Geçinemiyormuşuz, gereksizmiş, gitmek istemiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bebek alışverişi listen beni bile gerdi ayol...Listede çocuk odası var...O nasıl öyle direkt tek kalemde yazılıo?
Çocul odası derken gardırop şifonyer ve yatak başka da birşey değil. Nesi gerdi acaba? İncik boncuk teferruat ve gereksiz şeyler yazmadım. Kendisi sordu ne alınacak ne yapılacak odaya ne gerekiyor ben de yazdım. Kendş yatak odası dolabımı bebek dolabına çevirecek değilim.

İkinci el almam birşey değim ama sanki kıyafwtkerş fşlan da herşeyi eltimşn bebeğininkileri filan kullanayım diye bekliyor heralde. Hep başkasının eskilerini mi giydircem çocuğuma ben. Kendim de birşeyler almak istiyorum çocuğuma ama daha birşey almadan başladı.

Ben küçükken teyzemin kızının, amcamın oğullarının küçük kıyafetleri ile büyüdüm. Bir keresinde teyzemşn kızıyla kavga etmiştik. Daha 8-9 yaşlarındayız. Kavga edince dedim al kıyafetlerini istemiyorum, hepsini sana geri vereceğim. Bana dediki senin tüm kıyafetlerin benimdi zaten dedi. Sonra ben gittim dolabıma kuzenime ait olan tüm eşyaları çantaya doldurdum ve baktığımda tüm eşyalarımın kuzenimin kıyafetleri olduğunu gördüm. O an çok utandım. Ve çantayı bıraktım öyle gittim. Hiç unutmuyorum o anları. Babamın bana aldığı bayramlıkları, babamın bana 1 pantolon almak için Eminönü'nde vs. saatlerce gezmesini hiç unutamıyorum.

O yüzden de sağdan soldan milletin eskisinden çok bizim aldıklarımızla büyüsün istiyorum. İlerde yüzüne sen benim küçüklerimle büyüdğn ki diye dalga konusu olmasını istemiyorum.
Bazi kiyafetler zaten lekeli yipranmis oluyor. Bizim aileye hic yok olsa zaten bende alirdim birkac sey ama pusettir arabadir besiktir gayet alinir ikinci el ve bence bu ozensizlik degi. Yorumlarda oyle soylenmis ondan dedim

Kafam ayıkken hiç bir sey anlamayacagımı dusunuorum:)
Eşim maddi durumumuz kötü olmadığı halde geçinemiyoruz deyip, bebek için alacağımız şeylere gereksiz diyor, ona kalsa hiö birşey almayacak bebek aramızda yatacak bebeği, kucağında taşıyacak heryere, emzirme sütyeni vs de gereksiz, emzirme kolaylığı sağlayan pijamalar da gereksiz. Bebeğe aldığım zıbın vs de gereksiz. Ama kardeşiyle tatile köye gitmesi çok gerekli, geçinemiyormuşuz ya nasıl tatile gideceğiz diyorum ben de. Bebeğe aldığım en ufak birşeyin lafı yapılırken, eve aldığım bir yağ çözücü için çamaşır suyu varken diğer kireç ve yağ sökücülere ne gerek var diye aldıklarımın lafı yapılırken, daha doğurmadan aldığımız arabayı satmaya çalışırken ben nasıl davranayım diyorum.

Kocanızda nasıl bi babalık ışığı gördünüz sorabilir miyim? Çocuk için harcanacak üç kuruşu hesaplıyor eltiye hizmet etmediniz diye sizinle kavga ediyor.
Eltimin ve başkalarının çocuklarıyla çok ilgilenirken iyi bir baba olacak gibi düşündüm. Ama şuan sadece çocuk sahibi olmak için kullanılıyormuşum gibi hissettim.

Eşim maddi durumumuz kötü olmadığı halde geçinemiyoruz deyip, bebek için alacağımız şeylere gereksiz diyor, ona kalsa hiö birşey almayacak bebek aramızda yatacak bebeği, kucağında taşıyacak heryere, emzirme sütyeni vs de gereksiz, emzirme kolaylığı sağlayan pijamalar da gereksiz. Bebeğe aldığım zıbın vs de gereksiz. Ama kardeşiyle tatile köye gitmesi çok gerekli, geçinemiyormuşuz ya nasıl tatile gideceğiz diyorum ben de. Bebeğe aldığım en ufak birşeyin lafı yapılırken, eve aldığım bir yağ çözücü için çamaşır suyu varken diğer kireç ve yağ sökücülere ne gerek var diye aldıklarımın lafı yapılırken, daha doğurmadan aldığımız arabayı satmaya çalışırken ben nasıl davranayım diyorum.
Cimri adam bence .Ne yapacaksın masraf yapmıcakmısın .Delımı ne ?Sen bıldını oku boşver deliyi

Eltimin ve başkalarının çocuklarıyla çok ilgilenirken iyi bir baba olacak gibi düşündüm. Ama şuan sadece çocuk sahibi olmak için kullanılıyormuşum gibi hissettim.
Çocuktan önce cimriliğinin ve başkalarını sizin önünüze koyduğunun farkında değil miydiniz? Mesela yeni aldığınız arabayı kaynınıza verirken hamile miydiniz?
Bence sorunlarınızı kulak ardı edip hamile kalmışsınız.

