Gebelikte mide bulantisi olanlarrrrr :(

canım gecmıs olsun yaglı salcalı yıyceklerden kacınmalısın cok tuzlu yıyecekler ekşime yapar 3 hafta sonra rahatlıycaksın azalcak bulantıların Allah sabır versın sen yıne gunde 2 3 kere kusuyomusun ben ılk gebelıgımde gunde 7 8 defa kusuyodum dusup bayılıyodum açlıktan çıkarsanda yemeye calıs hafıf corbalar yıyebılırsın veya yogurt yemeye calıs bıde kusarken kendını sakın kasma ve ayakta kusmaya calıs ben şiddetlı kusmak yuzunden dusuk tehlıkesı gecırdım kusma fobım var o kadar şiddetlıydıkı resmen öğürdüğüm anda ıdrar kacırıyodum

Dun gece okdr ogurmusum ki bn de kacirmisim.gnlde oturarak kusuyodum.ogurtum kanli gelio ztn.ayakta hic denemefim kusabilirmiyim acaba.

Dun gece okdr ogurmusum ki bn de kacirmisim.gnlde oturarak kusuyodum.ogurtum kanli gelio ztn.ayakta hic denemefim kusabilirmiyim acaba.
gerekırse lavaboya kus ama ayakta kus çömelme çömelınce ıkınma gıbı oluyo bebege baskı yapıyo suan bebekle mesane aynı hızada oldugu ıcın kusarken mesaneye baskı oluyo ıdrar kacırma ondan oluyo

Gecmis olsun anneler hepimizin sikintisi ayni 8 haftalik hamileyim mide yanmasi bulantisi geceleri migdem agzimda bir usume bir eklem agrilari sormayin. Icimden hic birsey yapmak gelmiyordu kac gundur ne is ne guc cakiliyordum oturdugum yere. Karnimda sanci belimde agrilar gaz sikismasi adet olucakmisim gibi tatli tatli kasik sancilari. Bir de pskolojik ay bebegime bisey olurmu bi is yapsam oldumu olucak mi uyurken sagim tutuluyor soluma donuyorum solum tutluyor sagima allah yardimcimiz olsun:)

12. haftadan sonra bitecek sandıgım bulantılarım ne yazık kı hala benımle. Allah hepimizin yardımcısı olsun

sizleri bu sabah mide bulantısıyla uyandığımda anladım hiç anlamamayı tercih ederdim tabi:) bu ne ya sabah 6dan beri midem ağzımda dolaşıyorum umarım çok sürmez bu durum. Sabah yataktan kalkmadan önce çubuk kraker yemek biraz iyi geliyormuş.Allah yardımcımız olsun hepimizin

ah ahh benim resmen hayatımı tepetaklak etti bu mide yanmasıda var bulantısıda var kusması taş yutmuş gibi ağrısı geçer geçer diyolar ama ne geçen var ne giden sanki böyle yaşıcakmışım gibi geliyor artık. büyük bi hastalığa yakalanmışımda hiç geçmicek gibi gece wc ye kalkınca bile kusarmı insan su içsem kusuyorum bide çıakrtamıyorum o daha kötü boş boş öğürüp duruyorum Allah yardımcımız olsun şimdilerde çekelimde inşallah doğum sonrası sıkıntılar biter

Merhaba haftalarin ilerlemis masallah. Ben de senle ayni durumdayim kusarken nefes alamatiyorum yuzumdeki damarlar catliyor peynir ekmekle besleniyorum bebeklerim icin cok uzuluyorum. yine aciktim ne yiycem simdi ben diye agliyorum resmen sinir sistemim harap. Nolur bana senin bilantilarinin gectigini soyle. Herkes 4. Ay diyor ama 3.5 aylik oldum hala bir farklilik yok hatta cok kotu kusuyorum bana hic gecmeyecek gibi geliyor
gerekırse lavaboya kus ama ayakta kus çömelme çömelınce ıkınma gıbı oluyo bebege baskı yapıyo suan bebekle mesane aynı hızada oldugu ıcın kusarken mesaneye baskı oluyo ıdrar kacırma ondan oluyo
ya benim de ayakta kustugumda afedersin asagidan biseyler geliyor. Ben bir kova yaptimncop poseti takiyorum. Oturarak kusuyorum. Kusarken o kadar zorlaniyorum ki kendimi durduramiyorum korkumdan karnimi tutuyorum. Ayaktan kusmak da iyi degil ben oturunca hic degilse akinti ya da leke gelmiyor

canım ben senin haftalarındayken buraları okurken benim bulantılarım geçsin ben de bulantısı olanları rahatlatıcam diyordum kendi kendime. Salonda koltuklarımda oturamıyordum ben kokuyordu bana ev. geçiyor, geçecek.

eşini ikna edebilirsen ev değişikliği bazen gerçekten iyi geliyor. Ben de uzun süre annemde kalmıştım.

