Sabah 10:00
1 dilim ekmek tb tost
5 zeytin
1 kk peynir
5 ceviz
3 fındık
1 küçük mandalina
Ara 15:00 1 bardak ayran
1 küçük süt Mısır
Akşam 18:00
Fırında biber patlıcan domates
2 yk yoğurt
Ara 20:00 1 bardak süt
Su 2 lt
Toplamaya çalışıyorum kaptanımSağlıksız bi şey yok gulbem .. diyette süt mısır yemeyiz ama ..biz diyette değiliz :)) o yüzden beğendim ben
Akşam yetti mi o kadar sonra acıkır mısın ki kaptanımBugünün Menüsü
Sabah 07:00
7 zeytin /1 incir
Kahvaltı 08:00
Açıkcası canım serin bir şeyler istedi ..kahvaltılıklar cazip gelmedi .
1 dlm kavun
1 kase yoğurt
Ara Sade kahve
Öğle 12:15
4 ızgara köfte
Izgara kırmızı biber
Yeşil salata
1 bardak ayran
Akşam 16:30
2 kk süzme peynir
domates/biber/taze soğan
2 sunta
Ara 18:30
10 kadar fındık
3 gün kurusu
Su 2 lt kadar ....
Toplamaya çalışıyorum kaptanım
Akşam yetti mi o kadar sonra acıkır mısın ki kaptanım
Süper o zaman bende yatmaya geçiyorumevet bugünkü menün daha güzeldi ...bi ısırık börekte göz hakkı
acıkmadım hiç canım .. sonrasındaki fındık ve kuru kayısı tuttu ..birazdan uyurum zaten .
Allahımmmmm kaptanım da hamiş?!nasıl mutlu oldum...tebrik ederim canımmm...Yusufumuza kardeş mi geliyo...çok sevindim...yalnızlık iyi deyildir...kız kaptannn senin miyden falan bulanmıyo mu?benim de hayalim sağlıklı beslenmek ve çok kilo almamaktı ama işte hayin bulantılar ve akabinde gelen doyamma doymadıkca da daha çok miyde bulantısı maalesef bana manii oldu...neyse olsun ne yapalım diyorum...inşallah sağlıkla doğurayım da veririm ben yine...hele bide emzirirsem oooh super tıkır tıkır gider...üstüne de fena sıkılaşmayı düşünüyorum...yani 5 6 ay sonra için iyice motive olmuş durumdayım kaptanım...nasıl sın ausum?nasıl gidiyor?
Eveeeet .... bir süre önce açtığım kilo koruma günlüğünden terfi ile buraya geldim .
Rabbim sağlıkla doğmasını nasip etsin diyerek henüz çok taze bir gebelik sürecim var ... 6. hafta içindeyim .
Bu bir diyet günlüğü değildir . Gebelik süresini kilo takıntısı ile geçirmek gibi bir niyetim olmadığı gibi bunu doğru da bulmuyorum ... Ve .... fakat ... gebelikte sağlıklı beslenmenin anne ve bebek için önemi de çok iyi biliyorum .
Bu süreçte bende acemiyim ... Araştıracağım ... araştırdıkça da özellikle listelerimize , öğünlerimize eklememiz gerekenleri bende burada menülerime ekleyeceğim .
Gebelik süresince hem kendim hem bebeğim için en sağlıklı şekilde beslenmek adına elimden geleni yapacağım . Bu şekilde kaç kilo alırım bunu hesaplamıyorum ... en doğru beslenme şekline odaklanmış durumdayım . Çünkü aşırı kilo alımının doğumda bana sorun teşkil edeceğini de biliyorum (ilk doğumumu gebelikte sadece 6 kilo alıp , ama :)) 96 kilo ile yapmıştım )
[td]Kasım[/td][td]Aralık[/td][td]Ocak[/td][td]Şubat[/td][td]Mart[/td][td]Nisan[/td][td]Mayıs[/td][td]Haziran[/td] [td].[/td][td].[/td][td].[/td][td].[/td][td].[/td][td].[/td][td].[/td][td].[/td] [tr][td]
Ausencia'nın 9 ayı Ekim Kilom 56.5 Alınan [/td][td].[/td][td].[/td][td].[/td][td].[/td][td].[/td][td].[/td][td].[/td][td].[/td][td].[/td][/tr][tr][/tr]
Hadi bakalım ... Sağlıkla ... huzurla ...keyifli bir süreç olsun
5_AYNURA_ gülüm yaaa aklımdaydın hep yazacağım unutuyorum .... sağol canım benim ..
ya sorma bulantılar çok fena ... gün boyu bi de ..sadece sabah değil ... Yususta sabah bulantısı olurdu , kusma da ...ama sabah olurdu sadece uyanır uyanmaz .
Şimdi gün boyu .... sürekli bir bulantı hissi ..kusma da yok ..yediğim bende kalıyor .... ağzıma sürekli bi şey atıyorum .. yazıyorum menülerimi işte ..baksan cız coz öyle ağır yemek hiç yok ama 1-2 saatte bir gidip gelip bişey yiyorum .... eee geldi tabii 1 - 1.5 kilo ...
sen de almışsın epey ..bende alırım gibi ...vorones te aldım diyordu ....
gel yaz istersen sende menü... son 3-4 ay en çok alınan zaman çünkü
5
He halde kızımız geliyo ondandır fazla bulantılar...Bende bunda Damlaya nazaran daha kolay geçirdim.en azından yemek yiyordum...şimdi de iştahım fazla...bakıyorum ekmek yemiyosun.ben ekmek yemezsem doymam ki miydem kocaman oldu her halde...sağlıklı her şey yiyorum +karbon alıyorum.kötü yanı karbonağzıma sürekli attığım şeyler kesmiyo beni.illa dolu dolu yemem gerek
Kaptanım bir yakınım kemoterapi görüyor şu sıralar. Ağır bulantıları oluyormuş. Allah kimseye vermesin. Litre litre nane limon içiyorum diyor. Ona bile iyi geliyorsa .. yemek yemeden iyidirvalla beni kesiyor o git gel yemeler aynurum ama artı çıkıyor yani .... şişlik ödem de oluyor zaman zaman .... 70 lerin çok üzerine çıkmasam ne güzel olur da .... o da toplamda 14-15 kilo eder .. bakalım . sanmıyorum hiç
doğru diyorsun canım normal bulantılarda içiyoruz ... gebelik bulantısı uzaylı değil ya :))) bi deneyeyim ..
Kaptanım bir yakınım kemoterapi görüyor şu sıralar. Ağır bulantıları oluyormuş. Allah kimseye vermesin. Litre litre nane limon içiyorum diyor. Ona bile iyi geliyorsa .. yemek yemeden iyidir