- 23 Mart 2017
- 2.541
- 4.827
- 63
hayatta insanın yalnızca maddi şeylere ihtiyacı olmuyor bunu unutma2300 tl gibi bir rakam düşün evin kira cocugun var masraflar arttı kiran zamlanacak kredi kartı borcun var ben cok korkuyorum kendimden değil yavrumun ihtyclarını karsılayamacagm :/ ben kendimi geçtim.
Ben de zaten onu diyorum, eniştem var, rahat ederim diye girmişsiniz, tahmininizdeki gibi çıkmamış mız mızlanıyorsunuz; ama başka işe de girseniz sizi zorlayacakları için gözünüz de başka işi yemiyor. Ya işinizi yapın düzgünce ya da başka iş bulun, bunun başka bir alternatifi olamaz iş dünyasında. Burada size mucize öneriler gelmeyecek. Eğer iş hayatına giriyorsanız rahatınızı düşünmeyi bir kenara koymak zorundasınız, önce bunu bir anlayın. Kimse size havadan para vermez. Her işin zorluğu var ve para kazanmak istiyorsanız buna göğüs germeye mecbursunuz.ben mız mız değilim.. bana işe basladıgımda böyle birşey söylenmedi sonradan haberim oldu cok pis kahveler var.. o kahvelere asla giremem bir bayan olarak.. kimsede eşini tek başına o kahvelere girdirmez k bkmayın ama
hem eniştem bile biliyor tek gittiğim zaman para alamayacagımı asla kimseden adamlar vermiyor yok diyorlar kovalıyorlar resmen..
Valla gazinoda calisan kadinlar ne yaparlarsa yapsinlar, pazarlayan gazinonun sahibi olmuyor emin olabilirsin. Ayrica hemcinslerimiz gazinoda calismaya kendileri gidiyor,diger islerde oldugu gibi gonulluluk var. gecede 500 lira kazaniyor konsomasyona cikan,sahnede sarki soyleyen. O paraya gidiyorlar. Ailemizde var gazino isleten,oradan biliyorum. Kadinlar gozumun onunde yalvardi noolur ben de geleyim kizim da calissin gazinoda diye. O yuzden gazinonun sahibini hicbir sekilde suclamam. Bu bir tercihtir. Ben gunlugu 200 liraya muhendislik yaparim, baska bir kadin da 500 liraya sahneye cikar.Canım benim
ilk mesajına bakarsan açıklamış hayat kadınlarıyla beraber çalıştığını o adamın.
Tabii ki beni ilgilendirmez,bana dokunan ne var?
Ama ben razı olamam işte toplumun dejenere olmasına neden olanlardan birinin yanımda olmasına.
Bakarsan işyerinde de kimin ne yaptığını bilmiyoruz di mi?
Ama bile isteye durmazdım. Duramazdım zaten.
Kendimi toplum adına sorumlu hissederdim.
Olay kahvehane ya da genelev değil bildiğim kadarıyla oralar yasal yerler.
Oysa gazinodakiler resmen pazarlanıyor hemcinslerimiz. Çok sağlam kaynaklarım var,bu konularda.
Bana ve sevdiklerime uzak olsun inşallah...
hayır sadece 3 kişiyiz ne yazık ki birde yönetim kurulu üyeleri var ki onlarn hiç birşeye yetkisi yok
Ne diyeyim canım benim...Valla gazinoda calisan kadinlar ne yaparlarsa yapsinlar, pazarlayan gazinonun sahibi olmuyor emin olabilirsin. Ayrica hemcinslerimiz gazinoda calismaya kendileri gidiyor,diger islerde oldugu gibi gonulluluk var. gecede 500 lira kazaniyor konsomasyona cikan,sahnede sarki soyleyen. O paraya gidiyorlar. Ailemizde var gazino isleten,oradan biliyorum. Kadinlar gozumun onunde yalvardi noolur ben de geleyim kizim da calissin gazinoda diye. O yuzden gazinonun sahibini hicbir sekilde suclamam. Bu bir tercihtir. Ben gunlugu 200 liraya muhendislik yaparim, baska bir kadin da 500 liraya sahneye cikar.
