- 17 Ocak 2025
- 22
- 9
- 1
- 18
- Konu Sahibi esmanur_bilen_
Mune konuyu kapatmak için sizi etiketlemem gerekiyormuş. kapatabilirmiyiz lütfen, cevabımı aldım da.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kalmayan şey nedir tam olarak ? doğuda hayat tam da anlattığım gibi. Ayrıca yobaz bir ailem olduğunu söylemedim "Muhafazakar" dedim. dindar yani anlıyorsunuzdur umarım. Ayrıca dikkatli okursanız evlenmek istiyorduk da demedim. Mardin burası hanımefendi, burada erkek arkadaş falan ters. bizi ayıracaklarını bildiğimiz için bari söz takalım dedik, hani veya tanıştırayım ailemle falan ki olay erkek arkadaş boyutundundan çıksın diye. babam öyle namus meselesi için benim başımı bağlayıp hayatımı mahvedecek bir adam değil ayrıca. karşı tarafı kendi gibi dindar bulamadığından onay vermedi, ki bu onun için ilk şarttı. Burada böyle bir hikaye uydurup ne kazanacağım anlamadım, görmediğiniz bir yaşam stili için ben inanmıyorum artık kalmadı demeniz acayip mantıksız. ne hayatlar var, her yeri kendi hayatınız gibi sanmayın... yolunuz düşerse Mardine de beklerim bu arada... Saygılar...
Yazdığınız ilk mesaj insanlara bu mesajı veriyor. Bana İnsanların bam teline bilerek dokunan konular inandırıcı gelmiyor. Sizi suçlamadım kesin yalandır demedim bana inandırıcı gelmedi dedim. Yani " göreceli" kavram kullandım.Erkek arkadaş muhafazakar kesimin tamamında ters doğal olarak... ama öyle ayırdılar falan deyince çizilen imaj bağnazlık... öyle bir konu yazmışsınız ki aileniz sanki sevgilinizden ayırıp halanızın oğluyla evlendirecek gibi... ilk mesajınızda " ailem öğrendi,yaşam tarzı olarak uygun bulmadıkları için ayrılmamızı istediler" deseydiniz yorumlar çok farklı olurdu.Ve yine söylüyorum yaşınız küçük eğitime odaklanın. O eski sevgilinizden bi cacık olmaz sevse bi şekilde ayrılmaz yolunu bulur devam ederdi. İlk pürüzde giden adamdan hayır gelmez...Sizce aile içi sorunların tek kaynağı kültür mü? cidden kendi ailenizden yola çıkarak başka insanları yalanlamanız hiç hoş değil
haklısınız ne diyeyim...Yazdığınız ilk mesaj insanlara bu mesajı veriyor. Bana İnsanların bam teline bilerek dokunan konular inandırıcı gelmiyor. Sizi suçlamadım kesin yalandır demedim bana inandırıcı gelmedi dedim. Yani " göreceli" kavram kullandım.Erkek arkadaş muhafazakar kesimin tamamında ters doğal olarak... ama öyle ayırdılar falan deyince çizilen imaj bağnazlık... öyle bir konu yazmışsınız ki aileniz sanki sevgilinizden ayırıp halanızın oğluyla evlendirecek gibi... ilk mesajınızda " ailem öğrendi,yaşam tarzı olarak uygun bulmadıkları için ayrılmamızı istediler" deseydiniz yorumlar çok farklı olurdu.Ve yine söylüyorum yaşınız küçük eğitime odaklanın. O eski sevgilinizden bi cacık olmaz sevse bi şekilde ayrılmaz yolunu bulur devam ederdi. İlk pürüzde giden adamdan hayır gelmez...
ailemin izin vermediği şey "söz" değil genel olarak kendisi.neyse sağolun yorum için...Yaşınız çok küçük henüz, zamanla unutursunuz. Unutamazsanız da ilerleyen zamanlar da tekrar denersiniz. Ailem muhafazakar değil ama 19 yaşında biriyle sözlenmeme benim de ailem izin vermezdi. Yanlış bir şey göremedim.
neye izin vermesini bekliyordunuz ki? kızlarının üniversite ve meslek düşüneceği yaşta sevgilisi olmasına mı? Tabi ki yorum yapmayan görmezden gelen aileler var. Siz de ayrıldım deyip devam edebilirsiniz. Önceliklerinizi bir erkekten alıp hayatınıza vermenizi öneririm. Aileniz bu kadar muhafazakarsa yengenize neden söylediniz?ailemin izin vermediği şey "söz" değil genel olarak kendisi.neyse sağolun yorum için...
