- 13 Mayıs 2020
- 2.419
- 2.958
- 83
- Konu Sahibi slvlovehmt
-
- #4.621
Canim bebeklikte gazli bez uyg yine gunluk bir tedavi mi acaba?Nerde bu doktor?Keşke kökten çözümü olsa.Valla günlük ilaç kullanmak zor açıkçasımerhaba, çok geçmiş olsun. Bebeğiniz olduğu için şu an çok hassassınız biliyorum. Ama o kadar takmayın kafanıza çok şükür teşhis konmuş.
benim eşimin ailesinde herkeste var tiroit hastalığı anne tarafında. Gelişim geriliği zeka geriliği olan kimse yok.
Eşim ameliyat oldu şimdi. Annesine de ameliyat demişler ama ben hasan hüsnü eren diye bir doktor gördüm instagramda takip ediyorum. Annesinş ona götüreceğiz önce. İyot ile tedavi yapıyor. Bebeklerde de karından gazlı bezle iyot uygulaması öneriyor. Siz de bakın isterseniz belki gitmek istersiniz.
Canim bebeklikte gazli bez uyg yine gunluk bir tedavi mi acaba?Nerde bu doktor?Keşke kökten çözümü olsa.Valla günlük ilaç kullanmak zor açıkçası
Bizim topuk kanı 11 geldi.23. gün hastanede TSH 61,9 T4 ise 0,387 geldi o yüzden korkuyorum işteMerhaba hipotiroid benim bebeğimde var.Bizim 6.gün anlaşıldı ama T3 T4 normal olduğu için hoca 1.ayına kadar bekleyelim geçici olabilir dedi.Tsh 35 ti. 1.ayda tsh 12.75 e düştü.5 in altına düşmesi gerektiği ve düşmediği için bebegin hipotiroidi var ilaca başlayalım dedi.Yarim doz alıyorduk geçen haftaki kontrolde hala 9,75 olduğu için tam doza geçtik.Ilaci sabah aç karnına veriyorum verdikten sonra yarım saat emzirmiyorum.Eger ilaca başladığıniz 23.günde T3 T4 hormon değerleriniz normalse etkilenme olmamıştır hiç merak etmeyin.Bu değerler düşükse tiroid yeteri kadar üretilmemiş oluyor.Tsh yüksekken ki aşamada tsh hormonu yükselerek tiroid bezine az çalışıyorsun daha çok çalış diyor.Sizin 23.gun değerleriniz kaçtı ?Topuk kanı kaç geldi? Ilaç kullaniminiz nasıl ?
T4 biraz düşükmüş ama korkma bebeklerde 1 ay tolere edebiliyor etkilenme olduğunu sanmıyorum.Farkedilmeyen her ay IQ 5 puan kadar düşüyor demişti prof.23.gün başlamışsınız neticede.Ayrica bilemezsin ki..Bizim topuk kanı da 11 geldi 20.gün falan dönüş yaptılar Sağlık Bakanlığı ndan..Sağlık Ocağında verdiğimiz topuk kanı da 13 civarı gelmiş onun icin de 1.ayda tekrar aradılar bu kadar gevsekler.Neden kendini sucluyorsun biz 6.gün sarılık yüzünden hastanede yattigimiz için tesadüfen ogrendik.Cocuk doktoru rutin tsh bakarmış orda cıktı.Bizim topuk kanı 11 geldi.23. gün hastanede TSH 61,9 T4 ise 0,387 geldi o yüzden korkuyorum iştebizde şuan 50 mg euthyrox 50 mg veriyoruz.saglik ocağından alınan ikinci kan kesti sonucu 10. Gün geldi o yüzden geç kaldık .kendimi çok suçluyorum keşke sonucu beklemeden hastaneye goturseydim
Tamam canim araştıracağım.Sonuçta ilaç olarak verdikleri euthyrox da bir nevi iyot sanırım.Ben fitoterapi bandındaki tedavilere soğuk bakmıyorum zaten neden olmasınşöyle adam şey düşünüyor bu hastalığın tamamen iyot eksikliğinden olduğunu iyot tedavisi ile değerleri normale getirdiğini iddia ediyor. Ben de bilmiyorum ama İyot zararsız bir şey olduğundan ben denemeye değer diye düşünüyorum. Doktor istanbulda.
