- 5 Haziran 2015
- 101
- 81
-
- Konu Sahibi MorKaranfill
Öyle yapıyorum abla zaten artık bi kere kuzenimle izin verdi halamın kızları rahat rahat çıkıyorlar ama babam değişik birazanne bıraz devreye gırmelı bızde genctık bukadar sıkma kızıma guvenıyorum desın
sen hıc babandan ısteme ızın daha cok goze batar bısı var sanır
yok canımsın ya guvenlede yasanan yerlede alakası yok
antepdeyım herkes bırbırını tanır burda gece cıkan kızlarda vardır
aılemde bana ınanılmaz guvenır lıseyı baska sehırde yatılı okudum unıversıtede baska sehıre gıttım
hıc nerdesın bıle demedıler bana
ama ben gece hıc cıkmadım bu yuzden hıc ızın bıle ıstemedım
bunca haberler goruyoruz allah korusun zaman kotu
evden okula okuldan ıse ısten eve
:)
3. Bir ihtimalde etrafta acımasızca pisliklerin olmasıdır. Belkide bu 3. Seçenek diğer 2 sinden ağır basıyordur
Bu kendini ezik hissedeceğin bir durum değil ki. Bir de küçük yer. Ayrıca insanlardan çok etkilenme o gece 1'ler ekadar dışarıdayım ailem çok rahat, ay arkadaş gibiyiz diyen insanların çoğu ya yalan söylüyor ya evden gizli gidiyor ya da 1 gece gitse 10 kere gitmiş gibi anlatıyor. Bunda utanacak bir şey yok, ben çok geç eve gidemem ailem hoşlanmıyor denebilir. Ben de belli bir yaşa kadar bunu söyledim, sonra senden bir iki yaş dah a büyüdüğümde her şey değişmeye başladı. Şimdi bir hafta eve gitmediğim de oluyor. Ama hiç yalan söylemedim aileme kimleysem nerdeysem hep doğruydu.Merhaba ablalarım , sorunum şu 17 yaşındayım ama gece dışarı çıkamıyorum yani mesela öyle 1 lere 2 lere kadar da değil saat 10 10.30 a kadar falan yani en azından bi sinemada akşam seansına gitmek için ailem izin vermiyorum annem aslında onaylıyor ama babam reddediyor. Şimdiye kadar hiç çıkmadığım için izin istediğimde garip geliyor bu durumu nasıl değiştirebilirim üstelik Kütagya gibi küçük bir şehirde yaşıyorum :/
Bu kendini ezik hissedeceğin bir durum değil ki. Bir de küçük yer. Ayrıca insanlardan çok etkilenme o gece 1'ler ekadar dışarıdayım ailem çok rahat, ay arkadaş gibiyiz diyen insanların çoğu ya yalan söylüyor ya evden gizli gidiyor ya da 1 gece gitse 10 kere gitmiş gibi anlatıyor. Bunda utanacak bir şey yok, ben çok geç eve gidemem ailem hoşlanmıyor denebilir. Ben de belli bir yaşa kadar bunu söyledim, sonra senden bir iki yaş dah a büyüdüğümde her şey değişmeye başladı. Şimdi bir hafta eve gitmediğim de oluyor. Ama hiç yalan söylemedim aileme kimleysem nerdeysem hep doğruydu.
Senin baban daha katıdır belki bilemedim. Kardeşin, kuzenin, annen, baban onlarla çıkmayı dene önce alıştı rve ne olursa olsun güven kıracak bir şey yapma. Yavaş yavaş alışabilirler ama tutturursan ters teper.
Emin ol ki büyük bir kaybın yok.
