Geçinemiyormuşuz, gereksizmiş, gitmek istemiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet gitseniz bile, rahatsızım dinlenmek istiyorum diyip diyip kaçın baska bir odaya yatın dinlenin bebeğinize sarılın. ALLAH aklini başına getirsin inşallah
Amin. Öyle yapacağım. Ne düşünürse düşünsün, yazın eltimde köydeyken bşr yere gideceğimiz zaman ona "Börtecine için gidiyorum yoksa benim de gezesim yok. Bir yere gidesim yok." diyordu her seferinde. Yani benden trip yiyeceği için. Bunları da yüzüne vurdum.

Karısıyla geziyor ama kumaya hesap veriyor sanki. Hayret bir şey.

Kardeşimle ve ailecek vakşt geçirmek istemem kötü birşey mi diyor, sana onlar köye gitmezse iki üç gün kaçamak yaparız demiştim diyor.

Üff lütfetti yani paşa. Allah razı olsun kardeşiyle göbek bağını koparırsa vakit ayıracakmış demek. Lazım değil deseydiniz madem öyle. Ayrıca gitmek istemiyorsunuz madem biraz güçlü durun ısrarmış filan diye alttan almayın. Gelmiyorum deyin keskin olun

Gitmek istemiyorum dedim. Hemde yazın olan meseleleri bile araya kattım. Yşne aunı şeyleri yaşamaktan korkuyorum gitmek istemiyorum dedim. Yazın eltşme dediği ben gitmek istemiyorum onun için gidiyorum dediği lafları hatırlatıp ben trip atmayayım diye benimle gezmeye geliyordun, benimle vakit geçirmek için değil dedim. Söylendim Söylendim durdum. Hiçbirşey demedi.

Bneim esımın öğretmen arkadası vardı
Esı atanamamıs öğretmendı
6yıllık evlilermiş
Kadın kpssye hazırlanmış birkaç yıl
Neyse 6yaşında kızı var
Kadın 6yılsonra atanıyor
Kadın maasıyla gıdıyor ayrı ev tutuyor
Esya alıyor boşanma dılekcesı verıyor
Esım ıste bu adama yapılır mı
Melek gıbı adam deyıp duruyor
Bende he dedım cıftkanatlı melek ddım
Kımbılır 6yıl kadına neler yaptı da kadın atanır atanmaz ev tutup bosanma dılekcesı verdı
Bazı adamlara mustehak.
Demek diyorum 6yıl kadına 1kurus vermedı

Kadında ona maaşını yedırmeme kararı aldı
Oh ıyı oldu

Kendine neden elbiseler özel alışveriş yapmıyorsun sürekli kendini geri plana attığın için kendine birşey istediğinde göze batıyor çatır çatır harca niye kendini sıkıyon sen idare edince eşin kiymetmi biliyor zannediyorsun senin harcamadığın parayı adam harcamaya yer arıyor.

Bebeğin için alış verişi 2.el yapmışsın.
Benim bebeğim olacak ikinci el alış veriş yapacağım?
Allaha büyük konuşmuyorum ama çok zor.
Sen çocuk konusunda sıkmaya başlarsan elin daha nasıl sıkı olmasın?
Benim ödediğim borcu görsen sizinkinin yanında fındık fıstık kalır
Ama benim kocam hayatta bana aldığıma ettiğime karışmaz çünkü bilir.
Bilmek zorunda.
O zorluğu sadece kendisi çekmiyor.
Gezmek içinde o çok gitmek istiyorsa bırak gitsin.
Sende başım ağrıyor, karnım ağrıyor de gitme.
Gitmek zorunda mısın?

Demedi çünkü samimiyetsiz bir özüre kanıp tıpış tıpış köye gidip eltiye hizmet etmenizi bekliyordu.

Kesinlikle dolapsız olmaz bence de ama eşinizle zorİnşallah ikna olur montesorri yatak alerjik çoçuklar içşn ıygun değil malesef ki benim nacizane tavsiyem bebeğinizin büyüyüp durumuna göre yatak seçmeniz di bazı çoçuklar montesorri yatakda sevmiyor

Sen de bu adama ödül olarak çocuk veriyorsun...

Kına gecemizde eşimin yüzüne bir tüy givi bişey konmuş beyaz, dedi dur ben alayım o an hemen ben alırım dedim eltşme ve eşimin yüzündeki tüyü ben aldım.
Bırak şu adamı kıskanıyor gibi davranma lütfen ya, kıskansan bile belli etme, hakedıyor mu?

Tabiki al, şu ana kadar almadın da ne oldu, yaranabildin mi?

O bilir kişi miymiş? Kaldı ki eşin sana kuruş değer vermiyor, gelip sana yinede elti senden daha iyi yapıyordu diyecek ben eminim sen de ol, sinirlerini hazırla şimdiden.

