geçimsizlik

Eşinin ailesi mi seni suçluyor bilmiyorlar mi oğullarının huyunu ben anlamıyorum gerçekten. Bizim ki de çok düşkün ailesine
Peki ailesine düşkün olmayınca evlenince ailesine de düşkün olmaz derler ole bisey yaşadın mi

öncelikle intihara yeltenmeniz saglıklı bir psikolojide olmadıgınızı gösterir.
eşiniz sizi durdurmak icin birseyler yapmaya calısmıs fakat sonradan tartısmalarda da üzerinize yürümesi öyle panikle ne yaptıgını bilmeyerek vurduguna dair düşünceden uzaklastırıyor.

hatalarınızın farkında olmanız iyi birsey ancak tümüyle kendinizi de suclamayın bence. mesela eşiniz vurduktan sonra özür diledi mi? neden böyle seyler yapıyorsun diyerek psikologa gitmeyi teklif etti mi?

ayrıca siz yemek hazırlamıssınız, evine gelmesi gerekirken ne işi var annesinde?
madem öyle sizi neden davet etmiyorlar?

yazdıklarınıza bakınca evet siz kontrolunuzunu iyice kaybetmeye başlamışsınız o kesin,
fakat sizi bu noktaya getiren eşiniz mi... işte orası belli degil.
eger evlendiginiz günden beri böyle oldugunuz icin eşiniz de annesine kacıyorsa bunun yerine ayrılsın. seni babanın evine yollayacagım tehdidi bile o kadar sıg, o kadar çirkin ki...

bir de buradaki olumsuz yorumlarla kendinizi hepten suclamaya baslamıssınız, yapmayın lütfen.
eşiniz daha birey olamamış,
bu durumda onun düşkünlügünü eleştirmenizin ailesine deger verme-vermemeye baglanması konunuzun icerigiyle de örtüsmüyor.

Öncelikle değer ve zaman ayırıp uzunca yazdığın için teşekkür ederim. Eşim üzerime yürüdünde de tekrar tekrar hata yaptığını söyledi ama unutmuyor insan gerçekten. Psikoloğa gitmeyi teklif de etti bende gittim hatta acillik danışmanına gittik tek seans ama kadın bizi sinir etti barışıp çıktık. Psikolog hemen ilaç verdi ama ilaçtan korktum çok yan etkisi vardı. Kendine ce duzeldim dedim. Pek olmadı oda.
Yemek yemeğe yada oturmaya değil bişey almaya gitmişti ben annesinin huyunu ve gereksiz ısrar ini bildiğim için tembihledim ama işe yaramadı ne istiyorsa onu yaptılar. Kendimi suçluyorum hemde her zaman her konuda ben hatayi hep kendimde arıyorum ve kendime olan inancımı kaybettim resmen.
Aileye değer verip vermeme değil konu tabiki ailesi değer verecek ama önceliği hep onlar ve bu çok can sıkıcı

bakın intihar girisimi ciddi birsey ve öyle düzeldim diyerek gecistirilecek bir durum degil,
su an iyi hissediyor olabilirsiniz ama bu aksam büyük bir tartısma sonrasında o kontrolsuzlukle herhangi birseye kalkısmayacagınızın garantisi var mı?
siz doktorun verdigi ilacları alın,
fakat gittiginiz hekim ilacla beraber diger seansları da takip etmiyorsa ya baska birine gidin ya da onun verdigi ilacları kullanırken bir yandan da psikologa gidin.
kendinizi surekli suclamanız dahi saglıklı degil bence.

eger ayrılmayı düsünmüyorsanız bence eşinizin de gitmesi gerekiyor... onun da kendisini kontrol etmede basarılı oldugu soylenemez.
hem gittiginizde karsılıklı hatalarınızı daha net gorürsünüz, hem de kendi sorunları cozuldukce bu durum ilişkinize de yansır.

