- 11 Kasım 2014
- 7.333
- 4.568
-
- Konu Sahibi Yusuf misali
canım gecmıs olsun yaglı salcalı yıyceklerden kacınmalısın cok tuzlu yıyecekler ekşime yapar 3 hafta sonra rahatlıycaksın azalcak bulantıların Allah sabır versın sen yıne gunde 2 3 kere kusuyomusun ben ılk gebelıgımde gunde 7 8 defa kusuyodum dusup bayılıyodum açlıktan çıkarsanda yemeye calıs hafıf corbalar yıyebılırsın veya yogurt yemeye calıs bıde kusarken kendını sakın kasma ve ayakta kusmaya calıs ben şiddetlı kusmak yuzunden dusuk tehlıkesı gecırdım kusma fobım var o kadar şiddetlıydıkı resmen öğürdüğüm anda ıdrar kacırıyodumBn
Bende seninle ayniyim.gecen hfta 10 gun hastanede yttm.idrardaketon cikti.snra hastaneden cktimaa ama haala yatmadan onceki gibiyim.gunde 2 veya 3 kere cikariyorum.ne yemeliyim bilmiorum dun gece 5 te kustum oluyorum sandim
.cok zor gunler.evin heryrri kokuyor .yiyebildgniz yiyeckleri paylasin arkadaslar.((
gerekırse lavaboya kus ama ayakta kus çömelme çömelınce ıkınma gıbı oluyo bebege baskı yapıyo suan bebekle mesane aynı hızada oldugu ıcın kusarken mesaneye baskı oluyo ıdrar kacırma ondan oluyoDun gece okdr ogurmusum ki bn de kacirmisim.gnlde oturarak kusuyodum.ogurtum kanli gelio ztn.ayakta hic denemefim kusabilirmiyim acaba.
gerekırse lavaboya kus ama ayakta kus çömelme çömelınce ıkınma gıbı oluyo bebege baskı yapıyo suan bebekle mesane aynı hızada oldugu ıcın kusarken mesaneye baskı oluyo ıdrar kacırma ondan oluyo
gerekırse lavaboya kus ama ayakta kus çömelme çömelınce ıkınma gıbı oluyo bebege baskı yapıyo suan bebekle mesane aynı hızada oldugu ıcın kusarken mesaneye baskı oluyo ıdrar kacırma ondan oluyo
Merhaba haftalarin ilerlemis masallah. Ben de senle ayni durumdayim kusarken nefes alamatiyorum yuzumdeki damarlar catliyor peynir ekmekle besleniyorum bebeklerim icin cok uzuluyorum. yine aciktim ne yiycem simdi ben diye agliyorum resmen sinir sistemim harap. Nolur bana senin bilantilarinin gectigini soyle. Herkes 4. Ay diyor ama 3.5 aylik oldum hala bir farklilik yok hatta cok kotu kusuyorum bana hic gecmeyecek gibi geliyorMerhaba hanımlar, uzun süredir aktif olarak kullanmıyordum ama bulantı ve kusmalarım olduğundan beri çok okudum forumu. Bulduğum en güncel başlık buydu. 13. haftamdayım bir kez hastanelik oldum. 6. haftada başlayan bulantı ve kusmalar 9-10. haftalarda tavan yapmıştı. şimdilerde o derece şiddetli değil ama 3-4 gün iyi isem 5. gün gene tır çarpmış gibi oluyorum. Bu halde işe geliyorum. Allah affetsin ama çok bunaldım gücüm kalmadı artık. O bulantı gelince hiç birşey kesmiyor iyi gelmiyor. Yiyecek sıkıntısı çekiyorum artık. herşeyden iğrendim. Bir de tükürük salgım çok fazla ve zaman zaman yutamıyorum. Geçecek diyen arkadaşlara yürekten inanmak istiyorum. Geçsin artık lütfen
ya benim de ayakta kustugumda afedersin asagidan biseyler geliyor. Ben bir kova yaptimncop poseti takiyorum. Oturarak kusuyorum. Kusarken o kadar zorlaniyorum ki kendimi durduramiyorum korkumdan karnimi tutuyorum. Ayaktan kusmak da iyi degil ben oturunca hic degilse akinti ya da leke gelmiyorgerekırse lavaboya kus ama ayakta kus çömelme çömelınce ıkınma gıbı oluyo bebege baskı yapıyo suan bebekle mesane aynı hızada oldugu ıcın kusarken mesaneye baskı oluyo ıdrar kacırma ondan oluyo
seni cok iyi anliyorum. Allah yardimcimiz olsun. Tedaviyle oldu ne cok istedim anne olabilmeyi suan tadini cikaramiyorum. Hic bisey yiyemiyorum onlar icin cok uzuluyorumNeefes alamiorum.artik.gunlerim burbirinn den kotu
ya benim gibi olan var mı evimden eşyalarımdan odalardan yatağımdan perdelerden masadan duvarlardan vs vs. herşeyden midem bulanıyo bakmak istemiyorum hiç biyere evim temiz ama sürekli kokuyo gibi geliyo bana ay çok fena bi durum yemek yapamıyorum buzdolabını açamıyorum
