Geçip giden gençliğim

Destekci bir annen varken, cocuk bakiliyor, sporuna gidiyorsun, kimbilir maddide destekcidir, sevgili bile yapmissin ee bitbitt ta yapsin duymayiver.

Hic tanidimadigin bakicilar bazen neler yapiyor coxuklara, geziceksin diye bunu yapma bence

Katılıyorum size, ben evliyim 2 tane de çocuğum var, ama kendime zaman ayıramamaktan o kadar yorulmuşum ki, daha bu hafta başında eşimin ufak bir müdahalesi beni çileden çıkarttı, 2 gün yüksek tansiyonla gezdim

konu sahibi anneniz bırakın konuşsun, eviniz ayrı barkınız ayrı, konuşsa da dağ gibi arkanızda keşke benim de şöyle bir desteğim olsaydı değil haftada 3-4 gün dışarı çıkabilmek ayda bir günümü gönlümce kendime ayırabilmek için nelerimi vermezdim

Yorumlarda kiskanclik yok realite var spora gidiyor, sevgilisi var , arkadaslariyla cikiyor, egitimler, kurslar vs ve bunlar olurken annesi hem maddi hem manevi destekse bazi seylere goz yumabilir diyor insanlar haa yummuyorsa mesele sinirlarsa o zaman annesiyle maddi manevi beklenti iliskisini kesip uzak bi semtte kendi evinde yine gonlunce(!) takilabilir. Psikologum sinirlar konusuna en cok ben onem veririm ama sinirlar tek tarafli olmuyor maalesef kar zarar hayatin her yerinde var

Tam olarak neyi kiskaniliyor sizce?Konu sahibinin hayatı olması gerektigi gibi derken kastettiginiz özel gereksinimli bir çocuğun öz annesi tarafından ihmal edilmesi mi , yoksa 30 una geldiği hâlde hiçbir geliri olmayan çocuklu bir kadının 15 yaşında bir çocuk gibi sorumsuzca yaşaması mi?

Tabiki hayatta annesine çok şey borçlu ama anne de kızına yardımcı olmaktan şikayetçi değil gibi. Bu durumda konu sahibesinin aile ile düzenleri bu şekilde. Ne mutlu ona. Anne kendi rızası ile maddi ve manevi evladının yanında diye yetişkin kızının hayatına bu kadar müdahale etmemeli.

Seni o kadar ıyı anlıyorumki. Ama duymama ya çalış.

Piraye hanım. Evet. Anne de bir insan ve kadın. Bir insanın hayatı sadece evladıyla sınırlanamaz. Mutlu anne- mutlu çocuk ilişkisi bir şey var. Sizi az çok hatırlıyorum. Tek kızınız var ve hayatınızda maddi ve manevi konularla ilgili belliki iç huzursuzluğunuz var . Ama inanın herkes böyle olacak diye bir kural yok. Konu sahibinin aile ile ilişkisi bu şekilde evet hayatta çok şanslı ama buna laf etmek bize düşmez. Aynı şekilde evladını ihmal edip etmediğini de buradan anlamayız.

Benim annemde bana cok destektir hem maddi hem manevi su an bende bebegimi birakip spora gidicem, kursa yazilicam vs diyip gidebilirim ki annem buna asla bisey demez ama cocugumu sadece seanslar saatleri icin anneme birakir hemende kostur kostur gider alirim ben boyleyim diye herkes boyle olmali mi hayir ama bazi seyleri yapabilir olmamiz yada insanlar bizi seviyor diye o insanlardan omur boyu her konuda alacakli durumunda olmamizi gerektirmez ki ,demek ki annesi de aslinda kendi icinde torunumda kizimda gozumun onunde olsun kizim da mutlu olsun kafasinda yapiyor olabilir ama konu sahibesi annesi cocuga bakicilik yapsin kendine alan tanisin , ozgur bir yasam bekar ve cocuksuz gbi bi hayat istiyor anladigim ki bu da cocugu olan bi kadin icin cok mumkun degil konu sahibinin annesinin kafasindaki alma verme dengesine de ters dusuyor

Konu sahibinin çocuğu haftada 2 gün babada bir gün gece dahil anneannede , kalan günler de yatana kadar anneannedeymis, çünkü konu sahibi akşamları eğitimine gündüzleri de spor ve sosyal yaşamına ayiriyormus...Kendisi anlattı, okuduğunu anlayan herkes de anladı çocuğun durumunu siz merak etmeyin...

Bu arada bana kalırsa bizim değil de sizin konuyla ilgili bir huzursuzlugunuz var ki topyekûn herkese kıskanç damgası vurabildiniz...Çok merak ettim, biraz anlatsanız?

Konu sahibi kusura bakmasın ama özel gereksinimli bir çocuğu olmasına rağmen konu sahibi neredeyse bekar hayatı yaşıyor.

Anlattıklarına göre çocuk en çok anneanneyle vakit geçiriyor gibi.

Anneanne de kaç yaşında kadındır sonuçta. Herhangi bir çocuğa bakmak bile kolay değilken özel gereksinimli çocuğa sürekli bakmak onu da yoruyordur. Kendisi çocuğunu çoktan büyütmüş, artık biraz rahat etmesi gerekir.

Anneannenin dedikleri konu sahibinin canını sıksa da kadın bir yerde haklı.

Ayrıca birinden böyle laflarını işitmek istemiyorsak o kişiye hiçbir yönden muhtaç olmamamız gerekir. Diğer türlü insanlar birbirine mecbur olduğu için birbirinin böyle huylarını çekiyor.

Sanirim ben bitkiye donusmusum haberim yok. Tesekkurler konu sahibi, sayende gencligimin coktan uzak diyarlara yelken actigini farkettim, arkasindan el sallamayi unutmusum haberim yok.
Öyle deme kadın , biz gençliğimizin kıymetini bilmeyen aveller olarak işsiz güçsüz halimizle babamızın evine çöküp, üstüne çoluğu çocuğu anamızın başına atıp , engelli sabinin nafakasiyla liseli genç kız hayatı yasayamayacak kadar huzursuz ve şanssız olduğumuz için konu sahibini kiskaniyormuşuz . Ben de yeni aydinlandim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…