kimisi de 50 liraya merdiven yıkar vs...Valla gazinoda calisan kadinlar ne yaparlarsa yapsinlar, pazarlayan gazinonun sahibi olmuyor emin olabilirsin. Ayrica hemcinslerimiz gazinoda calismaya kendileri gidiyor,diger islerde oldugu gibi gonulluluk var. gecede 500 lira kazaniyor konsomasyona cikan,sahnede sarki soyleyen. O paraya gidiyorlar. Ailemizde var gazino isleten,oradan biliyorum. Kadinlar gozumun onunde yalvardi noolur ben de geleyim kizim da calissin gazinoda diye. O yuzden gazinonun sahibini hicbir sekilde suclamam. Bu bir tercihtir. Ben gunlugu 200 liraya muhendislik yaparim, baska bir kadin da 500 liraya sahneye cikar.
Illa ki farkli ornekler gormusuzdur canim. Ama bana dogru gelmiyor bir insani meslegiyle yargilamak. Gazinocuyla sokakta yurumeyelim,bakkal olsak ekmek satmayalim, doktor olsak muayene etmeyelim, otobuste karsilassak yanina oturmayalim, ölürse de gommeyelim,imam olsak selasini vermeyelim mantigi bana ters. Ben hasa allah degilim,e sirattan da el ele tutusup gecmeyecegime gore asla beni ilgilendirmez olarak goruyorum olayiNe diyeyim canım benim...
Benim şahit olduklarım çok daha farklıydı.
Allahım herkesin gönlüne göre versin inşallah.
Yani is sonuna kadar yasal. Devlet gazinolari turistik tesis olarak degerlendirme kapsamina almis. Iceride fuhus falan asla yapilamaz. Esasen kimse kimseyi hangi mekanda olursa olsun zorla calistiramaz. Esim babam beni fuhusa surukluyor diyene inanirim da Bu ayni sey degil. Millet erol tasi nuri alcoyu izleye izleye kafayi siyirdikimisi de 50 liraya merdiven yıkar vs...
gazinolar hakkında hiç bir bilgim yok ama
bir müzik öğretmeninin gönüllü olarak çalıştığını duymuştum
kendi işini yap diyenlere ben bu işi seviyorum demişti kadın
ama böyle kaç tane kişi vardır bilmiyorum tabi ki
yoruma sonra dan ekledimYani is sonuna kadar yasal. Devlet gazinolari turistik tesis olarak degerlendirme kapsamina almis. Iceride fuhus falan asla yapilamaz. Esasen kimse kimseyi hangi mekanda olursa olsun zorla calistiramaz. Esim babam beni fuhusa surukluyor diyene inanirim da Bu ayni sey degil. Millet erol tasi nuri alcoyu izleye izleye kafayi siyirdi
O muzik ogretmeni de sahnede sarki soyluyordur zaten.
çoğumuz ekmek parası için birçok şeye göz yumuyoruz fakat ben olsam ya o şekilde gitmem ya da başka iş bulurum..Benim çok acil yardıma ihtiyacım var . Ne yapacağımı bilemiyorum. 1 yıldır çalışıyorum. Ben çalışmadan evvel durumumuz çok kötüydü, tek maaş ile asla yetmiyordu, ve eşim 1600 tl alıyordu.
Oglumun masraflarını bile karsılayamıyorduk. çok zor günler geçirdık kimse destek olmadı elimizden tutmadı.. her ay eksiye girmeler, karta yüklenmeler, hazır paradan kullanmalar.. Annem sagolsun o zaman evli değildi, elinden geldiğince yardım ederdi. eşimin ailesi deseniz ölü takliti yaparcasına davranırlardı.. cok zor durumda olduğumuzu bile bile !
Çok agladm, cok caresizdm allahıma çok şükür ac kalmadk, ama buna gecinebilmek denirse evet öyle geçiniyorduk o günlere dönmek asla ama asla istemem..
şimdi çalıştıgım için çok şükür oglumun masraflarını karsılıyorum, eşime destek oluyorum, mutfagıma destek oluyorum her istediğimizi alabiliyoruz yapabiliyoruz cok ama cok rahatladık en önemli ise oglum can parçam .. onun hiç birşeyini eksik etmiyorum..