Yaşlar kaç ? Ailen bu ilişkiye neden onay vermedi? Erkek arkadaşın olmasına karşı oldukları için mi yoksa sevgilini tanıyıp araştırıp hayır olmaz mı dediler? Bir de şiddet görmüşsün senin adına çok üzüldüm...Herkese hayırlı günler hanımlar,
çok uzatıp gözlerinizi yormak istemiyorum, müsaadenizle direk konuya gireyim..
Bendeniz muhafazakar, otoriter ve baskıcı bir ailede büyümüş stres yönetimini iyi yapamayan, erken yaşta büyümek zorunda kalmış, zorlu bir hayatı olan bir hanım arkadaşınızım. Bir gün hayatıma bir beyefendi girdi. Sevgisini, gösterdiği kıymeti herşeyi en uç noktalara kadar hissediyordum, lakin çok değer görmüş ve daha önce pek sevilmiş olmadığımdan hemen bağlanmak istemedim. Bilirsiniz sevgiye muhtaç kız çocukları yoldan geçen it başını okşasa sevgi zannedebiliyor. Lakin çok kısa zamanda çok kıymetli şeyler yaşadık, birbirimizi gerçekten şiirlere, şarkılara konu olacak kadar sevmiştik. Tabii baskıcı aile için erkek arkadaş namussuzluktur, bilirsiniz... ailemden hep sakladım, hiçbir sır sonsuza kadar saklanamaz kaidesi sırrınca elbet ortaya çıktı tabii. (bir yenge fitnesi sonucu) Her neyse tabii ki ailem öğrenince büyük bir kaos yaşandı, hayatımın dayağını yedim vesaire.. sonrasında biz söz gibi bir şey takmak istedik (bizi ayıracaklarını bildiğimiz için), yalvardım babama günlerce gözyaşı döktüm ama nafile. vermedi babam. Severek ve perişan bir halde çıktık birbirimizin hayatından. İletişimimizi kopardılar, ne bir mesaj, ne bir mektup... Bir çalma listemiz kaldı geride... bazen oraya şarkılar ekliyoruz o kadar. Ama unutamıyorum ben, her gece benimle uyuyor sanki. Rüyalarıma giriyor, alakasız yerlerde aklıma düşüyor, sabah ilk uyanınca, gece uyumadan... Beynim ona programlanmış sanki. üzerinden 6 ay geçti ama ilk dakika ile şu an aynı tazelikte.. Zamanla unuturum dedim ama her geçen gün artıyor eksilmiyor sanki. silmek istiyorum aklımdan. ayrılırkenki şoku ve üzüntüsü geliyor aklıma. Sorun benim ailemdi çünkü, ikimizin de dünyası başına yıkıldı. Çok çaresizim nasıl unutacağım bilmiyorum. ileride nasıl başka biriyle evleneceğim... Bazen keşke kavga ederek ayrılsaydık da birbirimizi böylesine severken bizi ayırmasalardı diyorum... Bazen öyle şarkılar ekliyor ki listemize, kulaklığı taktığım an içim parçalanıyor, günlerce gecelerce ağlama tutuyor, durduramıyorum.. Ne yapayım bu biçare halimle ? ya da siz olsanız ne yapardınız?
tam olarak olması gereken ve aklıselim yorum buydu, çok teşekkür ederim görüşünüzü paylaştığınız için. şuna da değinmek istiyorum. babam erken evliliği iyi gören biri. benden 1 yaş büyük ablam var 18 inden beri bizde adet böyle gelen olursa değerlendiririz baskısı var. yani zorla kimseye vermez ama teşvik de eder. o sebeple babamın kafa yapısını bildiğimden "söz" takalım bari demiştim. yoksa okulumu bitirmeden asla öyle bir düşüncem yok. Babam kendisini iyice araştırıp namaz kılmadığı gibi sebeplerden asla arkadaşlık edemezsin böyle biriyle demeye başladı. yani olay öyle çok ta flört, sevgililik gibi değildi. İnsan bu tarz olaylarda duygularını net ifade edemiyor ya yani neyi nasıl açıklasam bilemedim. Yani bunu sadece sevgili gibi düşünmeyin lütfen, arkadaşımı kaybetmek zor en fazla. Teşekkürler yorumunuz için. Saygılar...Unutmak tabi ki çok zor olur..
