- 17 Nisan 2012
- 30.412
- 65.393
-
- Konu Sahibi MorKaranfill
Merhaba ablalarım , sorunum şu 17 yaşındayım ama gece dışarı çıkamıyorum yani mesela öyle 1 lere 2 lere kadar da değil saat 10 10.30 a kadar falan yani en azından bi sinemada akşam seansına gitmek için ailem izin vermiyorum annem aslında onaylıyor ama babam reddediyor. Şimdiye kadar hiç çıkmadığım için izin istediğimde garip geliyor bu durumu nasıl değiştirebilirim üstelik Kütagya gibi küçük bir şehirde yaşıyorum :/
16-17 yaşında benimde cok gec saatte eve gelmem sıkıntiliydi
18-19 yaslarinda max 12.30 olurdu gece
20 -21 yasimda eve sabahlarida geldim
Bu yaşadığın yere göre ve ailenin seni ne kadar taniyip guvendigine bağlı ..
Ben belli yaşa gelmiş hala evden zor cikan kizlarin olmasini 2 seye bagliyorum ya teksas gibi biryerde yasiyordur yada ailesi kizina guvenmiyordur[/QUOT
Bunun guvenle ilgisi yokki tamamen aile yapisi,ne yani babam beni burakmadi diye ben guvenilmez birimiyim,hic alakasi yok.
çıkma gece ne olcak sanki.ben 24 üme kadar gece dolaşmadım.izin alıp vermediklerinden değil saygımdan.merak ederler düşüncesinden.artı sokak benim gençliğimdeki gibi güvenli değil.hiç mi haberleri görmüyosunMerhaba ablalarım , sorunum şu 17 yaşındayım ama gece dışarı çıkamıyorum yani mesela öyle 1 lere 2 lere kadar da değil saat 10 10.30 a kadar falan yani en azından bi sinemada akşam seansına gitmek için ailem izin vermiyorum annem aslında onaylıyor ama babam reddediyor. Şimdiye kadar hiç çıkmadığım için izin istediğimde garip geliyor bu durumu nasıl değiştirebilirim üstelik Kütagya gibi küçük bir şehirde yaşıyorum :/
Beni dinleseydi keske babam,bunu cok isterdim,cunki ben korktugumdan babama hicbi istedigimi soyleyemedim,istedigim hicbiseyi yapamadim,bi cok yetenegim koreldi,mesela moda tasarim okumak isterdim,ama soyleyemedim nasilsa hayir der ve tepki gosterir,ben zaten ailemin yaptigi dogru demiyorum,bi yandan disardaki tehlikelerden korurken geleceginide dusunmek lazim,neyseki mutlu bi evlilik yaptim sansima esim cok anlayisli bi insan,Benimkilerde coook modern insanlar degiller oyle olsa kultur farki derim zaten inan ki degiller ve ailelerinde oyle rahatlik gorerek buyumus insanlarda degiller, cocuklugu ,gencligi köyde gecmis buyumus insanlar yani aslinda yaptigim sey aile yapimiza coook uygun birsey ve olagan birsey degil ama bir fark var ki babam veya annem beni hic basindan savmadi dinledi ve cokta guvendiler
Bunlar anlattigim kadar basitte olmadi hemde ..
..Bunu benim ailem yapabiliyorsa kizina guvenen ve dinleyen her anne baba yapar oyuzden bunu rahatca soyluyorum
aspirin89
Beni dinleseydi keske babam,bunu cok isterdim,cunki ben korktugumdan babama hicbi istedigimi soyleyemedim,istedigim hicbiseyi yapamadim,bi cok yetenegim koreldi,mesela moda tasarim okumak isterdim,ama soyleyemedim nasilsa hayir der ve tepki gosterir,ben zaten ailemin yaptigi dogru demiyorum,bi yandan disardaki tehlikelerden korurken geleceginide dusunmek lazim,neyseki mutlu bi evlilik yaptim sansima esim cok anlayisli bi insan,
Aslinda herseyi dozajinda tutmak lazim,babamin kiskancligi asiriydi,hala evliyim beni kiz kardesimden daha cok kiskanir,onlara gittigimde evin dibindeki parka inemem.
Bana guvenmemesi icinde hicbi sebep yok,lisede etek katlama disunda bi hatami gormemistir,ama mizaci oyle,cok oteriter ve kontrolcu,evde bile ondan habersiz kus ucmaz.
Yani bizimki biraz ust seviyelerde bi baski oldu,dogrumu degil tabiki suan yapamadiklarimi hatirladikca bogazima bi yumru oturuyor,anneme diyorum babam bana karsi daha katiydi,dediki,o zaman oyleydi simdide boyle napalim.
Piyango bana cikti yani napalim kader...
Merhaba ablalarım , sorunum şu 17 yaşındayım ama gece dışarı çıkamıyorum yani mesela öyle 1 lere 2 lere kadar da değil saat 10 10.30 a kadar falan yani en azından bi sinemada akşam seansına gitmek için ailem izin vermiyorum annem aslında onaylıyor ama babam reddediyor. Şimdiye kadar hiç çıkmadığım için izin istediğimde garip geliyor bu durumu nasıl değiştirebilirim üstelik Kütagya gibi küçük bir şehirde yaşıyorum :/
Bu durumla nasıl baş ediyorsunuz mesela arkadaşlarınıza ne diyorsunuz
Yaw hee hee tamam.En ufak birsey soylesin biri zaten ego ,hava diye milletin ustune yuruyorsunuz konu acanlar bin pisman oluyor ev fiyati verdi diye demediginiz kalmiyor ne bu fesatlik ya milletin unrunda misiniz okadar size hava atsin once bunu bir anlayin
Kaynana kocadan baska dert acamiyor kimseye diye soyleniyorlar sonra cunku birisi en ufak birsey soylesin sahip olamayan fesatlar dernegi konunun icine ediyor
22.30 17 yas icin gec degil kadiki babasi ilgili degil, kizi kendisini almasini rica ettiginde dahi seninle ugrasamam diyor isyan etmeyecek bekleyecek benim dedigim ilerde bu tur aileler belli yasada gelse tutumu ayni oluyor kocisiyle evlenene kadar hapis hayati sonra kocaya teslim