Bnde oyleyim cnm evimden tiksindim hatta bi ara esime biraz senin annenlerde birazda bizimkilerde kalalim dedimde olmaz ole dedi arada bi gidioz bizde annemlere gidince sanki orasi temizmiste bizim evde sorun varmis hissine kapiliyorum cok zor be gercekten bu hamilelik bian once hayirlisi ile dogursak bari
Bn
Bende seninle ayniyim.gecen hfta 10 gun hastanede yttm.idrardaketon cikti.snra hastaneden cktimaa ama haala yatmadan onceki gibiyim.gunde 2 veya 3 kere cikariyorum.ne yemeliyim bilmiorum dun gece 5 te kustum oluyorum sandim
.cok zor gunler.evin heryrri kokuyor .yiyebildgniz yiyeckleri paylasin arkadaslar.((
ah canım yaa sana dua etmekten başka elimden geldiğince teselli vereyim. bulantılar ne yazık ki kişiden kişiye göre değişiyor geçme süresi. bana da hep 12. hafta dediler geçmedi, 14 dediler geçmedi 16 geçmedi benim bulantılarım malesef hala ara ara devam ediyor. sabahları çok aç kalkarsam istifra ediyorum ama buna çok şükür diyorum. rahatça yemek yiyorum artık en azından. senin de hafifleyecek az kalmış sabret. benim gitmediğim doktor gezmediğim hastane kalmadı. mideme tüm iç organlarıma bakıldı başka bişi mi var diye ama çok şükür bişi çıkmadı. En sonunda dr um psikologa yolladı. bana gerçekten iyi geldi. Bak herşeyden önce şunu bil bebeklerin için üzülme onlar senin yıllarca depoladığın vitaminlerinden çok güzel bi şekilde besleniyorlar. bu bulantıların bir yerden sonra da sebebi hormonlar değil artık psikolojik oluyor. ben bir türlü kabullenememiştim bulantıları sürekli kusmalarımı. etrafımda güllük gülistanlık hamilelik geçirenlere sinir oluırdum ama hepsi yalan söylüyor :) hiç bir gebelik mükemmel değildir. herkesin sorunları oluyordur mutlaka ama kimse dışarıya böyle göstermiyor. sağlıklı bebek hatta üstelik senin iki tane sanırım bak ne güzel sağlıklı iki tane can taşıyorsun rahminde :) o yüzden eski günlerindeki gibi olmanı bekleme. bu bir süreç ve bu süreci böyle kabul et. geçeceğine inan. çünkü geçecek. bebeklerimizi kucağımıza aldığımızda hepsini unutucaz. bi kaç hafta sonra içinde kıpır kıpır oynadıklarını hissetmeye başlayacaksın onları düşün. beğendiğin bebek resimlerine bak kendi bebeklerini hayal et. onları gezdirdiğini. herşey güzel olacak. öyle bulantılar bıçak gibi kesilmedi ben de dedim ya hala içim kıyılıyor zaman zaman ama tolere edebiliyorum.Merhaba haftalarin ilerlemis masallah. Ben de senle ayni durumdayim kusarken nefes alamatiyorum yuzumdeki damarlar catliyor peynir ekmekle besleniyorum bebeklerim icin cok uzuluyorum. yine aciktim ne yiycem simdi ben diye agliyorum resmen sinir sistemim harap. Nolur bana senin bilantilarinin gectigini soyle. Herkes 4. Ay diyor ama 3.5 aylik oldum hala bir farklilik yok hatta cok kotu kusuyorum bana hic gecmeyecek gibi geliyor
ya benim de ayakta kustugumda afedersin asagidan biseyler geliyor. Ben bir kova yaptimncop poseti takiyorum. Oturarak kusuyorum. Kusarken o kadar zorlaniyorum ki kendimi durduramiyorum korkumdan karnimi tutuyorum. Ayaktan kusmak da iyi degil ben oturunca hic degilse akinti ya da leke gelmiyor
Cok tesekkur ederim uzun uzun anlatmissin. Ins. Canim ben sqbah ac karina olan bulantilara raziyim evet o zaman iki lokma da olsa rahat biseyler yeniyor ama gun ici de ve aksam cok kotu oluyor iste o zaman uykuda yenilip icilen de zehir oluyor malesef. Bunlarin yanina reflu gastrit eklenince anlatmam imkansiz evet kotuye odaklanmamak lazim hep iyi olacagim gececek diye dusunuyorum ama iste ins.ah canım yaa sana dua etmekten başka elimden geldiğince teselli vereyim. bulantılar ne yazık ki kişiden kişiye göre değişiyor geçme süresi. bana da hep 12. hafta dediler geçmedi, 14 dediler geçmedi 16 geçmedi benim bulantılarım malesef hala ara ara devam ediyor. sabahları çok aç kalkarsam istifra ediyorum ama buna çok şükür diyorum. rahatça yemek yiyorum artık en azından. senin de hafifleyecek