Gece dışarı çıkamıyorum

yaşın çok küçük gece çıksan başın göğe mi erecek diyenleri anlayamadım . 17 yaşında bu kız. gayet herşeyin farkında olan bir kız. gece bir arkadaşının doğum günü olur, bütün sınıf arkadaşları akşam bir konser etkinlik planlamış olabilirler tabiki de özenip gitmek isteyecek. ben bunda anormal birşey göremiyorum.
Ama canım babalar böyle genelde. benim babamda böyledir. o yüzden nadiren izin alıp çıkardım dışarıya. 20 yaşındayım üniversitede konser varken bile öyle . sürekli izin almazsan akşamları çıkmak için gerisi ikna kabiliyetine bakar. Baba ama herkes gidiyor, şunlar şunlar gelicek falan filan bişeyler demen lazım rahatlaması ve ikna etmen açısından. Bazen babam hiç sorun çıkarmaz gece dönerim ama pişman bile olduğum oluyor öyle pislik insanlar var ki dışarıda. Babamda uğraşmak istemedği için karşılamazdı zaten beni seninkiyle aynı yani. Dikkatli olmak lazım ve tek dönmemek lazım eve geceleri o konu sıkıntı.:KK43:

Gece dışarı çıkınca ne oluyor ? Saat 10.30'a kadar çıkabiliyorsunuz o da iyidir o saate kadar neler neler yapılır. Bakın ben arkadaşlarla çıkabiliyorum da ne oluyor ? Sıkılıp eve geri dönüyoruz.

Tamam da burada gece dışarı çıkınca bilmem ne diyen arkadaşlar konserler festivaller vs sabahın 9'unda olmuyor herhalde ?
Ayrıca niye böyle konularda ''çıkmasan ölür müsün'' tarzında yorumlar yapılıyor konu sahibi teselli almak için mi açmış konuyu yoksa fikir almak için mi ?
Konu sahibi kendine yakın yaşta erkek kardeşin falan var mı ? Ya da bir arkadaş grubun varsa onları ailenle tanıştır arada 1-2 erkek varsa bir şey diyeceklerini sanmıyorum ama tanımaları gerek önce.

bır sure daha sabredıver, seneye unıversıteye gectıgınde doya doya gezersın.. aılenın yaptıgı abes degıl, dogru olan.. gece sınemaya gıdecegıne sabah arkadaslarınla kahvaltıya gıt, ogle vaktı kafelere gıt vs..hayat gece başlar, ama senın yaşın ıcın degıl..

Şimdiye kadar ne bir konsere ne bir festivale gitmişliğim var ister istemez hevesleniyorum herşey yasak boğuluyorum ve onlardan uzaklaşıyorum

17 yaş daha çok erken.Bende kesinlikle izin vermezdim.Gündüz git canım ne işin var.Çok acele ediyorsunuz.

kıza akıllar verilmiş burada. bu kızcağız sadece 17 yaşında canım, dikkatinizi çekerim. sizler onun ablalarısınız iyi örnek olmanız lazım, anne babayı kafalayıp nasıl izin alınacağı hakkında akıllar verirken iki kere düşünmelisiniz bence.

canım seninde yaşın çok küçük, ben olsam bende o yaştaki kızıma izin vermem. gündüzleri ve akşamın münasip saatleri kız arkadaşlarınla buluş, gez, eğlen. hem ailen seni akşamın sekizinde eve sokmuyor ki 10:30 diyorsun yani 22:30. gecenin bi körü! ne işi varmış genç bir kızın gece 12:00'lere kadar dışarıda? bana ters..

O saatte çıkınca başın göğe mi eriyor, ölürmüsün çıkmasan yada bende çıkamıyorum nolmuş çıkmayıver ne demek ya. Akşam çıkmak için insanın birçok nedeni olabilir, akşam müşait olabilir illa ki güneş tepene geçerken ee çıkıver sende diye akıl vermenin mantiği nedir? Konu sahibinin yaşı o saatlerde çıkmak için uygun sayılır ancak yaşadığı yer buna müsait değil. Çoğu kişi mantıklı açıklama yapmak yerine - sus kız vururum ağzına terliği- diyen ebeveynler(!) gibi cevapları tıkamış kıza. Ayrıca rica ediyorum kimseye üniversitede rahat edersin diye akıl vermeyin. Sonra etrafta içip kusan orda burda sabahlayan birçok kız görüyoruz. Aile baskıcı olmasa, kendi gözetimlerinde çocuklar istedigini yapsa afedersiniz ama ipini salmış gibi gezmez kimsede ortalıkta.

