- 4 Ekim 2012
- 16.474
- 32.407
- 798
- Konu Sahibi kardelenlerinsesi01
-
Bilmiyorum genel geçer bir kanı olabilir ama düşünceme göre bir baba, baba olmayı anneden öğreniyor. Yani babalık içgüdüsü diye birşey olduğuna inanmıyorum. Hatta lafı var anne varsa babanın 1 gözü, anne yoksa 2 gözü kördür derler yaşlılar. Yani sizin cocugunuzda da ayni durum olur demek doğru olmaz.Ben seviyorum ama gelecek korkusu sarıyor. Gelecekte bu adam ben neden zamanında sahip çıkmadım diyip travmada geçirebilir . Tekrar baba olduğunda benim çocuğumu sever okşarken aklına diğer çocuğu gelip onu etkileyebilir. Şimdi karşısına ben babanım diyip çıkması da ne kadar dopru bilmiyorum ama üzülüyorum benim çocuğum değil ama hem kadına hem çocuğa üzülüyorum.
Ben böyle biriyle evlenmezdim kız saklamakla hata etmiş olabilir ama çocuğuna babalik vermeyen adam sana ne verebilirki28 yaşındayım daha önce evlenip boşandım. Çocuğum yok. Bir süredir hayatımda beni mutlu eden biri var. İlişkiye ilk başladığımızda yani tanıştığımızda bana hiç evlenmediğini ama 13 yaşında bir çocuğu olduğunu söyledi. O zaman buna bu kadar takılmadım yani yeni tanıştığım birini sorularımla sıkboğaz etmek istemedim. Zamanla kendi anlattı yavaş yavaş zaten. Benim sıkıntım bir çocuğunun olması değil, çocuğuna sahip çıkmayan bir adamın karakteriyle ve geleceğiyle alakalı ipuçları arıyorum. Yarın bir gün benimle olacak olan çocuğuna da sahip çıkmaz mı? Çocuğuna sahip çıkmayan adam sana sahip çıkar mı? Vicdan ve merhametiyle alakalı şüphelere düşüyorum.Ailesiyle tanıştım, o da benim ailemle tanıştı. Aramızda büyük bir problem yok ama bu konu beni düşündürüyor. Sizden öneri almak istedim. Ve olayı da anlatayım .Erkek arkadaşım 20 yaşındayken biriyle sevgili oluyor , kız rahat bir yaşam tarzına sahip olduğu için hap ile korunduğunu söylüyor bu zaman içerisinde ayrılıyorlar ve kız 6 aylık hamileyken arayıp söylüyor. Erkek arkadaşım bu zamana kadar söylemediği için öfkeleniyor,inanmıyor ,tuzak kurduğunu vs. Düşünüyor. Ailesine anlatıyor. Ailesi evlen sahip çık biz size bakarız diyor maddi durumları iyi. Ama erkek arkadaşım çocuk için evlenmem diyor. Hayatıma böyle birini alıp zehir edemem. Çocuğa hamile kalır kalmaz bana söyleyebilirdi belki aldırırdık ortak karar verirdik diyor. Hemde korunduğunu söyleyerek bana yalan söyledi kandırdı diyerek evlenmiyor. Ama kızı annesinin evine getiriyor ,resmi nikah kıyıyor kızın aile baskısı yüzünden. Çocuk doğar doğmaz nüfusuna da alıp boşanıyorlar . Erkek arkadaşımın ailesi bebeğe sadece maddi anlamda yardım ediyorlar . Ama erkek arkadaşım ne çocuğu merak ediyor ne soruyor. Fotolarını görüyormuş ama.Bu arada çocuk 5 yaşına gelince kadın evleniyor . Ve erkek arkadaşım 13 yıldır bu çocuğu ne arıyor ne soruyor. Hala kabullenmiyor. Bu konuda tartıştık. Normalde kediye köpeğe yaşlıya hastaya aşırı merhamet gösteren bu adam neden kendi çocuğu ile görüşmez. Yarın birgün kendi çocupunun başını okşarken aklına diğeri gelmezmi. Ne düşünüyorsunyz bu konuda?
Ahlak ayrımı yapilmamali .. kadında iffetli olacak erkekte .... su zihniyet bitmedi kadin or..... erkek fındık kırdı oluyor ... ıkiside yapmayacak yaparsa sonuçlarına katlanacak .... muge de çıkan karısını öldüren adamın cocugu ne demişti babam yapmaz kediye köpeğe kıyamaz demisti.Kendi çocuğunu sevmeyen ota böceğe merhamet gösterse ne?
Kızın rahat yaşam tarzı varmışta sevgilinizin yaşam tarzının ne farkı varmış?
Tum bu saydiklariniz olabilir. Adam kesinlikle saglikli bir kafa yapisinda degil bence. Soylediklerinin dogru oldugunu varsayarsak, 20 yasindaki kiz bebek 6 aylik olanakadar ondan hamileligini sakladiysa, sonra evlenmeye zorladiysa ( ki burda eksik taslar var bence, anlattiklarina yuzde yuz guvenmeyin derim) cocugy ilk etapta benimsememesi normal. Ancal yillar icinde hic mi kalbi yumusamadi? Hic mi baba ogul iliskisi nasil olur merak etmedi? Bir cocugun ruhunda yara acip acmadigini sorgulamadi? Gozumde her turlu sorumluluktan kacan, yalanci biri canlaniyor uzgunum.Ben seviyorum ama gelecek korkusu sarıyor. Gelecekte bu adam ben neden zamanında sahip çıkmadım diyip travmada geçirebilir . Tekrar baba olduğunda benim çocuğumu sever okşarken aklına diğer çocuğu gelip onu etkileyebilir. Şimdi karşısına ben babanım diyip çıkması da ne kadar dopru bilmiyorum ama üzülüyorum benim çocuğum değil ama hem kadına hem çocuğa üzülüyorum.
