1 kilo acı biber
2 kilo domates
Yarım su bardağı zeytinyağı
4 yemek kaşığı kaya tuzu
1 su bardağı sirke
Yarım baş sarımsak
1 yemek kaşığı şeker
Domatesleri kabukları ile birlikte rondodan geçiriyoruz.Biberleri bir parmak kalınlığında doğruyoruz.Sonra tüm harcı karıştırıyoruz.Sonra şekeri ekliyoruz.Bu karışımı bir kapta 1 gece dolapta bekletiyoruz.Ara ara karıştırıyoruz.Ertesi gün kavanozlara koyup kapağını sıkıca kapatıyoruz.Kapaklar sıcak olursa daha iyi kapanır.Daha sonra olmasını bekliyoruz.15-20 gün sonra olur kapağı açıp yiyoruz kalanı mutlaka buzdolabında bekletiyoruz.
Ben genelde kaynatıyorum daha çok hoşuma gidiyo ama böyle bir denemek gerekir yine. Yap ablam valla bayram dönüşü benimde hazırlık tempom başlıcak bişiler yapayım edeyim sos falanda
Ben genelde kaynatıyorum daha çok hoşuma gidiyo ama böyle bir denemek gerekir yine. Yap ablam valla bayram dönüşü benimde hazırlık tempom başlıcak bişiler yapayım edeyim sos falanda
İkisinin tadı farklı oluyor pişmiş olan biraz kızartma ve turşu havasında oluyor bu verdiğim turşu tadında kısır ve mercimekli köfte yanına şahane olur:)
Aynen canım bende başlayacağım:)Ama 3 hafta sonra ancak:)Tayin çıkmazsa 2 hafta memlekette olacağım :)
İkisinin tadı farklı oluyor pişmiş olan biraz kızartma ve turşu havasında oluyor bu verdiğim turşu tadında kısır ve mercimekli köfte yanına şahane olur:)
Aynen canım bende başlayacağım:)Ama 3 hafta sonra ancak:)Tayin çıkmazsa 2 hafta memlekette olacağım :)
Şimdi bir tane fururum abla demem ne demek kurtulun beeebiz burda iyi kötü herşeyimizi paylaşıyoruz sohbet ediyoruz valla aileden çok sizlen konuşuyom nerdeyse oyuzden birbirimizin hertürlü şeyini paylaşmıcaksak niye giriyoruz buraya her dkka başı ... Tabiki çıksın biz çok isteriz senin istediğin bireyin gerçekleşmesini lakin olmaz ise de yine hep birlikte dua eder konuşuruz
Şimdi bir tane fururum abla demem ne demek kurtulun beeebiz burda iyi kötü herşeyimizi paylaşıyoruz sohbet ediyoruz valla aileden çok sizlen konuşuyom nerdeyse oyuzden birbirimizin hertürlü şeyini paylaşmıcaksak niye giriyoruz buraya her dkka başı ...