O saatte çıkınca başın göğe mi eriyor, ölürmüsün çıkmasan yada bende çıkamıyorum nolmuş çıkmayıver ne demek ya. Akşam çıkmak için insanın birçok nedeni olabilir, akşam müşait olabilir illa ki güneş tepene geçerken ee çıkıver sende diye akıl vermenin mantiği nedir? Konu sahibinin yaşı o saatlerde çıkmak için uygun sayılır ancak yaşadığı yer buna müsait değil. Çoğu kişi mantıklı açıklama yapmak yerine - sus kız vururum ağzına terliği- diyen ebeveynler(!) gibi cevapları tıkamış kıza. Ayrıca rica ediyorum kimseye üniversitede rahat edersin diye akıl vermeyin. Sonra etrafta içip kusan orda burda sabahlayan birçok kız görüyoruz. Aile baskıcı olmasa, kendi gözetimlerinde çocuklar istedigini yapsa afedersiniz ama ipini salmış gibi gezmez kimsede ortalıkta.
Bunu vurgulamak istedim çünkü çok şeye şahit oldum, yüzde 500 haklısınız.

Aman çıkmayın evden, aman. Fanusta yetiştirin çocuklarınızı, hiçbir şey görmesinler. Sonra ilerde bu durum sizin başınızı ağrıtır benden söylemesi. :KK69: Konu sahibine gelince, gidebilirdi. Babası almaya gelirdi çıkışta. İki taraf da mutlu olurdu.

kuzum benim, seneye sınavların var onlara çalış, kazan, çatır çatır çıkarırsın tüm bunların acısını düzgün arkadaşlar ve düzgün ortamlar seçerek tabii.. M MorKaranfill

Merhaba ablalarım , sorunum şu 17 yaşındayım ama gece dışarı çıkamıyorum yani mesela öyle 1 lere 2 lere kadar da değil saat 10 10.30 a kadar falan yani en azından bi sinemada akşam seansına gitmek için ailem izin vermiyorum annem aslında onaylıyor ama babam reddediyor. Şimdiye kadar hiç çıkmadığım için izin istediğimde garip geliyor bu durumu nasıl değiştirebilirim üstelik Kütagya gibi küçük bir şehirde yaşıyorum :/
canım daha yaşında küçük gerçi büyükte olsan farketmez anne babalar artık dışarıya çocuklarını bırakacak kadar güvenmiyo malum öldürülen genc kızlar gün gectikçe çoğalıyo biliyorum şimdi isyan ediyosun ama empati kur biraz

etraf şerefsiz, it kopuk kaynıyor.ki sen bir kızsın... ailen bilincindedir de seni kısıtlıyordur, ki akşam ezanında girmiyorsun eve 22:30 diyorsun :)

seninle aynı yaşta sayılırım ve benim de iznim yok gibi bir şey. ama 3 ay sonra üniversiteye gideceğim ve her şey fazrklı olacak. yani diyorum ki otur, ders çalış, güzel bir üniversite kazan(büyükşehirde, böylece eğlenmek için bir sürü imkanın olabilir), hayatını yaşa.

not: gerçi şimdi aklıma geldi; arkadaşlarını eve çağırsan da güzel olur. öylesi de eğlenceli oluyor.

Merhaba ablalarım , sorunum şu 17 yaşındayım ama gece dışarı çıkamıyorum yani mesela öyle 1 lere 2 lere kadar da değil saat 10 10.30 a kadar falan yani en azından bi sinemada akşam seansına gitmek için ailem izin vermiyorum annem aslında onaylıyor ama babam reddediyor. Şimdiye kadar hiç çıkmadığım için izin istediğimde garip geliyor bu durumu nasıl değiştirebilirim üstelik Kütagya gibi küçük bir şehirde yaşıyorum :/
Ben de koymazdim

Kutahya gibi kucuk yerde gece ne isin var disarda ailen hakli

17 yaşında kız sinemaya gitmek istedi diye gelen yorumların çoğu 'aman sen de çıkmayıver', ahah. herhalde biraz yaş aldıkça 17 ufak gelmeye başlıyor ama aklı başında insan için 17 insanın kendi ayakları üzerinde durmaya başlayabileceği bir yaştır. sorunun dışarıdaki tehlikeler olduğunun da farkındayım ama dendiği gibi en azından babayla ortak bir yol bulunabilir, size birinin eşlik etmesi ya da çıkışta alınmanız gibi.

çok benzer kafada bir babaya sahibim, ama zamanında burs almış olmam sebebiyle ben 16 yaşında başka bir ülkeye gidip 1 sene orada yaşadım. döndükten sonra da hem annemlerin boşanmış olması, hem de tek başıma hayatta kalmış olduğumu da görmüş olmaları sebebiyle bir daha hiç bir şeyime karışmadılar. hatta an itibariyle de tek başına yurtdışındayım 5 aydır.

özetle çalışın ve bir şeyleri başarabildiğinizi, küçük bir kız çocuğu olmadığınızı ailenize gösterin. hayat dışarıda değişiyor, evin içinde değil. evde de kendinizi geliştirecek aktiviteler yaparsınız elbet ama deneyimler, ilişkiler, sorumluluk alma gibi şeyler evin dışında başlıyor.

X