- 25 Şubat 2018
- 13.069
- 75.516
-
- Konu Sahibi Bortecineee
Böylelerine el iyisi deniyor işte.Niye?Eltin cocugunu uyutur,yere bırakır,birisi oyalar vs nefes alır.Salır.Sen 7 24 bebeklesın,onu düşünemiyor mu sogan cücüğü
Ben böyle bir adam tanıyorum.Düzelmiyorlar.Böylelerine el iyisi deniyor işte.
Yarın birgün doğacak kendi çocukları ne kadar yardımcı olacak acaba?
Ben biliyorum cevabı ama inşallah tersi olur.
Hayır. Daha bebek arabasını yeni aldık. Geçen yıl korona başlamadan araba almıştık otomobil yani, onu 6. Ayda eltimin doğumunda kaynıma verdi geçici olarak, doğumdan onlarda 20 gün filan kaldı araba bu süreçte. Sonra da arabayı sattı,araba içime sinmiyor ticari tip bir arabaydı, normal otomobil istiyorum ben dedi. Sonra yeniden araba bakmaya başladı daha bir kaç gün önce yeni otomobil aldık. Onu da benim doğumdan 1 ay önce filan aldığı fiyattan daha yüksek bir fiyata satmak için ilana koyacakmış. Bebek arabasını da otomobili aldıktan 1-2 gün sonra aldık işte.Senin sadece gözün açık olsun , yorumlarda gördüm aldığınız bebek arabasını da onlara mı verdi?
Eltinle neden çok iyi anlaşmak zorundaymissin acaba.sacmalik.cidden abartıyo.cidden ağırlığını koyman lazım.cunku bunlar fragman.yarin her şekilde eltinle kıyaslayacak seni.cocuk bakmaktan tut evin temizliğine kadar.msj a ne cvp verecek acaba eşin çok merak ediyorumYaa nişanlanmadan önce ee eşimin ailemle iyi anlaşmasını. Eltinle çok iyi anlaşmanı vs isterim demişti. Yengesinin çocuğna çok iyi baktığını çok güzel yetiştirdiğini vs söylüyordu. Ama bu kadar abartacağını hiç düşünmedim.
Offf zaten ben de burdaki yazan diğer arkadaşlarda boşuna işkillenmiyoruz aslında ama sen yine de eltinin konusunu yapma.Tabi dışarıdan bakıldığjnda öyle abartı duruyor ama öyle birşey desem olay çok çok kötü yerlere gider.
Eltimle aramız iyi olmazsa, kardeşiyle de arasında huzursuzluk olur diye düşünüyor herhalde. Yani huzursuzluk olmasın herkes birbiriyle anlaşsın gibisinden. Ama o bu davranışlarıyla beni soğutuyor onlardan. Eltimle çocuk konusunda kıyaslarsa, o zaman onunla evlenseydin de ondan çocuk yapsaydın derim ben de. O kendi doğrularına göre yetiştiriyor ben kendi doğrularıma göre. Evin temizliği konusunda eltimle çok da karşılaştıramaz çünkü bekarken eltimle kaynanam evi temizledikten sonra eşim tekrar arkalarından tozları vs alıyormuş yeniden geçiyormuş temizledikleri yerleri. Yani onlarında temizliğini beğendiği söylenemez.Eltinle neden çok iyi anlaşmak zorundaymissin acaba.sacmalik.cidden abartıyo.cidden ağırlığını koyman lazım.cunku bunlar fragman.yarin her şekilde eltinle kıyaslayacak seni.cocuk bakmaktan tut evin temizliğine kadar.msj a ne cvp verecek acaba eşin çok merak ediyorum
Ben de dedim ben ona yemek yapmak zorunda değilim. Kendi evinde nasıl yapıyormuş yemeğini, benim çocuğum olduğunda o bana yemek yapacak mı veya bana yemek yapmak zorunda mı, o bana yemek yapsa sen bana "neden ona yemek yaptırıyorsun, kendi yemeğini kendin yapamıyor musun?" dersin, senin karın hamile ama sen hamile karını değil başkalarını düşünüyorsun, işinize nasıl gelirse öyle davranıyorsunuz dedim.Kocanız eltinize yardim etmediniz diye size kızdı, peki siz ne dediniz bu duruma? Hayir cok sacma bir olay anlamaya çalışıyorum ama
Normalde sıfır alacaktık ama ben o arabayı çok beğendim ve bir çok sıfır arabadan yani baktığımız arabalardan daha iyiydi. Bende ikinci el araba normalde istemiyordum ama temizini ve sıfıra en yakınını bulunca aldım. Hatta eşim eltimin emzirme pompasını almamı söyledi bana dedim ben başkasının şeyini kullanamam, ee arkadaşlarım kendilerininkini ikinci el satmışlarda ondan dedim diyo. Dedim yok ben onu almam. Takmayıp alacağım tabiki, hatta yarın doktora gittikten sonra bebeğime birşeyler bakmaya gideceğim. Beşiği de çok ısrar ettiler ondan aldık yoksa ablam da kendi beşiğini gönderecekti ama yurtdışından göndermesi zor olur diye vazgeçti.Bacım sen daha gezip tozup kendine bir şey almadıkça. İkinci el bebek arabası alıp beşiği akrabadan aldıkça bu lafları hep duyucaksın. Bende senin gibi sıkardım kendimi. 3 senelik evliyim aman borç var aman para biriksin diye dışarıda toplasan 2 kere çay içmişimdir. Ve eşime yaranamadım. Şu ara hiç takmıyorum. İnternetten en az ihtiyaç duyduğum şeyleri bile alıyorum. Başta eşim bi söylendi ama şuan alıştı umurumda değil. Kimse taç takmayacak ne kadar tutumlu idareli bir kadın diye. Sal gitsin. Köye mi gitmek istiyor git dönüşte de ihtiyaçları aldır.