Gelelim mevzuya , benim işim cok ama cok rahat eniştemin yanında çalışıyorum ,kendisi başkan ( kahveciler esnaf odasındayım )
karışan yok ,eden yok, başımda duran emir veren yok ,eniştem 15 20 güne bir ugrar sadece. oturduğum yerden para kazanıyor gibiyim, hemende hemen ..
Muhasebe ,gelir ,gider fiş. fatura. kredi. esnafların kayıtlarına terklerine felan bakıyorum..
Şimdi bizim üye sayımız az hanımlar ve odamızım ayakta kalması için paramızın azalmaması gerekiyor. benim maaş, sigorta, odanın giderler yönetimin huzur hakları vs.. aidat borcunu getirmeyen ( kahveciler ve cay ocakları.. ikisine bakıyoruz ) arıyoruz lakin getirmiyorlar gelen giden de pek olmayınca para bittimi para toplanmaya cıkılıyor.
Buranın birde başkan yardımcısı var.. onunla cıkıyoruz.. ( kendisi gazino işletiyor, hayat kadını mevzuları cok fazla, bu işi yapıyor , herkes tarafından tanınan bilinen birisi biz küçük bir ilçedeyiz cogu kişi birbirini tanır !) özünde iyi birisi, asla bana yan gözle bakmaz ,eşim tanıyor zaten cok önceden.. (eşim kendi iş yerinde tanışmış yanlış anlaşılmasın. ) şimdi biz en son mayısda kahvehanelere ve cay ocaklarına para toplamaya cıktık..
1. cisi benim kahvehanelere gitmem hiç uygun olmuyor, neden derseniz ,içeri giriyoruz afedersiniz öküz gibi bakıyorlar ! bir ton erkeğin içine giriyorum cok rahatsız oluyorum ,bir bayanın kahvehanelere gitmesi hiç hoş bir durum değil. ah bu maddiyatsızlık
2. cisi birlikte para topladığımız adam gazinocu, hayat kadınlarının işlerini yapan bir adam. yolda sokakta herkes bana bakıyor garip garip, tamam benim eşim ve ben neyin ne olduğunu biliyoruz lakin başkası bilmez.. bende o zamanlar yeni oldugum için ses etmedim eşimde rahatsızdı ama neyse bakalım bir çözüm bulunur dedik.. birde tanıdık yanı güvenilir ve işimin rahat olması dolayısıyla bir çözüm buluruz birdakine dedik.
En son gecen hafta yine cıktık, odamızın parası azaldı zaten birkere cıkmamız bize 4 5 ay felan yetiyor..
Ama eşime laf gelmiş ki gelmeden evvel bile rızası olmadı cok rahatsızdı. .. Karısı sagda ,solda elin gazinocu adamıyla geziyor diye!
Eşim deliye döndü ; başlarım işinede, gücünede, konuş hemen ! eşim müsade etmiyor , bu iş böyle olmaz bir çözüm bulalım gerekirse işten cıkarım diye söyle dedi...
Ben seni sokakta bulmadm, namusum herşeyden önemli başlarım parasına puluna allah bir yol gösterecektir dedi.. senin adın cıktıktan sonra para mı kurtaracak bizi diye söylendi cok haklı ben gereken cevabı versem bile milletin agzını susturamayız dedi..
Bende başkan yardımcısı ile görüştüm ; abi zaten bana hak verdi.. çünkü oda diyordu alsında seninle para toplamaya cıkmamız uygun değil abim, beni herkes tanıyor herşeyi gec bir bayanın kahvehaneye girmeside uygun değil vs.. tamam ben başkanla konuşacağım bu konuyu çözüm buluruz dedi..
Gelelim enişteme , şimdi odanın geliri olmayınca para olmayınca hiç birşeyi yürütemeyiz para toplama dışında yapılacak tek şey ; notere ihtarnamegöndermek ,borcu olan kişilere o zaman mecbur verecekler mecbur odaya gelecekler
Eniştemde bunu yapmıyor.. adımız icraya verdirdi olmasın vs diyor.
bunu yapmadıgı için biz milletin ayagına gidiyoruz para toplamaya ben gazinocu bir adam ile kahve kahve geziyorum evli barklı bir kadınım ben..
Muhtemelen eniştem kabul etmeyecek idare edelim vs vs diyecek. ve mutemelen madem öyle cık işten diyecek. eşimde diyor madem öyle eniştenle toplayın ! hadi kahvehanelere girmene göz yumayım ama gazinocu bir adamla birdaha asla cıkamassın para toplamaya dedi.
