Gebelikte kilo takiplerimiz ve kontrolümüz 🤰👼🏻

Günaydın kızlar.Herkes uyanmış olmalı.Ac karnına tartildigimiza göre nerde kilo bildirimleri?

Günaydın kızlar.Herkes uyanmış olmalı.Ac karnına tartildigimiza göre nerde kilo bildirimleri?
Gunaydin ben bu hafta 72.1 geldim. Bi haftada 600 gr almış görünüyorum ancak bence işin aslı öyle değil. Geçen hafta sanki biraz az çıkmıştı kilom. Bazen nasıl oluyorsa ardarda iki sabah arasında 1-1.5 kilo fark ediyor

Evet farkediyo canım sabah tuvalete çıkmayınca bile farkediyo yada sabah su icip tartılırsan

Tahmin et kaç kiloyum archimom Şaka gibi ya bu hafta 62 yi görürüm demiştim oysa ki Seni hiç yormuyorum
Sağol canım.Tebrikler
Tuvalete çıkmak,su alımı su kaybı,1 gün önce yenen yemekler vs vs herşey farkediyor canım
Çok şükür canım durumunuz nasil miniğinle
Çok iyiyiz canım şimdilik.Tek sorunum şekerli yeme isteği

Sağol canım.Tebrikler

Tuvalete çıkmak,su alımı su kaybı,1 gün önce yenen yemekler vs vs herşey farkediyor canım

Çok iyiyiz canım şimdilik.Tek sorunum şekerli yeme isteği
Ben biraz alıştım gibi canım çikolata şerbetli tatlı felan çekmiyordu çok zaten sadece kahvaltılık bal pekmez helva masum şeyler çekiyor aslında

Ben biraz alıştım gibi canım çikolata şerbetli tatlı felan çekmiyordu çok zaten sadece kahvaltılık bal pekmez helva masum şeyler çekiyor aslında
Canım ben normalde hiç yemem bunları sevmem.Insulin kullanmaya başladıktan sonra oldu.Arastirdim doğruymuş..insulin kandaki şeker seviyesini düşürdüğü için..Dengelediği icin diyelim daha da dogrusu...Şeker hastalarının herkesten daha çok şeker yeme isteği duyduğunu öğrendim.Yoksa ben gebelik şekeri olayı olmazdan önce pasta tatlı vs hiç düşkün değildim.Cayimi kahvemi sade içerim meyve bile çok yemezdim.Suruplu tatlı,bal,pekmez yüzüne bakmaz hatta iğrenirdim. nerden nereye

Hadi yaa oyle mi oluyomuş ne kadar tuhaf senin niye cikti şeker cok şekerli bişeyde tuketmiyomussun

Hadi yaa oyle mi oluyomuş ne kadar tuhaf senin niye cikti şeker cok şekerli bişeyde tuketmiyomussun
Canım hamilelik sekerinin şeker tüketimi ile pek ilgisi olduğu söylenemez.Tabi ki kilolu olmak,kötü beslenmek tetikliyor riski arttırıyor ama biraz şans meselesi..Gebelikte vücut insulini nasıl kullanacağını şaşırıyormuş hormon salgıları değiştiği için insulin üretiminde zorlanıyormuş.Gebelerin %5 inde çıkıyor

Evet insülin etkisini biliyorum canım olabilir valla sağlıklı bir şekilde kucağımiza alaydik evlatlarımızı yani yediğim birşeyden dolayı evladımin sağlığıyla oynama fikri kafamda hep o yüzden ağzıma bile sürmüyorum şimdiden annelik hormonları tavan

Cnm 36 da hurma yenmesi oneriliyo rahimi yumusatiyo doğum kolay olsun diye günde altı tane falan bende inşallah o zaman yicem yürüyüşte çok etkiliymis o haftada
Çok sagol ya uyardığın için. Yürüyüş malesef virüsden dolayı zaten dışarıda yapamıyordum. Evde yapıyordum. Ama şu sıra evde yapınca hemen başım dönüyor. Tansiyonun düşük normal de. Bide kısa mesafe dön dön başım dönüyor

Ya sorma.Az önce ocak anneleri grubunda konusuyorduk bir bayan gebelik şekeri cıktı ama diyetisyene gitmedim korkuyorum falan demiş şok oldum.Ben lokmanın hesabını yapıyorum kadın ya insulin verirlerse yazmış saçımı yolasım geliyor bazen

Rica ederim merdiven inip çıkabilirsin rahim kalın bir tabaka yumusasin şimdiden sıcak duşlar ben şimdiden sıcak suya girip yikaniyom çabuk çıksın evde yürüyüş olmuyo zor ama hiç yoktan iyi iki tür bile atsan

Diyetisyen e gitmeyenden tut şeker yüklemesi yaptırmayan bile var boğazımı tutamam diye bende şok oluyorum valla can taşıyoruz yani nasıl bu kadar rahat olunabilir

Diyetisyen e gitmeyenden tut şeker yüklemesi yaptırmayan bile var boğazımı tutamam diye bende şok oluyorum valla can taşıyoruz yani nasıl bu kadar rahat olunabilir
Ya ben de çok kızıyorum organ tarama yaptırmayan var neymiş nasıl olursa olsun kabulüymüş..Çocuğa anne karninda ya da doğar doğmaz müdahale edilecek bir konuyu görmezden gelecek ve belki de hayatıyla oynayacak...Çok değişik bakış acıları var bazı annelerde...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…