• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kira ödemeyen kiracı sorunu

Bizim bura şu an çıldırdı memur şartı koşuyorlar memur şartı sunmayan da kırk tane başka koşul koyuyor en son kız kardeşime ev tutarken emlakçı benden vergi levhası istemişti ev sahibine atcam diye sonra da sözleşmeye benim de imzamı istedi ben o zamanlar anlam vermekte zorlanıyordum yok artık napıyo bunlar diye ama burda konuları gördükçe hak veriyorum
Tek maaşlı memur kiracı olsa ,ortalama 50 bin maaş alsa, gene ödemesi çok zor..çocuk da varsa çok zor yaa..tamam enflasyon da artıyor ama insanların geliri belli..hele özelde kaç kişi asgarinin üzeri alıyor?

Tek maasli bir aileninde 25k kiralik bir evde oturmasi, birde cocuk varken... bilemedim yani. Ev sahipleri artik kiraci seciyor diye kiziyoruz ama haklilar. Biz ilk evlendigimizde begendigimiz evi ya muhendis ya doktora kiraya verme kriterleri varmis, oyle tutabildik. Ama kizmistik herkes doktor muhendis olacak degil. Dusununce de insanlar bir sekilde borcla harcla ev sahibi oluyor. Onu da kalkip kimseye hibe edecek degil.

Kadin da mahcubiyetini belirtip zaman istese, size bir plan sunsa ne bileyim yine idare edilebilir. Ama icinde bulundugu kotu duruma ragmen hala cirkeflesiyorsa sizinde evden cikartmak icin gereken yasal yollara basvurmaniz sart olmus.

Tek maaşlı memur kiracı olsa ,ortalama 50 bin maaş alsa, gene ödemesi çok zor..çocuk da varsa çok zor yaa..tamam enflasyon da artıyor ama insanların geliri belli..hele özelde kaç kişi asgarinin üzeri alıyor?
Gerçekten zorluğun bende farkındayım tek kirayla bitmiyor ki fatura ulaşım yeme içme yetiştirilecek gibi değil ama buradaki hikayelerden sonra hak vermeye başladım en azından memur böyle bir davaya dahil olmak istemez bir ceza çıksa mecburen öder ama şimdi bu kadından kim hangi parayı nasıl alcak üzülüyorum ama gerçekten kimse evini hayrına birine vermek istemez

Arsız insana asla tahammülüm yok şahsen ben de ugraşırdım.
Tamam durumu iyi olmayabilir ama utanmazlık ayyuka.Avukat tutmuş bir de avukatı bedelsiz oturum mu alacak neyapacakmış?
Çocuğu için üzüldüm bütün masraflarını üstlenirdim elimden geleni yapardım ama hayır yapacaksam en azından hayır duası alabileceğim birine yaparım böyle çirkef,şirret bir kadına değil!

Ben anlamadım davayı kaybedince kiracıdan geriye dönük bir ödeme alınmayacak mı? Onu nasıl ödeyecek bu kadın?
Ödeyemez büyük ihtimalle. Çıkması kâr sayılır. Kadın evine kıyma alamıyormuş böyle büyük meblağ olunca hiç ödemez.

Konu sahibi kimsenin barınma ihtiyacını karşılamak zorunda değilsiniz inşallah yakın zamanda çıkartabilirsiniz 🙏

Aile binamıza geçen yıl bir aile taşındı. Kendi halinde görünüyorlardi. Karı koca bir çocuk. Adamın başka bir kadın için aileyi terk etmesiyle sıkıntı başladı. adam gidince kirayı ödeyemez oldu.
insanlık halidir ama bu kadının bir B planı yok sonsuza kadar evimizde bedel ödemeden oturmayı düşünüyor. Ne yapmayı düşünüyorsunuz dediğimizde cirkeflesiyor param yok diyor. O zaman hangi sıfatla daha ne zamana kadar işgal edeceksiniz diyoruz,yasal hakkınızı kullaniyorsunuz zaten kapıma gelmeyin diyor. Dava açtık onu söylüyor.
Ama eşinin belki ki bunları gördüğü yok çocuk baba diye babama sarılıyor.
Maddi olarak zor durumda ama devlet dururken bu bizim mi sorunumuz olmalı? 25 bine tuttular sıfır lirayla devam ediyorlar.