Hatta bir bebek sen mi doğurdun, ne bebeğe bakabiliyorsun ne de evle ve benimle ilgilenebiliyorsun, çok beceriksizsin bak elti ne güzel yetişiyor her şeye diyecek. Buna da emin ol.

İşyerime geldim kahvemi içip arkadaşlarla sohbet edip haberleri okuyayım, sonra da kk'ya göz atayım dedim. Sabah sabah tüylerimi diken diken etti düşman başına kocan. Resmen keyfimi kaçırdı vallahi.
Ben tahammül edemedim sen nereye kadar tahammül edeceksin? Var mı hayatınla ilgili bir planın?

Bende de boyle bi koca vardı aile bağımlısı
Sinir hastası etti beni aile düşkünlüğüyle ama bu arkadas cok sakin ılımlı bu davranıslara ragmen
Benimki Sonunda terketti
Yıllar oldu o gideli ana baba kardesleriyle cok mutlu
Kendi cocuklarına ise gram hayrı merakı yok

Burda üye oldugundan beri hep esini ve geçim üzerinde konu açiyorsun

Ona ragmen hamile kaldin. Adam her zaman böyleydi zaten. Ve evet kalan 2bin ile geçim olmaz. O istek listende hersey alinmaz. Ha tabiki tatile gitmeside olmaz.

Ancak onu bile diyemiyorsun, bir yere gitmek istemedigini söyleyemiyorsun. Ama söyleyemedigin kisiden bebek yapiyorsun. Tuhaf tuhaf isler iste.

Bak güzel bacım, ben ilk 5 yıl kendime tek bi harcama yapmadım nerdeyse. 4 yıllık evliyken ev aldık, evi aldığımız kişi ilk yıllar biraz sıkıntı çekersiniz ama sonra eliniz bollaşır. Yenge de bu arada masrafalarından gezmesinden kısar dedi. O an düşündüm " benim ne masrafım var ki" diye. Sonra eşime döndüm bu soruyu sordum, kendi karısı çok harcıyo heralde dedi. Ama ben az da harcamıyordum ki. Bu benim miladım oldu ve gözlerim açıldı, kendime bakmaya harcamaya başladım.

Kıstıkça kısın isterler, madem gereksizmiş evlenip çocuk yapmasaymış gereksizin hasbaşı.

Gitmeyin tabi kuru soğan ekmek yiyin ama huzurunuz bozulmasın, biraz daha masraflarınızdan kışın eşinize de söyleyin anca beraber kanca beraber iyi gün de kötü günde de beraber olmak zorundalığını anlatın eşinize destek olun köye gitmek istemediğinizi tatlı dille anlatın

burda yazdıklarınıza istinaden bişey söylemek istiyorum. Madem babanız illa bi şeyler kalmak istiyor bence şu zamanda en güzeli altın yapsın torununa. Bir de herşeyden çifter çifter almanıza gerek yok. Bebek kıyafetlerini fazla fazla almayın. zaten o kadar çabuk büyüyorlar ki bir kıyafeti eskitemiyorlar bile. O yüzden biraz dikkat edin.

Bebeğim için sadece arabayı ikinci el aldım, normalde beşiği de yeni alacaktık ama hem eltim hem kaynım eşime almanıza gerek yok bizde var hem sağlam aynısından alacaksanız ek masraf yapmayın bunu kullanın başka şeylerinş alırsınız dediler. Ben başta eşime bunu söylemedşm çünkü kendim almak istiyordum. Ama onlar ısrsr edince eşimde kabul etti. Onun dışında hiçbir şeyini ikinci el almadım. Daha alışverişe yeni başladık zaten. Ayrıca alacağım dandik bir sıfır arabaya 1000 2000 tl vermektense 5000 tllik sağlam bir arabanın sıfır kadar temiz ikinci elini alırım. Bunun eli sıkı olmakla alakası yok. Daha bebek odasını boyayacağız, tabanlarını değiştireceğiz, bebek odası alacağız vs. Bir çok eksik var. Her evlilik sandığınız gibi o gitsin siz gitmek zorunda mısınız demekle olmuyor, söylemesi çok kolay. Doktorum eşimin gitmek istediği o güne yeniden randevu verdi, kesem biraz aşağıdaymış. Artık ne olur bilmiyorum.

Demedi çünkü samimiyetsiz bir özüre kanıp tıpış tıpış köye gidip eltiye hizmet etmenizi bekliyordu.
Doktorum tam da köye gitmek istediği güne randevu verdi dediki mutlaka haftaya bugün bu saatte burda ol, keseni kontrol edeceğim. Eşime de söyledim gitme konusunds hiçbir şey söylemedi. Ama eğer illa da gideceğiz derse bende gittiğim zaman mızmızlsnırım, gittiğimize pişman ederim.

Altın da alacaklar, ama bebek eşyası da alacaklar. Yani her ikisini de yapıyorlar. Bende iç zıbınları çok çabuk kirlendiğş için ona göre almaya çalışıyorum. Normal kıyafetlerini biraz büyğk alacağım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…