Gebelikte Sağlıklı Beslenme Günlüğü

Sağlıksız bi şey yok gulbem .. diyette süt mısır yemeyiz ama ..biz diyette değiliz :)) o yüzden beğendim ben

Sabah 10:00
Aç karna 2 bardak su
1 dilim ekmek ile tost
5 zeytin
Salatalık
Yarım dilim elma

Ara 14:15 1 bardak süt 2 kare bitter
5 ceviz

Akşam 19:00
Balık
Salata
1 ısırık börek

Su 2lt

Akşam yetti mi o kadar sonra acıkır mısın ki kaptanım

Günün Menüsü

(devam eden bulantılarımı bastırmak için biraz çok oldu farkındayım ama bulantılar dayanılmazdı gün boyu)

09:30
1 yumurta
2 kk süzme peynir
yeşillik/domates
1 kş keçi boynuzu pekmezi

11:30
2 taze incir
3 yulaflı bisküvi

15:00
kıymalı karnabahar
1 kase yoğurt

16:30
1 kk kaşar
5 sunta

17:00
1 dlm kavun

19:30
2 kk süzme peynir

21:30
2 hurma
2 gün kurusu
5 fındık

Çok yoğundum kızlar uğrayamadım
Sabah 10:30
2 bardak su aç karna
1 yumurta ile ev yapımı sucuk
1.5 dilim ekmek
3 zeytin
1 parça peynir

Ara 14:00 1 bardak süt 2 kare bitter 3 ceviz

Akşam 18:00
1.5 porsiyon sulu köfte
3 yk makarna
2 yk yoğurt
Bol salata

Su 2lt

Sabah 10:30
Kuşbaşı etli soğanlı yumurta
1 dilim tb ekmek
Zeytin
Peynir
Yarım elma

Akmam 17:00
Et döner ekmek arası ayran bana sormadan almışlar wc Deniz gelene kadar birşey diyemedim
Ama çok yürüdüm inş erimiştir
Su 2 lt

Allahımmmmm kaptanım da hamiş?!nasıl mutlu oldum...tebrik ederim canımmm...Yusufumuza kardeş mi geliyo...çok sevindim...yalnızlık iyi deyildir...kız kaptannn senin miyden falan bulanmıyo mu?benim de hayalim sağlıklı beslenmek ve çok kilo almamaktı ama işte hayin bulantılar ve akabinde gelen doyamma doymadıkca da daha çok miyde bulantısı maalesef bana manii oldu...neyse olsun ne yapalım diyorum...inşallah sağlıkla doğurayım da veririm ben yine...hele bide emzirirsem oooh super tıkır tıkır gider...üstüne de fena sıkılaşmayı düşünüyorum...yani 5 6 ay sonra için iyice motive olmuş durumdayım kaptanım...nasıl sın ausum?nasıl gidiyor?

_AYNURA_ gülüm yaaa aklımdaydın hep yazacağım unutuyorum .... sağol canım benim ..

ya sorma bulantılar çok fena ... gün boyu bi de ..sadece sabah değil ... Yususta sabah bulantısı olurdu , kusma da ...ama sabah olurdu sadece uyanır uyanmaz .
Şimdi gün boyu .... sürekli bir bulantı hissi ..kusma da yok ..yediğim bende kalıyor .... ağzıma sürekli bi şey atıyorum .. yazıyorum menülerimi işte ..baksan cız coz öyle ağır yemek hiç yok ama 1-2 saatte bir gidip gelip bişey yiyorum .... eee geldi tabii 1 - 1.5 kilo ...

sen de almışsın epey ..bende alırım gibi ... vorones te aldım diyordu ....
gel yaz istersen sende menü... son 3-4 ay en çok alınan zaman çünkü

Ak kelebek kuzum döner ekmek olsa da gün içinde denge var .. sen benim gbi gidip gelip bir şey yemiyorsun ..dolu dolu yiyip az öğünde bitiyorsun işi

Dün menü yazmamışım gelmişken onu da yazayım hatırladığım kadar ... normalde telefonuma not alıyorum yazdıklarımı dün yazmadım keyifsizdim ...

Eksik varsa da git gel atıştırmalar aynı tarzdır .

Sabah
3 sunta
2 kk süzme peynir
3 gün kurusu
yarım avuç fındık
taze incir 2 tane

Öğle
1 tabak kıymalı karnabahar
1 kase yoğurt

Akşam
narlı tarçınlı bir kase yoğurt

Aralarda ....

sunta ve kaşar yedim bi kere ....

Mandalina ... fıstık ezmesi .... gün kurusu .... hurma... fındık....keçi boynuzu pekmezi ..ıhlamur .... bunlar böyle ara ara git geldi

5
He halde kızımız geliyo ondandır fazla bulantılar...Bende bunda Damlaya nazaran daha kolay geçirdim.en azından yemek yiyordum...şimdi de iştahım fazla...bakıyorum ekmek yemiyosun.ben ekmek yemezsem doymam ki miydem kocaman oldu her halde...sağlıklı her şey yiyorum +karbon alıyorum.kötü yanı karbonağzıma sürekli attığım şeyler kesmiyo beni.illa dolu dolu yemem gerek

valla beni kesiyor o git gel yemeler aynurum ama artı çıkıyor yani .... şişlik ödem de oluyor zaman zaman .... 70 lerin çok üzerine çıkmasam ne güzel olur da .... o da toplamda 14-15 kilo eder .. bakalım . sanmıyorum hiç

Kaptanım Ausencia , hamiş güzeller , nane limon iyi gelmez mi hamilelik bulantılarına?

doğru diyorsun canım normal bulantılarda içiyoruz ... gebelik bulantısı uzaylı değil ya :))) bi deneyeyim ..

Aus bugün neler yedi

Sabah
1 diş sarımsak
1 bardak ılık bal şerbeti

Kahvaltı
1 dlm etimek
1 kk süzme peynir
3 zeytin
domates / yeşil biber
3-4 gün kurusu
1/2 avuç fındık

Ara
Kahve
Keçi boynuzu özü
5-6 hurma

Ara
1 mandalina
1/2 nar
Yoğurt

İkindi
1 tabak tavuk suyuna çorba
1 tabak etli patates
1 kase yoğurt

Ara
1 dlm tb ekmek
1 kk kaşar

Ara
3 gün kurusu
1/2 avuç çiğ badem

Kaptanım bir yakınım kemoterapi görüyor şu sıralar. Ağır bulantıları oluyormuş. Allah kimseye vermesin. Litre litre nane limon içiyorum diyor. Ona bile iyi geliyorsa .. yemek yemeden iyidir

Kaptanım bir yakınım kemoterapi görüyor şu sıralar. Ağır bulantıları oluyormuş. Allah kimseye vermesin. Litre litre nane limon içiyorum diyor. Ona bile iyi geliyorsa .. yemek yemeden iyidir

Allahımmm şifalar versin tez vakitte dua edeceğim canım ...

tamam ben kocaman bir sürahi hazırlayayım ... sağolasın canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…