ev makarnası mideni tutar. çok kustuğum günlerde ben pirinç unu ile muhallebi, kazandibi falan gibi sütlü hafif tatlılar yiyordum. tüm gün sadece bi kase tatlı yiyebiliyordum bazen. zencefilli çay deneyin bir de o mda iyi geliyor mideye.

ah canım yaa sana dua etmekten başka elimden geldiğince teselli vereyim. bulantılar ne yazık ki kişiden kişiye göre değişiyor geçme süresi. bana da hep 12. hafta dediler geçmedi, 14 dediler geçmedi 16 geçmedi benim bulantılarım malesef hala ara ara devam ediyor. sabahları çok aç kalkarsam istifra ediyorum ama buna çok şükür diyorum. rahatça yemek yiyorum artık en azından. senin de hafifleyecek az kalmış sabret. benim gitmediğim doktor gezmediğim hastane kalmadı. mideme tüm iç organlarıma bakıldı başka bişi mi var diye ama çok şükür bişi çıkmadı. En sonunda dr um psikologa yolladı. bana gerçekten iyi geldi. Bak herşeyden önce şunu bil bebeklerin için üzülme onlar senin yıllarca depoladığın vitaminlerinden çok güzel bi şekilde besleniyorlar. bu bulantıların bir yerden sonra da sebebi hormonlar değil artık psikolojik oluyor. ben bir türlü kabullenememiştim bulantıları sürekli kusmalarımı. etrafımda güllük gülistanlık hamilelik geçirenlere sinir oluırdum ama hepsi yalan söylüyor :) hiç bir gebelik mükemmel değildir. herkesin sorunları oluyordur mutlaka ama kimse dışarıya böyle göstermiyor. sağlıklı bebek hatta üstelik senin iki tane sanırım bak ne güzel sağlıklı iki tane can taşıyorsun rahminde :) o yüzden eski günlerindeki gibi olmanı bekleme. bu bir süreç ve bu süreci böyle kabul et. geçeceğine inan. çünkü geçecek. bebeklerimizi kucağımıza aldığımızda hepsini unutucaz. bi kaç hafta sonra içinde kıpır kıpır oynadıklarını hissetmeye başlayacaksın onları düşün. beğendiğin bebek resimlerine bak kendi bebeklerini hayal et. onları gezdirdiğini. herşey güzel olacak. öyle bulantılar bıçak gibi kesilmedi ben de dedim ya hala içim kıyılıyor zaman zaman ama tolere edebiliyorum.

Cok tesekkur ederim uzun uzun anlatmissin. Ins. Canim ben sqbah ac karina olan bulantilara raziyim evet o zaman iki lokma da olsa rahat biseyler yeniyor ama gun ici de ve aksam cok kotu oluyor iste o zaman uykuda yenilip icilen de zehir oluyor malesef. Bunlarin yanina reflu gastrit eklenince anlatmam imkansiz evet kotuye odaklanmamak lazim hep iyi olacagim gececek diye dusunuyorum ama iste ins.
Evet benim kuzular iki tane ins. Rabbim saglikla gelmelerini nasib etsin hepimize saglikla zamaninda kucagimiza almayi nasib etsin. Tesekkur ederim tekrar samimiyetin icin

ne demek her zaman. özelden de yazabilirsin ne zaman istersen güzel dualarını Rabbim kabul etsin. Reflu ve gastritin önceden mi vardı gebelikle birlikte mi çıktı bilmiyorum canım ama ben rennie tablet çiğniyorum mide yanmalarıma o iyi geliyor. doktoruna danışıp kullanabilirsin. hiç üzülme bebeklerin seni sömürüyor her türlü. bana doktorum geçen muayene de daha yeni dedi 24. haftadan sonra ''bugün bebeğim için ne yedim'' demelisin dedi. içini ferah tut o yüzden. onlar besleniyorlar her türlü. doktorum bana senin gün içersinde yediğin bir ceviz kadar zaten o. o bir ceviz ona on gün yeter demişti :) gerçekten de çok şükür ki şu ana kadar bulantıların bebeğim üzerinde olumsuz bir etkisi olmadı. Evvel Allahın izniyle bundan sonra da sağlıkla devam eder inşallah hepimizin gebeliği ve zamanında sağlıkla sıhhatle kucaklarız miniklerimizi. sonra geldiklerinde popiklerine vururuz bolca... siz bize neler ettiniz diye :)

Ay bak buna cok sevindim. 24. Hafta. Bana da herkes 3 aydan sonra filan diyordu. Icim rahatladi. Reflu ve gastrit evet onceden de vardi kotu oldugum zamanlarda mide koruyucu aliyordum. Ama simdi alamiyorum tabi. Acilde gittigim kadin dogumcu pulset yada rennie surup demisti bak aslinda ama ne bileyim o kadar cok ilac kullaniyorum ki baska seylerden almamistim. Son care dr.uma danisayim bari. Cok tesekkur ederim

rica ederim canım gönlünü ferah tut. gebelik toz pembe değil ne yazık ki. ama hepsi geçecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…