Gebelikte kilo takiplerimiz ve kontrolümüz 🤰👼🏻

Ayyy sorma bide o zaman bende etrafdan bu şeyleri duyup durdum ama kulağımı tıkadım ve yaptirdim...

Merhaba kızlar, güncel kilom 3 günlük periyotta 59.7,dün 60.2 bugün 60.8,ortalana 60.5 diyelim..Bu iki hafta aşırı dikkat ettim ekmek çok kısıtlı ve şeker asla yok, yine sonuç. değişmedi. Bacaklarıma dokunduğum yer çukur kalıyor, zencefilli su içip ananas kivi yedim ödem geçmiyor, tuvalete gidemiyorum, duphalac sabah akşam içiyorum o da fayda etmiyor. Sürekli bel ve kasık ağrım var bazen karnım aşırı sertleşiyor, özellikle yemek sonrası çok zorlanıyorum o nedenle daha az yemek zorunda kaldım, kabızlıktan olabilir diye düşündüm doktora gitme ihtiyacı duymadım, normal bir zaman olsa şu halime 2 3 kilo vermem lazımken ben 1 kilo aldım üstüne, sizler de benzer şeyler yaşıyor musunuz? Bu iki hafta çok zor geçti açıkçası.

Canım bazı haftalar bu şekilde zor geçebiliyor.Bir de bu haftalarda çok kilo alınıyor.

Selamlar Bana iki hafta önce plasenta previa demişti doktorum. Herhangi bir kasılma da hastaneye gelmen gerekiyor denmişti. Dün akşam ve bu sabah kasiklarimda ağrı hissettim. Sabah doktoruma yazdım o da hastaneye git hemen riskli durum dedi. Muayenede plasentanin yukarı çıkmaya başladığı görüldü. Suan previa diyemeyiz aşağı yerleşimli görünüyor ilerleyen haftalarda yukarı çıkar dediler. Bu güzel haber. Onun dışında bir risk görülmedi. Nst'de sancı çıkmadı. Beni yollamadan doktorumu aradılar o da her ihtimale karşı ciğer geliştirici yaptıralım demiş kasılma hissettiğim için. Bir doz yapıldı yarın ikinci yapılacak. Risk olmadığı halde iğne yapılması içime sinmedi açıkçası. Bu iğnenin yan etkisi oluyor mu bilginiz var mı? Zorunda kalmadığım sürece ilaç kullanmayı tercih eden biri değilim. Canım sıkılıyor elimde değil

Şekeri yükseltiyor canım.Bence gerek yoktu.Zaten etkisi 1 hafta sürüyor boşuna şeker yukseltmisler gereksiz olmuş

Şekeri yükseltiyor canım.Bence gerek yoktu.Zaten etkisi 1 hafta sürüyor boşuna şeker yukseltmisler gereksiz olmuş
Ya benim de içime sinmedi işte. Bir de diyabetten dolayı diyet de yapıyorum zaten. Yarınki dozu almasam diyorum ama doktora söylemeye çekiniyorum biraz. Adam doçent sanki muhalefet yapıyormuşum bilgisini sorguluyormusum gibi oluyor. Etkisi bir hafta sürüyor derken akciğer geliştirici etkisi mi?

Arada anneme iğneye gidiyorum ozaman bi kat çikıp iniyorum. Eşim asla dişarda yürütmüyor. Mecbur evde yürüyordum canım. Yinede her fırsatda evde de yürüyeceğim. Hurmaya da başlayacağım. İnşAllah kolay geçer doğumlarımız. Bu virüs ortamında bi an önce çıkarız hastaneden.

Evet ciğer geliştirici etkisi.Istersen hocam bende diyabet var halihazırda ciğer geliştirici şekeri yükseltiyor diye biliyorum sıkıntı olmaz di mi falan de alttan alarak.Bana da yapacaklardı o plesantada hasar gördük dedikleri zaman..Sonra şu an sıkıntı yok şekeri yukseltmeyelim boş yere dediler
Olacak canım hiç merak etme.Kacinci gününüz bu arada?
80 gr kilo almış 1 gunde iyi dedi doktoru cok şükür ama taburcu etme konusuyla ilgili bisey demedi
Evet gayet iyi.

Sağol canım cevapların için inşallah hepimiz hayırla sağlıkla kolaylıkla alırız evlatlarımızı kucağımıza

Amin cnm Allah korusun bizi yavruları in cik cnm inşallah Allah yardım etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…