Ben bütün kızlar yalan atıyor diye genellme yapmış ya da yalan atmak diye bir tabir kullanmış mıyım? Sen ya da senin ailenin şartları farklı olabilir. Ne dememizi bekliyorsun canım ya isyan et, annen baban kafasız senin mi?Senin cevrendekiler oyle yapiyor olabilir butun kizlar gece yalan atip evden kacmiyor
Tabiki 16-17 yasindaki bir kiz o kadar gec saatlerde disarda olmamali bana gore ama belli bi yastan sonrada baskilar devam ediyorsa orda bir sıkınti vardir
Ben gece cikardim ama it kopukla takilmiyordum kimle arkadaslik ediyorsam ailem hepsiyle tanismistir onceden ve tutup yaya olmuyorsun gece gece nerde eglenip takilacaksak arabayla gidip cikista arabaya binip kapinin onunde iniyordum en olmadi babam beni aliyordu zaten 20 yasindada motosiklet kullanmaya baslamistim topluyordum saclari uzuyordum evime basimada en ufakcik birsey dahi gelmedi
Merhaba ablalarım , sorunum şu 17 yaşındayım ama gece dışarı çıkamıyorum yani mesela öyle 1 lere 2 lere kadar da değil saat 10 10.30 a kadar falan yani en azından bi sinemada akşam seansına gitmek için ailem izin vermiyorum annem aslında onaylıyor ama babam reddediyor. Şimdiye kadar hiç çıkmadığım için izin istediğimde garip geliyor bu durumu nasıl değiştirebilirim üstelik Kütagya gibi küçük bir şehirde yaşıyorum :/
Off dehşetle okudum.25 yaşındayım..geçen yıl 6 nisan'da pazar günü iş çıkışı akşam saat 20:30'da çıkıp evime doğru yürürken şerefsizin biri,suriyeli beni takip etmiş ve binaya girdigimde asansöre geçtim tam kapı kapanıyorken biri kapıyı çekip içeri girdi.kapkara iğrenç kokulu,bozuk türkçeli, suriyeli biri... asansörün kapısını kapattı ,en üst katın düğmesine bastı ve bıçağı dayadı boğazıma..diğer eliyle de asansörün stop düğmesine basıyordu ki asansör kilitlensin orda mahsur kalalım diyeo asansörde yaşadıklarımı anlatsam oturur ağlarsın.. çok şükür atlattım birazck da olsa o psikolojiyi. yoksa buraya bile yazamazdım..asansörde ne mi oldu ? ben direnince bıçağı boğazıma daha çok yaklaştırdı en son ben o suriyeliyi ittim o da karnıma sapladı bıçagı. zor kurtuldum.. sonrası apartman başıma toplandı polisler falan filan.üstüne beni suçladı utanmazların bir kısmı. neden asansöre bir erkekle binmişim diye.. oysaki ben adamı görmedim bile aniden girdi asansöre ...
neyse diyecegim o ki güzel kız lütfen akşamları dışarı çıkma.hele hele sakın tek çıkma.. hı olur gündüz de var bu şerefsizlerden ama gece daha bi kötü ortalık.. büyükşehirde yaşıyorum ve oturdugum semt çok lüks bir yerdi o zaman. o olaydan sonra ordan ayrıldım.. suriyelilerden çokkkk fazla dercede uzak duruyorum. her gördüğümde kötü oluyorumkimsenin başına gelmesini istemem. lütfen bayan arkadaşlarım dikkatli olun. binaya girerken iyice kontrol edin dışkapının kapandıgını.. ve merdiven altında birilerinin olup olmama ihtimalini her zaman aklınızda tutu.. paranoyaklık gelebilir belki şimdi size ama ben bunları yaşadım... Allah bütün kadınları korusun....
Merhaba ablalarım , sorunum şu 17 yaşındayım ama gece dışarı çıkamıyorum yani mesela öyle 1 lere 2 lere kadar da değil saat 10 10.30 a kadar falan yani en azından bi sinemada akşam seansına gitmek için ailem izin vermiyorum annem aslında onaylıyor ama babam reddediyor. Şimdiye kadar hiç çıkmadığım için izin istediğimde garip geliyor bu durumu nasıl değiştirebilirim üstelik Kütagya gibi küçük bir şehirde yaşıyorum :/
Ben bütün kızlar yalan atıyor diye genellme yapmış ya da yalan atmak diye bir tabir kullanmış mıyım? Sen ya da senin ailenin şartları farklı olabilir. Ne dememizi bekliyorsun canım ya isyan et, annen baban kafasız senin mi?
Bu kız da 17 yaşında zaten, ve ben ondan 8 yaş büyüğüm yani benim çevremdeki kızlar iş çevresi olan, arkadaş çevresi olan, evli olan, kendi hayatına sahip insanlar. Biz de konu sahibine bu çok garip değil, yavaş yavaş olur demişiz. Bence sen şu anda ben çok rahattım, motorum da vardı, ailem de rahattı, çok özgürdüm diyerek egonu tatmin etmeye çalışmışsın.
Bu konuyu ya da insanların hayatlarını böyle şeyler için fırsat bilmene; konu dışına taşarak yorumculara sataşmanın alemi yok.
Kendi keyfine bak...