Ben işten cıkarım cıkmaya benim namusum herşeyden önemli oturur evimde kuru ekmek yerim gerekirse lakın benim bir evladım var büyüyor.. büyüdükce hayat zorlaşıyor masraflar artıyor hayat çok pahalı !
benim işten cıkmam durumumda ocaktan sonra eşimin maaşı 2300 tl olacak nasıl geciniriz ne yaparız bilmiyorum
Başka bir iş bulmam cok ama cok zor cok kısıtılı iş imkanları, ne yapacağımı bilemiyorm içim içimi yiyor çok daralıyorum
ekleme ; gazinocu adam tek başına gidemez makbuz kesme ve sisteme girme imza yetkisi yok o yetkiler bende hanımlar.
EKLEME: hanımlar konuyu actım başkan yardımcısı geldi.. başkan ile görüşmüş başkanın dediği ne yapabiliriz aslında bu para toplamak sekreterin işi senin işin değil yinede onun yanında gidiyorsun demiş
bende dedim ki yahu ben tek basıma kahvehaneye gidipde nasıl para toplayım dedim başkan yardımcısı ile gittiğimde bile adamlar küfür ediyor para yok diyor kovalarcasına davranıyor
cogu kahveden para alamıyoruz.. tek basıma gitsem kimse beni umursamaz ciddiye almaz.
Benim hassas noktam belki de...Illa ki farkli ornekler gormusuzdur canim. Ama bana dogru gelmiyor bir insani meslegiyle yargilamak. Gazinocuyla sokakta yurumeyelim,bakkal olsak ekmek satmayalim, doktor olsak muayene etmeyelim, otobuste karsilassak yanina oturmayalim, ölürse de gommeyelim,imam olsak selasini vermeyelim mantigi bana ters. Ben hasa allah degilim,e sirattan da el ele tutusup gecmeyecegime gore asla beni ilgilendirmez olarak goruyorum olayi
Anladim,dedigin gibi kac tane vardir ki o sekilde tercihi olanyoruma sonra dan ekledim
tabi ki de şarkı söylemiyordu
Canim rahatlik baska bu baska. Secimler,kararlar ayni dogrultuda olmaz ki. Amin canim insallahBenim hassas noktam belki de...
Bilirsin rahat bir kadınımdır normalde.
Ama canım çok yandı bu konularda,ondan sonra çizgiler çektim etrafıma...
Neyse... Hep derim ya,Allahım iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi inşallah...
hayır o adamın parası yok o adam sadece buranın yardımcısı ve para toplamaya da birlikte cıkıyoruz benm tek cıkma imkanımda yok tek cıkarak kimseden tek kuruş alamam ve tek basıma kahvelere giremem.. benim aldıgım para haram değil kiben sonçta esnafların odamıza ödemeleri gereken miktarı alıyorum.. gercekten haram pis diye tabir ediliği için cok üzüldüm
cok haklısınız bende sizin gibi düşünüyorum ahmet mehmet konuşacak laf edecek diye işimden olmak istemiyorum.Canim benim gezip dolasip ne yapiyorsun sanki cafede mi oturuyorsun. Alt tarafi isini yapiyorsun o da 4 5 ayda birmis. O arkanizdan konuşan insanlar muhtac olsaniz 1 lira cikarip vermezler. Ayrica bizim millet konusacak bir sey bulur. Esine de boyle de cocugun hastalansa kimse 5 lira ilac parasi vermez yilda 3 kere dolascan diye isinden olma.
Gazino isleten adamin yaninda sizi gorup de laf edecek olan insanlar eminim ki adami tek gorduklerinde “ooooo abim hosgeldin ayagina saglik buyur otur cay mi kahve mi?”diye hurmet etmiyorlarsa ben de dark degilim. Esinize bunu soyleyin. Nedir yani bu toplumdaki ikiyuzluluk?cok haklısınız bende sizin gibi düşünüyorum ahmet mehmet konuşacak laf edecek diye işimden olmak istemiyorum.
başkaları yüzünden kendimi eşimi ve cocgumu sıkıntıya sokacagım işimden olacagım hiç gerek yok keşke eşimde beni bu yönde anlasa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?