Gece dışarı çıkamıyorum

Ben de cocugumun aksam ezanindan once evde olmasini isterdim. Ama sinemaya falan gitmek isterse onu cikista gidip alirdim o sorun olmamali.
Ama 17 yasinda bir çocuk icin etraf cok tehlikeli maalesef...

Canim k.bakma ama cikmayiver sende. Ben 23 yasindayim, bu yasima geldim Ünv haricinde ailemin bir aksam disari cikmama izin verdigini hatirlamiyorum. Karanlik basmadan evde hazirolda olmam lazimdi yani biz böyle gördük. Ailenin karsi cikmasin senin zoruna gotse de zamanla bunun senin için en hayorlisi oldugunu goreceksin

Nasıl göndermezler ya inanamıyorum. Tabii ki göndermeleri gerekir.

Çünkü bu memlekette minibüsteyken başına gelmeyenin kalmadığı zavallı kızcağızlar ölmedi dimi, bu memlekette gündüz vakti bile kızlara yapmadıklarını bırakmıyorlar dimi. Ayıp yani ne demek 22.30 a göndermemek. Sen koca kızsın 30 una gelmişsin ayaklarının üzerinde duruyorsun. Aaaaa olmadı bak.

Evladım sütünü iç ve usulca yatağına git. Ciddiyim. 17 yaşındasın bi yavaş gelin. Bi yaşanacak yaşı bekleyin.

Gtime güzelim gitme.
Zaman kötü ne olacağı belli olmuyor.
Annen baban iyi yapıyor.
Biraz haberlere bak zaten çıkmak istemezsin.
6 seansına gir en geç 9'da ev ol napıcan akşam seanslarını.

Gunduz cikabiliyorsan sukret,ben evlenene kadar tek basima carsinin yuzunu gormedim.
Evlendim yine babamin evine gidince cocugumu evin dibindeki parka goturemiyorum,
Evlenmeden once degil gece seansi sinamanin gunduz seansini bile gormedim.
Elindekilerin kiymetini bil ve fazlasini isteme tatlim,gece seansinda ne isin var,simsi gencsin sacma gelebilir buyuklerinin tutumu,ama anne olunca anlarsin,insan yavrusunu korumak icin nasil ugrasiyo,herseyi onun iyiligi icin istiyo.
Ortam okadar kotuki baban cok hakli,hayat senin gordugun gibi toz pembe degil l ne yazikki.
Okuldan eve gitmek isterken,gencecik melek gibi ozgecanin katledildigini cabuk unuttuk biraz dikkat edin kizlar kendinize,gecede disari cikmayiverin.
Biraz gercekci oldu ama kusura bakma guzelim,satir satir dogru hepsi.
Ben bi sokak otedeki arkadasimin dogumgunune gidememistim ve aksama kadar aglamistim neden diye ,benimde kizim olsa asla gondermem tanimadigim yere.
Oglumu bile simdiden nasil korurum ilerde diye dusunuyorum.

sen kütahyada cikamiyomussun, ben almanyanin göbeginde 17 yasimda o saate kadar disarda kalabilmem icin özel bir neden olmasi gerekiyordu
simdi annemlere hak veriyorum, dünyanin bin bir türlü hali var

Benimkilerde coook modern insanlar degiller oyle olsa kultur farki derim zaten inan ki degiller ve ailelerinde oyle rahatlik gorerek buyumus insanlarda degiller, cocuklugu ,gencligi köyde gecmis buyumus insanlar yani aslinda yaptigim sey aile yapimiza coook uygun birsey ve olagan birsey degil ama bir fark var ki babam veya annem beni hic basindan savmadi dinledi ve cokta guvendiler
Bunlar anlattigim kadar basitte olmadi hemde ..