annesi ne kadar ısrar ederse etsin onu kırmamak icin azıcık yese dahi erkenden kalkmalı, sizin hazırladıgınız masaya da oturmalıydı.
siz eşinizi sıkıstırdıkca inada binmis her sey.
hatta onu arayıp gitme vs demenize bile gerek kalmamalı, o eşine evine dair sorumluluk duyup kosa kosa yanınıza gelmesi gerekiyor.
ailesi oglunu cok seviyorsa da haftada en az 1 gun sizi birlikte yemege davet etsinler.
oglu gelsin yesin, eşi de beklesin beklesin dursun, bu nasıl bir mantıktır... bunu bir annenin sevgi gosterisi olarak kabul etmek bile bana tuhaf geliyor. oglunu seven evindeki huzurunu da düşünür.

Uzun süredir çok kavgada bile böyle bir girişimim olmadı ama tabi dediğin gibi bir daha olmayacagim hatta hicbirseyin garantisini kimse veremez. Dr birden fazla gittim biri anksiyete dedi ailem de hasta var o dönem öğrenmiştik. Geçer kendimi iyileştiririm ona inanıyorum ama. Kendimi suçlama içgüdüsü oldum olası var bende her konuda bunu yapıyorum ve insanlar bu sebepten benden yüz bulup kolayca uzebiliyorlar. Ailesi için yorum yapmıyorum bile kendilerince yaptıkları hersey bizim huzurumuzu kaçırıyor.

Canim ofkeni kontrol etmeyi sabirli olmayi ogrenmen gerekiyor.Ailesinin sana karsi tavri nasil sen de onun ailesiyle iyi gecinmeye bak hem sana karsi tavir almazlar hem esin ailesiyle iyi oldugun icin mutlu olur,araniz duzelir.Kucuk seylerin hesabini yapma,herseyi isitip isitip onune koyma, biraz akisina birak olaylari,boyle olan anca sana ve esine oluyo gordugun gibi.

Canım ilaç gibi yazmışsın teşekkür ederim. Ailesi iyi bana karşı hep kızım der hediye alırlar sürekli yardım ederler. Ama arada tabiki laf da sokarlar. Peki sana şunu sorayım ben ailesi yada başka bir konuda bozulduğumda eşime nasıl tepki vericem ne yapsam olmuyor. Sen evlimisin bebeğin var mi

ama onu idare ederek istediğini yaptırtabilirsin. ne kdr haklı olsan da annesine küfür edip de eşinin nasıl sana hak vermesini beklersin? haklıyken haksız duruma düşmüşsün..

ama onu idare ederek istediğini yaptırtabilirsin. ne kdr haklı olsan da annesine küfür edip de eşinin nasıl sana hak vermesini beklersin? haklıyken haksız duruma düşmüşsün..
Evet canim aynen öyle oldu. Ve yalnız geçen günlerim kafama dank etmesine sebep oldu peki ailesi yada başka konuda bozulduğumda nasıl tepki vermeliyim sen neler yapıyorsun bu konuda

"Beni üzer ama çevresini çok nadir." tehlike sinyali, çocuk zaten ortak karar olmadan olmaz, hep önden yürüme meselesi ilginçmiş; siz mi yavaş yürüyorsunuz yoksa, o mu haddinden fazla hızlı?

Artı yönlerine bakınca da; parayla alınabilecek şeylerse ölçüt değil, ailenizle arasının iyi olması tabii ki artı bir şey. Aranızın iyi olduğu kişiyle iyisinizdir zaten tabii ki ilgisini sevgisini gösterir ama önemli olan kötü olduğu zaman da iyiye çevirmek için ilişkide karşılıklı çaba olması, çevresinde çok sevilen biri olmasının size hiç bir getirisi yok. İyi bir mesleği bilemiyorum devam etmek için sebep değil benim için. İyi bir baba olmasının şartı yine yeni yeniden aranızın iyi olmasıysa işler daha da zor çünkü aranız bozuk şu an ve uzunca bir süreye yayılmış artık. :/