Eşiniz yengesine ne kadar düşkün sanki onunla daha fazla vakit geçirmek için bu tatili istiyormuş gibi geldi, umarım fesatça düşünüyorumdur.
O nasıl düşünce ay bu kdar şeyden onumu dusundun.Bence hiç hoş dusunce deıl .Neyse ben ban yenek ıstemıom

Çocuktan önce cimriliğinin ve başkalarını sizin önünüze koyduğunun farkında değil miydiniz? Mesela yeni aldığınız arabayı kaynınıza verirken hamile miydiniz?
Bence sorunlarınızı kulak ardı edip hamile kalmışsınız.
Kaynıma verdiğinde değil ama aldığında sanırım hamile kalmışım. Yani eltim doğurduktan 1 ay sonra hamile olduğumu öğrendim.

O nasıl düşünce ay bu kdar şeyden onumu dusundun.Bence hiç hoş dusunce deıl .Neyse ben ban yenek ıstemıom

Yenge rahat yemek yiyemediği için konusahibi çocuklarla ilgilenmediği için haşlayıp çok ağır laflar söylemiş. Şimdi bu normal mi?

Eşiniz yengesine ne kadar düşkün sanki onunla daha fazla vakit geçirmek için bu tatili istiyormuş gibi geldi, umarım fesatça düşünüyorumdur.
O kadar da paranoyak olmak istemiyorum çünkü öyle olsa her hafta onlara gitmek ister veya aık sık onları görmek isterdi diye düşünüyorum.

Zaten o listelere baktım ama oradaki çoğu şeyi almadım yani listeme eklemedim bile gereksiz gördüm ben de çünkü. Ama eşimşn gereksiz gördüğü şeyler emzirme sütyeni gereksiz ona göre, lohusayken emzirirken giyeceğim pijama vs gereksiz çocuğa aldığım işte bazı gerekli olan şeyler ona göre gereksiz ona göre olmasa da olur. Kıyafet bakıyorum herşeyi al herşeyi diye laf sokuyor.

Eşim kardeşi ve eltimle birlşkte gitmemizi istiyor. Birde şöyle şart koşuyor bana eğer onlar gitmezse biz iki günlüğğne bir yerlere giderşz kafa dağıtmaya diyor. Ama dün kardeşiyle telefonda izin planı yapıyorlar 1 haftalığına o da köyde. Ve eltimşn de 2 çocuğu var biri bebek biri 4 yaşında. Yazın eltime yemek pişirmedşm diye kızan bu sefer kim bilir nelere laf eder. O zaman bana dediklerini duysanız aaa haklıymışsın dersin. Yani benden memnun olmadığını vs evimizin pis olduğunu, hep kahvaltı yaptığımızı(işi gereği geç kalkıyor ve kalkınca yemek değil hep kahvaltı istiyor, yemek yapıyorum yiyoruz sonra tekrar tost vs fibi kahvaltılık şeyşer yemek istiyor beni bahane ediyor) söyledi eltime yemek yapmadığım için. İşte fesat ve kötü biri olduğumu filan vs söylemişti o zaman. Ben de bunlar da aklıma geldiği ve bana hem geçinemiyoruz deyip hem kendi diş tedavisine para yok deyio gitmemesi ve beni bunlar için üzmesi yüzünden gitmek istemşyorum eltimlerle köye.
Kız bırak dokülsün dişleri,dönsün dedeye aaay duramam:tokat:
Burada bir üye vardı,8 aylıgı gecmişti kadın,eşi hiçbirsey aldırmıyordu.Adam kartını almış harman savuruyordu.
Bosandılar sonra.Pabuç bırakma şu adama yazık sana valla=/

Esin tıpkı benim eski esim gibi, el iyisi. O da bana gelince gecinemiyoruz diyordu. Ancak arkadaslariyla tatile gelince orada su gibi para harciyordu. Tum kısıtlamasi bana imis. Erkek deger verdigi kadina para harciyor ya da para harcadigi kadina deger veriyor. Onlar her seyi yatirim olarak dusunuyor. Yani para harcadikca bak ben bu kadina su kadar para harcadim diye bakiyor olaya. Ben de eskiden o gecinemiyoruz dedikle hersryden kısıtlamistim kendimi, yaranamadim. Ilk bebegin. Ilk heves. Ne gerekiyorsa al. Sorumluluklarini ogrensin. Madem karsilayamayacakti hazir olmadan bebek yapmasaydi. Soyledigin ihtiyaclar luks degil, luzumlu seyler. Acele etme. Yavas yavas al.
Gitmek istemedigimi nasil soyleyecegime gelince, ben hamileyim her yerde korona var, gidemem de.
Cok diretirse de gitmek istemedigini acikca soylersin. Bunda cekinecek birsey yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X