• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geleceğime not...

canim bu zorluklari yasadigini hic bilmiyordum,
henuz konunun sadece ilk sayfasini okudum,
ve cok uzuldum gercekten.

lutfen mutlulugunu erteleme,
emin ol bu cendereden ciktiginda yazik ettigin zamana uzuleceksin,
sen simdi de basarirsin,
mutlulugu erteleme.

Yahu bağırayım mı ben ne yapayım!
Ben kocamdan psikolojik şiddet yanında ekonomik şiddet de görüyorum yazmışım, okuyup da göz ardı mı ediyorsunuz acaba?
Ailem durumum belli diyorum, ben evliliğimde görmedim bunları.
Hatta evlendiğim için alıştığım ekonomik şartlardan daha aşağıda hem de varken yaşamaya mecbur bırakılıyorum diyorum.

Bir kadının koca ve baba desteği olmadan, çocuklarına güzel yaşam kurma isteği neden ütopik geliyor da, zaten her anlamda maddi yönden çokça tatmin edilmiş şanslı bir Allahın kuluyken, konforum için koca kişisine katlandığımı düşünmek neden daha kolay?
Ben para için bir adama katlanacak kişi değilim, geri döndüğüm evde zaten var.
Ama çocuklarım diyorum, çocuklarım!
Çocuklarımın ihtiyaçlarını babam da olsa, bir erkeğin keyfine bırakmak yerine ben bu evlilik birliği sona ererken alabildiklerimi alır, bu sürede çalışır birikim yapar ve kaptırdıklarımo geri alırsam, sağlanacak diyorum.
Yok hala koca konforu....

canim ben altini cizdigim kisimdaki gibi dusunmuyorum,
ama yanlis tarafa odaklandigini dusunuyorum.

huzur her seyden onemlidir,
huzur saglikli olmak demektir,
sen bu sekilde devam edersen sagligini yitireceksin,

cocuklar peki hissetmiyorlar mi,
hele ki bebekler, annelerinin her duygusunu hisseder.

onlarin yasam standartini dusurmemek onemli diyorsun,
ama huzur standartlari yukselecek,
bunu goz ardi ediyorsun.

Anne ve babanin iletisimsizligi cocuklari ne kadar etkiliyor,
bunu goz ardi ediyorsun.

o cocuklar ikinizi ayri ayri gorse belki ikinizle de ayri ayri kaliteli zaman gecirebilecekler,
ama su an kaosunuza ortaklar maalesef.

Tüm sorumluluk zaten bende.
Anlatımlarımdan saçma bir hayat çıksa da, dış görünüm itibari ile mükkemmel hayatım var!
Zaten sürekli suçlandığım konu bu ya...
Evimde hafta içi yardımcım var 4 gün, altımda arabam falan filan.
İyi de ben 2 küçük bebekle insan olmaktan çıktım, duşu bile 4 günde alabiliyorsam evi temizleyemiyorum başkası yapıyor ya da bir çöpü atmayı unuttum diye kadın olmaktan mı çıkıyorum?
Bu kadar mıdır her şey?
Yanlız canım ben şunu anlamadım.Bu kadar lüks içindesin herşeyin var evine haftada 4 gün yardımcı geliyor ama senin saç boyatmak sorun oluyor.