Ben asıl şunu merak ediyorum eşlerini ve eşlerinin ailelerini parmaklarinda oynatan her istediğini yaptıran ve buna rağmen hep iyi olan gelinler siz napiyorsunuz nasıl beceriyorsunuz

Başkasını bilemem ama ben kendim az beklentiyle kotarıyorum işi, parmağında oynatmak lafını pek sevmem ama en ufak bir isteğim bile yerine getirilir, daima güler yüzlü olmaya çalışırım, alt mana aramam söylediklerinden. Benim eşimin ailesi kötüyse benim o zaman oğullarıyla ne işim var? diye düz mantıkla başladım en baştan, iyi kabul ettim. Güvenimi de boşa çıkarmadılar, ben de onlarınkini boşa çıkarmamak için elimden geleni yaptım. Öteki türlü anlatılan hiç çaba sarfetmeden kulum, kölem oldular laflarına da zerre inanmam.

Evet evliyim ve profildeki de benim kizim :) Bende ofkeme cok cabuk yenik duserim ama gordumki her ofkeyle kalktigimda zararla oturdum. Zaten sinirle ilk anda verdigin tepkiler pismanlik olarak geri dönüyor mesela senin arabadan kendini atmaya calisman gibi.Sinirlenince o an sus he de gec hemen tepki verme o odadan cik baktin sinirin gecincede ayni tepkidesin o zaman haklisindir.Esimin ailesi iyidir diyorsun bak yardim ediyorlarmis falan demekki halden anliyorlar.Diyelim kayinvaliden birsey dedi hemen cevap vermek zorunda degilsin ki,annemiz babamizin dediklerine takiliyor muyuz bu kadar.Tatli dil yilani deliginden cikarir fevri davranma guzelce derdini soyle,sakayla karisik sitem et hemen yaygarayi koparirsan hakliykende haksiz olursun.Yani her soylenene esinde dahil takilma.Relax ol biraz yaa sinir harbi sadece seni yorar.Esinde oyle keskin sirke kupune zarar.Yumusak basli ol biraz kazanan sen olursun.

Yok onlar suçlamıyorlar ben suçlu gibi hissediyorum kendimi, bana hiç öyle davranmadığı, onlara yaptığı için. Eşim ailesini sever ama nedense evlerindeki herkes ondan çekiniyor. Korkuyor. Annesi bunu tepesine çıkarmış galiba. Halbuki evde hiç öyle değil. Sesinin yükseldiği nadirdir. Ben baskın karakter olduğum için öyle davranıyor da olabilir bilemiyorum yani. Evine düşkün olmasa evliliğimi devam ettirmem, bunu da iyi biliyor. Kuralları baştan konuşup evlenmek en iyisi bence. Sonra pek bir sıkıntı yaşanmıyor böylece

Günaydın , beni üzer doğru kavgalı isek normal zamanda durduk yere olay çıkartmaz. Önden yürüme mevzusu na gelince evet ben biraz yavaş eşimde biraz hızlı yürüyor. Bende genelde topuklu falan girdiğim için yetisemiyorum yada istemiyorum o yavaşlasın diye bekliyorum bu konu hala çözülmedi tabi. Çocuk kesinlikle ortak karar olarak olmalı katılıyorum.
Artilar eksiler her kişiye göre tabiki değişir ben sadece aklıma gelenleri yazdım. Birde durduk yere pek kavga ettiği yada tartıştığini görmedim genelde ben çıkarırım konuları tabiki pismanlikla sonuçlanır sonrada.
Eşimin ailesini sanırım ben çok kabullenmedim ne söyleseler bozuluyorum yüzüm düşüyor. Ama gelin olarak yapmam gerekenleri yapıyorum bir görev gibi tabi içimden gelerek yaptığım şeyler nadirdir.
Devam edip etme etmeme kararı vermeye gerek yok dedi eşim akışına birakalim dedi telefonda. Gelmesini bekliyorum gelince yüz yüze de sorucam yine konuyu açmak istemiyorsa sanırım üstelememek en iyisi