..Bunu benim ailem yapabiliyorsa kizina guvenen ve dinleyen her anne baba yapar oyuzden bunu rahatca soyluyorum
aspirin89

Bende 17 yaşındayım arkadaşım benim de ailem izin vermiyor insan bazen özeniyor evet ama ben yinede onlara çok kızmıyorum dışarısı cidden kötü sözlü tacize sabahın köründe uğruyorsun gece kimbilir neler olur mazallah bende sabah bazen arkadaşlarımla gidiyorum ama gece hiç çıkmadım akşam bile sadece geçenlerde bir konser oldu onda da annemle falan gitmiştim babam ona da zorla izin verdi bidaha da izim verir mi bilmiyorum ki o da çok geç değildi saat 7 falandı tek başıma o saate gidemem zaten

Kadına ve genç kızlarımıza yönelik bunca şey gerçekleşirken, ailen endişesinde çok ama çok HAKLI. Senden yaşça büyüğüm hala annem eve 1 saat geciksem 'kızım ne oldu' diye merak eder. Etraf masum değil. Reşit olup eşinle, nişanlınla, sevgilinle gezmen daha doğru. Seni savunacak birileri kesin olmalı. Her gün haberlerde görüyoruz...

Ailen doğru olanı yapıyor. .
dışarı çok kötü. .
büyüyünce çıkarsın. .

çıkma gece ne olcak sanki.ben 24 üme kadar gece dolaşmadım.izin alıp vermediklerinden değil saygımdan.merak ederler düşüncesinden.artı sokak benim gençliğimdeki gibi güvenli değil.hiç mi haberleri görmüyosun

Beni dinleseydi keske babam,bunu cok isterdim,cunki ben korktugumdan babama hicbi istedigimi soyleyemedim,istedigim hicbiseyi yapamadim,bi cok yetenegim koreldi,mesela moda tasarim okumak isterdim,ama soyleyemedim nasilsa hayir der ve tepki gosterir,ben zaten ailemin yaptigi dogru demiyorum,bi yandan disardaki tehlikelerden korurken geleceginide dusunmek lazim,neyseki mutlu bi evlilik yaptim sansima esim cok anlayisli bi insan,
Aslinda herseyi dozajinda tutmak lazim,babamin kiskancligi asiriydi,hala evliyim beni kiz kardesimden daha cok kiskanir,onlara gittigimde evin dibindeki parka inemem.
Bana guvenmemesi icinde hicbi sebep yok,lisede etek katlama disunda bi hatami gormemistir,ama mizaci oyle,cok oteriter ve kontrolcu,evde bile ondan habersiz kus ucmaz.
Yani bizimki biraz ust seviyelerde bi baski oldu,dogrumu degil tabiki suan yapamadiklarimi hatirladikca bogazima bi yumru oturuyor,anneme diyorum babam bana karsi daha katiydi,dediki,o zaman oyleydi simdide boyle napalim.
Piyango bana cikti yani napalim kader...

Iste bende o korku yoktu baya asiydim hep ele avuca zor sıgan bağlasan durmaz ,dövsen olmaz o derece ama aklımda 10 kariş degildi tek istedigim gencligim ,eglenmek,gezmek oldu baktik ki biyere varamiyoruz ateşkes imzaladik ve bende guven vermek adina elimden geleni yaptim sonrasindada utandirmadim sukur
Simdi evliyim esimde iyi biridir
Ister eş,ister baba ,anne ustume asiri baski kuruyorsa kader diyemiyorum oyuzden sizleri pek anlamiyorum tabi herkes fabrika cikisli ayni karakter degil ne yasadigini sen bilirsin
Her aile cocugunu korumak ister benimkiler beni sevmediginden yuru git gez demedi ama korumanin tek yolu eve kapatmak degil o en basit yol digerleri biraz daha mesakatli geliyor :)

17yasindasin evet kardesim var o yasta oda senin gibi babam bsye izin vermedigi zaman ayyy rezil oldum arkadaslarima herkes gidiyor ben gidemiyorum....
ben nisanlanan kadar aksam 6dan once evde olurdum oyle alistirdi ailem ve suan evliyim 25yasindayim hicbir eksiklik duymadim hem gece cikinca ne oluyorki ne degisiyor.?
Ailen kotulugunu istemiyordur emin ol buna.

Üniversite kazanarak bu durumu değiştirebilirsin mesela. Daha lise öğrencisisin muhtemelen. Her ailenin çizgileri farklıdır. Ben 17 yaşımdayken 10a kadar kalma gibi bi talebim olmamıştı. Cumartesi gündüz buluşmaları fazlasıyla yetmesi lazım o yaşta :)

Yaw hee hee tamam.

daha yaşın çok küçük 22.30 da bile çıkıyo olmana şükret bu zamanda kız evlat sahibi olmak çok zor anne babanı da anla biraz otur ders çalış büyüyünce sabaha kadar gezersin kimse karışmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…