Bu benim için dramdır.
Çünkü çocuğuma o oyuncakçıyı alabilecek imkan varken, eş kişisini biçtiği hayat dolayısı ile eksik bırakmak yaralanmama sebep oldu.
Terbiye olarak almamak, her istediğini yapmamak başka bir şey, size dayatılan bir yaşantıya hem de keyfi dayatılana tamah etmek başka.
Zaten aydınlanmamı adamın çocuklarından maddi olarak esirgemeye başlamasıyla gerçekleştirdim.
Bu sebeple varken yokları oynamak, bana hayat şartlarını değiştirmek değil, bile bile işkence çektirmek gibi geliyor.
Hep mi boyleydi peki
Calismiyorsa ve ailesinin imkanlariyla geciminizi sagliyorsaniz giderleri kismak istemesi normal degil mi
Hayat pahalilasmisken ustelik
Esime git calis az da olsa sen kazan ailene bagimliligini bitir dedim dedini
Bu benim için dramdır.
Çünkü çocuğuma o oyuncakçıyı alabilecek imkan varken, eş kişisini biçtiği hayat dolayısı ile eksik bırakmak yaralanmama sebep oldu.
Terbiye olarak almamak, her istediğini yapmamak başka bir şey, size dayatılan bir yaşantıya hem de keyfi dayatılana tamah etmek başka.
Zaten aydınlanmamı adamın çocuklarından maddi olarak esirgemeye başlamasıyla gerçekleştirdim.
Bu sebeple varken yokları oynamak, bana hayat şartlarını değiştirmek değil, bile bile işkence çektirmek gibi geliyor.
Cok madde odakli geldiniz bana
Ben once huzur derim
Cocuklarimda az biseyden eksik kalsalar olmezler diye dusunurum yerinizde olsaydim
Ki sizin cok sıkınti yasayacaginizi da sanmiyorum
Bol sans

Bu benim için dramdır.

Bu benim için dramdır.
Cok madde odakli geldiniz bana
Ben once huzur derim
Cocuklarimda az biseyden eksik kalsalar olmezler diye dusunurum yerinizde olsaydim
Ki sizin cok sıkınti yasayacaginizi da sanmiyorum
30 aylik cocuk ne mamasi yiyor onu da ayrica merak ettim

Teşekkür ederim.
Ben iki bebekle öyle zor günler geçirdim ki, annem bakar suratından bin parça düşer, öbür tarafa gider benim yasakladığım her şeye izin verilir, çocuk bana bilenir ve annesini iter oldu.
İşte bu süreçlerde zaten eş kişisi ile saygıyı komple kaybettik.
O beni çocuklara bakamamakla suçladı, ben onu sırf babası istemiyor diye evimdeki yatılı kadını gönderdiği için adam olmamakla.
Doğum yaptım, evde bir bebek ve 15 aylık çocuk, annem bana şu fuarı da kaçırdım off yarın gidiyorum ben dedi.
Zaten sonra çocuklara bakmaktan mıdır çok şehir dışı gezmesi kaynaklı mı bilmiyorum ama bel fıtığı ameliyatlık hale geldi, aylarca yürüyemedi falan filan.
Bakıcı bulamadık, eşimin ailesinin işi çıktı bakamadı, evdeki adamın işleri zaten bozuldu oturdu evde çocuk baktı, kafayı öyle sıyırdı.

Diyeceğim o ki, elbette yardım gördüm.
Ama şu 2 senede insan olarak ne çektiğimi bir ben bir Allah bilir.
Eşim annem babam dahil, herkesin bir süre sonra ‘eeh yeter’ dediğini gördüm.
Her şeye, herkese doluyum.
Öfkeliyim.
Ben ve çocuklarım hariç kimsenin ne yaptığı da umrumda değil.
Ne destek ne köstek istemiyorum.
Her anlamda yalnızlaştırılan bir kadınım aslında.

Bu yorum daha aciklayici oldu benim icin , genelde maddiyat uzerinden ornek verdiginiz icin daha farkli dusundum bekleme nedeninizi

Ben bu manevi destek konusunda cok iyi anliyorum sizi , zira ilk zamanlarda annemden " bana sordun da mi geldin , ben istemiyorum ki sizi , yeni emekli oldum hayatimi yasayacagim" lafini isittim ama oglum icin o lafi bi guzel yedim yuttum , gozyaslarimi icime akittim ve kendimi ifade edip , yasadiklarimi , hissettiklerimi anlattim
Ben net sekilde kendimi ifade edince de kucakladilar beni , ilk defa onlardan birsey istedim onlar da yanli birakmadilar sagolsunlar
O yuzden hislerinizi cok iyi anliyorum , ama sizin yerinizde olsam denerdim , gururumu , yanliz basina mucadeleyi cocuklarim icin birakir ailemi denerdim
Ne olursa olsun o evde yasadiginiz psikolojik baskidan daha kolay olacagini dusunuyorum