Burada herkes kızın hap kullanıp kullanmamasını sorgulamış, kimse adam çocuk istemiyorsa neden prezervatif kullanmamış diyen yok. Çünkü adamın zevki önemli değil mi, her daim kadın korunmalı. Hayır efendim 20 yaşında çocuk istemeyen bir ergense o da prezervatif kullanmak zorunda. Kendi hayatını kıza bırakırken iyi, çocuk olunca vay efendim kandırıldım, yok ya.
sevisirken rahat olan hamile kalınca mi rahatsız olmuş evlenmeyecegi kizi da hamile birakmasydi ozaman çocuğuna sahip çıkmamak için suçlu aramış ama bu gerçeği değiştirmez keşke sevgilinizde uçukuruna sahip olsaydı28 yaşındayım daha önce evlenip boşandım. Çocuğum yok. Bir süredir hayatımda beni mutlu eden biri var. İlişkiye ilk başladığımızda yani tanıştığımızda bana hiç evlenmediğini ama 13 yaşında bir çocuğu olduğunu söyledi. O zaman buna bu kadar takılmadım yani yeni tanıştığım birini sorularımla sıkboğaz etmek istemedim. Zamanla kendi anlattı yavaş yavaş zaten. Benim sıkıntım bir çocuğunun olması değil, çocuğuna sahip çıkmayan bir adamın karakteriyle ve geleceğiyle alakalı ipuçları arıyorum. Yarın bir gün benimle olacak olan çocuğuna da sahip çıkmaz mı? Çocuğuna sahip çıkmayan adam sana sahip çıkar mı? Vicdan ve merhametiyle alakalı şüphelere düşüyorum.Ailesiyle tanıştım, o da benim ailemle tanıştı. Aramızda büyük bir problem yok ama bu konu beni düşündürüyor. Sizden öneri almak istedim. Ve olayı da anlatayım .Erkek arkadaşım 20 yaşındayken biriyle sevgili oluyor , kız rahat bir yaşam tarzına sahip olduğu için hap ile korunduğunu söylüyor bu zaman içerisinde ayrılıyorlar ve kız 6 aylık hamileyken arayıp söylüyor. Erkek arkadaşım bu zamana kadar söylemediği için öfkeleniyor,inanmıyor ,tuzak kurduğunu vs. Düşünüyor. Ailesine anlatıyor. Ailesi evlen sahip çık biz size bakarız diyor maddi durumları iyi. Ama erkek arkadaşım çocuk için evlenmem diyor. Hayatıma böyle birini alıp zehir edemem. Çocuğa hamile kalır kalmaz bana söyleyebilirdi belki aldırırdık ortak karar verirdik diyor. Hemde korunduğunu söyleyerek bana yalan söyledi kandırdı diyerek evlenmiyor. Ama kızı annesinin evine getiriyor ,resmi nikah kıyıyor kızın aile baskısı yüzünden. Çocuk doğar doğmaz nüfusuna da alıp boşanıyorlar . Erkek arkadaşımın ailesi bebeğe sadece maddi anlamda yardım ediyorlar . Ama erkek arkadaşım ne çocuğu merak ediyor ne soruyor. Fotolarını görüyormuş ama.Bu arada çocuk 5 yaşına gelince kadın evleniyor . Ve erkek arkadaşım 13 yıldır bu çocuğu ne arıyor ne soruyor. Hala kabullenmiyor. Bu konuda tartıştık. Normalde kediye köpeğe yaşlıya hastaya aşırı merhamet gösteren bu adam neden kendi çocuğu ile görüşmez. Yarın birgün kendi çocupunun başını okşarken aklına diğeri gelmezmi. Ne düşünüyorsunyz bu konuda?
Aynen ve direkt adamın söyledigini doğru addedip yapılmış yorumlar.
Aynısını düşünüyorum.direkt kendini ak kaşık olarak gösteren bir anlatım yapmış bir de. Geçen bir dizi izliyordum bir suçluyu akıl hastanesine getiriyorlar bir süre akıl sağlığı yerinde mı işlemiş suçu diye. Doktor geliyor ilk kontrole ordan oraya geçiyor konuşurken çok saçma hareketler yapıyor, herkes beni izliyor diyor vs... Adam tipik şizofreni belirtileri gösteriyor hepsi var diyor. Hatta o kadar tipik ki inandırıcılığıni yitiriyor, rol yapıyor yazıyor. Yani her şeyi tipik olarak anlatıp kendini melek gösterirsen inandırıcı olmuyor. Genç adam düşünememiş şok olmuş vs diyorlar ama aynı genç kadın her şeyi düşünmüş plan kurmuş falan.. ama ne hikmetse zorda kalan, hicbir karı olmayan kadın olmuş. Niye böyle plan kurşun anlamadım o zaman..niye boşansın falan.İnanmayın yahu en düzgün görünen erkek bile yalancı, tonla yalan uyduruyor
En son görüştüğüm hırbo ortak arkadaşımıza ısrar etmiş tanıştır diye. Peşimden o koştu. Ayrıldıktan sonra da arkadaşımız kıza ben istemedim, evime zorla kendi geldi üstüme baskı kurdu demiş. Kız dedi ki onun peşinden koştuğunu görmesem inancaktım.
İnanmayın bu adamlara hep kadına bk atıyorlar. Allah bilir o kızın peşinden koşmuştur, hamile kalınca da tabanlamıştır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?