Bende farkındayım bazı şeylerin ama gidip adama senin yengende gözün mü var ne bu düşkünlük desem, ben kötü olurum. O yüzden konusunu açmıyorum. Bu sefer daha çok onlara bağlanır daha kötü olur her şey.Offf zaten ben de burdaki yazan diğer arkadaşlarda boşuna işkillenmiyoruz aslında ama sen yine de eltinin konusunu yapma.
1,5 yıllık evliyiz. Aslında çalışacaktım ama olmadı. Özel okulların şartları çok ağır olduğu için hem evi hem özel okulu birlikte yürütemezdim. Devlet okulunda ücretli öğretmenlik yapacaktım fakat yeni atanan öğretmenler geldiği için onlarda olmadı. Evlenmeden önce çalışıyordum.Bu tavırları yeni mi? Kaç yıllık evlisiniz? Eğer hamilelik öncesi de öyle ise keşke çalışsaydınız. Çocukların yeni doğunca çok masrafı oluyor. Benim 2. çocuğum, beşik, puset, mama sandalyesi, araba koltuğu, banyo filesi, oyun halısı,kıyafetleri falan hep duruyordu oğlumun, ikisi de erkek ve ikisi de kışın doğduğu için kıyafetleri tam uydu. Buna rağmen o kadar masrafımız oldu ki. Umarım normalde bu şekilde davranmıyordur size. Çünkü dedikleri gibi bir erkek sevdiği kadına para harcar.
Ben de o yüzden elektrikli almayayım diyorum başta. Mochi pompa var vakumluyor içinde sütü topluyor 100 tl ondan düşündüm. Evet. bebeğimin odasını en güzel şekilde hazırlayacağım. Acaba yatak almasak mı odasına beşik varken filan dedi ama şimdi inat ettim bebek odası takımını tam set alacağım.Pompa hariç hepsi lazım çünkü bazen bebekler emiyor lazım olmuyor annelerin elinde patlıyor sonra ikinvi ele öldüm fiyatla sat .Diğerleri ise kesinlikle taviz vermeyin madem yoktu niye evlat istedi bizlerde yoktu oldupu kadar aldık sırayla lazım oldukça aldık zamanla alalım dese amenna beneğine beşik bile almayım diğer gereksizlerden ödün vermeyenleri gördüm benek iki yaşında yatağı yok çekyattan düşüyor ama anne baba masraf lı doğum günü yapıyorSonrada ağlamalar başkalarına
Az önce aradı. Çok özür dilerim, ben öyle demek istemedim, öyle anlaşılmasını istemedim ben seni çok seviyorum dedi. Bende dedim dışardan söylediklerinin nasıl anlaşıldığının farkında değilsin galiba ama dışarıdan aynen yazdıklarım gibi anlaşılıyor. Özür dilerim dedi sustum. Öyle işte...Seni cok iyi anliyorum bende ogretmenim yillarca atanamadim vs zorlugunu cok cektim..ama atandiginda degisecegini sanma adam degismez cimri cunku.atanamiyorum diye kendini gucsuz gosterme.sen kadinsin ve guclusun.annesin.atanincada senin maasi arabaya yatirir.cunku erkeklere araba deyince akan sulsr duruyor.ben olsam arabayi sat dislerimi yaptiracagim derdim madem parasi yok yetistiremiyor
Beni arayıp özür diledi az önce. Ben öyle anlaşılmak istemedim filan çok özür dilerim, seni çok seviyorum filan dedi.Ben de öyleyim ama gerekirse mesajla mahvederim gününü, dökerim içimdekileri. Araba için öyle olabilir ama zaten satmayın kesinlikle. Sonuçta alınmış artık. Bir de bebeğin ve sizin her şeyinizi masraf olarak gördüğü için üstüne gidin derim. Ağır konuşun gerekirse babalığını bilsin. Bu adama ikinci el, uygun filan almak hata. Canını sökmek lazım. Sonra kıymeti olmuyor.