Yanlız canım ben şunu anlamadım.Bu kadar lüks içindesin herşeyin var evine haftada 4 gün yardımcı geliyor ama senin saç boyatmak sorun oluyor.
Aynen öyle.
Her özel günümüzde güzel bir mücevher gelir ama benim saç boyatmam, kendi ihtiyaçlarım fuzulidie bu evde.
Alışverişe çıkarız, onun kendine aldığının onda bir fiyatına bir şey almaya çalışırım, gerek yok buna der.
Orada bir şekilde çatışma yaşayıp, alcağımın mislini alarak çıkarım falan filan.

canim ben altini cizdigim kisimdaki gibi dusunmuyorum,
ama yanlis tarafa odaklandigini dusunuyorum.

huzur her seyden onemlidir,
huzur saglikli olmak demektir,
sen bu sekilde devam edersen sagligini yitireceksin,

cocuklar peki hissetmiyorlar mi,
hele ki bebekler, annelerinin her duygusunu hisseder.

onlarin yasam standartini dusurmemek onemli diyorsun,
ama huzur standartlari yukselecek,
bunu goz ardi ediyorsun.

Anne ve babanin iletisimsizligi cocuklari ne kadar etkiliyor,
bunu goz ardi ediyorsun.

o cocuklar ikinizi ayri ayri gorse belki ikinizle de ayri ayri kaliteli zaman gecirebilecekler,
ama su an kaosunuza ortaklar maalesef.
Çocuklarım aşırı mutlu.
İşte tanımayan anlamaz, narsist bir kişiliği Mune mükemmel özetledi.
Bizim evimizde kahkaha sesleri yükseliyor.
Herkes çok mutlu.
Kavgalarımız gülerek iğneleyici laf sokarak geçiyor.
Siz sanıyor musunuz höykürerek bağır çağır kapılar duvarlar yıkılan bir ev?
Hiç öyle değiliz ki.
Adam bir değişik diyorum, geçerken durduk yere ‘şunu da becerememişsin, ay gel canım oğlum hoop’ diye hayatına devam ediyor.
Yani, bunca üye huzur, mutluluk dedi de, evde ben hariç herkes çok ama çok mutlu.
Ben de çocuklarım uyuyana kadar çok mutluyum.
Değişik bir yaşam tarzı bu, anlatılamayacak.
Görmeden anlaşılamayacak ve kimsenin hayatında bir yerde karşılaşmasını istemeyeceğim türden.
Sinir hoplatan, içinde öfke patlatan cinsten.

Aynen öyle.
Her özel günümüzde güzel bir mücevher gelir ama benim saç boyatmam, kendi ihtiyaçlarım fuzulidie bu evde.
Alışverişe çıkarız, onun kendine aldığının onda bir fiyatına bir şey almaya çalışırım, gerek yok buna der.
Orada bir şekilde çatışma yaşayıp, alcağımın mislini alarak çıkarım falan filan.
Yani bu adama cimri desek adam eve yardımcı tutmaz yada özel günlerde size tutup mücevher almaz.Benim kafam karıştı biraz.

Son olarak maddi olarak çalışmanızı istememiş kuaföre parasına sorun çıkaran kocanızın üzerinize ev yapacağını düşünüyor musunuz
Yada sizden aldığı altınları geri vereceğini

Yazdıklarınızdan çıkardığım çocuk ve ev için harcama sorun olmuyor ama kendinize aldığınız şey sorun oluyor harçlık alıyorsunuz
Bu aileleri tanırım değil sizin üzerinize ev kendi Oğullarının üstüne ev yapmadıkları olur

Ben var ya senin gibi boş atıp konuşw

Geç fark ettin
Ama
Dan dun yorum yazarken dünyanın en mükemmel evli çiftiytiymişçesine tuşlara basarken
Aslında kasvetin içinde olduğunu fark etmiştim
gene bir üyeyi sinir etmeye and içmişsin ama tanıdık artık seniii iyice takmıyoruz sitede haberin olsun

Hayır, ben seni biliyorum
Çoğu yorumunu alıntılandım
Çoklu alıntıyı yapamıyorum işte.
Bana öfkelenme, sana kötü bir şey yapmadım ki.

