döneminde alındığından hak iddia etme olanağım yok.
Dolayısıyla araba da bu şekilde olacağından düşünüyorum.
Mevcut arabamızı satıp, iki tane orta segment arabaya çevirmek.
Ben kimseden üstüme bir şey yapsın, bağışlasın vs demiyorum ki.
Yeni bir şey almayı da hedeflemiyorum.
Mevcut mallarımızı değiştirirerek evlilik sonrası edinilmişe çevirmek.

Maddi konuları ben bu kadar açmaktan çok rahatsız oldum artık, kalem kalem tüm masraflarımıza kadar döktüm.
Hala bana o öyle olmaz, yok konfor, yok kendini düşünüyorsun yorumları var.
Mevcut olanı değiştirmek ile, zaten istediğime ulaşacağım ben.
Ya da çoğu kadın, kanunlardan bihaber.
Ne diyeyim...

Çok teşekkür ederim, inşallah...

İçten ve sevecen yorumunuz için çok teşekkür ederim.
İnşallah kurduğum, planladığım her şey hayata sorunsuz geçer.
Böyle bir şeye herkesin vereceği tepkiler farklı, siz benim gibi realist bakabilirken bazı kadınlar daha gururla ve biranda kestirip atabilir.
Olağan karşılıyorum yani.

Umarım ne siz, ne de emek veren herkesin bu ülkede alın teri yerde kalmaz.
Hakettiğimiz refah düzeyine ülkece ulaşmak, herkesin belirli bir seviye yukarıya çekebilmek için uğraşır bu siyasiler.
Sizin için de kimse için de hayal olmasın bahsettiğim şeyler, yürekten diliyorum bunu.

Şimdi gene saçma bir detaya giriyorum işte...
Konunun özünden o kadar bağımsız, sırf biraz daha deşelenmek ve laf yetiştirmek için söylenmiş bir yorum daha!!!

Çocuklarım emmedi hanımefendi, anne sütü almadılar.
Bu sebeple ona en yakın olan mama doktor görüşü ile başlandı.
İmkanım var iken ve bu kadar özel bir beslenimden, tüm vücudun yapıtaşını oluşturacağı anne sütünden mahrumken çocuklarım, aman kimse bulamıyor bunlar da içmesin mi deseydim?
Ya da şuan onlara kapitalist düzeni anlatıp, babasıyla aramızdaki maddi manevi çıkar çatışmaları sonucunda artık keçi sütünü alamayacağını mı?

Zaten aynı şeyi söylemişiz farkında mısın
Eviniz bile nişandan önce alınmış bende dedim ki bu aileler kendi Oğullarının üstüne bile bir şey almaz
Sizin dediğinize benim dediğim arasındaki farkı bir söylesenize

Siz sadece içinizi boşaltmak adına konu açmışsınız

Geleceğe yön vermek boşanmak 2 yıl beklemek vs. Sadece kendinize ve çevreye sunduğunuz bahaneler
Bu yüzden size ters gelen her yoruma saldırıyorsunuz
Kendiniz yazmışsınız orada şartlarını iyileştireceğim kendi evim olmadan çocuklarım biraz büyümeden ayrılmayacağım diye
Bende yazdım kuaför parasını sorun eden insanı nasıl para biriktirme ev alma adına ikna edeceksiniz diye

Buyrun buda yorumunuz

Simdi diyelimki gururlu davrandin burdaki cogu kadin oyle yaparmis ya.. gittin ailenin yanina, ordada istemediklerini duyunca nereye gideceksin? Kimse bunlari soylemiyor. Kafanda bitirmissin zaten ayni evde olmak zorlasada 1-2 seneye bence hersey baska olabilir. 2 sene dedigin nedirki? Ben buyuk oglumun fotolarini goruyorumda tam 6 sene gecmis dile kolay.. sag olana geciyor yani.. yeterki o 2 sene 20 yil olmasin. Sen guclu bi kadinsin bir cok kadin gibi.. sevgi icindeki evliligi iyi esle evliligi herkes yurutur idare eder ama sabir zordur meyvesi tatli. Hersey guzel olacak ben inaniyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…