Aile dramının ortasında kaldık. Çocuk bazen bize yeğenlerimle oynamaya çıkıyor. Annem köfte patates pilav ayran koydu. Sizin evinizde ne güzel yemekler var köfte var dedi .annesini görünce anne biliyor musun onların evinde patates kızartması var köfte bile var dedi . kadın pişkin biri ama çocuğun haline üzülüyor insan .
Buna titrememek, üzülmemek elde değil ama Kirayı ablama veriyorduk şimdi ablam gelirinden oldu. O da kirada oturuyor.
Dava açtık, sonuclansa da istinafa gideceğim diyor. Üstelik evden sürekli matkap ,takirti sesi geliyor. Kafasına göre ne çeviriyor belli değil.
Aç karnına avukat nerden buldu bilmiyorum ama uzama ihtimali var mı?
Çirkefliği sizin yüzünüzden değil farkındaysanız aile sorunları var ortada tek cocukla kalmış bir kadın ailesi olsaydı çeker giderdi kim ödüyosa ödesin kirayi derdi herhalde sanırm sığınacak biyeri de yok her ikisine üzüldüm böylesine kötü zamanda ortadq kalmasına da ayrı üzüldüm. Madem dava açtınız sabır etmelisiniz zaten yasal haklarınızı kullanmışsınız daha fazla psikolojik baskı yapmayın bence ne derece de psikolojisğ bozuk bilemezsiniz korkunc şeyler de olabiliyor bazen baskıdan dolayı. Siz dr haklısınız elbet kendinizce düzgün birine vermek istiyo olabilirsiniz evi eğer ben o eve geçicemm diye dava açtıysanız hızlı sonuçlanabilir

Yasal hakkınızı kullanmıs dava acmıssınız,gerisi tacize girer.
Bekleyeceksiniz dava sonuclanana kadar.
Duygusal düsünmüyor olabilirsiniz,düsünmek zorunda da degilsiniz ama saygılı olmak gerekiyor.
Dava sonuclanana kadar cık cık demek 1 cocukla ortada kalmıs kadına taciz bence.

Aile binamıza geçen yıl bir aile taşındı. Kendi halinde görünüyorlardi. Karı koca bir çocuk. Adamın başka bir kadın için aileyi terk etmesiyle sıkıntı başladı. adam gidince kirayı ödeyemez oldu.
insanlık halidir ama bu kadının bir B planı yok sonsuza kadar evimizde bedel ödemeden oturmayı düşünüyor. Ne yapmayı düşünüyorsunuz dediğimizde cirkeflesiyor param yok diyor. O zaman hangi sıfatla daha ne zamana kadar işgal edeceksiniz diyoruz,yasal hakkınızı kullaniyorsunuz zaten kapıma gelmeyin diyor. Dava açtık onu söylüyor.
Maddi olarak zor durumda ama devlet dururken bu bizim mi sorunumuz olmalı? 25 bine tuttular sıfır lirayla devam ediyorlar.

Aile dramının ortasında kaldık. Çocuk bazen bize yeğenlerimle oynamaya çıkıyor. Annem köfte patates pilav ayran koydu. Sizin evinizde ne güzel yemekler var köfte var dedi .annesini görünce anne biliyor musun onların evinde patates kızartması var köfte bile var dedi . kadın pişkin biri ama çocuğun haline üzülüyor insan .
Buna titrememek, üzülmemek elde değil ama Kirayı ablama veriyorduk şimdi ablam gelirinden oldu. O da kirada oturuyor.
Dava açtık, sonuclansa da istinafa gideceğim diyor. Üstelik evden sürekli matkap ,takirti sesi geliyor. Kafasına göre ne çeviriyor belli değil.
Babam da benzer birsey yasadi. Onlarin durumlari kotu degildi de uzun uzadiya anlatmiyim. Dava acildi sizin yaptiginiz gb. Dava uzun surdu evet ama geriye donuk verilmemis tum kira bedeli alindi. Vermek istemedi kadin ama ustune bir arabasi ve maasi vardi. Haciz konulmasin diye mecbur odedi. Dava sonuclaninca da tahliye oldular. İnsanlar suan maddi olarak oyle zor zamanlardaki buna hepimiz dahiliz bence, yizsuzluge vuruyorlar isi. Kimi piskinlikten kimi cagresizlikten. Ama kocasinin yedigi halt sizi ilgilendirmez. Bu bir nevi ticaret iliskisidir. Ben de uzuldum ozellikle cocugun durumuna fakat siz de kendi cocugunuzu ailenizi duusnmek zorundasiniz. Durumun cok iyi olsaydi ve boyle bir durumla karsilassaydim belki 1 yil gb bir sure evimi kullanmasina izin verebilirdim kendini toparlayana kadar ama durumum yoksa ve o kiraya ihtiyacim varsa ben de davami acardim. Kimse kimseyi gereginden fazla dusunmek zorunda degil. Ev sahibi kiraciyi taciz etmiyor, kiraci ev sahibinin evine cokerek asil saygisizligi yapiyor. Allah kolaylik versin umarim dava kisa zamanda sonuclanir ve geriye donuk tum odemelerinizi alirsiniz.