Yeri geliyor mangalda kül bırakılmıyor,
Ama işte benim de derdim mangal diye konu açılıyor. Bunu demek istedim.

Kabul et,
sen empati kurmadan dan dun öyle yap
Böyle et
Gibi yorum yazıp,
Yazıp
Ve
Yazıp
Bu akşam

Farkına vardın ki
Canın sıkıldı, henüz yakın çevre bilmeden
Sanaldan anonim yoklayayım.
he he öyleee rahatladın mı

Son olarak maddi olarak çalışmanızı istememiş kuaföre parasına sorun çıkaran kocanızın üzerinize ev yapacağını düşünüyor musunuz
Yada sizden aldığı altınları geri vereceğini

Yazdıklarınızdan çıkardığım çocuk ve ev için harcama sorun olmuyor ama kendinize aldığınız şey sorun oluyor harçlık alıyorsunuz
Bu aileleri tanırım değil sizin üzerinize ev kendi Oğullarının üstüne ev yapmadıkları olur
Ben kendi üzerime ev mi istiyorum?
Sanırım bilgi eksikliğiniz ve konuyu atlayarak okumanız mevcut.
Evlilik birliği sonrası edinilmiş mallar her iki tarafa eşit şekilde paylaştırılır.
Yani benim ya da eşimin üzerine olması, yarı yarıya paylaşmamız gerektiği gerçeğini değiştirmez.
Şuanki mevcut evimiz, nişanlılık döneminde alındığından hak iddia etme olanağım yok.
Dolayısıyla araba da bu şekilde olacağından düşünüyorum.
Mevcut arabamızı satıp, iki tane orta segment arabaya çevirmek.
Ben kimseden üstüme bir şey yapsın, bağışlasın vs demiyorum ki.
Yeni bir şey almayı da hedeflemiyorum.
Mevcut mallarımızı değiştirirerek evlilik sonrası edinilmişe çevirmek.

Maddi konuları ben bu kadar açmaktan çok rahatsız oldum artık, kalem kalem tüm masraflarımıza kadar döktüm.
Hala bana o öyle olmaz, yok konfor, yok kendini düşünüyorsun yorumları var.
Mevcut olanı değiştirmek ile, zaten istediğime ulaşacağım ben.
Ya da çoğu kadın, kanunlardan bihaber.
Ne diyeyim...

canim bu zorluklari yasadigini hic bilmiyordum,
henuz konunun sadece ilk sayfasini okudum,
ve cok uzuldum gercekten.

lutfen mutlulugunu erteleme,
emin ol bu cendereden ciktiginda yazik ettigin zamana uzuleceksin,
sen simdi de basarirsin,
mutlulugu erteleme.
Çok teşekkür ederim, inşallah...:KK200:

filmdelisi filmdelisi ben sitede yeniyim fakat sizi yorumlarınızdan tanıyorum. Böyle söylemem sizi daha çok üzer mi bilmiyorum ama konunuzu görünce çok şaşırdım. Iki kez baktım konu sahibine neyse...

Ben sizin maddi konforunuzu bırakmamak için yada çocuklarınızı bahane ederek kendinizi kandırdığınızı düsünmedim açıklamalarınızdan. Şu anda sahip olduğunuz ve boşandıktan sonra olmayı planladığınız maddi imkânlar benim için gerçekten hayal :) ama yine de4 aylık taze bir anne olarak ve bekarken de refah bir hayat seviyeniz olduğunu göz önünde bulundurarak sizi gayet iyi anlayabiliyorum. Üstelik adamın sizden aldıgı para az buz bir para değil. Bende sizin yerinizde olsaydım iki cocuklu bir kadın olarak en azından o parayı kurtarmanın peşine düşerdim.

