- Konu Sahibi kardelenlerinsesi01
-
Erkek arkadaşınızın kumaşı bu işte. Sizden önce yaşansa ne olacak. Ipin ucunu tutup ilerleyince hiç güzel yerlere çıkmıyor.Ben kimseye hakir gözle bakmam. Erkek arkadaşıma o kıza ve çocuğuna sahip çıkmadığı için tavrımı belirttim ben kızı suçlamam. Herkesin kendi özel yaşamı bunlardan benden önce yaşanan bir mevzu. Ama insanın hayatını etkiliyor işte.
Hakir gördün demedim. O kızın yaşadıkları sana ipucu vereblir diye dedim. Yaşayabileceklerinin fragmanı gibi düşünBen kimseye hakir gözle bakmam. Erkek arkadaşıma o kıza ve çocuğuna sahip çıkmadığı için tavrımı belirttim ben kızı suçlamam. Herkesin kendi özel yaşamı bunlardan benden önce yaşanan bir mevzu. Ama insanın hayatını etkiliyor işte.
20 yaşında evet kız 24 yaşında . Benim aklımdaki soru işareti şu aslında çocuğuna sahip çıkmayan adam sana ve seninle olan çocuğunada aynısını yapar mı?
Aynen ve direkt adamın söyledigini doğru addedip yapılmış yorumlar.Burada herkes kızın hap kullanıp kullanmamasını sorgulamış, kimse adam çocuk istemiyorsa neden prezervatif kullanmamış diyen yok. Çünkü adamın zevki önemli değil mi, her daim kadın korunmalı. Hayır efendim 20 yaşında çocuk istemeyen bir ergense o da prezervatif kullanmak zorunda. Kendi hayatını kıza bırakırken iyi, çocuk olunca vay efendim kandırıldım, yok ya.
Ben seviyorum ama gelecek korkusu sarıyor. Gelecekte bu adam ben neden zamanında sahip çıkmadım diyip travmada geçirebilir . Tekrar baba olduğunda benim çocuğumu sever okşarken aklına diğer çocuğu gelip onu etkileyebilir. Şimdi karşısına ben babanım diyip çıkması da ne kadar dopru bilmiyorum ama üzülüyorum benim çocuğum değil ama hem kadına hem çocuğa üzülüyorum.Ben sizi takdir ettim...ne kadar sevsenizde bu şekilde irdeleyebildiginiz için.
Çocuğa üzüldüm ama. Anne baba bir yere kadar da çocuğun hiç günahı yok.
Babasının aramaması sormamasi gormemesi büyük vicdansizlik.
Istemeden baba olmuş ama suçlusu çocuk degilki.
Aynen öyle.Aynen ve direkt adamın söyledigini doğru addedip yapılmış yorumlar.
Konu shaibi madem sevgiliniz çocuk istemiyordu neden korunmamış, bunu sordunuz mu?Ben seviyorum ama gelecek korkusu sarıyor. Gelecekte bu adam ben neden zamanında sahip çıkmadım diyip travmada geçirebilir . Tekrar baba olduğunda benim çocuğumu sever okşarken aklına diğer çocuğu gelip onu etkileyebilir. Şimdi karşısına ben babanım diyip çıkması da ne kadar dopru bilmiyorum ama üzülüyorum benim çocuğum değil ama hem kadına hem çocuğa üzülüyorum.
Polemiğe gerek yok saygı çerçevesinde fikrinizi yazabilirsiniz elbette. Dediklerinizin bazılarına katılıyorum ( adamın korunması gerektiği gibi) ki zaten yazdığım şeyde de belirttim. Bazılarına ise katılmıyorum. Benim “zihniyetime” göre, dünyaya bir çocuk getireceksem bunun kararını tek başıma veremem. Kazara meydana gelmiş bir gebelikte de bu şekilde. Çünkü sizin de dediğiniz gibi çocuğu tek başıma yapmadım. Eğer çocuk istemiyorsa cinsel birliktelik yaşamasaymış sözüne de kesinlikle katılmıyorum. Bu sadece üreme için yapılan bir eylem değildir, çocuk sahibi olmak istemeyen insanların da cinsel hayatları olabilir. Sadece prezervatifle korunan bir sürü insan var, yeterli mi hayır ama sonuçta adam ne kadar yanlış olsa da kadının korunduğuna güvenerek yaşamış birlikteliği. Ki kadın yalan söylemese ve ikisi de korunsalar dahi çocuk olabilirdi, öyleyse çocuk sahibi olmak zorundalar mı, ben bu zihniyete katılmıyorum maalesef. Sizin dediğiniz şeyi sizden daha çok savunuyorum aslında, çocuk yapmak çok büyük bir sorumluluk. İki ebeveynin de bunun altından kalkacak maddi manevi gücü olmalı. “Seks yapıldı” diye bu senin çocuğun dememeli kimse. Ben mesela kendimde bir anne göremiyorum, bundan emin olmadan çocuk sahibi olup hiçbir çocuğu mutsuzluğa mahkum etmek istemem. Sorumluluğu tek başına almak derken de maddi olanaklardan bahsetmemiştim aslında, elbette yardım talep edilir ve bu yasal bir haktır. Manevi konuda da haklı mısınız, evet haklısınız. Ama baba olmaya hazır olmayan bir insanı seks yaptı diye baba yapamazsınız. Acımasız gelebilir, zalimce gelebilir, haksızlık diyebilirsiniz fakat gerçek bu. Son olarak gayrimeşru ifadesi kullanmadım, bu tanımı etik bulmuyorum. Kadın kandırmamış da olabilir tabi ki fakat taktir edersiniz ki ben bu insanları tanımıyorum, konu sahibinin yazdıklarına hitaben yaptım yorumumu.Normalde ikili polemiklere girmem ama Allah aşkına bu nasıl bir zihniyettir? Evlilik dışı ilişkilerde hamile kalan kadın isterse doğurma hakkına sahiptir. Sorumluluğu tek başına kabullenmiştir diyorsunuz ama yasal olarak tüm dünyada bu bekar anneler babalık davası açıp çocuk için maddi manevi yardım talep edebilmektedir. Tamam kimisi vardır bu topa girmez çocuğunu tek büyütür ama adamın babalık yapmasını talep edilirse de yasalara aykırı değil. Neden? Çünkü adam seks yapabiliyorsa çocuğununda da olabileceğini bilmesi gerekir. Ona göre davransaymış. 20 yaşında insanların nasıl ürediğini mi bilmiyormuş adam? İnsan bu ihtimali düşünemiyor ise seks yapmasın. Kendi korunsaymış madem, prezervatif denen bir şey var sonuçta.
Ayrıca bu olay vicdansızlıktır. Ben Ukrayna tatilinden sonra baba olan birini biliyorum. Kadın ile hiç evlenmediler, ortada ciddi bir ilişki yoktu ki, tatilde takılınmış sadece ama kadının doğurduğu çocuğu adam ve ailesi direkt benimsedi. Kızımızdır, torunumuzdur deyip yaz tatillerine Türkiye’de ağırlıyorlar. Bir insan nasıl kendinden olan çocuğu sevmez? İnanmıyorum demesi de bahane, emin olmak bir dna testi yaptırmaya bakar.
Ki herşeyi geçtim bu insanlar çocuk doğacak diye evlenmiş, boşanmış. Hukuğa göre çocuk gayrimeşru da değil. Adam yalan bile söylüyor olabilir çocuğu kabullenmemek için. Belki de evlendiler adama sorumluluk çok geldi şimdi yeni sevgilisini kandırmaya çalışıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?