gazlı beze iyot sürüp bebeğin karnına sürülüyor. Bebekte eksiklik varsa iyotu çekiyormuş. Eksiklik yoksa karnı turuncu kalıyormuş. Tüm bebeklere öneriyor bunu aslında sadece tiroit ile ilgili sıkıntısı olanlara değil. Normal yetişkinlere de ağızdan veriyor. Yine her yetişkinin günde 1-2 damla kullanabileceğini söylüyor. ama hastalık ve şlaç kullanımı varsa doz ayarlaması için kendisinin muayene etmesi gerekiyor sanırım.
Yani şarlatan mıdır bilmem ama doktor sonuçta. İyot da pahalı bir şey değil her yerde bulunan bir şey. Ben youtube da videolarını izledim ve gebeler için önerdiği miktarda alıyorum şu an. Konu bebek olunca tabi daha tedirgin olabilirsin ben de bilemiyorum da. Belki kendisine bir muayene olursanız bir şeyler oluşur kafada.
Ne yapacağımı bilmiyorum içime öküz oturmuş gibi.surekli düşünüp araştırıyorum kafayı yiyicem.cpk korkuyorum cokT4 biraz düşükmüş ama korkma bebeklerde 1 ay tolere edebiliyor etkilenme olduğunu sanmıyorum.Farkedilmeyen her ay IQ 5 puan kadar düşüyor demişti prof.23.gün başlamışsınız neticede.Ayrica bilemezsin ki..Bizim topuk kanı da 11 geldi 20.gün falan dönüş yaptılar Sağlık Bakanlığı ndan..Sağlık Ocağında verdiğimiz topuk kanı da 13 civarı gelmiş onun icin de 1.ayda tekrar aradılar bu kadar gevsekler.Neden kendini sucluyorsun biz 6.gün sarılık yüzünden hastanede yattigimiz için tesadüfen ogrendik.Cocuk doktoru rutin tsh bakarmış orda cıktı.
Bebeğiniz şimdi kac günlük ? Hangi sehirdesiniz takip ediyor? Etkilenme olsa anlarlardı üzülmeyin,özelden yazabilirsiniz konuşabilirizNe yapacağımı bilmiyorum içime öküz oturmuş gibi.surekli düşünüp araştırıyorum kafayı yiyicem.cpk korkuyorum cok
Merhaba canım,kolaylıklar dilerim masallah size
Kız sen yine mi kilo verdin? +400 le doğuma mi girilir arkadaşarchimom kilom 78.8 canım
Galiba verdimKız sen yine mi kilo verdin? +400 le doğuma mi girilir arkadaş
68.70Melodiam , iSsra , Hannereyyan , P Pelusyastik , S srplmtmtk , A Alliswell1677 , nervouscookie , A Avzemmm Kızlar bildirim yapacak mısınız? Özellikle doğum yapan arkadaşlar gebelik bitti kilo takibi bitti sanmayın devam ediyoruz sadece biraz hız kestik
Valla dediğin gibi eskisi gibi giremiyoruz . Diyet uygulamak istiyorum aslinda ama uygulayamiyorum verdiğim kiloyu koruyamiyorim . Az biraz biliyosun evliligimde sıkıntılar vardı halen devam ediyor .Ezgi için son bi şans verdik . Stresten sıkıntıdan sütüm az . E iyice kesilmesin diye önerilen herşeyi yiyorum .Maalesef kilom 81 lerde . Giydigim yakismiyor yeni kiyafetler almak istemiyorum kendimi salmisim aynalara bakasim gelmiyor o derece . Velakin toparlanmam lazım farkındayım.Melodiam , iSsra , Hannereyyan , P Pelusyastik , S srplmtmtk , A Alliswell1677 , nervouscookie , A Avzemmm Kızlar bildirim yapacak mısınız? Özellikle doğum yapan arkadaşlar gebelik bitti kilo takibi bitti sanmayın devam ediyoruz sadece biraz hız kestik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?