Inşallah belirlediginiz sürede her şey planladıgınız gibi gider ve daha fazla uzamadan bu hayattan kurtulursunuz. Iki sene nedir ki göz açıp kapayıncaya kadar geçer hem de iki cocukla :) Allah yardımcınız olsun
İçten ve sevecen yorumunuz için çok teşekkür ederim.
İnşallah kurduğum, planladığım her şey hayata sorunsuz geçer.
Böyle bir şeye herkesin vereceği tepkiler farklı, siz benim gibi realist bakabilirken bazı kadınlar daha gururla ve biranda kestirip atabilir.
Olağan karşılıyorum yani.

Umarım ne siz, ne de emek veren herkesin bu ülkede alın teri yerde kalmaz.
Hakettiğimiz refah düzeyine ülkece ulaşmak, herkesin belirli bir seviye yukarıya çekebilmek için uğraşır bu siyasiler.
Sizin için de kimse için de hayal olmasın bahsettiğim şeyler, yürekten diliyorum bunu.

Yanlış anlamayın ama hayretler içerisinde okudum siz de farketmeden narsist yetiştirecek olabilirsiniz. İyi istekleri sınırsız diye dünyayı serelim önlerine. Çocuğuna keçi sütlü mama yediremeyen ana babalar intihar etsin o zaman.. ileride de pedagoglara dökersiniz artık bi o kadar tatil parasını.
Şimdi gene saçma bir detaya giriyorum işte...
Konunun özünden o kadar bağımsız, sırf biraz daha deşelenmek ve laf yetiştirmek için söylenmiş bir yorum daha!!!

Çocuklarım emmedi hanımefendi, anne sütü almadılar.
Bu sebeple ona en yakın olan mama doktor görüşü ile başlandı.
İmkanım var iken ve bu kadar özel bir beslenimden, tüm vücudun yapıtaşını oluşturacağı anne sütünden mahrumken çocuklarım, aman kimse bulamıyor bunlar da içmesin mi deseydim?
Ya da şuan onlara kapitalist düzeni anlatıp, babasıyla aramızdaki maddi manevi çıkar çatışmaları sonucunda artık keçi sütünü alamayacağını mı?

Ben kendi üzerime ev mi istiyorum?
Sanırım bilgi eksikliğiniz ve konuyu atlayarak okumanız mevcut.
Evlilik birliği sonrası edinilmiş mallar her iki tarafa eşit şekilde paylaştırılır.
Yani benim ya da eşimin üzerine olması, yarı yarıya paylaşmamız gerektiği gerçeğini değiştirmez.
Şuanki mevcut evimiz, nişanlılık döneminde alındığından hak iddia etme olanağım yok.
Dolayısıyla araba da bu şekilde olacağından düşünüyorum.
Mevcut arabamızı satıp, iki tane orta segment arabaya çevirmek.
Ben kimseden üstüme bir şey yapsın, bağışlasın vs demiyorum ki.
Yeni bir şey almayı da hedeflemiyorum.
Mevcut mallarımızı değiştirirerek evlilik sonrası edinilmişe çevirmek.

Maddi konuları ben bu kadar açmaktan çok rahatsız oldum artık, kalem kalem tüm masraflarımıza kadar döktüm.
Hala bana o öyle olmaz, yok konfor, yok kendini düşünüyorsun yorumları var.
Mevcut olanı değiştirmek ile, zaten istediğime ulaşacağım ben.
Ya da çoğu kadın, kanunlardan bihaber.
Ne diyeyim...
Zaten aynı şeyi söylemişiz farkında mısın
Eviniz bile nişandan önce alınmış bende dedim ki bu aileler kendi Oğullarının üstüne bile bir şey almaz
Sizin dediğinize benim dediğim arasındaki farkı bir söylesenize