Bizim bura şu an çıldırdı memur şartı koşuyorlar memur şartı sunmayan da kırk tane başka koşul koyuyor en son kız kardeşime ev tutarken emlakçı benden vergi levhası istemişti ev sahibine atcam diye sonra da sözleşmeye benim de imzamı istedi ben o zamanlar anlam vermekte zorlanıyordum yok artık napıyo bunlar diye ama burda konuları gördükçe hak veriyorum
Merhametten maraz doğuyor çok kez. Benim bir önceki kiracım asgari ücretli diye komik rakama oturuyordu, ben de üzenlerine gitmedim. Depremde ben evsiz kaldım, çıkmalarını söyledim ve çıkmadı 3 kirayıda ödemedi en son defolu gitti.

Ondan sonra ben de memur şartı koydum. Şu an bir polis memuru oturuyor evimde. 15 i dedimi kiram yatıyor, zammı yasal zam oranına göre yapıyorum, kafam rahat.

Kadının durumu gerçekten üzücü ama bazen kira insanın ek geliri oluyor veya tamamen geçim kaynağı. Kadın gidip sığınma evinde kalsın veya çalışması lazım. Kendisi mağdur diye, başkasını mağdur edemez.

Gerçekten zor ve üzücü bi durum. Ilk basta kadin ve cocugu icin tabii ama sizin icinde cok zor. Belliki kadinin pskolojisi alt ust olmus ama üste cikabilmesine sasirdim.
Kira odemeyip istinafa hangi sebeple gidebilirki?

Gerçekten zor ve üzücü bi durum. Ilk basta kadin ve cocugu icin tabii ama sizin icinde cok zor. Belliki kadinin pskolojisi alt ust olmus ama üste cikabilmesine sasirdim.
Kira odemeyip istinafa hangi sebeple gidebilirki?
istinafa gider mi dememiş ki?
uzar mı demiş.
istinaf aşaması olması için önce öyle veya böyle bir karar çıkması gerekmiyor mu?

öncelikle hukukçu değilim de tam ne davası açmışlar onu bilmiyorum

tahliye davası mı?

tahliye davasından önce ihtarname çekilmiş mi? ihtar şekilmişse sözleşmede kocasının ismi varsa ona mı çekilmiş? yoksa kadına mı çekilmiş, kadın kocasının aıdna ihtarı/dava celbini kendi ikamet adresine kabul mu etmiş? adamın ikameti hala orası mı görünüyor? bu süreçte resmi olarak hala evliler mi?

kaç kira ödenmemiş? ihtar ne zaman çekilmiş? buna binaen mi tahliye davası açılmış? davada hiç duruşma olmuş mu?

yani tamam avukat değiliz de konu sahibi de hiçbir şey anlatmamış ki avukat olmadığımız gibi müneccim de değiliz, nereden bilecez?

Yani kadin kocası için aman giderse gitsin bende burda bedavadan otururum diye düşünüyor olamaz olmamalı
Ama diğer taraftan sizinde adamı bulup onun yakasına yapismaniz gerekmiyor mu

istinafa gider mi dememiş ki?
uzar mı demiş.
istinaf aşaması olması için önce öyle veya böyle bir karar çıkması gerekmiyor mu?

öncelikle hukukçu değilim de tam ne davası açmışlar onu bilmiyorum

tahliye davası mı?

tahliye davasından önce ihtarname çekilmiş mi? ihtar şekilmişse sözleşmede kocasının ismi varsa ona mı çekilmiş? yoksa kadına mı çekilmiş, kadın kocasının aıdna ihtarı/dava celbini kendi ikamet adresine kabul mu etmiş? adamın ikameti hala orası mı görünüyor? bu süreçte resmi olarak hala evliler mi?

kaç kira ödenmemiş? ihtar ne zaman çekilmiş? buna binaen mi tahliye davası açılmış? davada hiç duruşma olmuş mu?

yani tamam avukat değiliz de konu sahibi de hiçbir şey anlatmamış ki avukat olmadığımız gibi müneccim de değiliz, nereden bilecez?
Konu sahibesi ben değilim. Bu sorulari niye bana yazdiniz. Direk konu sahibine yazmaniz daha dogru olmazmi ki buna gerekte yok. Avukatindan bilgileri zaten almistir.

Konu sahibesi asagidaki cümleyi yazdi, kiraci boyle diyor diye... o yuzden sordum ben onu. Siz yanlis anlamissiniz

Cümle şu:
Dava açtık, sonuclansa da istinafa gideceğim diyor

Back