Maşallah kızıma çok sekerrr allah inşallah doğru zamanda bana da verir
Bu lafı beğendim sinirlendiğimde ki ilk tepki pişmanlık getirir diye bende zaten hep ilk tepkilerimden ağzım yandı. Ama daha sakin olmayi çabalicam canim. Başka odaya geçmeyi de denicem.
Aslında k.valide ve k.pedirin dediklerine cevap veremiyorum çok nadirdir yada. Sadece eşimle sonradan kavga ediyoruz.
Belki diyorum bebek olunca daha Relax olurum sende öyle bi değişim oldu mu bebek önce ve sonrası evlilikte artı eksiler mesela.

Sana iyi ve anlayışlı ise en önemlisi o bence. Baştan biz çok konuştuk aslında herseyi ve evlenmeden önce biz nerdeyse nişanlılikta dahil hiç kavga etmezdik. Ne zaman evlendin başladı kavgalar. Umarım düzelir çünkü eşimin de dediği gibi birbirimizi sevmek te sonunda biri vazgececek

Esin ailesini hicbir zaman kotulemez anlattigin seyler anca kavga cikarir madem onlara cevap verecek kadar onemli degil esine anlatma.Ben 2 yillik evliyim ilk sene herseyi kafama takip sorun ederdim ama inan hicbir faydasi olmadi.Simdi az ve oz konusuyorum esime ailesini anlatmaktan vazgectim artik anlattigim zaman bir etkisi oluyo, biliyo oyle vari yogu soylemiyorum artik.Bakma benimde hala cenemi tutamadigim zaman tabiki oluyo ana hemen frene basip durduruyorum kendimi.Canim bak sinirli davranmak ise yaramamis birde bu yontemi dene bakalim ne degisecek birsey kaybetmezsin ki :)

hiç kimse mükemmel değil.. Herkes tartışma yaşıyor..ama senin savaştığın kişi onun ailesi.. Hazmedemediğin bir çok konu olabilir..Benim de oldu ve eşimi çok kırdım eşimin hiçbir suçu olmamasına karşın..Sonuç ne oldu YAPAN YAPTIĞI İLE KALDI..ELİME NE GEÇTİ? Koca bir hiç..

O yüzden eşinin kıymetini bil..Kesinlikle 3.şahıslar için kavgayı bırak adlarını bile anma... İnan bu senin evliliğinin tek çözüm noktası..

Evet canim aynen öyle oldu. Ve yalnız geçen günlerim kafama dank etmesine sebep oldu peki ailesi yada başka konuda bozulduğumda nasıl tepki vermeliyim sen neler yapıyorsun bu konuda
bir daha görüşebilecek duruma gelirseniz bir kere ılımlı yaklaş herşeyi zamanla çözersin. sinirlenip kavga çıkarmak kolay ama karşındaki adamı idare ederek avucunun içine alıp istediğini yaptırmak daha zor bir zanaat. ben de yapabiliyor muyum bilmiyorum ama en azından ailesine kötü bir laf söylemiyorum. hatalarını tabiki söylresin ama küfür hakaret. senin ailen benimkinin tırnağı olamaz şeklinde karşılaştırmalar inan hiç hoş değil. senin ailen çok sorunlu olsaydı, evliliğinize zarar verecek kadar, eşin de gelip ailen benimkielrin tırnağı olamaz dese gücüne gitmez miydi? öncelikle kendine yapılmasını istemeidğin şeyleri yapamamakla başla. sonra da ailesi ile ilgili sorunları birer birer çöz. atıyorum çok mu karışıyorlar, zamanla az karışmalarını sağla arana mesafe koy ama sınırı aşmayarak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…