Siz sadece içinizi boşaltmak adına konu açmışsınız

Geleceğe yön vermek boşanmak 2 yıl beklemek vs. Sadece kendinize ve çevreye sunduğunuz bahaneler
Bu yüzden size ters gelen her yoruma saldırıyorsunuz
Kendiniz yazmışsınız orada şartlarını iyileştireceğim kendi evim olmadan çocuklarım biraz büyümeden ayrılmayacağım diye
Bende yazdım kuaför parasını sorun eden insanı nasıl para biriktirme ev alma adına ikna edeceksiniz diye

En başında yazdım, iki sene öngörüm.
Bu iki senede oturduğumuz evi değiştirme,
evlilik sonrası edinilmiş mallara sokarak, yarı hisse talep edebilme hedefim var.
Keza yine araba, kendime bir araba aldırabilirsem aynı şey geçerli.
Adama kaptırdığım 200 bin tl ye yakın bir param var, altınlar buna dahil.
Mücevherlerim var, ölü paraya satılır ama 60 bin eder, o da çok küçük işimizi gören bir araba aldırır bize

Eğer bunların hepsini zaten alır, nakte çevirebilirsem, kendimize yaşayacak küçük bir ev alıp, geri kalan parayı yine kazanç sağlayacak aylık kira getirisi olan bir şeye koymak zorundayım.
İşe başladığımda şuan alabileceğim mikrarın em fazla 3, 3buçuk civarı olduğunun bilincindeyim.
Eğer tüm bu dediklerimi yapabilir, onlar da iki seneye zaten kreşe başlayacakları için bakıcı masrafı ortadan kalkar, velevki çocukların eğitim masrafını karşılar, karşılamaz ise de uygun düşük bir kreş yoluyla halledebilir ve aylık gelirimi 5 5 buçuk civarına çekebilirsem, bahsettiğim lüksten benim için iki dünya kadar uzak ama çocuklarımın pek de farkında olmadığı bir düzen kurabilirim.
Buyrun buda yorumunuz

Gerçekten çocuklunun halinden çocuklu insan anlıyor.
Bana güçsüz dendi, alt metninde miden nasıl alıyor, gurursuz gibi anlam çıkan cümleler söylendi.
Ama hiç önemli değil, herkesin damarı başkadır dedim, teşekkür edip geçtim.
Ne zaman kendi konforum için böcek gibi ezilmeye, aşağılanmaya razı geldiğim söylendi, işte bu sok nokta tontrikocum.

Gerizekalı biri değilim, yaptığım iki yıllık plan açıklamalarım ilmek ilmek detaylı.
Bu adam 1 senedir işsiz, üç kuruş da olsa kazan, hazıra alışma, babama muhtaç etme diye beklemişim.
Az olsun bizim olsun kopar bağımı diye dünyanın savaşını vermişim, ailem zaten maddi olarak bana dünyada görebileceğim her şey verdi, kocam onların daha üstü değil.
Ha banka hesabı ya da mal olarak öyledir ama kurdukları yaşam biçimi ve bana dayatılan zaten evlendiğim günden beri az iken, bunca şeye konforum için katlanıyorum yorumlarını ancak kötü kalplerden okuyabilirim.
2 küçük bebek masrafını kalem kalem açıklamışken, şekilci ve lüks yaşam peşinde koşan biri ithaf edilmek kanıma dokundu.

Simdi diyelimki gururlu davrandin burdaki cogu kadin oyle yaparmis ya.. gittin ailenin yanina, ordada istemediklerini duyunca nereye gideceksin? Kimse bunlari soylemiyor. Kafanda bitirmissin zaten ayni evde olmak zorlasada 1-2 seneye bence hersey baska olabilir. 2 sene dedigin nedirki? Ben buyuk oglumun fotolarini goruyorumda tam 6 sene gecmis dile kolay.. sag olana geciyor yani.. yeterki o 2 sene 20 yil olmasin. Sen guclu bi kadinsin bir cok kadin gibi.. sevgi icindeki evliligi iyi esle evliligi herkes yurutur idare eder ama sabir zordur meyvesi tatli. Hersey guzel olacak ben inaniyorum

Back