az kalmış sabret. benim gitmediğim doktor gezmediğim hastane kalmadı. mideme tüm iç organlarıma bakıldı başka bişi mi var diye ama çok şükür bişi çıkmadı. En sonunda dr um psikologa yolladı. bana gerçekten iyi geldi. Bak herşeyden önce şunu bil bebeklerin için üzülme onlar senin yıllarca depoladığın vitaminlerinden çok güzel bi şekilde besleniyorlar. bu bulantıların bir yerden sonra da sebebi hormonlar değil artık psikolojik oluyor. ben bir türlü kabullenememiştim bulantıları sürekli kusmalarımı. etrafımda güllük gülistanlık hamilelik geçirenlere sinir oluırdum ama hepsi yalan söylüyor :) hiç bir gebelik mükemmel değildir. herkesin sorunları oluyordur mutlaka ama kimse dışarıya böyle göstermiyor. sağlıklı bebek hatta üstelik senin iki tane sanırım bak ne güzel sağlıklı iki tane can taşıyorsun rahminde :) o yüzden eski günlerindeki gibi olmanı bekleme. bu bir süreç ve bu süreci böyle kabul et. geçeceğine inan. çünkü geçecek. bebeklerimizi kucağımıza aldığımızda hepsini unutucaz. bi kaç hafta sonra içinde kıpır kıpır oynadıklarını hissetmeye başlayacaksın onları düşün. beğendiğin bebek resimlerine bak kendi bebeklerini hayal et. onları gezdirdiğini. herşey güzel olacak. öyle bulantılar bıçak gibi kesilmedi ben de dedim ya hala içim kıyılıyor zaman zaman ama tolere edebiliyorum.
ne demek her zaman. özelden de yazabilirsin ne zaman istersenCok tesekkur ederim uzun uzun anlatmissin. Ins. Canim ben sqbah ac karina olan bulantilara raziyim evet o zaman iki lokma da olsa rahat biseyler yeniyor ama gun ici de ve aksam cok kotu oluyor iste o zaman uykuda yenilip icilen de zehir oluyor malesef. Bunlarin yanina reflu gastrit eklenince anlatmam imkansiz evet kotuye odaklanmamak lazim hep iyi olacagim gececek diye dusunuyorum ama iste ins.
Evet benim kuzular iki tane ins. Rabbim saglikla gelmelerini nasib etsin hepimize saglikla zamaninda kucagimiza almayi nasib etsin. Tesekkur ederim tekrar samimiyetin icin
Ay bak buna cok sevindim. 24. Hafta. Bana da herkes 3 aydan sonra filan diyordu. Icim rahatladi. Reflu ve gastrit evet onceden de vardi kotu oldugum zamanlarda mide koruyucu aliyordum. Ama simdi alamiyorum tabi. Acilde gittigim kadin dogumcu pulset yada rennie surup demisti bak aslinda ama ne bileyim o kadar cok ilac kullaniyorum ki baska seylerden almamistim. Son care dr.uma danisayim bari. Cok tesekkur ederimne demek her zaman. özelden de yazabilirsin ne zaman istersengüzel dualarını Rabbim kabul etsin. Reflu ve gastritin önceden mi vardı gebelikle birlikte mi çıktı bilmiyorum canım ama ben rennie tablet çiğniyorum mide yanmalarıma o iyi geliyor. doktoruna danışıp kullanabilirsin. hiç üzülme bebeklerin seni sömürüyor her türlü. bana doktorum geçen muayene de daha yeni dedi 24. haftadan sonra ''bugün bebeğim için ne yedim'' demelisin dedi. içini ferah tut o yüzden. onlar besleniyorlar her türlü. doktorum bana senin gün içersinde yediğin bir ceviz kadar zaten o. o bir ceviz ona on gün yeter demişti :) gerçekten de çok şükür ki şu ana kadar bulantıların bebeğim üzerinde olumsuz bir etkisi olmadı. Evvel Allahın izniyle bundan sonra da sağlıkla devam eder inşallah hepimizin gebeliği ve zamanında sağlıkla sıhhatle kucaklarız miniklerimizi. sonra geldiklerinde popiklerine vururuz bolca... siz bize neler ettiniz diye :)
rica ederim canım gönlünü ferah tut. gebelik toz pembe değil ne yazık ki. ama hepsi geçecekAy bak buna cok sevindim. 24. Hafta. Bana da herkes 3 aydan sonra filan diyordu. Icim rahatladi. Reflu ve gastrit evet onceden de vardi kotu oldugum zamanlarda mide koruyucu aliyordum. Ama simdi alamiyorum tabi. Acilde gittigim kadin dogumcu pulset yada rennie surup demisti bak aslinda ama ne bileyim o kadar cok ilac kullaniyorum ki baska seylerden almamistim. Son care dr.uma danisayim bari. Cok tesekkur ederim