Çözüm olarak şu aklıma geldi. Yaşınız çok genç zaten evlilik için erken olduğunun siz de farkındasınız. Evlenebilecek yaşa gelene kadar en azından bi 4-5 sene sonraya kadar bunu gizli bir şekilde yürütmek.. Belki de bu süreçte ikinizle alakalı başka bir problemden bitecek bunu bilemeyiz. Bu süreçte meslek sahibi olmaya bakın. Bence en önemlisi bu. Ailenizin size saygısının artması için özellikle. Sonrasında araya başka büyükler de sokularak babanız ikna edilebilir. Eğer arkadaşınız ve ailesi genel olarak iyiyse,çevre tarafından sevilen,güzel anılan bir aileyse babanızın düşünceleri değişebilir. Şu an ne deseniz boş. Babanızın şu anki bu öfkesinin içinde arkadaşınızın sizin kadar muhafazakar olmaması dışında bir sürü başka sebep de var. Yaşınızın küçük olması,sevgili flört gibi bir şeyin içinde bulunmanız vs. Bence yaşınız bu kadar küçük olmasaydı bu kadar öfkelenmeyecekti belkide. Farklı bir açıdan bakabilecekti. Bilmiyorum ailenizi en iyi siz tanırsınız. Ben 25 yaşıma gelsem de babam imkansız vermez beni diyorsanız o zaman unutmaya bakın,zaman herşeyin ilacıdır
Ailem sadece ilişkiye değil aynı sokaktan geçmeme dahi müsaade etmiyor. namaz kılmaması ve dindar olmaması gibi sebeplerden. Ben 19 o 24 yaşında.Yaşlar kaç ? Ailen bu ilişkiye neden onay vermedi? Erkek arkadaşın olmasına karşı oldukları için mi yoksa sevgilini tanıyıp araştırıp hayır olmaz mı dediler? Bir de şiddet görmüşsün senin adına çok üzüldüm...
Daha yaşın çok küçük ama ailenin sebepleri buysa çok saçma. Ailen çok baskıcı, anlayışsız gördüğüm kadarıyla. Herkesin dini, ibadeti kendine. Sen okuyor musun çalışıyor musun? Bence erkenden evlenme, oku çalış birikim yap. Hakkında hayırlısı olsun.Ailem sadece ilişkiye değil aynı sokaktan geçmeme dahi müsaade etmiyor. namaz kılmaması ve dindar olmaması gibi sebeplerden. Ben 19 o 24 yaşında.
üniversite sınavına hzırlanıyorum. geçen yıl hayalimdeki bölümü kazandım lakin babam bölümü beğenmeyip okutmadı tekrar girip başka bir bölüm seçeceğim. okul okumadan evlenme düşüncem asla yok zaten. çok sağolun yorum için, saygılar...Daha yaşın çok küçük ama ailenin sebepleri buysa çok saçma. Ailen çok baskıcı, anlayışsız gördüğüm kadarıyla. Herkesin dini, ibadeti kendine. Sen okuyor musun çalışıyor musun? Bence erkenden evlenme, oku çalış birikim yap. Hakkında hayırlısı olsun.
Hangi bölümü kazandın? Hayalinin bölümü ise bırakma oku mutlaka. Bu okulu baban, ailen değil sen okuyacaksın. Bu gelecek senin , hayallerinden vazgeçme.üniversite sınavına hzırlanıyorum. geçen yıl hayalimdeki bölümü kazandım lakin babam bölümü beğenmeyip okutmadı tekrar girip başka bir bölüm seçeceğim. okul okumadan evlenme düşüncem asla yok zaten. çok sağolun yorum için, saygılar...
üniversite sınavına hzırlanıyorum. geçen yıl hayalimdeki bölümü kazandım lakin babam bölümü beğenmeyip okutmadı tekrar girip başka bir bölüm seçeceğim. okul okumadan evlenme düşüncem asla yok zaten. çok sağolun yorum için, saygılar...
eşit ağırlık grafik tasarım 4 yıllık lisans bölümü kazanmıştım. Daha önce de grafikle ilgileniyordum ama olmadı maalesef birde istanbul üniverstesi olduğundan... İzin verdikleri tek bölüm mardin yani kendi şehrimdeki islami ilimler fakültesi. Onu kazanacaksan git oku yoksa unut falan diyorlar. hiç yoktan iyidir diye ona hazırlanıyorum.Hangi bölümü kazandın? Hayalinin bölümü ise bırakma oku mutlaka. Bu okulu baban, ailen değil sen okuyacaksın. Bu gelecek senin , hayallerinden vazgeçme.
çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Kaçacak kadar kendi hayatını önemseyen biri değilim, ne olursa olsun her koşulda onlara uygun olacak şekilde davranmaya çalışıyorum. Sonsuza kadar böyle sürmez elbet benim de bir hayatım olacak ilerde, öyle biraz dertleşmek maksatlı yazdım. teşekkür ederim tekrar...Ya ben çok üzüldüm bu çocuğa. Cidden herkes anne baba olmamalı ya.
Ablacığım ailene kızıp da sakın kaçmak gibi bir şey yapma. Ailen yanlış yapmış umarım gün gelir hatalarının farkına varırlar. Ama yanlışı başka yanlışlar takip etmesin. Oku mesleğini eline al. Paranı kazan. Kendine bir hayat kur istediğin gibi. İstediğin her şey senin olur umarım.
Umarım güzel bir geleceğin olur ve kendine yeni bir hayat kurarsıneşit ağırlık grafik tasarım 4 yıllık lisans bölümü kazanmıştım. Daha önce de grafikle ilgileniyordum ama olmadı maalesef birde istanbul üniverstesi olduğundan... İzin verdikleri tek bölüm mardin yani kendi şehrimdeki islami ilimler fakültesi. Onu kazanacaksan git oku yoksa unut falan diyorlar. hiç yoktan iyidir diye ona hazırlanıyorum.
Yasinizmi kucuk neden istemediler işi bari resmiyete dokselerdi. Sebep nedir?Herkese hayırlı günler hanımlar,
çok uzatıp gözlerinizi yormak istemiyorum, müsaadenizle direk konuya gireyim..
Bendeniz muhafazakar, otoriter ve baskıcı bir ailede büyümüş stres yönetimini iyi yapamayan, erken yaşta büyümek zorunda kalmış, zorlu bir hayatı olan bir hanım arkadaşınızım. Bir gün hayatıma bir beyefendi girdi. Sevgisini, gösterdiği kıymeti herşeyi en uç noktalara kadar hissediyordum, lakin çok değer görmüş ve daha önce pek sevilmiş olmadığımdan hemen bağlanmak istemedim. Bilirsiniz sevgiye muhtaç kız çocukları yoldan geçen it başını okşasa sevgi zannedebiliyor. Lakin çok kısa zamanda çok kıymetli şeyler yaşadık, birbirimizi gerçekten şiirlere, şarkılara konu olacak kadar sevmiştik. Tabii baskıcı aile için erkek arkadaş namussuzluktur, bilirsiniz... ailemden hep sakladım, hiçbir sır sonsuza kadar saklanamaz kaidesi sırrınca elbet ortaya çıktı tabii. (bir yenge fitnesi sonucu) Her neyse tabii ki ailem öğrenince büyük bir kaos yaşandı, hayatımın dayağını yedim vesaire.. sonrasında biz söz gibi bir şey takmak istedik (bizi ayıracaklarını bildiğimiz için), yalvardım babama günlerce gözyaşı döktüm ama nafile. vermedi babam. Severek ve perişan bir halde çıktık birbirimizin hayatından. İletişimimizi kopardılar, ne bir mesaj, ne bir mektup... Bir çalma listemiz kaldı geride... bazen oraya şarkılar ekliyoruz o kadar. Ama unutamıyorum ben, her gece benimle uyuyor sanki. Rüyalarıma giriyor, alakasız yerlerde aklıma düşüyor, sabah ilk uyanınca, gece uyumadan... Beynim ona programlanmış sanki. üzerinden 6 ay geçti ama ilk dakika ile şu an aynı tazelikte.. Zamanla unuturum dedim ama her geçen gün artıyor eksilmiyor sanki. silmek istiyorum aklımdan. ayrılırkenki şoku ve üzüntüsü geliyor aklıma. Sorun benim ailemdi çünkü, ikimizin de dünyası başına yıkıldı. Çok çaresizim nasıl unutacağım bilmiyorum. ileride nasıl başka biriyle evleneceğim... Bazen keşke kavga ederek ayrılsaydık da birbirimizi böylesine severken bizi ayırmasalardı diyorum... Bazen öyle şarkılar ekliyor ki listemize, kulaklığı taktığım an içim parçalanıyor, günlerce gecelerce ağlama tutuyor, durduramıyorum.. Ne yapayım bu biçare halimle ? ya da siz olsanız ne yapardınız?